Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

Κοίτα να δεις, οι σύγχρονες ανάγκες του κόσμου αποτυπόνωνται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ., αυτά που ανέφερα παραπάνω τεσπα.

Άσε το χ2, μηδενικές αυξήσεις όμως; Είναι προκλητικό ρε παιδί μου, πως το λένε. Δεν ζητάω εγώ αύριο να μου δώσει 1300€, δεν μπορεί να μου δώσει 100€ παραπάνω;

-3

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά :Ο αριθμός των εκατομμυριούχων μειώθηκε παγκοσμίως στα 9 από 11 εκατομμύρια, με τη Β. Αμερική και την Ευρώπη να παρουσιάζουν πτώση 22%...Να τους λυπηθώ; 2.000.000 από εκατομμυριούχοι που ήταν στις βίλες τους τώρα βρίσκονται ανάμεσά μας;

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/16/1715420.htm

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά :Ο αριθμός των εκατομμυριούχων μειώθηκε παγκοσμίως στα 9 από 11 εκατομμύρια, με τη Β. Αμερική και την Ευρώπη να παρουσιάζουν πτώση 22%...Να τους λυπηθώ; 2.000.000 από εκατομμυριούχοι που ήταν στις βίλες τους τώρα βρίσκονται ανάμεσά μας;

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/16/1715420.htm

όχι απλά έχουμε 2 εκατομμύρια περισσότερους δισεκατομμυριούχους :hehe:

Κοίτα να δεις, οι σύγχρονες ανάγκες του κόσμου αποτυπόνωνται στο διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ., αυτά που ανέφερα παραπάνω τεσπα.

Άσε το χ2, μηδενικές αυξήσεις όμως; Είναι προκλητικό ρε παιδί μου, πως το λένε. Δεν ζητάω εγώ αύριο να μου δώσει 1300€, δεν μπορεί να μου δώσει 100€ παραπάνω;

-3

αυτο συμβαινει γιατι ο νεοελληνας εχει την ηλιθιοτητα προεγκατεστημενη στο μυαλο.

σκεφτεται παντα με το πως θα βγαλει περισσοτερα λεφτα ΤΩΡΑ.

αν εδινε καποια αυξηση στους υπαλληλους ειναι πολυ πιθανο να αυξανοταν η παραγωγη επειδη θα ηταν πιο ευχαριστημενοι με τη δουλεια τους.

εκτος αυτου οσο περισσοτερα λεφτα εχει το χαμηλοτερο οικονομικο στρωμα της αγορας τοσο καλυτερα ρεει το χρημα.

τρανο παραδειγμα οι γιορτες,χριστουγεννα πασχα που ο τζιρος διπλασιαζεται επειδη ολοι εχουν παρει το δωρο τους...

το επόμενο βήμα όταν δεν μπορούν να κόψουν από αλλού θα είναι η κατάργηση του δώρου

Το έχει πει ήδη το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) για δώρα χριστουγέννων, πάσχα και επίδομα άδειας.

-2

έλα έλεος, γουστάρεις συγκρότημα ε; ξέρω ένα καλύτερο, Καφρίλιον)

Είναι το ίνδαλμά σου ο Αλέξης; Αλήθεια το έχω απορία, καιρό τώρα.

ενταξει,το βημα δεν το πιστευεις...τουτον δω τον πιστευεις?

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5081418&textCriteriaClause=%2B%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F+%2B%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3

sheer facts ειναι τα ιδια (βαλε και την κομματικη σαλτσα/εξωραισμο του ριζοσπαστη).Λεει κατι μια καθηγητρια και ερχεται το ιερατειο να την επικρινει,και δημοσιευει το ονομα της στην εφημεριδα λεγοντας οτι ανηκει στο συριζα...Ποσο σκοταδιστικο ακουγεται αυτο,και ποσο αρρωστο να βγαινει η κομματικη εφημεριδα και να καμαρωνει την λογοκρισια μιας καθηγητριας απο 10 κομματικους?

Αλλα μια και με ρωτας για cool alexis ...λυσε μου μια απορια:ειναι καινουρια παγια διαταγη αυτο?Οποιον λεει κατι που δε γουσταρεις να τον βαφτιζεις συριζα<γιατι βλεπω να το κανει και η εφημεριδα αυτο βρε παιδι μου>?Εγω εβρισκα παντως το "λακες του καπιταλισμου" πιο σικ.

