Athens2004 Μάρτιος 1, 2009 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Οποτε φτανουμε σε αλλο ενα θρεντ οπου ο καθένας βάζει οτι λειτουργικό τον εξυπηρετει καλύτερα . just for the record... O χρονισμός της μνήμης δεν ειναι αυτος που θα σε βοηθησει ( ουσιαστικα ) μιας και ξαναλέω πως τα vista θελουν 4gb . Οταν χρησιμοποιησεις vista με 4gb και γυρισεις παλι στα 2 θα το καταλαβεις ειτε τα 2gb σου ειναι στα 800 ειτε στα 1066 ειτε στα 1200 . Δεν ειπαμε να βαλει καποιος millenium αλλα απο την στιγμή που τα βιστα δεν μου προσφέρουν κατι ουσιαστικο πέραν απο προβλήματα και πολλές ασυμβατότητες σε σχεση με τα xp Αν τα προτιμήσω θα ειμαι α) μαζοχιστης β) θα θελω να λέω απλα οτι εχω vista . ------------------------------------------------------------------------------ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 1, 2009 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Δεν χρειαζονται τα screens μια χαρα παιζω παιχνιδαρες...και δεν ειναι ενα λειτουργικο μπουκωμενο μονο με εφε,απλα οσο περναν τα χρονια μια ανανεωσουλα χρειαζεται,τα ιδια λεγανε οταν πρωτοβγηκαν και τα Χp και τωρα σαν να μας καλαρεσαν... Τώρα το ειδα αυτο . :S Φυσικα και σου ( μας) καλοάρεσαν τωρα τα xp... ομως παρουσιάστηκαν τελη 2001-αρχες 2002 ακα εχει περάσει καμια 7ετια . http://el.wikipedia.org/wiki/Windows_XP πισω στο 2002 λοιπον που παιζαμε με celleron και duron 700~ρηδες και pentium 3 @ all 256ram~ τα 98 φυσικα και ηταν καλύτερα απο τα xp και για κανα 2 χρονια ακομη , για τα πρωτα laptop με xp εκει να δεις πως παιζανε. Σαν να τρεχεις σημερινο laptop vista με 1gb και ισως και χειρότερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 1, 2009 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Σε ενα αλλο μου συστημα με CPU Intel Pentium III στα 800Mhz,256Mb RAM,5200Gtx gfx card και ειχω XP,δεν ειναι τοσο προβλημα οσο το παρουσιαζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 1, 2009 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Toυ εχεις βάλει ποτε 98ρια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 1, 2009 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Ναι ειχα παλια,δεν βλεπω και μεγαλες διαφορες,αντιθετα κρατησα τα XP γιατι ειναι καλυτερα φυσικα απο τα 98,αλλα για αυτο το συστημα...για το καλο εχω τα Vista,αν ειχα καλυτερο φυσικα και θα ειχα Vista x64.Το καθε λειτουργικο ειναι για την κα8ε εποχη και τις προσδοκιες της(ΧP για 2001-2006 και Vista για 2007+ με την κυκλοφορια του Dx10 κ 10.1)και για το αναλογο συστημα,αμαρτια δεν ειναι με 4+ ram να εχεις XP?? :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 1, 2009 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Κοιταξε . Τα xp προσφέρανε τεράστιες δυνατοτητες απο τα 98 - me . Ητανε το πρωτο λειτουργικο non server σε πυρηνα nt και με ntfs filesystem plus οτι ειναι απειρως σταθεροτερα απο τα 98 - me στα οποια βλέπεις bsod για πλάκα . Ακα αξιζε η μετάβαση με κόστος έστω και χαμηλότερες επιδόσεις . Με τα vista δεν συμβαινει αυτο ομως γιατι δεν προσφέρουν κατι ουσιαστικο για τον καθημερινό χρηστη και γιαυτο και η ms προχωρά στο επόμενο λειτουργικό τα seven και αποτι δειχνουν τα πράγματα ως τώρα ειναι οπως επρεπε να ειναι τα vista 2 χρόνια νωρίτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 1, 2009 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 Nαι οπως ειπες δεν εκαναν κατι καλο για τον απλο χρηστη...(βλ. UAC),εγω ομως κοιτα σε σημεια που στα XP θα διορθωνονταν τα πραματα μονο με φορματ,τωρα στα Vista οσες φορες ειχα σοβαρο προβλημα εκανα απλα μια επαναφορα συστηματος(αναλογα προβληματα στα xp δεν λυνονταν με την επαναφορα) και γενικως ειναι πολυ καλα για περισσοτερη ασφαλεια.Ο χρηστης που δεν παιζει παιχνιδια και δεν θελει να αργει βαζει Linux...