amateur Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2009 Καλησπέρα, Διάβαζα ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πως μπορεί να βελτιώσει κάποιος την ποιότητα του ύπνο του, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την γενικότερη απόδοση μας :http://www.fourhourworkweek.com/blog/2008/01/27/relax-like-a-pro-5-steps-to-hacking-your-sleep/Με αφορμή αυτό το άρθρο, βρήκα σχετικά βιβλία και έκανα και μία παραγγελία :http://www.amazon.com/Promise-Sleep-Medicine-Connection-Happiness/dp/0440509017/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1233008960&sr=1-4http://www.amazon.com/Say-Good-Night-Insomnia-Drug-Free/dp/0805055487/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=books&qid=1233008960&sr=1-5http://www.amazon.com/Power-Sleep-Revolutionary-Prepares-Performance/dp/0060977604/ref=sr_1_6?ie=UTF8&s=books&qid=1233008960&sr=1-6Υπάρχουν άλλες ιδέες όσον αφορά γεύματα πριν τον ύπνο που βοηθούν ή άλλες ιδέες γενικότερα ώστε να κοιμόμαστε το ελάχιστο δυνατό με τα μέγιστα οφέλη ώστε να κάνουμε κάθε λεπτό που κοιμόμαστε να μετράει?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
giorikas Φεβρουάριος 27, 2009 #2 Φεβρουάριος 27, 2009 ωραιοςοσο "παρεξηγημενος" και υποτιμημενος ο υπνος αλλο τοσο σημαντικος για την υγειας μας
perp Φεβρουάριος 27, 2009 #3 Φεβρουάριος 27, 2009 εγω περιμένω πως και πως να μετακομίσω για να πάρω νέο στρώμα, κρεβάτι και μαξιλάρια...Και βέβαια θα δω διαφορά όταν με το καλό κόψω το κάπνισμα στο δωμάτιο ύπνου... Πάντως με τα δικά μου ωράρια δουλειάς, οι ώρες ύπνου είναι ιερές.
DJD Φεβρουάριος 27, 2009 #4 Φεβρουάριος 27, 2009 Εγώ σκέφτομαι να τον κόψω εντελώς, δε με φτάνουν οι ώρες..Δε ξέρω ποιος τα γράφει αυτά.. αλλά προτιμώ να κοιμηθώ ανήσυχος παρά να ψάχνω τα πιπέρια μου στο σβέρκο από το μπάνιο με τα παγάκια..
winters Φεβρουάριος 28, 2009 #5 Φεβρουάριος 28, 2009 Toν μισω τον υπνο... Μακαρι να μην ειχα την αναγκη να κοιμαμαι...
elefsinaras Φεβρουάριος 28, 2009 #6 Φεβρουάριος 28, 2009 εγω περιμένω πως και πως να μετακομίσω για να πάρω νέο στρώμα, κρεβάτι και μαξιλάρια...Και βέβαια θα δω διαφορά όταν με το καλό κόψω το κάπνισμα στο δωμάτιο ύπνου... Πάντως με τα δικά μου ωράρια δουλειάς, οι ώρες ύπνου είναι ιερές.εκανα ενα δωρακι στον εαυτο μου πριν καμια 15αρια μερες..........οταν με το καλο παρεις την αποφαση δες και αυτο.............αλλη εμπειρια ο υπνος με αυτοhttp://www.stromata.gr/Article.php?PageId=76&ArticleId=28
kreach Φεβρουάριος 28, 2009 #7 Φεβρουάριος 28, 2009 Miα από τα ίδια Winters ! Φίλε amateur ανοίγεις μια ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντική γιατί ο ύπνος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου: Πρώτα πάει το νερό, μετά ο ύπνος τέλος το φαγητό. Δυστυχώς πολλοί κοιμόμαστε λίγες ώρες 5-6h, και δεν κοιμόμαστε ποιοτικά (πχ πεταγόμαστε απο τον ύπνο) Προσωπικά έχω διαπιστώσει τα εξείς προκειμένου να κοιμάται κανείς ποιοτικά. 1. Πρέπει να νοιώθεις άνετα την ώρα που κοιμάσαι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αν το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξεις ότι μπορείς. Τι εννοώ: Αν το στρώμα δεν είναι καλό, το μαξιλάρι μυρίζει, γύρω γύρω υπάρχει πολύ σκόνη μαζεμένη (με αποτέλεσμα να βήχεις ή να φταρνίζεσαι κτλ), απέναντι έχεις και μια ντισκοτέκ/κλαμπ που έχει βάλει τη μουσική στη διαπασόν ε τότε ΠΩΣ να κοιμηθείς ποιοτικά? Έτσι λοιπόν, ο χώρος που κοιμάται κανείς πρέπει να είναι καθαρός, με χαμηλό ως καθόλου φωτισμό ομοίως και τα decibell ! Ενδέχεται να μην ευθύνεται μόνο ο χώρος, αλλά και η κατάσταση υγείας ενός ατόμου. Υπάρχει η λεγόμενη άπνοια κατα την οποία σταματάς να αναπνέεις την ώρα που κοιμάσαι και πετάγεσαι μετά. Ένας γνωστός μας είχε (άγνοιά του) και όταν έμαθε για αυτό πήγε να κάνει τεστ έτσι για το γαμώτο (σου λεει ε ας το δούμε κι αυτό) και τώρα φοράει μια ειδική μάσκα όταν κοιμάται και λύθηκε το πρόβλημα. Για αυτό, γνώμη μου είναι να ρωτάμε κανένα γιατρό μήπως μπορεί να μας βοηθήσει στο θέμα του ύπνου (όσο χαζό και να ακόυγεται) Είναι και θέμα ψυχολογίας πχ αν είσαι ψυχολογικά πεσμένος (για κάτι σοβαρό μιλάω) ή έχεις υπερβολικό άγχος. Το άγχος με δύο μορφές, ένα το "Ωχ, αύριο πρέπει να μιλήσω στον τάδε, τι θα του πώ, πως τι που πότε κτλ" και το άλλο "Ωχ, αύριο έχω διαγώνισμα, θα τα πάω καλά ή όχι? Ήταν τελικά στην ύλη η σελίδα τάδε? Μήπως ξέχασα να διαβάσω κάτι ? κτλ" Για αυτό, όταν πέφτει κανείς για ύπνο το μυαλό πρέπει να "αδειάσει" από τις σκέψεις. Κάτι ξέρανε οι ασιάτες που κάνανε γιόγκα Α, υπάρχει και το άλλο, το έχω πάθει αυτό, να κοιτάω το ρολόι και να λέω "Πω πω πήγε 2 το πρωί! Δεν μπορώ να κοιμηθώ!" αρχίζω και στριφογυρνάω κτλ, δεν πέτυχα τίποτα (αν εξαιρέσουμε το ότι με έκανε φουριόζο => δεν μπόρεσα να ηρεμίσω => δεν κοιμηθηκα καλά) 2. Να φροντίζεις πριν την πέσεις στο κρεβάτι να έχεις κάνει cool down. Τι εννοώ, αν έχεις ξενυχτίσει με την παρέα σε ένα κλαμπάκι και γυρίσεις σπίτι 3 το πρωί, δύσκολα θα κοιμηθείς αν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ πέσεις με τα ρούχα στο κρεβάτι. Κάνε ένα ντουσάκι, χαλάρωσε, κάτσε τσίμπα κανα μπισκοτάκι κ πιες ένα ζεστό (πχ χαμομήλι, γάλα) και μετά θα κοιμηθείς σα πουλάκι. Όπως επίσης με το διάβασμα και το φροντιστήριο, όταν γυρνάς 10 το βραδυ και σταματήσεις να διαβάζεις κατά τη 1πμ και το κεφάλι έχει γίνει καζάνι, δεν πρόκειται να κοιμηθείς ποιοτικά. Τέλος παρατηρώ πως ενδέχεται να κάνει και με τον τρόπο ζωής γενικότερα. Εάν τηρείται το μέτρο, εάν προσπαθούμε (πραγματικά) να ζούμε "σωστά" χωρίς κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, καθισιό, κακής ποιότητας φαγητό(*) κτλ όλα πάνε καλά. Το θέμα είναι πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής (πίεση, άγχος, όλη μέρα καθιστός σε ένα γραφείο ή στο αυτοκίνητο κτλ) μας καταστρέφει και δύσκολα μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν "σωστό" τρόπο ζωής. Στον σύγχρονο τρόπω ζωής βάζω και τον σύγχρονο τρόπο διασκέδασης ο οποίος βλάπτει κι αυτός. Ένας συμμαθητής του πατέρα μου, που γούσταρε τα ξενύχτια, το γλέντι και τα τοιάυτα, έπαθε στα 40 προβλήματα με την καρδιά κτλ. Nα μην παρεξηγηθώ, ο άνθρωπος γλενούσε σχεδόν καθημερινά - δε μιλώ για ένα γλέντι που θα γίνει μια στο τόσο (ένας γάμος, γενέθλια κτλ). ΥΓ *Το φαγητό πλάκα πλάκα είναι κι αυτό κάτι ΠΟΛΥ σημαντικό. Το να τρώμε αηδίες, γιατί αηδίες σερβιρουν τα σουβλατζίδικα, πιτσαρίες κτλ. Το υγειινό, σπιτικό φαγητό είναι ασπίδα για την άμυνα του οργανισμού. Θες σουβλάκι? Αν η μάνα έχει τον χρόνο να φτιάξει, και να αγοράσει καλές ύλες (καλό λάδι, κρέας κτλ) φάε σπιτικό, αυτό ούτε ορυκτέλαια ούτε μύτες ούτε τίποτε δεν θα έχει μέσα...! Sorry για το μεγάλο ποστ !
gbak Φεβρουάριος 28, 2009 #8 Φεβρουάριος 28, 2009 εγω τον εχω χασει τελειως..λογω στο οτι δουλευω 13 χρονια.. συνηθως βραδυ..και οτι να ναι απο ωραρια...+ καφεδες τσιγαρα και κανα fps ετσι για το ξενερωμα..
amateur Φεβρουάριος 28, 2009 Author #9 Φεβρουάριος 28, 2009 @ kreachΣυμφωνώ μαζί σου ότι ο ύπνος είναι η 2η μεγαλύτερη ανάγκη και γι'αυτό το λόγο έκανα την υπερβολή και παρήγγειλα και τα τρία βιβλία από το amazon, επειδή δε βρήκα κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά.Επίσης, δοκίμασε να στο google τις εξής λέξεις - κλειδιά μαζί με τα εισαγωγικά:"sleep diet""η δίαιτα του ύπνου"ίσως βρεις ενδιαφερουσες ιδέες
Nephiλiμ Φεβρουάριος 28, 2009 #10 Φεβρουάριος 28, 2009 eat this βρωμερο αρθρο. τι συνθηκες και αηδιες. επεσα χθες στις 2 πμ και ξυπνησα τωρα.μετα απο μια περιοδο εξεταστικης που ο υπνος ηταν σπανιο πραγμα του δωσα και καταλαβε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.