αυτο που λες για την πτωχευση ειναι πολυ λαθος.Αν προκειται περι ΟΕ,τοτε ο εταιρος ευθυνεται με την ατομικη του περιουσια (γιαυτο η ΟΕ εχει χαμηλη φορολογηση).-αστικος κωδικας...για ΑΕ αλλαζει το πραμα

αλλα --->δες μονος σου εδω οτι οι απαιτησεις των εργαζομενων ικανοποιουνται προνομιακα και πριν το δημοσιο κιολας δηλ με προτεραιοτητα σε σχεση με αλλα χρεη http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=6461 αρθρο 154...

και απο εκει και περα υπαρχουν στον Αστικο κωδικα διαδικασιες για διαρρηξη καταδολιευτικης συμβασης (δηλ,εχω μια εταιρια,που εχει περιουσια 10 ακινητα.Ενα χρονο πριν παει για φουντο,πουλαω τα 7 σε ενα κολληταρι μου ,ωστε οι πιστωτες μου να παρουν τα @@@ μου.Δυστυχως ομως,και εγω και το κολληταρι μου θα παμε στην φυλακη,(βλ ποινικος κωδικας και καταδολιευση δανειστων) και η μεταβιβαση των ακινητων στο κολληταρι θα ακυρωθει,η αν ταχει πουλησει θα οφειλει τα λεφτα που αγορασε.Και τα ακινητα οπως ξερεις,δεν ειναι στραγαλια και φαινονται στους συμβολαιογραφους.

Πιθανως ο τυπος που σου ειπε για τις πτωχευτικες διαδικασιες δεν σου ειπε οτι υπο προυποθεσεις,η προηγουμενη διαδικασια μπορει να πιασει μεχρι και "αναδρομικα" και 5 χρονια πριν το "φουντο" ε???

1ον

Δεν είπα οτι το δημοσίευμα είναι ψεύτικο, με ενοχλεί ο τρόπος που τα παρουσιάζουν. Υπάρχει και στην Ηλιούπολη αντίστοιχο περιστατικό την περίοδο του Πάσχα κοντά. Όταν καθηγήτρια παρουσιάζει εργασία σε χαρτί τετραδίου και λέει εν ολίγοις για σταλινικά καθεστώτα και εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ε για μένα είναι απαράδεκτο.

2ον

Παρέπεμψα σε σενα όπως είδες για το πτωχευτικό δίκαιο γιατί σαφώς τα γνωρίζεις καλύτερα, αλλά για ανάλυσε μου λίγο την περίπτωση των ΑΕ, μην το αφήνεις έτσι, έκανες ολόκληρη ανάλυση για τις ΟΕ.

Είπα εγώ οτι δεν δικαιώνονται οι εργαζόμενοι κατά την πτώχευση μιας εταιρείας; Όσον αφορά τα δεδουλευμένα τους, γιατί πολλούς από αυτούς μένουν στο δρόμο. Απλά ο κηρύσω την πτώχευση δεν έχει κανένα πρόβλημα. ΑΕ πάντα.

3ον

Άλλον Αλέξη ενοούσα, το έχω καταλάβει οτι είσαι πρασινούλης.

-1

αλλά για ανάλυσε μου λίγο την περίπτωση των ΑΕ

ολο το λινκ με τον 3588 δικο σου......

και λέει εν ολίγοις για σταλινικά καθεστώτα και εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ε για μένα είναι απαράδεκτο.

εχεις πολυ καιρο που διαδηλωνες για το αρθρο 16 του Συνταγματος?Γιατι νομιζω πως συντομα το ξεχασες...

Άρθρο 16

1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.

Και στην Ιερα εξεταση ξερεις,υπηρχε το index librorum prohibitorum,(τα βιβλια που απαγορευε η παπικη εκκλησια)...

Και πολλα χρονια πριν,αν θυμασαι,οταν ο τελευταιος πειρασμος προβαλλοταν στο σινεμα,ειχε λυσσαξει η εκκλησια...επειδη το "εβρισκε απαραδεκτο" βρε παιδι μου....

Και ο Χιτλερ,καποια βιβλια τα εκαιγε,επειδη τα εβρισκε απαραδεκτα

Είδες που παρουσιάζεις ότι θέλεις όπως το θέλεις;

Το ΚΚΕ ήταν αντίθετο με την αναθεώρηση του άρθρου 16, δεν ζητούσε να καταργηθεί.

Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όχι στην αποκέντρωση του σχολείου στους δήμους. Δηλαδή να είναι ο κάθε δήμος υπεύθυνος οικονομικά για τις σχολικές εγκαταστάσεις και την διατήρηση τους την ώρα που το κράτος χρωστάει άπειρα εκατομμύρια στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; Να εγκαταλειφθούν τελείως τα σχολικά κτήρια.

Ενιαία και Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους εν ολίγοις.

