jpcupra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2009 προσφατα αποχωρησα απο την δουλεια μου. τι δικαιουμαι να λαβω απο την επιχειρηση?εργαζομουν απο τον 02/08 μεχρι τον 02/09 +κατι μερες. επισης ο μισθος του δεδουλευμενου μηνα εμπαινε παντα τελος του αλλου... δηλαδη αν δουλεψα ολο τον Γεναρη, θα πληρωθεω τελος Φλεβαρη για τον Γεναρη..δουλεψα Φλεβαρη, θα πληρωθω τελος Μαρτη.. ετσι λοιπον τωρα που σταματησα τον Φλεβαρη, τελος του μηνα θα πρεπει να παρω τα δεδουλευμενα του Γεναρη. Σωστα?? και τελος Μαρτη οσες μερες ειχα δουλεψει τον Φλεβαρη...Απο θεμα δωρων ομως τι δικαιουμαι τωρα για τους μηνες που ερχονται??Πασχα,Χριστουγεννα, επιδομα αδειας? μερες απο την αδεια που μου εχουνε μεινει απο το προηγουμενο ετος+απο το καινουργιο?η συμβαση μου ηταν αοριστου..Στο ταμειο ανεργιας μπορω να μπω?οποιαδηποτε πληροφορια ευπροσδεκτη...
ea6gka Φεβρουάριος 25, 2009 #2 Φεβρουάριος 25, 2009 φυσικα και δεν μπορεις να μπεις , αποχωρησες δεν απολυθηκες
jpcupra Φεβρουάριος 25, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 25, 2009 μονο αν με απολυσουνε γιωργη???σχετικα με τα υπολοιπα εχεις καμμια ιδεα??
ea6gka Φεβρουάριος 25, 2009 #4 Φεβρουάριος 25, 2009 μονο αν απολυθεις εχεις δικαιωμα να μπεις στο ταμειο ανεργιας. Δεν ξερω μετα απο ποσα χρονια αποχωρησης αν εχεις δικαιωμα. Για τα αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος οποτε ας πει καποιος αλλος
o polonos Φεβρουάριος 26, 2009 #5 Φεβρουάριος 26, 2009 προσφατα αποχωρησα απο την δουλεια μου. τι δικαιουμαι να λαβω απο την επιχειρηση?εργαζομουν απο τον 02/08 μεχρι τον 02/09 +κατι μερες. επισης ο μισθος του δεδουλευμενου μηνα εμπαινε παντα τελος του αλλου... δηλαδη αν δουλεψα ολο τον Γεναρη, θα πληρωθεω τελος Φλεβαρη για τον Γεναρη..δουλεψα Φλεβαρη, θα πληρωθω τελος Μαρτη.. ετσι λοιπον τωρα που σταματησα τον Φλεβαρη, τελος του μηνα θα πρεπει να παρω τα δεδουλευμενα του Γεναρη. Σωστα?? και τελος Μαρτη οσες μερες ειχα δουλεψει τον Φλεβαρη... Απο θεμα δωρων ομως τι δικαιουμαι τωρα για τους μηνες που ερχονται??Πασχα,Χριστουγεννα, επιδομα αδειας? μερες απο την αδεια που μου εχουνε μεινει απο το προηγουμενο ετος+απο το καινουργιο?η συμβαση μου ηταν αοριστου..Στο ταμειο ανεργιας μπορω να μπω? οποιαδηποτε πληροφορια ευπροσδεκτη... Ιορδανη και εγω παραιτηθηκα απο μια επιχηρηση στην οποια εργαζομαι απο 04/04 λογο κακων για μενα συνθηκων εργασιας, του εργοδοτη εστριψε και κανει οτι να'ναι. Με εχει μαμησει ψυχολογικα... Φυσικα θα παρω το μακρυτερο μιας και παραιτουμαι εγω. Απο τι ξερω δεν δικαιουμαι να μπω στο ταμειο
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 26, 2009 #6 Φεβρουάριος 26, 2009 Μονο εαν σας απολυσουν παιδες μπαινετε στο ταμειο. Τα ξερω καλα γιατι απολυθηκα την περασμενη Παρασκευη. Περιμενα να υπογραφουν τα χαρτια απο τον διευθυντη ωστε να τα παω ΟΑΕΔ και να γραφτω
