Jump to content

WD6400AAKS Vs WD6401AALS

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
2 velochiraptor 300Gb σε raid-0 που έχω είναι πολύ πιο κάτω από τους δίσκους σου....:crazy::slap: και τους πλήρωσα και χρυσάφι...Είναι λογικό αυτό???

Διαβασε εδω www.hwbox.gr/showthread.php?t=2824το σπαστο raid 0 :yes4:

δεν υπαρχει λογος να τους σπασει

το προγραμμα μετραει AVERAGE read speed

απο την αρχη των Platters μεχρι το τελος(που πεφτει)

το να τα χωρισει σε μικροτερο μονο στο benchmark Θα φανει η (εικονικη)διαφορα

έτσι από περιέργεια πως μπορείς να κάνεις partition στο εξωτερικό μέρος του δίσκου

( θα έλεγα με partition magic να επιλέξεις το τέλος της μπάρας που σου δίνει) αλλά αυτό ανταποκρίνεται φυσικά στους δίσκους ?

δεν υπαρχει λογος να τους σπασει

το προγραμμα μετραει AVERAGE read speed

απο την αρχη των Platters μεχρι το τελος(που πεφτει)

το να τα χωρισει σε μικροτερο μονο στο benchmark Θα φανει η (εικονικη)διαφορα

Πως γίνετε να πέφτει στο τέλος των plattern λογικά ποιο γρήγοροι δεν έπρεπε να είναι στο τέλος των plattern (αφού έχουμε μεγαλύτερη περιφέρεια και οι στροφές παραμένουν 7200)

κι ομως οι δισκοι διαβαζουν αναποδα απο τα cd/dvd

ξεκινανε απο εξω προς τα μεσα!;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

2xAALS 640GB προσγειώθηκαν

τι μετρήσεις θέλετε να πάρω? πριν τους γεμίσω?

στην τελική μορφή τους θα παίξουν 2χ(raido0+raid1) σπαστό

Eχω 3 κομματια ΑΑKS και 3 κομματια AALS

Να σας πω διαφορα δεν ξερω γιατι η blue ειναι σε εξωτερικα κουτια για back up...

Για τους black που ειναι σε raid0 kai raid1 εχω παραθεση μετρησεις σε δικο μου τοπικ...

RAIDO 200GB write cache enabled...

15710123.jpg

22387429.jpg

RAID5 1.2 TB (32κβ) 3x Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS)

16661305.jpg

2xAALS 640GB προσγειώθηκαν

τι μετρήσεις θέλετε να πάρω? πριν τους γεμίσω?

στην τελική μορφή τους θα παίξουν 2χ(raido0+raid1) σπαστό

Θελουμε τα παντα ολα...

Εχεις και τον vertex.θελουμε τρελλο συγκριτικο raid 0 100giga Vs Vertex με οτι bench-o-προγραμμα κυκλοφορει!

Ηdtune pro read write,atto, hdtach (απο συνη8εια) κλπ..

• 1 month later...

bump.

η διαφορα τους αυτη τη στιγμη ειναι στα 8 €.

αν η διαφορα σε επιδοσεις ειναι κατω απο 5% ναι θα τσιγκουνευτω αυτα τα 16€.

εγώ πάντως με τα 8 ευρώ επιπλέον, δεν αγόρασα μεγαλύτερη ταχύτητα, αγόρασα 2 επιπλέον χρόνια εγγύηση (και κυρίως την αυξημένη αξιοπιστία λόγω αυτού - ούτως ή άλλως το πολύ 2 χρόνια να τον κρατήσω)

παντως συμφωνα με το συγκριτικο που ειχε ποσταρει η ChSin7 εχουν αρκετουτσικη διαφορα.

Ειναι το ιδιο ησυχοι οσο οι AAKS?

γιατι γραφει αυτο

Do you want the fastest drive for a home computer? Take a Western Digital Caviar Black. This HDD is quite universal and looks good under server loads. It is actually free from serious downsides. Its high performance is accompanied with rather high power consumption, though. And some users may not like the clacking of its briskly heads.

και ναι μ αρεσει το pc να μην κανει "κιχ".

δεν εννοώ ότι είναι ίδιοι από ταχύτητα...εννοώ ότι δεν με απασχόλησε το αν είναι γρηγορότεροι ή όχι - τον επέλεξα λόγω εγγύησης... από ησυχία μια χαρά τα πάνε, σε σχέση με τον 320 aaks που είχα είναι σαφώς πιο ήσυχος.

μην είσαι απόλυτος neph! Δεν είναι όλοι οι AAKS ήσυχοι! έχω έναν που αν τον ακούσεις, θα φρίκάρεις :crazy:

παντως συμφωνα με το συγκριτικο που ειχε ποσταρει η ChSin7 εχουν αρκετουτσικη διαφορα.

Ειναι το ιδιο ησυχοι οσο οι AAKS?

γιατι γραφει αυτο

και ναι μ αρεσει το pc να μην κανει "κιχ".

νομίζω πως οι AALS ΔΕΝ θα σε καλύψουν απο άποψη ησυχίας....

2χέχω και έναν 500άρη seagate 7200.11 ο οποίος είναι ανύπαρκτος... οι AALS με πήγαν πίσω σε εποχές

που οι δίσκοι ήταν ακουστοί ειδικά κατα τα read writes....

Εχω 3εις black caviar 640 και 3εις blue 640 , Οι black ειναι πιο αθορυβοι κατα την λειτουργια τους....η αισθηση μου τουλαχιστον!

μην το ψάχνεις , άκουσα 1ΤΒ black caviar και το γουργουρητό του μου θύμισε raptor παλιό. Είναι και στο κομμάτι παίδες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.