Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

Αυτή δεν ήταν η ερώτηση, απαντήθηκε;

Οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική πληρώνονται, άρα δεν είναι εθελοντές και πληρώνονται βάση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως είπα και πριν και ειλικρινά θέλω να πει και κάποιος που κατέχει καλύτερα τα οικονομικά, μπορεί να σταθεί επιχείρηση στον καπιταλισμό αν ξαφνικά την "δει" σοσιαλιστικά;

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply
αν δεν είχα πάει ο ίδιος σε διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, από τα μήντια ούτε καν να συζητάμε αναφορά στα καφριλίκια της ΔΑΠ π.χ., με μπράβους, κανονικούς όμως, κατ' επάγγελμα, που πάνε να "βοηθήσουν" τα αδέρφια τους.

......α!ωστε η απαγορευση εισοδου πουχει επιβαλει αυτη η παραταξη σε πολλες σχολες (παντειος,νομικη) μετα την εναρξη της ψηφοφοριας,εσενα δεν σε επιασε...περιεργο γιατι πιανει ολους τους μη πκς φοιτητες των σχολων αυτων μετα την εναρξη της ψηφοφοριας....

....και τωρα αρχιζω και καταλαβαινω γιατι οταν στις εν λογω παραταξεις προβαλλεται ως προταση η επιδειξη φοιτητικης ταυτοτητας για δικαιωμα ψηφου,φωναζουν οτι προκειται περι ταγματασφαλιτικου μετρου....

(φυσικα,ξυλο απο τους μπλε εχω δει κι εγω με τα ματακια μου....αλλα εχω δει και απο τους κοκκινους ...και οταν κλεινουν σχολες με 300 ψηφους...τοτε σιγουρα κατι δεν παει καλα...

η πχ οταν (Ιουλιος 2006) κλειδωνουν τους καθηγητες-αλιβιζατο-κλαμαρη πχ μεσα στην ΓΣ με το λογικοτατο και δημοκρατικοτατο αιτημα :"αν δεν συμφωνησετε για καταληψη δεν φευγετε απο εδω"....

Αναφέρεις το παράδειγμα των ΑΕΙ που κανείς δεν ασχολείται πέραν των τυπικών από τα ΜΜΕ

περσι και προπερσι,δεν ασχοληθηκε κανενας μα κανενας....

Χάδια των μήντια στο ΚΚΕ, στο Π.Α.ΜΕ. και στα ταξικά σωματεία/συνδικάτα:

..αυτη ειναι η νεα μεθοδος προωθησης του ριζοσπαστη?οταν συζητας κατι εντελως ασχετο να πασαρεις και καμμια 10αρια εξωφυλλα με λινκ????

Οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική πληρώνονται, άρα δεν είναι εθελοντές και πληρώνονται βάση των συλλογικών συμβάσεων.

και ενα περιεργο πραγμα,δεν απεργουν ποτε .....

Καλά, ας μας πουν οι φοιτητές αν τα πανεπιστήμια είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Δεν έχω ρίξει γαρυφαλάκι πάντως ούτε μια φορά στη ζωή μου, χαχαχα. Να το είχα κάνει κι αυτό και τι άλλο. Στον ΣΥΣΔΙΕΚ ψήφιζα αν σε ευχαριστεί.

Άσχετο; Εσύ δεν είπες οτι προωθείται και χαϊδεύεται το ΚΚΕ από τα μήντια; Σε προκαλώ να μου πεις που παρουσιαστήκανε αυτές οι "ειδήσεις" στα μήντια.

Αυτή δεν ήταν η ερώτηση, απαντήθηκε;

Οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική πληρώνονται, άρα δεν είναι εθελοντές και πληρώνονται βάση των συλλογικών συμβάσεων. Όπως είπα και πριν και ειλικρινά θέλω να πει και κάποιος που κατέχει καλύτερα τα οικονομικά, μπορεί να σταθεί επιχείρηση στον καπιταλισμό αν ξαφνικά την "δει" σοσιαλιστικά;

Χαλαρα γινεται αν τους δινει μεριδιο απο τα κερδη τα οποια παιρνει εκμεταλευομενη την εργασια τους , δινοντας τους ενα ξεροκοματο για μισθο...

p.S η ερωτηση αφορουσε συγκεκριμενα την τυποεκδοτικη και η απαντηση ειναι για τους εθελοντες του κομματος αρα εχω δικιο οτι την εκανε γαργαρα.

