Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

ναι και την ώρα που ο μέσος αμερικάνος πήγαινε για burgers με το 6lt αυτοκίνητο του από το σπίτι με κήπο, ο μέσος ρώσος καθόταν στην ουρά και περίμενε χαρτί υγείας. Για να μην πω για τις πυρηνικές δοκιμές που οι ρώσοι τις κάνανε σε εκαττομύρια ανθρώπους "γιατί έτσι μας αρέσει" (καζακσταν)

έχω πει πιο πριν οτι δεν θεωρώ το σύστημα που εφαρμόστηκε στη ρωσία σωστό δικτατορία ήταν με τον σταλιν, και εξάλλου, ο σοσιαλισμος έχει λάθη κατά τη γνώμη μου που πρέπει να βρούμε ποια είναι και να τα διορθώσουμε.. πάντως ζούσαν καλύτερα αποτι ζούσαν με τον τσάρο και αποτι ζούσαν οι άνθρωποι στις χώρες του 3ου κόσμου.

γιατί στην θεωρεία είναι πολύ καλός, σωστός και αθώος, αλλά η ιστορία και το παρόν μας δείχνουν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος ο άνθρωπος να τον εφαρμόσει (τον κομμουνισμό). Εκτός αν πιστεύεις ότι στην κίνα δεν δουλευουν παιδάκια 16ωρα για να φτιάξουν τα υποδήματα μας.

Είναι βαθιά ριζωμένη η επιθυμία του ανθρώπου να καταδυναστεύει άλλους ανθρωπους προς δικό του όφελος, και αυτό ξεκινάει από χαμηλά.

όπως είπα και πιο πριν θεωρώ οτι έχει πολλά, λάθη. αλλά αυτο για την κίνα που είπες είναι τελείως λαθος, αφού έχει καπιταλισμο.(το μονο κομμουνιστικό πράγμα εκει είναι το όνομα του κόμματός της.) επίσης τα 16ωρα εργασιας κλπ είναι χαρακτηριστικά του καπιταλισμου.

και σταματάω εδώ τα οφφτοπικς. αν θελει κανεις να μου απαντήσει κάτι με πμ. :)

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply
ναι και την ώρα που ο μέσος αμερικάνος πήγαινε για burgers με το 6lt αυτοκίνητο του από το σπίτι με κήπο, ο μέσος ρώσος καθόταν στην ουρά και περίμενε χαρτί υγείας.

Η διατυπωση και η πιστη σε μια τοσο διεστραβλωμενη αποψη ειναι αποτελεσμα καλοδουλεμενης πλησης εγκεφαλου και κατα συνεπεια βαθιας προκαταληψης.

Συνηθως δεν επιχειρειτε καμια προσπαθειας επιβεβαιωσης η τουλαχιστον διασταυρωσης με μη "αρεστες" πηγες.

Ακου και τωρα κατι λιγο διαφορετικο:

O παπους μου εζησε στο Καζακσταν και αν και ποντιος,αλλοδαπος δηλαδη, του δοθηκε σπιτι δωρεαν. Και οχι βεβαια μονο σε αυτον αλλα σε καθε οικογενεια.

Αλλοι στηνουν χρηματοπιστωτικο οικονομικο συστημα εκμεταλλευομενοι της αναγκη των ανθρωπων για στεγαση.Και αν δεν πανε καλα οι δουλειες τους τριζει το παγκοσμιο οικονομικο συστημα.

Ας μην μιλησουμε για το συστημα παιδειας και υγειας.

Για αλλους ηταν αυτονοητα δωρεαν και αλλοι , 50+ χρονια μετα ,θα ψοφησουν κανονικοτατα αν δεν ειναι ασφαλισμενοι

Δεν περιγραφω μια ιδανικη κατασταση ουτε θελω δηλαδη. Μαλλον μακραν απειχε, απλα να δωσουμε στα συγκρινομενες αναγκες μας σωστη βαρυτητα πχ εξαλιτρο αυτοκινητο < στεγαση

Η διατυπωση και η πιστη σε μια τοσο διεστραβλωμενη αποψη ειναι αποτελεσμα καλοδουλεμενης πλησης εγκεφαλου και κατα συνεπεια βαθιας προκαταληψης.

Συνηθως δεν επιχειρειτε καμια προσπαθειας επιβεβαιωσης η τουλαχιστον διασταυρωσης με μη "αρεστες" πηγες.

