Jump to content

Προβλημα με εσωτερικους δισκους

jimsek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα πριν κανα χρονο περιπου πηρα 2 σκληρους δισκους εξωτερικους. με διαφορα αγορας κανα μηνα ο καθενας.μετα απο λιγο καιρο θελησα και καταφερα να τους κανω εσωτερικους για να εχω μαξιμουμ επιδωσεις.αυτο σημαινει οτι και η εγγυηση χανεται απο την στιγμη που τους ανοιγω.τωρα εχω την βαθεια υποψια οτι και οι δυο θελουν να μου δωσουν το ποντικι στο χερι...οταν ξεκιναει το πισι ακουω κατι κλακ κλακ,τσακ τσακ κατι ηχους μυστηριους γενικα.ο ενας μου το εκανε συχνα και τον αδειασα για να τον φτιαξω οσο μπορω.μου σκοτοσε 3 ταινιες μπορω να πω και οταν τις εκανε μεταφορα κολαγε κλακ κλακ κλακ μεχρι που σταματαγα την μεταφορα και το σταματαγε.εβαλα το hdd regenerator να τον φιξαρω αν γινεται αλλα θελει 2-3 μερες,εχι κανι το 13% και τπτ απο θεμα bad sector αλλα θα τον βαλω σε λιγο που θα πεσω παλι.το ερωτημα ειναι το εξης.θα βγει τπτ η τσαμπα ταλαιπορια;.παρεπιπτοντως ο ενας ειναι samsung pleomax(465GB) και ο αλλος maxtor(600GB) μεν αλλα μεσα ελεγε seagate.

Ευχαριστω για την οποια συμβουλη/σκεψη:):):):):)

1- Τσέκαρε τον κάθε δίσκο χωριστά.

2- Σημείωσε το s/n τους και μπές στα site των εταιρειών τους να δείς αν έχουν εγγύηση.

3- Αν κατά το άνοιγμα των κουτιών χάλασες κάνα αυτοκόλλητο ή έσπασες κάτι, bye bye warranty.

Αν όχι μπορείς να βάλεις τον προβληματικό ξανά μέσα στη θήκη του και επιστροφή για έλεγχο.

dpolal απο τη στιγμη που τους ανοιγω χανεται η οποια εγγυηση.και οι 2 ειχαν μεσα αυτοκολητακια με εγγυηση,σκιστικαν και τα 2,οποτε εγγυηση αλε.οταν λες να τσεκαρω , να δω σιγουρα πιοι το κανουν; δεν σε καταλαβα εδω.επισης σημερα οταν το εβαλα να συνεχισει το προγραμμα απο εκει που το σταματισα μου βρηκε 7 bad secrors και διορθωσε και τους 7:jump1:.αλλα αργει πολυ,λογικα θα ειναι λογω των πολλων gb.το καλο με το προγραμμα ειναι οτι διορθωνει χωρις να σβηνει αρχεια.συνολικο συμπερασμα θα βγαλω σε μια βδομαδα περιπου που θα εχει τελειωσει η διορθωση και των 2.επισης αυτο το κλακ κλακ που κανει και κολαει η κεφαλη ειναι προβλημα του σκληρου εκ γενητης ή το κανει αμα βρισκει κατεστραμενα αρχεια;;

Τα ίδια έκανε και ένα ξάδερφος μου και τον κλαίει τον δίσκο :bye:

Δεν έπρεπε να τον ανοίξεις για λίγη καλύτερη επίδοση(μερικά sec) χάνεις και τους δίσκους

:rip:

οτι θα φανε ποδι ειναι το σιγουρο απλα θελω να παρατεινω λιγο την αγορα νεων γτ εχω αλλες εκρεμοτητες πιο επειγον.απο την αλλη το σκεφτομε οπως τον ιο τον σβηνεις με το α/β μεν αλλα παντα παιζει να σου αφησει κουσουρι μεχρι το επομενο φορματ, κατι παρομοιο ισως γινεται και εδω.δεν ξερω γι αυτο ρωταω αν ειναι θεμα του σκληρου ως ελατωματικη κεφαλη η κατι αλλο , η απλα τα κατεστραμενα αρχεια τον μπουκωσαν.

επισης οταν προσπαθουσα να κανω φορματ τον εναν, μου το κολουσε και τελικα το σταματαγα.blkik απο δοκιμες που τους εκανα η διαφορα απο εξωτερικου σε εσωτερικου ειναι αισθητη.αλλο usb και αλλο serial ata.

Όταν ο δίσκος κάνει 40 χρόνια στο format/repair τότε τον πετάμε - εκτός αν γουστάρεις πειραματισμό, απανωτά install και ρίσκο στα data σου.

Προφανώς και το SATA είναι πολύ γρηγορότερο από το USB.

κλακ κλακ = bye bye

αν σκοπεύεις να τους κρατήσεις μην βάζεις "πολύτιμα" δεδομένα μέσα τουλάχιστον ;)

Για αυτό και ο εξωτερικός μου είναι e-sata

Απλά λέω δεν αξίζει να κάνεις την μετατροπή είναι ρίσκο για να κερδίσεις μερικά sec

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.