Εντυπώσεις για άλλη μια φορά, παρουσιάζεις την αρχή του άρθρου 16 και θέλεις να συσχετίσεις τους αγώνες εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου με το σύνολο του χαρακτήρα του.

100 Τέλος για μένα το thread αυτό προς το παρόν, δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα της χαώδους διαφοράς στα ποστ.

Μίλησα εγώ για συνέλευση; Καταμέτρηση σε φοιτητικές εκλογές είπα. (να υποθέσω οτι τώρα αποδείχτηκε και το (θεός φυλάξοι) αντίθετο, οτι δεν έχω καλές προθέσεις ε; )

Παρανόηση. (Όχι πως κατάλαβα τι δουλειά έχει ένας ξεκάρφωτος σε φοιτητικές εκλογές αλλά αν ακούσω για λαική πάλη ξανά θα ξεράσω οπότε δε ρωτάω)

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5100411&textCriteriaClause=%2B%CE%A4%CE%9F+%2B%CE%A8%CE%95%CE%9C%CE%91+%2B%CE%A4%CE%97%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97%CE%A3

κι εκει που διαβαζα για το θεμα της λογοκρισιας,κατευθειαν απο την πηγη,παρατηρησα το ποιηματακι κατω κατω με το οποιο "ενισχυει" αισθητικα το κειμενο ο γραφων...

ο τιτλος του ποιηματος ειναι "αυτους τους εχω βαρεθει" και η μεταφραση που χρησιμοποιει ο ριζοσπαστης ειναι του κουρτοβικ....

Βρε ποιος τοχει γραψει,ποιος τοχει γραψει...

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolf_Biermann ..τοχει γραψει αυτος εδω ο τυπος.

τι βιογραφικο ειχε αυτος ο τυπος?(εδω ακολουθει παρα μα παρα παρα πολυ γελιο)

(μεταφερω απο αλλο σαιτ,οποιος θελει εχει στα λινκς της wikipedia,ιδιαιτερα στο γερμανικο,αυτες και πολυ περισσοτερες πληροφοριες)

Γεννήθηκε το 1936 στο Αμβούργο. Ο πατέρας του, Εβραίος και κομμουνιστής, εξοντώθηκε στο Αουσβιτς. Το 1953, σε ηλικία δεκαεπτά ετών, αποφασίζει να εγκαταλείψει το Αμβούργο και να εγκατασταθεί στο Ανατολικό Βερολίνο. Εντυπωσιακή επιλογή. Ενώ πολλοί άνθρωποι προσπαθούσαν να φύγουν από το ανατολικό μπλοκ και να περάσουν με χίλιους κινδύνους στη Δύση, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους, ο Βολφ Μπίρμαν έκανε την αντίθετη διαδρομή. Υπέστη τις συνέπειες της επιλογής του και ήταν συνεχώς σε αντιπαράθεση με το καθεστώς.

1953-1976, στο Ανατολικό Βερολίνο. Είκοσι τρία χρόνια έζησε εκεί. Δεν «προσαρμόστηκε» στιγμή.

Δημιούργησε μια θεατρική σκηνή. Του την έκλεισαν, πριν την πρώτη παράσταση. Αφοσιώθηκε στη σύνθεση, γράφοντας καυστικές για το καθεστώς μπαλάντες. Του απαγόρευσαν να τραγουδά σε δημόσιους χώρους. Εγραφε, αλλά δεν μπορούσε να εκδώσει τα κείμενά του. Εννοείται ότι, και στα είκοσι τρία χρόνια που έζησε στο Ανατολικό Βερολίνο, δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Το 1976, τελικά, του επέτρεψαν να πάει στη Δυτική Γερμανία για μια σειρά συναυλιών. Το πρώτο βράδυ στην Κολωνία, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, ήταν συγκλονιστικός. Τραγούδησε και, ιδίως, μίλησε εκ βαθέων. Μια συνταρακτική κριτική στο ανατολικογερμανικό μοντέλο. Την επομένη, βέβαια, του στέρησαν την ανατολικογερμανική υπηκοότητα. Και η DDR έγινε γι' αυτόν παρελθόν.

Ετσι, το 1976, Βολφ Μπίρμαν εγκαταστάθηκε πάλι στο Αμβούργο. Εκεί, από όπου είχε φύγει πριν από είκοσι τρία χρόνια. Συνέχισε την κριτική. Οχι μόνο στα ανατολικά καθεστώτα, αλλά και στη δυτική κοινωνία.

Ο Βολφ Μπίρμαν ενθουσιάστηκε με την επανένωση της Γερμανίας, ενώ η Αριστερά ανησυχούσε. Το 2003, υποστήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως έκαναν και άλλοι πρώην αντιφρονούντες της Ανατολικής Ευρώπης, που χαιρέτισαν στην αμερικανική επέμβαση.

