ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 Προσπάθησα να εγκαταστήσω τη Java στα Ubuntu 8.10με το sudo apt-get install sun-java6-plugin. Όταν ολοκλήρωσε το κατέβασμα, μου εμφάνισε ένα παράθυρο στο τερματικό για τις ρυθμίσεις, αλλά το OK δε λειτουργούσε. Έκλεισα το τερματικό και δοκίμασα να εγκαταστήσω τη Java μέσω του Synaptic Package Manager, αλλά μου εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report.Πώς μπορώ να το ρυθμίσω χειροκίνητα; Δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται το πρόγραμμα.:bye::mamba::computer:Οι εντολές βρίσκονται στο ακόλουθο φόρουμ: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1026396.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Μάρτιος 1, 2009 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Τελικά, νομίζω ότι βρήκα τη λύση! http://www.linux-solved.com/post/SOLVED-DPKG-to-Segfault-26643.htmlsudo dpkg --configure -aΤο τερματικό δεν έδειχνε κάποια πρόοδο και το έκλεισα. Όταν άνοιξα το Synaptic Package Manager, μου έβγαλε μήνυμα για κατεστραμμένο πακέτο, αλλά δεν ξέρω πώς εντοπίζεται για να το διορθώσω. Πάντως το πρόγραμμα διαχείρισης λειτουργεί - για την ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Μάρτιος 3, 2009 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 Ο Θεός μαζί σου φίλε μου... Την τελευταία φορα που πήγα να πάιξω με Ubuntu κόντεψα να εγκλειστώ για ψυχοθεραπεία... Το μόνο που έμαθα για τα καλά ειναι οτι η εντολή sudo apt κατι, με στέλνει ενα χιλιόμετρο μακρυα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 6, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Ο Θεός μαζί σου φίλε μου... Την τελευταία φορα που πήγα να πάιξω με Ubuntu κόντεψα να εγκλειστώ για ψυχοθεραπεία... Το μόνο που έμαθα για τα καλά ειναι οτι η εντολή sudo apt κατι, με στέλνει ενα χιλιόμετρο μακρυα http://en.wikipedia.org/wiki/PEBKAC Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάρτιος 6, 2009 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Εντάξει ρε παιδιά, έλεος! Τυπικό πρόβλημα Linuxοφοβικού και Terminalοφοβικού Σου λέει ότι αντιμετώπισε πρόβλημα και "dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. " Μετά ψάχνεις πόσο καιρό από δω από κει, manuals, οδηγούς, wikis κλπ κλπ για να βρεις ότι η λύση είναι αυτό που σου έγραψε από την αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 6, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 Το linux αν είναι ένα καλό που έχει είναι η σαφήνεια των error messages. Αν διαβάζεις αυτά που γράφει, δεν έχεις πρόβλημα και κάνεις τη δουλειά σου. Εγώ το 99% των περιπτώσεων που έχω λύσει ένα πρόβλημα σε linux, απλά διάβασα αυτό που έγραφε το terminal ενώ αυτός που είχε το πρόβλημα το κοίταζε σαν "dos". Σε πιο "unofficial" εφαρμογές μου έχει βγάλει θεϊκό μήνυμα: Problem exists between keyboard and chair (γι'αυτό το είπα). Προφανώς είχε δίκιο, είχα βάλει σε εντολή μια παράμετρο που δεν υπήρχε Στην περίπτωσή σου λοιπόν φίλε ΣτοΠαράΠέντε, απλά έπρεπε να γράψεις στο terminal αυτό που σου έβγαλε (με δικαιώματα υπερχρήστη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάρτιος 6, 2009 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2009 sudo rm -rfv /* EDIT: μην το δοκιμάσεις φίλε μου για κανέναν λόγο.. Γενικότερα πάντως με ένα search στο google πάντα βρίσκεις λύση σε τέτοια προβληματάκια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.