Ακου και τωρα κατι λιγο διαφορετικο:

O παπους μου εζησε στο Καζακσταν και αν και ποντιος,αλλοδαπος δηλαδη, του δοθηκε σπιτι δωρεαν. Και οχι βεβαια μονο σε αυτον αλλα σε καθε οικογενεια.

Αλλοι στηνουν χρηματοπιστωτικο οικονομικο συστημα εκμεταλλευομενοι της αναγκη των ανθρωπων για στεγαση.Και αν δεν πανε καλα οι δουλειες τους τριζει το παγκοσμιο οικονομικο συστημα.

Ας μην μιλησουμε για το συστημα παιδειας και υγειας.

Για αλλους ηταν αυτονοητα δωρεαν και αλλοι , 50+ χρονια μετα ,θα ψοφησουν κανονικοτατα αν δεν ειναι ασφαλισμενοι

Δεν περιγραφω μια ιδανικη κατασταση ουτε θελω δηλαδη. Μαλλον μακραν απειχε, απλα να δωσουμε στα συγκρινομενες αναγκες μας σωστη βαρυτητα πχ εξαλιτρο αυτοκινητο < στεγαση

Δεν ρωτας ποιος εστειλε τον ποντιο παππου σου στο Καζακσταν....γιατι δεν φανταζομαι οτι πηγε μονος του σε αυτα τα καταπληκτικα μερη...:hm:

Ρε συ Άστρο plz, αν έχεις κέφια κάντο κανα split, έχει πλάκα. Ακούω για τις πυρηνικές δοκιμές των Ρώσων, αλλά δε βλέπω κανέναν να μιλάει για τα εκτρώματα που κάναν οι Αμερικάνοι με τις nukes και....θέλω να παρλάρω βρε παιδί μου!!

:D

Αρχικό μήνυμα απο darthtony Εμφάνιση μηνυμάτων

τέλος πάντων γιατί τόσος αντικομουνισμος?

Γιατί είναι ένα ακραίο σύστημα όπως και ο αμιγής καπιταλισμός, που βασίζεται σε μη ρεαλιστικές υποθέσεις και οδηγεί στην ίδια κατάσταση με τον δεύτερο.

Την τεράστια ανισοκατανομή του πλούτου προς όφελος της ολιγαρχίας που τον προωθεί ως μεσσιανικό σύστημα.

9/10 γερμανους στρατιωτες στην ρωσσια πεθαναν

...απο τους οποιους το ενα τεταρτο σχεδον λογω αντιξοων καιρικων συνθηκων

καθ'οτι πολεμουσαν σε πολικες συνθηκες χωρις χειμερινο εξοπλισμσ στην πλειοψηφια τους

ΚΙ οι γραμμες τροφοδοσιας ηταν πιο αραιες κι απο τις τριχες στο κεφαλι του SLN...

και μιας και αναφερθηκε ο συσχετισμος Σταλιν και σβαστικας...

τι να πει καποιος για εναν ηγετη

που εβαλε φανατικα κομμουνιστικα σωματα πισω απο τις γραμμες του ιδιου του στρατου του στο Σταλινγκραντ

με σκοπο να καθαριζουν οποιον υποχωρουσε/ λιποτακτουσε απο την υπερασπιση της ομωνυμης πολης-συμβολου

(και εφυγαν χιλιαδες μ'αυτον τον τροπο οχι αστεια)

κοινως σχεδον οποιοδηποτε ακραιο μοντελο

οσο κι αν διαφερει στην αρχικη του συλληψη

λιγο διαφερει απο το αντιπαλο στρατοπεδο οταν φτανει στα ακρα

ειδικα οταν βρισκει ταυτοτητα στο προσωπο του εκαστοτε παρανοικου δικτατορα

ο Petrossortep εδωσε το νοημα λιτα και περιεκτικα δυο γραμμες πιο πανω

:OT:Το πρωτο χειμωνα εγινε αυτο , τους αλλους 2 ηταν προετοιμασμενοι οι γερμανοι αλλα ευτυχως οι αλλοι επαιζαν εντος εδρας . Δεν εχει σημασια οι καιρικες συνθηκες και οι γραμμες τροφοδοσιας , σιγουρα οι γερμανοι ειχαν πιο καλες γραμμες απο τους ρωσσους μεχρι το 43, δεν χασανε το πολεμο απο logistics αλλα απο τη βλακεια του αδολφου:OT:

:OT:Το πρωτο χειμωνα εγινε αυτο , τους αλλους 2 ηταν προετοιμασμενοι οι γερμανοι αλλα ευτυχως οι αλλοι επαιζαν εντος εδρας . Δεν εχει σημασια οι καιρικες συνθηκες και οι γραμμες τροφοδοσιας , σιγουρα οι γερμανοι ειχαν πιο καλες γραμμες απο τους ρωσσους μεχρι το 43, δεν χασανε το πολεμο απο logistics αλλα απο τη βλακεια του αδολφου:OT:

:OT:

στο συνολο των απωλειων στη Σοβιετικη ενωση (και οχι μονο)

ο καιρος και η τροφοδοσια επαιξαν τεραστιο ρολο στις απωλειες και την εκβαση των μαχων

ασχετως περιοδου

η "βλακεια του Αδολφου" συμπεριλαμβανει και αυτους τους παραγοντες

ευτυχως δεν μπορεσε να το προβλεψει στην αρχη και διορθωσει οταν πλεον ηταν ηδη αργα

που εβαλε φανατικα κομμουνιστικα σωματα πισω απο τις γραμμες του ιδιου του στρατου του στο Σταλινγκραντ

με σκοπο να καθαριζουν οποιον υποχωρουσε/ λιποτακτουσε απο την υπερασπιση της ομωνυμης πολης-συμβολου

"In the Soviet army it takes more courage to retreat than advance." -

-- Joseph stalin

Ποιος σας τα ειπε αυτα τα παραμυθια ρε παλουκαρια??? Αν δεν ηταν ο πρεκας στο αλβανικο μετωπο, θα τρωγαμε καθε πρωι würste

...απο τους οποιους το ενα τεταρτο σχεδον λογω αντιξοων καιρικων συνθηκων

καθ'οτι πολεμουσαν σε πολικες συνθηκες χωρις χειμερινο εξοπλισμσ στην πλειοψηφια τους

ΚΙ οι γραμμες τροφοδοσιας ηταν πιο αραιες κι απο τις τριχες στο κεφαλι του SLN...

και μιας και αναφερθηκε ο συσχετισμος Σταλιν και σβαστικας...

τι να πει καποιος για εναν ηγετη

κοινως σχεδον οποιοδηποτε ακραιο μοντελο

οσο κι αν διαφερει στην αρχικη του συλληψη

λιγο διαφερει απο το αντιπαλο στρατοπεδο οταν φτανει στα ακρα

ειδικα οταν βρισκει ταυτοτητα στο προσωπο του εκαστοτε παρανοικου δικτατορα

ο Petrossortep εδωσε το νοημα λιτα και περιεκτικα δυο γραμμες πιο πανω

Προς το τέλος του ΒΠΠ απο το 44 και μετα και κυρίως μέσα στο Γερμανικό μέτωπο 20.000+ Γερμανοι στρατιώτες πέθαναν απο τα μετόπισθεν που ειχαν τοποθετήσει οι Ψυχάκηδες στρατηγοι υπο την εντολή του φύρερ και πυροβολούσαν - εκτελουσαν οποιον την εκανε απο το μέτωπο . Αρκετοι επίσης πιο έξυπνοι Γερμανοι στρατιώτες αυτοπυροβολόντουσαν στα ποδια αναμεταξύ τους για την κάνουν χωρίς στρατοδικείο - καταδίκη . @ History chanel all rights reserved.

δεν ειναι αποψη μου και αποψη σου η ιστορια εχει γραψει οτι ο κομουνισμος εδωσε αλλη ωθηση στην ρωσσια και την εκανε υπερδυναμη.

Αυτό είναι το πιο βλακώδες επιχείρημα που άκουσα ποτέ. Δηλαδή, τον Μάιο του 1941 που η ναζιστική Γερμανία είχε υπό την κατοχή της όλη την δυτική,κεντρική και όλη την ανατολική Ευρώπη μέχρι την Βαρσοβία και υπό τον έμμεσο ή άμεσο έλεγχό της την βαλκανική, κάνοντάς την, την μεγαλύτερη υπερδύναμη στον κόσμο σημαίνει ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι καλός? Μην ακούω τέτοια πράγματα. Επι σοβιετικής ένωσης έγιναν εγκλήματα που ξεπερνούν σε όγκο και μέγεθος αυτά του εθνικοσοσιαλισμού αλλα αυτό δεν έχει σημασία διότι και τα δύο ήταν εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν μπορούν να ζυγιστούν. Ναι επι τσαρικής Ρωσσίας έγιναν και εκεί εγκλήματα, όπως σε όλα τα Βασιλικά κράτη της Ευρώπης. Η Ρωσσία δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Όμως η καταπίεση που δέχτηκαν οι λαικές μάζες επι κομμουνισμού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Για να μην αρχίσω περι θρησκείας και σεβασμού κτλπ. Για να μην μιλήσω για ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ εντός της ΕΣΣΔ. Ακόμη και συνέλληνες εκδιώχθηκαν η στάλθηκαν στα γκούλακ.Ακόμα και οι εβραίοι δηνοπάθησαν( άσχετα αν κραταγανε τους άλλους, καλούς επιστήμονες).