δεν ειπε κανεις οτι η m/s ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Μάρτιος 1, 2009 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2009 απο την στιγμή που τα βιστα δεν μου προσφέρουν κατι ουσιαστικο πέραν απο προβλήματα και πολλές ασυμβατότητες σε σχεση με τα xp Τελείως πληροφοριακά, μπορείς να μου αναφέρεις κάποιες έστω από αυτές τις ασυμβατότητες και τα προβλήματα που έχουν ακόμα τα vista (SP1 και updated υποθέτω); Δεν είναι ειρωνική η ερώτηση, όντως με προβληματίζει αυτό γιατί το λένε αρκετοί και ποτέ δεν το έχω συναντήσει, εκτός αν μιλάμε για αρκετά παλιό hardware ή αρκετά έως πολύ παλιό λογισμικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Μάρτιος 2, 2009 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Τελείως πληροφοριακά, μπορείς να μου αναφέρεις κάποιες έστω από αυτές τις ασυμβατότητες και τα προβλήματα που έχουν ακόμα τα vista (SP1 και updated υποθέτω); Δεν είναι ειρωνική η ερώτηση, όντως με προβληματίζει αυτό γιατί το λένε αρκετοί και ποτέ δεν το έχω συναντήσει, εκτός αν μιλάμε για αρκετά παλιό hardware ή αρκετά έως πολύ παλιό λογισμικό.φιλαρακο δεν ξερω τωρα παντως λιγο καιρο πριν τα σβιστα δεν ηταν συμβατα με το Minitab ενα απο τα πιο γνωστα προγραμματα για εφαρμογες στατιστικης.ενα σκασμο ανθρωποι ειχαν προβλημα μαζι και η sis μου που με αναγκασε να της βαλω ξπ στο ολοκαινουργιο λαπτοπιδι.φυσικα αυτο δεν ειναι προβλημα τον βιστα αλλα του Minitab.και δεν ειναι αυτοι η μονη περιπτωση.οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω και εγω θα βαλω βιστα-7 μονο αν ειναι το ιδιο ελαφρια με τα ξπ.για τα 7 παντως ακουγεται οτι εχει γινει καλη δουλεια στον τομεα αυτο.αντε να δουμε.καταληγουμε:δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να βαλεις βιστα εκτος μονο αν βαρεθηκες τα ξπ και θες μια αλλαγη αν δεις κανα εφφε βρε παιδι μου.σε ολα ειναι καλυτερα τα ξπ.και μην ακουσω οτι τα βιστα ειναι καλυτερα σε θεματα ασφαλειας,δεν θυμαμαι να ειχα ποτε προβληματα ασφαλειας στα ξπ.και το οτι στα βιστα καθε φορα που κανεις ενα setup σου βγαζει ενα παραθυρο yes/no δεν σημαινει οτι ειναι και ασφαλη,μια μλκια και μιση ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 2, 2009 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Δεν ενοουσα αυτο για θεματα ασφαλειας...εχει το Windows Defender,σε ενημερωνει παντα οταν κατι δεν παει καλα στο συστημα και αν χρειαζεται διορθωση αλλα και το yes/no που λες πεζει εναν ρολο..:turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 2, 2009 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Τελείως πληροφοριακά, μπορείς να μου αναφέρεις κάποιες έστω από αυτές τις ασυμβατότητες και τα προβλήματα που έχουν ακόμα τα vista (SP1 και updated υποθέτω); Δεν είναι ειρωνική η ερώτηση, όντως με προβληματίζει αυτό γιατί το λένε αρκετοί και ποτέ δεν το έχω συναντήσει, εκτός αν μιλάμε για αρκετά παλιό hardware ή αρκετά έως πολύ παλιό λογισμικό. sp1 και updated ναι . Κοίτα σε αρκετά games κανουν τα δικά τους . Στο counter strike source πχ ( και οχι μονο αυτο ) εκλεινα το game κανονικα και εβγαζε παντα παράθυρο σφάλματος οτι το προγραμμ δεν τερματιστηκε σωστα :S με την αναζητηση λύσης κλπ . Στο 1.6 πάλι κολλούσανε τα fps στα 30 περίπου ( fps max_101 απο console & vsync off ενοοειται . ) και αρκετά τέτοια χαζά χωρίς λύση δυστηχώς . Aυτα οσον αφορα v ultimate sp1 32 στα x64 μεγαλώνει η λίστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Μάρτιος 2, 2009 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 ελα ομως που ειναι πιο σταθερα τα ατιμα..ακου jspec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 2, 2009 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 μωρε ακουω . Κοιτα σε ενα συστημα σαν το δικο σου ειπαμε δεν τιθεται θεμα αν το λειτουργικο φορτώνει επιπλεον το σύστημα . Αλλα βλέποντας ρε συ George αλλους με 2gb μνημης και κάρτες γραφικών 2ετιας και 2core cpu να τα εκθειαζουν ενω ειναι γνωστο πως ειναι αργοτερο σαν λειτουργικο και οτι θελει > 4gb ..... Για την σταθερότητα δεν ξερω ( σιγουρα ) αν ειναι και πιο σταθερο ( και κατα ποσο ) αλλα επειδη εχω ενα pc στο σπιτι μονο και τα xp εχουν μετρησει πολλες μέρες στο uptime χωρις πρόβλημα ενω ειλικρινα εχω να χασω λειτουργικο απο τοτε που benchariza στο οριο με το single stage . Σε νορμαλ συνθηκες φορματ εχω κανει μονο επειδη ειχα χρονο ενα απογευμα η ηθελα φρέσκο