JaguarOne Φεβρουάριος 26, 2009 #7 Φεβρουάριος 26, 2009 +1 με απόλυση μόνο ταμείο ανεργίας. Για τα δώρα και επιδόματα αδείας τα δικαιούστε κανονικά γιατί βασίζονται σε αυτά που έχετε εργαστεί, δηλαδή θα είναι ανάλογα του μέρους του έτους που έχετε εργαστεί (πχ αν είχες δουλέψει 1 μήνα στο 2009, δικαιούσαι κάτι σαν το 1/12 του δώρου των Χριστουγέννων). Υπάρχει κάποια φόρμουλα που τα υπολογίζουν την οποία την είχα βρει μετά από πολύ ψάξιμο στο νετ. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο (πρώην) εργοδότης να πληρώνει τα δώρα στην απόλυση ή την εποχή του (πχ Χριστούγεννα)
o polonos Φεβρουάριος 26, 2009 #8 Φεβρουάριος 26, 2009 Η μλκια ομως ειναι οτι με τον Α η τον Β τρωπο μπορει να σε αναγκασει να παραιτηθεις απο μονος σου. Θα το κανει αυτο για να μην σου πληρωσει την αποζημιωση για τα χρονια που εχεις δουλεψει. Πικρα :fist:
Daytime Dreamer Φεβρουάριος 26, 2009 #9 Φεβρουάριος 26, 2009 +1 με απόλυση μόνο ταμείο ανεργίας. Για τα δώρα και επιδόματα αδείας τα δικαιούστε κανονικά γιατί βασίζονται σε αυτά που έχετε εργαστεί, δηλαδή θα είναι ανάλογα του μέρους του έτους που έχετε εργαστεί (πχ αν είχες δουλέψει 1 μήνα στο 2009, δικαιούσαι κάτι σαν το 1/12 του δώρου των Χριστουγέννων). Υπάρχει κάποια φόρμουλα που τα υπολογίζουν την οποία την είχα βρει μετά από πολύ ψάξιμο στο νετ. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο (πρώην) εργοδότης να πληρώνει τα δώρα στην απόλυση ή την εποχή του (πχ Χριστούγεννα) Εχει το δικαιωμα να στα πληρωσει ολα μαζι οταν απολυθεις ή στην ωρα τους το ποσοστο παντα που σου αναλογει.
Dolly Φεβρουάριος 27, 2009 #10 Φεβρουάριος 27, 2009 Έτσι είναι, η κοπέλα μου απολύθηκε πριν 2 βδομάδες, και α) πληρώθηκε τα πάντα (δώρα, άδειες, δεδουλευμένα) την μέρα αποχώρησης της, και β) γράφτηκε ΟΑΕΔ και άρχισε να πληρώνεται ASAP και πήρε και 150 γιούρια για επίδομα θέρμανσης επίσης. Πολύ συνεπείς. Αν έχει κάποιος καλή σχέση με τον εργοδότη του, και θέλει να αποχωρήσει για τον α ή β λόγο από την εταιρία μπορεί να του πει να τον απολύσει προκειμένου να μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ.Για τον εργοδότη είναι μόνο λίγο παραπάνω γραφειοκρατία αλλά δεν του στοιχίζει τίποτα.
kallileo Φεβρουάριος 27, 2009 #11 Φεβρουάριος 27, 2009 Έτσι είναι, η κοπέλα μου απολύθηκε πριν 2 βδομάδες, και α) πληρώθηκε τα πάντα (δώρα, άδειες, δεδουλευμένα) την μέρα αποχώρησης της, και β) γράφτηκε ΟΑΕΔ και άρχισε να πληρώνεται ASAP και πήρε και 150 γιούρια για επίδομα θέρμανσης επίσης. Πολύ συνεπείς. Αν έχει κάποιος καλή σχέση με τον εργοδότη του, και θέλει να αποχωρήσει για τον α ή β λόγο από την εταιρία μπορεί να του πει να τον απολύσει προκειμένου να μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ.Για τον εργοδότη είναι μόνο λίγο παραπάνω γραφειοκρατία αλλά δεν του στοιχίζει τίποτα.Το εχει μια κοπελα κάνει και σε μας...
cptkoulis Φεβρουάριος 27, 2009 #12 Φεβρουάριος 27, 2009 ... η κοπέλα μου απολύθηκε πριν 2 βδομάδες, και α) πληρώθηκε τα πάντα (δώρα, άδειες, δεδουλευμένα) την μέρα αποχώρησης της.............. Απο ποιον τα πληρωθηκε αυτα?EDITΤι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την απόλυση
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.