Εγώ δεν θα σταθώ στο αν είναι καλός ο κομμουνισμός ή όχι, εξάλλου αυτό το απέδειξε η Ιστορία, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο γιατι ο άνθρωπος που τα φτιάχνει δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι να έχουμε ένα σύστημα που οφελούνται και ζούν καλλίτερα οι περισσοτεροι και όχι οι λιγότεροι.

Φιλικά πάντα, Hohenstaufen ;)

Η κούβα και μόνο το οτι άντεξε 30 χρόνια εμπάργκο και έχει καλές συνθήκες ζωής σε σχέση με άλλες λατινικές χώρες είναι άθλος.

Συγγνώμη για το double post αλλά θέλω να σχολιάσω και αυτό.

30 χρόνια με τα λεφτά ποιανού? Μήπως της σοβιετικής ένωσης?

Γιατί τον είδα πόσο μεγάλος ηγέτης ήταν το 1990-93 όταν έπεσε η σοβιετική ένωση (και τα φράγκα) πού στην Κούβα λιμοκτονούσαν γιατί ο έξυπνος ο Φιντέλ είχε γυρίσει όλη την παραγωγή σε ζαχαροκάλαμα. Με λεφτά και υποστήριξη και πυραύλους "άλλων" αντέχω και εγώ 30 χρόνια.

στο συνολο των απωλειων στη Σοβιετικη ενωση (και οχι μονο)

ο καιρος και η τροφοδοσια επαιξαν τεραστιο ρολο στις απωλειες και την εκβαση των μαχων

ασχετως περιοδου

η "βλακεια του Αδολφου" συμπεριλαμβανει και αυτους τους παραγοντες

ευτυχως δεν μπορεσε να το προβλεψει στην αρχη και διορθωσει οταν πλεον ηταν ηδη αργα

Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Jeremy Rifkin ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος κρίθηκε από το απλό γεγονός ότι το 86% των εδαφών που είχαν πετρέλαιο ήταν στα χέρια των συμμάχων.

Λοιπον,η Ενωση Σοβιετικων Σοσιαλιστικων Δημοκρατιων ηταν το πρωτο σοσιαλιστικο κρατος στον κοσμο.Λειτουργουσε κατω απο τις αρχες του μαρξισμου λεννισμου και γι αυτο γνωρισε τεραστια αναπτυξη.Ενδεικτικα:φτωχεια 0%,αναλφαβητισμος 0%(και μαλιστα απο πολυ μεγαλο ποσοστο),ρευμα μεχρι και στη σιβηρια ενω μεχρι και σημερα υπαρχουν μερη στηις ΗΠΑ που δεν υπαρχει,επισης:8ωρο,5ημερο κτλπ.Ομως μετα το 20ο συνεδριο του ΚΚΣΕ(Κομμουνιστικο Κομμα Σοβιετικης Ενωσης)και ενω αστοι ιδεολογοι ξενοι προσ τις μ-λ ιδεες ειχαν μπει στο κομμα πειραν την εξουσια.Ετσι εχουμε μια σειρα γγ της ΚΕ του ΚΚΣΕ μη κομμουνιστες που αποκυριξαν ουσιαστικα το σοσιαλιστικο χαρακτηρα του κρατους και τις σοσιαλιστικες σχεσεις παραγωγης.Τις εκαναν εμπορευματικες και απο εκει αρχισε η διαλυση.Ουσιαστικα επειδη ειχαν μεχρι τοτε ξεπερασει τη δυση στη συνεχεια με τα ειδη υπαρχοντα μπορουσαν για καποιες δεκαετιες να αποτελουν το αντιπαλο δεος στον καπιταλισμο.Οταν πλεον αυτο δεν υφισταντο και με το τελειοτικο χτυπημα Γκορμπατσοφ,απλα ανατραπηκε.Τα τελευταια 40 περιπου χρονια δεν θεωρουνται σημερα επιτυχης σοσιαλιστικη οικοδομηση.Απο το περιφημο 20ο συνεδριο της "αποσταλινοποιησης" αρχισε η πτωση.σε αυτο συνεβαλαν βεβαια και η τονοι λασπεις που ριχτηκαν τοσο στους ηγετες τις επαναστασης οσο και στην ΕΣΣΔ την ιδια.Λαθη εγιναν ουδεις το αμφισβητει ομως βασιζομενα στην εμπειρια της ΕΣΣΔ αλλα σοσιαλιστικα κρατη (ΚΟυβα)καταφεραν να οικοδομησουν ενα πιο γερο σοσιαλισμο που αντεξε και αντεχει με λιγοτερα λαθη και ατελειες

