Jump to content

P5K (P5KR crossflashed) onboard lan problem

mech5107

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια P5K στο PC της δουλείας με έναν Q6600@3.6, 4gb και WinXP 64bit.

To θέμα είναι ότι σερνόταν τελευταία και μιας και ήταν έτοιμο σύστημα και δεν το είχα settάρει εγώ, είπα να την κάνω crossflash σε P5KR για να ανοίξω το AHCI.

Όλα καλά, αλλά από την στιγμή αυτή δεν βλέπω καθόλου net.

Χρησιμοποιώ την onboard 1gbit σε 100αρι Lan. Πριν από το crossflash έπαιζε μια χαρά το net. Τώρα, δείχνει κανονικά connected, αλλά δεν βλέπω ούτε άλλα PC, ούτε net.

Δοκίμασα άλλους driver(από την ASUS), έβαλα και το τελευταίο bios της KR, αλλά τίποτα.

Δεν θέλω να πάω πίσω σε P5K bios, γιατί το AHCI, πραγματικά έδωσε αέρα στο PC.

Στο net δεν βρήκα κάτι σαν την δικιά μου περίπτωση...

Για δώστε μια γνώμη ρε παιδιά.

Δεν θα το έψαχνα πολύ επειδη οπως λές ειναι της δουλειάς, ειδικά απο τη στιγμή που μια PCI LAN κάρτά εχει ~10 Ευρώ...

Βεβαια, βεβαιώσου οτι η LAN δουλευει πρώτα (βαλε το παλιο BIOS) και αν και παλι δε δουλεύει γύρνα σε P5KR και μια ξεχωριστη LAN.. Αν παλι δουλεύει με το παλιο BIOS και το κουλο το κάνει μονο με το νεο, τοτε ζύγισε την κατάσταση (αν δηλάδη ο "αερας" που πηρε με το AHCI αξίζει τα 10-15Ε μιας LAN) και αποφάσισε... ;)

Δοκίμασα μια 3com 100άρα, που είχα πρόχειρη και δεν κατάφερα να βρω drivers πουθενά...και κάποιοι που βρήκα για XP64 δεν άφηναν τα win να τους περάσει.

Bios γύρισα πίσω σε P5K αλλά δεν έφτιαξε, και τελικά γύρισα σε P5KR.

Αύριο θα δοκιμάσω και μια φτηνιάρικη 100άρα με realtek chipset.

Πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα λειτουργικού η όλη καθυστέρηση και το θέμα με το lan.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.