Σε προκαλώ να μου πεις που παρουσιαστήκανε αυτές οι "ειδήσεις" στα μήντια.

δεν τις ειδα...αλλα αυτο μηπως αναιρει τα χαδια των μηντια στις καταληψεις στο 70κατι% των πανεπιστημιων της χωρας?

στα μηντια ποτε δεν ακουσα να γινεται εκει λογος για παραταξη,ποτε δεν εγινε λογος για τις μειοψηφιες.ποτε δεν εγινε λογος για τα ποσοστα...

οσο για τον Πα******νη...παιζουν λιγο μπουρδιτσες στο δημοσιευμα,γιατι με την αγωγη ,στο χωριο μου τουλαχιστον,δεν μπορεις να ζητησεις την φυλακιση καποιου...Τουλαχιστον ετσι γινεται τα τελευταια 100 χρονια.Οποτε τουλαχιστον η φυλακιση ως αιτημα ειναι χονδροειδεστατη μουφα ...

Αλλα αναρωτιεμαι...τωρα που το δικαστηριο απερριψε την αγωγη των εργοδοτων "νικησε το ταξικο κινημα κλπ " και τα λοιπα χαριτωμενα...Αν την ειχε δεχθει "το κακο συστημα μπλοκαρε τον ηρωικο αγωνα των εργαζομενων κλπ"...

με λιγα λογια μια τακτικη επικοινωνιας που κουμπωνει αριστα με την "μονοπωληση" που λεγαμε....

μούφα το δημοσίευμα λοιπόν, οι πηγές μου είναι ψεύτικες ενώ οι δικές σου είναι καθαρότατες.

Όταν κάτι παραχωρείται ή κερδίζεται, δεν σημαίνει οτι τα έχεις καλά με αυτόν που στο παραχωρεί. ε;

μούφα το δημοσίευμα λοιπόν, οι πηγές μου είναι ψεύτικες ενώ οι δικές σου είναι καθαρότατες.

Όταν κάτι παραχωρείται ή κερδίζεται, δεν σημαίνει οτι τα έχεις καλά με αυτόν που στο παραχωρεί. ε;

ειπα κατι πολυ συγκεκριμενο:με αγωγη δεν μπορει να ζητηθει σε καμμια περιπτωση φυλακιση.(και αυτο μου κινει υποψιες για την αξιοπιστια του κειμενου γενικα)

(επειδη με τρωει για "Αγορευση",το μονο που "φερνει" προς κατι τετοιο ειναι η αγωγη για απαγγελια προσωπικης κρατησης,που ειναι για χρεη και σε πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις ,και ειναι μετρο αναγκαστικης εκτελεσης,οπως ο πλειστηριασμος πχ,και δεν ειναι ποινη,οπως η φυλακιση...και τα τελευταια χρονια αμφισβητειται η συνταγματικοτητα της)

οι πηγες μου για το συγκεκριμενο ειναι το συνταγμα,ο κωδικας πολιτικης δικονομιας και το ΔΣΑΠΔ...

την ερωτηση δεν την καταλαβα.

φυσικα και οχι,αν προκειται για την τυποεκδοτικη.Αλλα αν προκειται για τις αλλες,μπορουν.Γιατι........μουμπλε μουμπλε...εεεε ειναι το κακο κεφαλαιο αυτες...

φυσικα την απαντηση "αυτες ειναι οι ΣΣΕ " μια χαρα την φανταζομαι σε στομα αφεντικου...αλλα ο καθενας ειναι αγωνιστης οταν τον συμφερει...

Και ειμαι σιγουρος πως απο δω και μπρος,ολες οι ελληνικες επιχειρησεις,οταν θα ζητανε οι εργαζομενοι αυξησεις θα τους λενε "ΜΠΑ?Εθελοντικα δεν ηρθες?Με το ζορι σε φεραμε απτο σπιτι σου?Να μην σκεφτεσαι τον εαυτο σου και την επαγγελματικη σου αποκατασταση οππορτουνισταρε!"

edit:για το αρθρο του ριζοσπαστη,εκανα λαθος προς το εξης:προβλεπεται προσωπικη κρατηση(μεχρι 1χρονο) με αγωγη,και ο δημοσιογραφος,εκανε λαθος στην ορολογια και εγραψε φυλακιση(γινεται μονο απο ποινικο δικαστηριο,απαιτει ναχεις κανει εγκλημα, και μπορει να φτασει μεχρι 5 χρονια)...οποτε μπερδευθην κ εσφαλα για το θεμα της αγωγης...