Ο Σοσιαλισμός στην Ε.Σ.Σ.Δ. πέθανε μαζί με τον Λένιν. Μετά είχαμε την νομενκλατούρα και τους υπόλοιπους με τους πρώτους να καταπιέζουν τους δεύτερους. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε αμφίδρομος έλεγχος της εξουσίας - από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω, όλα ήταν τελειωμένα.

Γιατί είναι ένα ακραίο σύστημα όπως και ο αμιγής καπιταλισμός, που βασίζεται σε μη ρεαλιστικές υποθέσεις και οδηγεί στην ίδια κατάσταση με τον δεύτερο.

Την τεράστια ανισοκατανομή του πλούτου προς όφελος της ολιγαρχίας που τον προωθεί ως μεσσιανικό σύστημα.

όπως έχω αναφέρει και πιό πάνω δεν συμφωνώ απόλυτα με τις αρχές του κομουνισμου(όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ). έχει λάθη(σοβαρά), τα οποία πρέπει να τα διορθώσουμε, ενώ ο καπιταλισμος κατά τη γνώμη μου πατάει σε τόσο λάθος βάσεις που δεν νομίζω οτι διορθώνεται.

Και όσοι μιλάνε περί αποτυχία του κομμ. βασιζόμενοι σε ιστορικά γεγονότα, θέλω να θυμιθούν την τεράστια επιτυχία που έχει ο καπιταλισμός στις χώρες του 3ου κόσμου.(δεν το λέω για πλάκα, δουλεύει μια για τους καπιταλιστες). όπως και το γεγονός οτι περίπου ο μισός πληθυσμός της γης ζει με 2 δολλάρια την ημερα κλπ.

εδιτ:

Συγγνώμη για το double post αλλά θέλω να σχολιάσω και αυτό.

30 χρόνια με τα λεφτά ποιανού? Μήπως της σοβιετικής ένωσης?

Γιατί τον είδα πόσο μεγάλος ηγέτης ήταν το 1990-93 όταν έπεσε η σοβιετική ένωση (και τα φράγκα) πού στην Κούβα λιμοκτονούσαν γιατί ο έξυπνος ο Φιντέλ είχε γυρίσει όλη την παραγωγή σε ζαχαροκάλαμα. Με λεφτά και υποστήριξη και πυραύλους "άλλων" αντέχω και εγώ 30 χρόνια.

δεν ξέρω αν έπαιρνε ενισχύσεις αλλά είναι απόλυτα πιθανό. πάντως σήμερα, η ζωή εκεί για τον απλό πληθυσμό είναι καλύτερη αποτι στις άλλες χώρες της λατινικής αμερικής.

δεν ξέρω αν έπαιρνε ενισχύσεις αλλά είναι απόλυτα πιθανό. πάντως σήμερα, η ζωή εκεί για τον απλό πληθυσμό είναι καλύτερη αποτι στις άλλες χώρες της λατινικής αμερικής.

δεν ξερω κατα ποσο η ζωη θεωρειτε καλυτερη στην Κουβα οταν και εκει τα κοριτσια γινονται πορνες απο τα ~10 τους για να ζησουν.

δεν ξερω κατα ποσο η ζωη θεωρειτε καλυτερη στην Κουβα οταν και εκει τα κοριτσια γινονται πορνες απο τα ~10 τους για να ζησουν.

χμμ. Never heard of that. αμφιβάλλω αν αληθεύει, πάντως δεν είναι αυτό το θέμα.

http://www.cubatruthproject.org/index.html

Αυτό είναι το πιο βλακώδες επιχείρημα που άκουσα ποτέ. Δηλαδή, τον Μάιο του 1941 που η ναζιστική Γερμανία είχε υπό την κατοχή της όλη την δυτική,κεντρική και όλη την ανατολική Ευρώπη μέχρι την Βαρσοβία και υπό τον έμμεσο ή άμεσο έλεγχό της την βαλκανική, κάνοντάς την, την μεγαλύτερη υπερδύναμη στον κόσμο σημαίνει ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι καλός?

:crazy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.