deninho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2009 α. Το πισι:AMD Opty 165 @2.2GHzDFI LanParty nf4 ultra-d2gb ocz pc4000 ram@250ATi Radeon 3870 @defaultΚαι ένα PSU CM Ρίαλ Power M620WWindows Vista 64bitβ. Το πρόβλημα:Αρχικά είχα άλλο psu, ένα enermax 420W 3ετίας, που είχε φάει μπόλικες ώρες λειτουργίας, σε πιο αρκετά πιο δύσκολες συνθήκες απ'ότι τώρα. Όταν έπαιζα οποιοδήποτε (σύγχρονο) 3d game, μετά από 15-25 λεπτά είτε κράσαρε και με πέταγε στα Windows, είτε γέμιζε artifacts η οθόνη, και έκανε restart. Λόγω των restart υπέθεσα ότι πλέον δεν άντεχε το psu μου, και πήρα αυτό που ανέφερα παραπάνω. Τα restart σταματήσανε, όχι όμως και τα crashes. Τσεκάρισμα στις μνήμες (memtest), και σε cpu (orthos) όλα εν τάξει. Η λογική δείχνει κάρτα γραφικών. Πως το επιβεβαιώνω; Το μόνο που έχω τρέξει σχετικό με έλεγχο gpu είναι το artifacts scanner του ati tools, το οποίο επίσης βγήκε καθαρόΚάποια άλλη εκδοχή????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Μάρτιος 1, 2009 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 κατέβασε το OCCT έχει δύο τεστάκια για κάρτα γραφικώναλλιώς furmarkσκληρό τσέκαρες μήπως τον χάνει σρ τυχαίες στιγμές?άλλαξε και το καλώδιό τουκλασσικά θερμοκρασίες όλα εντάξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 1, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 κατέβασε το OCCT έχει δύο τεστάκια για κάρτα γραφικών αλλιώς furmark Θα τα βάλω να τρέξουν σκληρό τσέκαρες μήπως τον χάνει σρ τυχαίες στιγμές?άλλαξε και το καλώδιό του Δεν το έχω τσεκάρει, γιατί το κάνει μόνο σε 3d games. Π.χ. στο FM που παίζω πάντα σε 2d mode, δε μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα κλασσικά θερμοκρασίες όλα εντάξει? 99% ναι (αφήνω 1% γιατί δεν είμαι σίγουρος για τη θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών - αλλά αν είχα προσέξει κάτι, θα το είχα ελέγξει) Anyway, θα το ξανακοιτάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Μάρτιος 1, 2009 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 αν είναι ΜΟΝΟ 3δ κοιτάς ΜΟΝΟPSU, GPU, software, (μητρική δε νομίζω)το psu είναι νέοδοκίμασε το σε άλλον υπολογιστή να είμαστε 100% σίγουροιGPU θα τρέξεις τα τεστάκια και βλέπουμεsoftwareάλλαξες τίποτα πρόσφατα?αφού είναι μόνο 3d, αν έχεις ένα spare δίσκο, βάλε πάνω κανένα vista με δικά τους drivers και παίξε ένα παιχνιδάκι. Δεν θα σου πάρει πολύ.θα μπορέσεις γρήγορα και αποτελεσματικά να δείς αν το πρόβλημα είναι στο software Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 1, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 το psu είναι νέοδοκίμασε το σε άλλον υπολογιστή να είμαστε 100% σίγουροι Εκτός κι αν κάνει ένα σύστημα p3@667mhz () δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο :/ GPU θα τρέξεις τα τεστάκια και βλέπουμε Έτρεξα το OCCT για μία ώρα, και ιδού τα διαγράμματα που έδωσε: CPU core #1 CPU core #2 GPU softwareάλλαξες τίποτα πρόσφατα? Από το fresh install των Win (κανένα 2μηνο-3μηνο) το είχα αυτό το πρόβλημα, απ'όσο θυμάμαι. Απλά το θυμήθηκα τώρα, γιατί με την εξεταστική θα ήθελα να παίξω κανένα παιχνίδι στυλ CoD, που δε θέλει ιδιαίτερη σκέψη, για να ξεδίνω, και δε με αφήνει το ρημάδι αφού είναι μόνο 3d, αν έχεις ένα spare δίσκο, βάλε πάνω κανένα vista με δικά τους drivers και παίξε ένα παιχνιδάκι. Δεν θα σου πάρει πολύ.θα μπορέσεις γρήγορα και αποτελεσματικά να δείς αν το πρόβλημα είναι στο software αυτό το άλλο Σ/Κ μάλλον, γιατί θα χρειαστεί δουλίτσα, και δεν βλέπω να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Μάρτιος 10, 2009 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2009 Μπορεί απλά να μην αντέχει ο επεξεργαστής σου το overclock πλέον. Με το χρόνο φθείρονται, ειδικά οι κλοκαρισμένοι. Και παρεμπιπτόντως, το συμπέρασμα του ότι αφού στο κάνει μόνο σε 3d κοιτάς μόνο PSU, GPU, software, είναι εντελώς άκυρο. Κάλλιστα μπορεί να φταίνε μνήμες ή cpu. Απλά μπορεί να το βλέπεις μόνο σε 3d γιατί εκεί τυχαίνει να στρεσάρεις πολύ το σύστημά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.