tristeno Μάρτιος 1, 2009 #21 Μάρτιος 1, 2009 Μεγάλη μανούβρα για αμελητέες διαφορές. Backup 2ΤΒ έχεις για να μην κλαίγεσαι μετά όταν σου σκάσει το RAID0?
hondo1 Μάρτιος 1, 2009 Author #22 Μάρτιος 1, 2009 υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να σκασει το partition raid απο το απλο? ναι 2 320αρηδες εξωτερικους
whitesnake Μάρτιος 1, 2009 #23 Μάρτιος 1, 2009 αυτο που λες 2 volumes partition των 150 ο καθενας..δες λιγο εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?t=57688&highlight=velociraptorκαι κοιταξε το τελευταιο bench που εκανε ο τυπας..3x Velociraptors @ RAID0 on ICH10R, 50GB partition, 16K stripeστην περιπτωση μου πχ.. θα ειναι 2x velociraptors raid0 , 150gb partition o ενας και 150gb partition ο αλλος...αυτο εννοω..Δεν ξέρω αν απλά το λες περίεργα, ίσως να λέμε το ίδιο. Στην ουσία αυτό που μου λες είναι 2x velociraptors, 150gb ο καθένας, σε RAID 0 των 300GB και δύο partitions των 150GB το καθένα (το πρώτο partition πιάνει τα πρώτα 75GB του α δίσκου και τα πρώτα 75GB του β δίσκου, ενώ το δεύτερο partition πιάνει τα δεύτερα 75GB του καθενός - το κάθε partition είναι απαραίτητα χωρισμένο και στους δύο δίσκους λόγω raid0). Ο jax δηλαδή στο screenshot που λες έχει 3 δίσκους σε raid0 και έφτιαξε ένα partition των 53,7GB στο συνολικό volume, οπότε τώρα ο κάθε δίσκος στην ουσία έχει από 53,7/3 = 17,9GB. Ο λόγος που το έκανε είναι για να δούμε τη διαφορά που προσφέρει ένα partition στην αρχή του δίσκου από άποψη ταχύτητας.
hondo1 Μάρτιος 1, 2009 Author #24 Μάρτιος 1, 2009 Στην ουσία αυτό που μου λες είναι 2x velociraptors, 150gb ο καθένας, σε RAID 0 των 300GB και δύο partitions των 150GB το καθένα (το πρώτο partition πιάνει τα πρώτα 75GB του α δίσκου και τα πρώτα 75GB του β δίσκου, ενώ το δεύτερο partition πιάνει τα δεύτερα 75GB του καθενός - το κάθε partition είναι απαραίτητα χωρισμένο και στους δύο δίσκους λόγω raid0).Ακριβως αυτο που λες....αξιζει να το δοκιμασω? ειπαμε μονο games θα μπουν...δεν με νοιαζει και να χαλασει ολη η modda του raid...το λειτουργικο ουτως η αλλως ειναι σε αλλον hd:D
whitesnake Μάρτιος 1, 2009 #25 Μάρτιος 1, 2009 Προσωπικά μόνο για games raid0 δε θα έκανα, δε βρίσκω τον λόγο, εκτός αν οι δίσκοι σου περισσεύουν. Πέραν των load times που θα μειωθούν κάπως δε νομίζω να δεις κάποια άλλη σοβαρή διαφορά. Θα προτιμούσα να βάλω και το λειτουργικό στο raid0, κάτι που θα δώσει ένα boost σε ολόκληρο το σύστημα. Εκτός αν έχεις βέβαια κάναν SSD για το λειτουργικό.
hondo1 Μάρτιος 1, 2009 Author #26 Μάρτιος 1, 2009 ο μονος λογος που δεν εχω raid0 ειναι, οτι στο λειτουργικο εχω καποια απαραιτητα προγραμματα (cubase,nuendo,reason) τα οποια ετσι κ αλλιως τα κανω συνεχεια backup αφου τα κλεισω..και απλα ηθελα να εχω τα games σε αλλον εξισου γρηγορο και γιατι οχι σε raid0..
whitesnake Μάρτιος 2, 2009 #27 Μάρτιος 2, 2009 Αν τα κάνεις συνεχώς backup, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Οπότε φτιάξε ένα σπαστό ή χώρισε partitions σε RAID0, ώστε να βάλεις και το λειτουργικό.
hondo1 Μάρτιος 3, 2009 Author #28 Μάρτιος 3, 2009 παιζει να βαλω αλλον εναν veloci οπως ειναι χωρις να του κανω φορματ για το partition raid?
whitesnake Μάρτιος 3, 2009 #29 Μάρτιος 3, 2009 Δε σε κατάλαβα. Τι ακριβώς εννοείς; Σε κάθε περίπτωση, δίσκος που πρωτομπαίνει σε raid array χάνει όλα τα δεδομένα του.
hondo1 Μάρτιος 3, 2009 Author #30 Μάρτιος 3, 2009 εννοω οπως εχω τον 150αρη να του κοτσαρω αλλον εναν ιδιο για raid..δεν παιζει ε?