To 2007 o Μπίρμαν ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Βερολίνου, μετά από πρόταση, στην τοπική κυβέρνηση, των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πράσινων (το σύνολο της αντιπολίτευσης). Αρχικά η πλειοψηφία (Σοσιαλδημοκράτες και οι σύμμαχοί τους, του Linkspartei - το μεταλλαγμένο πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο οποίο συμπράττει και ο Οσκαρ Λαφοντέν), αρνούνται την ανακήρυξη του Μπίρμαν ως επίτιμου δημότη του ενιαίου πλέον Βερολίνου με το αιτιολογικό της στάσης του Μπίρμαν στην εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε. Τα ομοσπονδιακά όργανα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος άσκησαν έντονες πιέσεις. Τελικά, οι «βερολινέζοι σύντροφοι» άλλαξαν γνώμη και αποδέχτηκαν να δοθεί στον Βολφ Μπίρμαν ο τίτλος του επίτιμου δημότη του Βερολίνου.

http://de.wikipedia.org/wiki/Wolf_Biermann

:rofl: :rofl: :rofl: ...

αληθεια,αυτοι οι τυποι κει περα στον ριζοσπαστη,διαβαζουν και κουοταρουν τα ποιηματακια πουγραψε ο τυπος για να κανει κριτικη στο φανταστικο κρατος της ανατολικης γερμανιας ...???και δεν φοβουνται μην παει και το ψαξει κανεις και δει τι τραβηξε αυτος ο ποιητης απο την "λαικη δημοκρατια" της Γερμανιας?Τοσο πολυ υπολογιζουν την εξυπναδα του αναγνωστη τους???

ηθικο διδαγμα:ηταν σοφη επιλογη τα γερμανικα αντι για οριγκαμι και μπαλλετο,τω καιρω εκεινο

Και επειδη βλεπω οτι το ποιηματακι κατω απο το κειμενο το παρεθεσε ο σκληρος αντρας Πρωτουλης....Ειναι αρκετα εξυπνος για να τρομοκρατει καθηγητριουλες και δασκαλακους του δημοσιου μαζι με αλλους 10,αλλα δεν ειναι ικανος να προσεξει τι κουοταρει στα κειμενα του.Γιατι κουοταρε εναν ποιητη που βασανιστηκε(μεταφορικα μιλωντας) στην ζωη του απο κατι λογοκριτες-κομματικους ηγετες σαν τον Πρωτουλη

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες από την στιγμή που δημοσιοποιούνται καθίστανται αυθύπαρκτες. Δεν καπελώνονται από την ζωή του δημιουργού.

Αν ήταν έτσι όσοι ακούγανε Vagner θα ήσαν φασίστες, και όσοι Queen λούγκρες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tragic_irony#Tragic_irony_.28dramatic_irony.29

Dramatic irony is the device of giving the spectator an item of information that at least one of the characters in the narrative is unaware of (at least consciously), thus placing the spectator a step ahead of at least one of the characters. Dramatic irony has three stages - installation, exploitation and resolution (often also called preparation, suspension and resolution) - producing dramatic conflict in what one character relies or appears to rely upon, the contrary of which is known by observers (especially the audience; sometimes to other characters within the drama) to be true.

Μια "Αντιγονη" ενος "Σοφοκλη" την ξερεις?

Οχι δεν ειναι παλια μου γκομενα.

Ουτε ο Σοφοκλης κολληταρι μου.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες από την στιγμή που δημοσιοποιούνται καθίστανται αυθύπαρκτες. Δεν καπελώνονται από την ζωή του δημιουργού.

Πολλές φορές αυτό δεν ισχύει. Πολλοί ποιητές, συγγραφείς, στιχουργοί κλπ εμπνέονται, και περιγράφουν γεγονότα από τη ζωή τους, ή από κάποιο γεγονός που έζησαν

Πολλές φορές αυτό δεν ισχύει. Πολλοί ποιητές, συγγραφείς, στιχουργοί κλπ εμπνέονται, και περιγράφουν γεγονότα από τη ζωή τους, ή από κάποιο γεγονός που έζησαν

Άλλοτε λίγο άλλοτε πολύ, τις περισσότερες φορές η τέχνη είναι βιωματική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ζωή του δημιουργού συνεχίζει να επηρεάζει το έργο και μετά την δημοσίευση του.

Αν διαβάσεις:

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Οτιδήποτε και αν ήταν ο Καβάφης, δεν επηρεάζει πλέον το έργο του.

Είναι μόνο του, στην προσωπική σου ευχέρεια, να του δόσης την σημασία που νομίζεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.