λειτουργικο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 2, 2009 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 sp1 και updated ναι . Κοίτα σε αρκετά games κανουν τα δικά τους . Στο counter strike source πχ ( και οχι μονο αυτο ) εκλεινα το game κανονικα και εβγαζε παντα παράθυρο σφάλματος οτι το προγραμμ δεν τερματιστηκε σωστα :S με την αναζητηση λύσης κλπ . Στο 1.6 πάλι κολλούσανε τα fps στα 30 περίπου ( fps max_101 απο console & vsync off ενοοειται . ) και αρκετά τέτοια χαζά χωρίς λύση δυστηχώς . Aυτα οσον αφορα v ultimate sp1 32 στα x64 μεγαλώνει η λίστα Φιλε δεν ξερω για σενα,αλλα παιζω 4+ ωρες CSS την μερα εδω και χρονια και απο τοτε που εχω Vista ποτε δεν μου εβγαλε κατι παρομοιο....αρ γιου σουρ οτι εχεις το original? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Μάρτιος 2, 2009 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Athens2004: Μάλιστα, κατάλαβα. Δεν παίζω πλεόν counter strike οπότε δεν τα έχω αντιμετωπίσει αυτά εγώ και δεν τα γνωρίζω. Τώρα αυτό που λέει ο hydra όμως... Για τη σταθερότητα να είσαι σίγουρος πάντως ότι είναι πιο σταθερά, απλά ενδεχομένως ποτέ να μην το καταλάβει κάποιος, αν ποτέ δεν είχε και προβλήματα με τα ΧΡ. Το minitab που είπε πιο πάνω κάποιος φίλος παίζει με τα vista εδώ και σχεδόν χρόνο επίσημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Μάρτιος 2, 2009 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 ναι φιλε μου ενα χρονο.ομως μια φορα η sis μου δεν μπορεσε να κανει την δουλεια της οταν ηθελε λογο βιστα.για το Minitab μιλαω.anyway βαλτε σβιστα.οπως γουσταρει ο καθενας.τωρα το θεμα ειναι οτι το παλικαρι ρωτησε αν αξιζει να βαλει βιστα μονο για games γιατι τα ξπ δεν τα αλλαζει για βασικο λειτουργικο,και η μοναδικη απαντηση ειναι οχι απο οποια πλευρα και να το δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάρτιος 2, 2009 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Ναι αμα ειχε 8Gb και 64αρια Vista...οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 2, 2009 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Φιλε δεν ξερω για σενα,αλλα παιζω 4+ ωρες CSS την μερα εδω και χρονια και απο τοτε που εχω Vista ποτε δεν μου εβγαλε κατι παρομοιο....αρ γιου σουρ οτι εχεις το original? Δεν ξερω μισό να δω . Ναι original το εχω οπως και καμια 10ρια αλλα games στο steam . Και εγώ παίζω μερικά χρόνια ( steamid @ απο το 2003 ) και μου το έκανε πάντα . Τώρα βεβαια bootarisa τα vista παλι και δεν το εκανε στα 1-2 exit . ισως και να το φτιάξανε σε κανενα update η ισως το κανει ramdomly . αυτο εδω το μύνημα εβγαζε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 2, 2009 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Κοιταξε . Τα xp προσφέρανε τεράστιες δυνατοτητες απο τα 98 - me . Ητανε το πρωτο λειτουργικο non server σε πυρηνα nt και με ntfs filesystem plus οτι ειναι απειρως σταθεροτερα απο τα 98 - me στα οποια βλέπεις bsod για πλάκα . Ακα αξιζε η μετάβαση με κόστος έστω και χαμηλότερες επιδόσεις . Με τα vista δεν συμβαινει αυτο ομως γιατι δεν προσφέρουν κατι ουσιαστικο για τον καθημερινό χρηστη και γιαυτο και η ms προχωρά στο επόμενο λειτουργικό τα seven και αποτι δειχνουν τα πράγματα ως τώρα ειναι οπως επρεπε να ειναι τα vista 2 χρόνια νωρίτερα.Υπηρχαν τα windows 2000 που ηταν πιο σταθερα και πιο ελαφρια απο τα ΧΡ και απο αποψη συμβατοτητας ουσιαστικα ηταν τα ιδια. Τα ιδια συμβαινουν παντα με καθε λειτουργικο, αυτος που θελει την απολυτη συμβατοτητα αναβαθμιζει με πολυυυυυυ αργους ρυθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάρτιος 2, 2009 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 Τα 2000 υπήρχανε αλλα ηταν server λειτουργικο η για business desktop pc's οπως τα χαρακτηρίζανε ( εκτος και αν εχω καπου λαθος . ) Χοντρικα χοντρικα ηταν τα ιδια απο συμβατότητες ειχανε διαφορες ομως ενα usb stick ας πουμε στα 2000 δεν ητανε plug n play η μια ψηφιακη φωτ μηχανη ενω δεν θυμαμαι αν επαιζε το pic bridge . Σταθεροτατα βεβαια , στο γραφειο θυμάμαι 4 χρόνια # 0 format. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.