esykas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2009 πώς μπορώ να ρυθμίσω τους ανεμιστήρες από cpu vga τροφοδοτικό γιατί μου έχουν πάρει τα αυτιά;cpu amd 7750 2.7ghz μητρική asus m3a78 pro κάρτα γραφικών asus eah4670 τροφοδοτικό raptoxx RT500 PSPτο PC Wizard μου δείχνει στις Θερμοκρασίες και ΑνεμιστήρεςΑνεμιστήρας επεξεργαστή 4383 rpm κουτιού 10 rpm Power/Aux 10rpmθερμοκρασία Επεξεργαστή 50 βαθμούς Κελσίου Μητρικής 38 Power/Aux 22Επεξεργαστής Thermal DiodeAMD Phenom (Core 2) 35 βαθμούς ΚελσίουΑΤΙ Radeon HD 4670 ATI Catalyst DriverGPU Temperature 37 CHaer Disk Monitoring S.M.A.R.T 36 C
whitesnake Μάρτιος 3, 2009 #2 Μάρτιος 3, 2009 Του τροφοδοτικού δε ρυθμίζεται έτσι απλά, πρέπει να το ανοίξεις και να παίξεις με τον ανεμιστήρα μέσω κάποιου fan controller ή με άλλη λύση (πυκνωτές, σύνδεση στη μητρική για έλεγχο με speedfan κλπ).Για cpu και vga είτε παίζεις με software (πχ speedfan, atitool) είτε πάλι με κάποιον fan controller στον οποίο θα τους συνδέσεις. Για να τρέχει στις 4383 στροφές του επεξεργαστή, μάλλον έχεις τον στοκ, οπότε μια καλή λύση θα ήταν να πάρεις μια καλύτερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα. Και καλύτερη θερμοκρασία θα έχεις και λιγότερο θόρυβο. Για τη γραφικών υπάρχουν επίσης λύσεις aftermarket, αλλά νομίζω με το atitool θα είσαι μια χαρά ρίχνοντας τις στροφές όταν δεν τη χρησιμοποιείς πχ για κάποιο παιχνίδι.
junior-21- Μάρτιος 4, 2009 #3 Μάρτιος 4, 2009 Το coolers του cpu θα το ρυθμίσεις από bios. Θα πας hardware monitor και θα κάνεις enable το QFan. Δοκίμασε optimal, αλλιώς αν δεν είσαι ευχαριστημένος, βάλε silent
esykas Μάρτιος 4, 2009 Author #4 Μάρτιος 4, 2009 παιδιά ευχαριστώ θα πράξω τα ανάλογα και θα ενημερώσω ξανά,απλά κάτι από ρύθμιση είναι διότι όταν το πρώτο έστισα δεν είχα πρόβλημα αλλά όταν δοκίμασα να παίξω ένα παιχνίδι (IL7)από τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα να δουλεύει στη τσίτα, με τον Ρ4 2.8 και το ίδιο τροφοδοτικό δεν είχα θόρυβο ίδωμενμόνο με τις ρυθμίσεις από το bios σε silent είμαι οκ προς το παρόν thanks
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.