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #31 Μάρτιος 3, 2009 Έχετε υποψιν πως το "σπαστο" raid, δηλαδη το raid με partitions αντι για ολοκληρο τον δισκο, (στο οποίο μπορεις αποπανω να κοψεις εκ νεου partitions βεβαια) μειώνει το access time με την παραδοχή οτι θα χρησιμοποιείται μονο το κομματι του δισκου που συμμετεχει στο σπαστο raid. Αυτο ειναι απαραιτητο ωστε η κεφαλη να μην αναγκαζεται να πηγαινοερχεται σε ολο το εγγραψιμο πλατος του platter, αλλα μονο στο μερος που αντιστοιχει στο partition που ειναι στο σπαστο raid.Αν δηλαδη εχετε σπαστο raid με μικρα partitions στην αρχη των δισκων, και ταυτοχρονα χρησιμοποιείτε εντατικα και το υπολοιπο κομματι του δισκου, τοτε προφανως η κεφαλη πρεπει να κανει πληρεις κινησεις οποτε μην περιμενετε να δειτε τα access times που βλεπετε στα benchmarks οταν χρησιμοποιειται μονο το σπαστο raid
hondo1 Μάρτιος 3, 2009 Author #32 Μάρτιος 3, 2009 στην περιπτωση που εχω πει πιο πανω..δλδ 2veloci 150αρηδες σε σπαστο raid0 με 2 partitions των raid0...παλι θα χανει access time?
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #33 Μάρτιος 3, 2009 "Σπαστο" raid σημαινει οτι κανεις raid με 0 με τα πρώτα πχ 50GB απο τα 150 του καθε δισκου. Έτσι αφ'ενός κρατας μονο το εξωτερικο κομματι του δισκου που ειναι πιο γρηγορο σε transfer rate λογω μεγαλυτερης γραμμικης ταχυτητας, αφ'ετέρου περιοριζεις το ευρος στο οποίο κινείται η κεφαλη στα 50 εξωτερικα GB, άρα εχει να κανει μικροτερες κινησεις.Αν ταυτοχρονα χρησιμοποιείς το raid αυτο ΚΑΙ απασχολεις τους ιδιους δισκους με αναγνωση-εγγραφη στα αλλα partitions που θα ειναι πανω απο τα 50gb προφανως πλεον η κεφαλη πρεπει να κανει μεγαλυτερη κινηση αρα θα ειναι πιο αργη.Αν ξερεις οτι ανα πασα στιγμη απασχολειται μονο ενα απο τα partitions τοτε θα εχεις πιο γρηγορα access times.Για επιβεβαιωση των παραπανω μπορει καποιος με σπαστο raid να τρεξει ενα benchmark ενω ταυτοχρονα χρησιμοποιει αλλο partition του ιδιου δισκου.Επισης θα εχει ενδιαφερον να δουμε αν αλλαζει το access time σε σπαστο raid με πχ τα πρωτα 50GB του δισκου και τα τελευταια. Το transfer rate αλλαζει σιγουρα, αλλα για το access time δεν ξερω
hondo1 Μάρτιος 3, 2009 Author #34 Μάρτιος 3, 2009 αν το κανω αυτο που λες με 150gb και οχι μονο με 50gb δλδ ολο τον δισκο + ολο τον δευτερο? δεν θα εχει νοημα ετσι δεν ειναι?
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #35 Μάρτιος 3, 2009 Θα εχει σχεδον διπλασιο transfer rate, και πρακτικα ιδιο average access time σε σχεση με τον 1 δισκο
hondo1 Μάρτιος 3, 2009 Author #36 Μάρτιος 3, 2009 χμμ..το θεμα ηταν να κατεβασουμε λιγο το access time...αλλα μονο με μικρο partition oπως ειπες γινεται ε?επειδη θα ειναι μονο για games γι αυτο ολο το σκηνικο ρωταω..:...:
vagos2221416003330 Μάρτιος 4, 2009 #37 Μάρτιος 4, 2009 αυτό με vista 32bit... και αυτό με vista 32bit sp1.. είναι 2χ300gb velociraptors σε raid-0 με ένα partition 60gb για vista+drivers... έλεγα να πάρω και έναν ssd ocz 30gb που αλλά ακούω για πρβλήματα και έλεγα να βάλω vista μέσα ή μόνο για Games??? Καλά είναι τα αποτελέσματα των raptor???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.