Jump to content

Intel i7 920+Asus P6T-Deluxe+Dominator 1600

itachi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σε ολους,

εχω intel i7 920 με μητρικη Asus P6T-Deluxe (BIOS 11.02) μνημη 3x2Gb Corsair Dominator 1600 και κάρτα ΝVIDIA 9600 GT 1Gb

Παρολο που βαζω στο AI Tweaker του ΒΙOS το προφιλ X.M.P και βαζω το DRAM Bus Voltage 1.64V (το ιδιο επαθα και για 1.66V) το συστημα κολλαει, βγαζει μπλε οθονη και κανει reboot οταν τεσταρω με LinX, συγκεκριμενα κατα το 8 τρεξιμο κρασαρε.

Στο φορουμ της Αsus χρηστες με το ιδιο συστημα γραφουν οτι τους λειτουργει μια χαρα, στο φορουμ της Corsair ενας τυπος DerekT μου εγραψε οτι πρεπει να εχει προβλημα ο επεξεργαστης και οχι η μητρικη ή οι μνημες γιατι το λαθος που δειχνει ο event Viewer των ΧΡ x64 λεει πως δειχνει οτι ενας απο τους πυρηνες δεν γραφει στην cache...

Το λαθος που δειχνει ο event viewer το εχω στο αρχειο.

Σημειωνω οτι με το AI Tweaker στο Auto και τις μνημες στα 1066ΜHz τελειωσε 20 runs του LinX σε 2 ωρες χωρις λαθος.

Ακομα να πω οτι τα dimm περασαν MemTest το καθενα ξεχωριστα και ολα μαζι.

Eχω σκασει με αυτο το προβλημα δεν μπορω να δουλεψω με τα dimm στα 1600 μονο στα 1066 και βλεπω οτι σε ολους τους αλλους λειτουργουν μια χαρα!

Υπαρχει περιπτωση να φταει ο επεξεργαστης? δεν θα ειχε κρασαρει και με τις μνημες στα 1066?

Παιζει να ειναι conflict με την καρτα γραφικων? δεν θα ειχε γινει και στα 1066?

Καμια φορα οταν μπαινω στα windows η οθονη μου κανει χιονακια και χανεται το σημα της ( η οθονη δεν φταιει σε αυτο, την δουλευα με τις ιδιες ρυθμισεις και στο προηγουμενο υπολογιστη)

Αν μπορειτε βοηθηστε γιατι τα εχω παιξει.

και το ψεμα: στο μαγαζι απο οπου τον αγορασα δεν εχουν ξαναδει το λαθος αυτο και μου ειπαν οτι επικοινωνησαν με την Corsair και τους ειπε να βαζω το AI Tweaker στο Αuto....

συγγνωμη που εγραψα πολλα, αλλα εχει παρελθον αυτη η ιστορια και με εχει βασανισει πολυ

post-11914-1416073881,2614_thumb.jpg

Αν το αφήσεις στο Auto και στα 1600 έχεις πάλι πρόβλημα;

δοκιμασε αυτο,σε μενα πετυχε

δοκιμασε αυτο,σε μενα πετυχε

ειναι σταθερο το συστημα με Αuto και 1600? εχεις τρεξει το LinX η καποιο αλλο να δεις κατα ποσο ειναι σταθερο?

Αν το αφήσεις στο Auto και στα 1600 έχεις πάλι πρόβλημα;

δεν δουλευει, απορω πως δουλευει σε σενα, αυτο ειναι λαθος ρυθμιση, Auto σημαινει οχι overclokcing και 1600 ειναι overclocking. τρεξε το LinX θα σου κολλησει γρηγορα (πιστευω)

δοκιμασε μονο με τη μια μνημη πανω στο μεσαιο σκουρο σλοτ μπες windows αφου τις ρυθμισεις 1600 και μετα ξαναβαλε τις αλλες 2 ολες οι ρυθμισεις μονο απο bios

Vqpi πρεπει να ειναι 1.35v συμφωνα με το ΧΜP. Τα timings στις μνημες 8-8-8-24 (auto τα υπολοιπα) Ειναι?

Επισης ασε QPI link & Uncore σε auto.

Το ιδιο setup εχω κ παιζει μια χαρα.

Vqpi πρεπει να ειναι 1.35v συμφωνα με το ΧΜP. Τα timings στις μνημες 8-8-8-24 (auto τα υπολοιπα) Ειναι?

δοκιμασε 7-7-7-18

Δεν υπαρχει Uncore στο δικο μου ΒΙΟS.

Το ΧΜΡ προφιλ εβαλα με VCore 1.35V και VDRAM Bus 1.64 καθως και 1,66

κολλαει και με τις 2 ρυθμισεις.

Κοίτα, έχω το ίδιο ακριβώς setup με εσένα.

Στο auto ΟΛΑ (ρεύματα, clock-ια) έχει στο DRAM Frequency επιλογή στα 1600.

Αν δεν το έχει αυτό σε σένα τότε κάνε bios update. Στο πρώτο bios δεν υπήρχε η επιλογή (εμένα το pc ήρθε με το 2ο bios και ήμουν κυριλέ)

Αν δεν το έχει αυτό σε σένα τότε κάνε bios update. Στο πρώτο bios δεν υπήρχε η επιλογή (εμένα το pc ήρθε με το 2ο bios και ήμουν κυριλέ)

επιλογη στο BIOS εχει αλλα οταν το βαζω ετσι δεν δουλευει.

το αφησα για service στο πλαισιο γιατι πρεπει να ειναι προβλημα hardware και οχι ρυθμισεων.

ή μητρικη ή επεξεργαστης.

Το ιδιο εχω κανει και εγω.

κοιτα αν απλα εχεις ανοιχτο τον υπολογιστη και κατεβαζεις διαφορα ή βλεπεις φωτογραφιες η παιζεις μονο παιχνιδια θα εισαι οκ. Κατεβασε το LinX (διαγνωστικο ειναι, τρωει ολη την CPU και την RAM) και τρεξε 25 επαναληψεις, θα σου βγαλει λαθος. Ai Tweaker Αuto και μνημες ορισμενες στα 1600 ειναι τρελο λαθος. κοιτα λιγο και το manual του mobo.

Ειχε προβλημα ο επεξεργαστης... τον αλλαξα και τις τρεχω με το X.M.P προφιλ.

Ολα οκ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.