Αυτό με τους εργαζόμενους στο Ριζοσπάστη μου θυμίζει σκηνή απο ελληνική ταινία.

Ο Καφεντζής/ινστρούκτορας παρακινεί τον παραγιό του μάστορα να ζητήσει επίδομα για βαρέα και ανθυγιείνα και στα καπάκια πλακώνει τον υπαλληλό του στο ξύλο επειδή ζητάει αύξηση.

Δεδομένου ότι η σκηνή είναι απο μια απο τις ταινίες τύπου Κλασική Περίπτωση Βλάβης, Τσάκωνα με απογοητεύεις, θα έπρεπε να την έχεις θυμηθεί εσύ.

Όσο για τα ΑΕΙ. Ρε cherryman διαφώτισε με ρε αγόρι μου. Φοιτητής δεν ήσουν. Τι έκανες εκεί και ποιους σου είπε να πας;

@Tsakonas

κάνεις λάθος εδώ, το αίτημα για 1400 € είναι καθολικό, για όλους τους εργαζόμενους, όχι για μια επιχείρηση μόνο. Αν μία επιχείρηση το έπρατε δεν θα μπορούσε να σταθεί λόγω του ανταγωνισμού. Θα έπρεπε να αυξήσει τις τιμές της και αυτό θα ήταν η καταστροφή της.

Αλλά επειδή οι επιχειρήσεις έχουν σκοπό το κέρδος και όχι να δουλεύουν απλά για να δουλεύουν, ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους.

@LL_NEO

μοίραζα κουλούρια (είναι η πιο σοβαρή απάντηση που μπορώ να σου δώσω, ΠΑΟ είμαι κι εγώ, έχω πάει και σε αγώνες της ΑΕΚ, ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;)(ΑΕΚ - ΑΙΚ συγκεκριμένα, στη Ν. Φιλαδέλφεια, και στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ έχω πάει, τελευταία αγωνιστική, εκεί που έσκασε η φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο δίπλα στο γεωργάτο αν θυμάμαι καλά και καρφώθηκε στα συρματα της θύρας που βρισκόμασταν οι οπαδοί της ΑΕΚ και οι παρείσακτοι) ωχ, λάθος θέμα.

Μάλιστα. Πως και έμαθες ότι εκείνη την ημέρα είχε συνέλευση και άρα κόσμο να πουλήσεις τα κουλούρια; Μιας και βρέθηκες εκεί και σε ένα διάλεισμα απο το εμπόριο έτυχε να σηκώσεις το χεράκι σου ενώ εκείνη τη στιγμή γινόταν (δια βοής) ψηφοφορία;

Αν μία επιχείρηση το έπρατε δεν θα μπορούσε να σταθεί λόγω του ανταγωνισμού

ειδικα η τυποεκδοτικη,και 100% να αυξησει την τιμη του προιοντος που πουλα στανταρ κοινο εχει ;)¨:hehe: ...οποτε μαλλον δεν εχει να φοβηθει και τπτ

το κκε αποφασιζει και διατασσει οτι απαγορευεται οι καθηγητριες να βλεπουν εργα με την ταξη τους αν,η ιδεολογικη επιτροπη διαταξει οτι ειναι αντικομμουνιστικα.Στο 3ο Λυκειο Πετρουπολης,η καθηγητρια Καλεμη ειχε το θρασος να μην υπακουσει,και οταν μαθητης της αρχισε να φωναζει στο μεσο του εργου για "αντικομμουνιστικα μηνυματα," ειχε το θρασος να προβει σε πειθαρχικο μετρο.

Οποτε ο νταης βουλευτης του κκε Πρωτουλης εκανε εισβολη μαζι με αλλους καμποσους στο σχολειο,εκμεταλλευομενος την βουλευτικη του ασυλια...

Οπως λεει το δημοσιευμα,οταν ενας δασκαλος σε σχολειο διδαξει κατι που δεν ειναι αρεστο στο κκε,αμεσος ο ριζοσπαστης τον ρουφιανευει στις αβουλες μαζες...δημοσιευει τα προσωπικα του στοιχεια...Πχ μια καθηγητρια τολμησε να αναφερει οτι ο σταλιν ειχε κανει εγκληματα.

(ΥΓ:αναλογα κατορθωματα καταλογιζει η Αυγη και στο ΛΑΟΣ,χωρις να αφηνει βεβαια απεξω το ΚΚΕ......Οποτε και το βημα και η Αυγη ειναι οργανα του διεθνος κεφαλαιου)...Α,και η ΟΛΜΕ που κατηγγειλε την λογοκρισια του ΚΚΕ στα σχολεια.21ος αιωνας και λογοκρισια στα σχολεια.Μια ευγενικη προσφορα του κκε.

Πρωταγωνιστουν νταηδες βουλευτες και θρασυτατες δασκαλες.

Και μετα αναρωτιομαστε γιατι στα ΑΕΙ γινονται οσα γινονται...

Την περασμένη Πέμπτη στο μάθημα Ιστορίας στη Γ Δ Λυκείου η καθηγήτρια, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΝ,πρόβαλε το αντικομμουνιστικό ντοκυμαντέρ του Π. Τσίμαγια τον Αρη Βελουχιώτη,που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει αιχμές ότι “τον έφαγε το ΚΚΕ”. Το σχόλιο της καθηγήτριας ήταν:“Βλέπετε τι κάνουν οι κακές παρέες”, εννοώντας το ΚΚΕ, ενώ κατά καιρούς μιλάει για “τα εγκλήματα του Στάλιν” και αναφέρεται στο “πόσο κολλημένο είναι το ΚΚΕ”,

looooollll

Μάλιστα. Πως και έμαθες ότι εκείνη την ημέρα είχε συνέλευση και άρα κόσμο να πουλήσεις τα κουλούρια; Μιας και βρέθηκες εκεί και σε ένα διάλεισμα απο το εμπόριο έτυχε να σηκώσεις το χεράκι σου ενώ εκείνη τη στιγμή γινόταν (δια βοής) ψηφοφορία;

Μίλησα εγώ για συνέλευση; Καταμέτρηση σε φοιτητικές εκλογές είπα. (να υποθέσω οτι τώρα αποδείχτηκε και το (θεός φυλάξοι) αντίθετο, οτι δεν έχω καλές προθέσεις ε; )

ειδικα η τυποεκδοτικη,και 100% να αυξησει την τιμη του προιοντος που πουλα στανταρ κοινο εχει ;)¨:hehe: ...οποτε μαλλον δεν εχει να φοβηθει και τπτ

Τσάκωνα, τα σχόλια σου είναι το λιγότερο τραγικά και ηλίθια. Ξέρεις φυσικά οτι έχει κι άλλες δουλειές η τυποεκδοτική πέραν του Ριζοσπάστη.

www.tovima.gr (έλα έλεος, γουστάρεις συγκρότημα ε; ξέρω ένα καλύτερο, Καφρίλιον)

Είναι το ίνδαλμά σου ο Αλέξης; Αλήθεια το έχω απορία, καιρό τώρα.

κάνεις λάθος εδώ, το αίτημα για 1400 € είναι καθολικό, για όλους τους εργαζόμενους, όχι για μια επιχείρηση μόνο. Αν μία επιχείρηση το έπρατε δεν θα μπορούσε να σταθεί λόγω του ανταγωνισμού. Θα έπρεπε να αυξήσει τις τιμές της και αυτό θα ήταν η καταστροφή της.

Εφόσον θεωρείς ότι με τα κέρδη που έχουν οι εταιρίες τώρα, δεν μπορούν να δώσουν τα 1400€, αλλά θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές τους, η αύξηση που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ, τι παραπάνω θα δώσει ως προς την αγοραστική δύναμη του κόσμου; Γιατί, προκειμένου να ανέβουν συνολικά οι μισθοί, δε θα ανεβάσουν τις τιμές μόνο η (κάθε) τυποεκδοτική, αλλά και ο σκλαβενίτης, και ο βασιλόπουλος και ο τζέραρντ κλπ. Άρα με τους μεγαλύτερους μισθούς, θα αγοράζουμε τα ίδια πράγματα σε μεγαλύτερες τιμές

ή έχω χάσει κατι; :unsure:

τα λέω λίγο μπερδεμένα, γιατί συμπληρώνω 24+ ώρες ξύπνιος μεταξύ υπολογιστή και βιβλίων, αλλά ελπίζω να έπιασες το σκεπτικό μου

Όχι, μπορούν να τα δώσουν, θεωρείς εσύ οτι δεν μπορούν; Η εταιρεία που δουλεύω εγώ π.χ. κέρδη σημειώνει κάθε χρόνο, Μπορεί φέτος να μην σημείωσε τρελή αύξηση κερδών, αλλά και πάλι κέρδη έχει. Το ζήτημα είναι οτι επειδή κυνηγάνε τα κέρδη κοιτάνε να μειώσουνε το κόστος απ' όπου μπορούνε. Το κυριότερο κόστος αυτή τη στιγμή είναι η εργατική αποζημίωση. Μα πες μου, είναι δυνατόν; 670 €; Εντάξει κάποιος θα πει είσαι βλάκας εσύ που δεν βρίσκεις κάτι άλλο, εντάξει ισχύει κι αυτό σε ένα βαθμό, αλλά δεν το θεωρώ και λύση συνολική να κοιτάξω να βολευτώ εγώ κάπου και πάει έλυσα το πρόβλημα μου. Προσπαθώ και μέσα από μια δράση να αλλάξω συνολικά την κατάσταση και θεωρώ και είναι ρεαλιστικό σύμφωνα και με τα δημοσιέυματα που παρέθεσα παραπάνω οτι είναι εφικτός ένας τέτοιος δρόμος.

Παράδειγμα που είναι και προσιτό στα του οίκου μας (την πληροφορική)

Ο Πουλιάδης όταν έκλεισε, πιστεύει κανείς οτι ο ίδιος ο Πουλιάδης πετάχτηκε στο δρόμο; Τουναντίον, μια χαρά λεφτά είχε στην άκρη. Εξάλλου όσον αφορά το δίκαιο πτώχευσης, κατάσχεση γίνεται στα ακίνητα της εταιρείας και στον εξοπλισμό και ξεχρεώνονται με σειρά προτεραιότητας τα χρέη στο δημόσιο, οι μισθοί κ.α. Όσον αφορά ακίνητα άλλα που μπορεί να έχει ο Πουλιάδης και ο κάθε Πουλιάδης, δεν μπορεί να τα αγγίξει κανείς.

Επιφυλάσομαι φυσικά να το επαληθεύσει ο Τσάκωνας ή να διορθώσει κάτι αφού τα γνωρίζει καλύτερα. (επικαλούμαι Τσάκωνα λόγω επαγγέλματος)

Εξεταστική;

Έτσι είναι το δίκαιο με τις εταιρίες, δεν κυνηγάνε πρόσωπο κυνηγάνε εταιρία αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Το ότι οι εταιρίες σε ΟΛΟ τον κόσμο κοιτάνε ΠΑΝΤΑ από απαρχής κόσμου, και ασχέτως πολιτεύματος να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα (προφανώς σε βάρος εργαζομένων, προμηθευτών, δικτύων διανομής κλπ) δεν σου λεει κάτι?

ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ δίνει παραπάνω λεφτά για να τα δώσει? Έδινε ποτέ κάποιο κομουνιστικό ή βασιλικό καθεστώς και δεν ξέρω?

Και εντάξει η εταιρία σου που βγάζει κέρδη και όπως λες πιστεύεις (γιατί από το τι πιστεύεις βλέποντας ισολογισμό, στο τι γίνεται στην πράξη απέχει ΠΟΛΥ), πως μπορεί να σας διπλασιάσει τους μισθούς χωρίς να κλείσει, (που το αμφιβάλω από πολύ εως ΠΑΡΑ πολύ), με τις άλλες 2389423υθ423 ^ 2342 εταιρίες που είναι στο όριο τι θα γίνει? Δεν είναι έτσι απλό το κάνω τους μισθούς χ 2 και ιδού η γη της επαγγελίας.

Τα κέρδη σε μια εταιρία, δεν πάνε μόνο σε μισθούς, πάνε σε τρεχούμενα, επενδύσεις στην ίδια την εταιρία, μερίσματα (εισηγμένες –Πουλιάδης), και μισθούς.

Δεν είναι τόσο ωραία, όσο, «έχω κέρδη 10,000,000 τα μοιράζω σε μισθούς».

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.