Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

Και άλλες χώρες ξεκίνησαν με αυτό το σκεπτικό αλλά δε γίνεται αν δεν εισάγεις ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουμε υπέδαφος. Δεν πάει μια χώρα μπροστά μόνον με την αγροτική της οικονομία σε έναν αιώνα που η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει τα δεδομένα. Η Αλβανία για ένα διάστημα κατάφερε να μην έχει ανάγκη από εισαγωγές όμως το βιοτικό επίπεδο του λαού ήτανε χαμηλό. Μιλάμε για οικονομικά μοντέλα ξεπερασμένα.

Εγώ δεν λέω για αποξένωση, ίσα ίσα που και με άλλες χώρες θέλεις να συνεργάζεσαι κλπ. Αλλά προιόντα που μπορείς να τα παράγεις γιατί να μην τα παράγεις; Και μη τρελαθούμε, δεν υπάρχει κάποιο αγροτικό προϊόν, ούτε ζωικό που να είναι άχρηστο στην Ελλάδα.

Το καλό που κάνει η ΕΕ με την Οδηγία Μπολκενστάιν το έχει πει κανείς; Ότι μια χώρα που έχει έδρα π.χ. τη Ρουμανία και έχει παράρτημα στην Ελλάδα, θα μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενούς της που βρίσκονται στην Ελλάδα με βάση τη Ρουμανική νομοθεσία; Μισθούς Ρουμανίας δλδ για να ζήσεις στην Ελλάδα.

Καλημέρα κι όλας, :)

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply
Μια διόρθωση απλά, όταν μιλάτε για Σοβιετική Ένωση, Κίνα κλπ κλπ, μην αναφέρεστε στον κομμουνισμό, γιατί πολύ απλά δεν είχανε κομμουνισμό. Σοσιαλισμό είχανε (στη ΕΣΣΔ, τουλάχιστον γιατί στην Κίνα από ένα σημείιο και μετά...).

Κομμουνιστικό λέγεται το κόμμα, δεν πάει να πει οτι είναι και κομμουνιστική η κοινωνία. Στον κομμουνισμό παύουν να υπάρχουν τάξεις, παύει να υπάρχει ταξική πάλη, παύουν να υπάρχουν κόμματα, κράτος, κλπ.

Στην Κίνα δεν υπάρχει άλλο κομμουνιστικό ρεύμα, υπάρχει καπιταλισμός και αυτό φαίνεται από την ίδια τη χώρα πως λειτουργεί και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η εκεί εξουσία. Ένα απαράδεκτο γεγονός που συμβαίνει στο ΚΚ Κίνας, είναι πως δέχονται σαν μέλη στο ΚΚ και επιχειραματίες κλπ., τους έχοντες δλδ. Όταν αυτός έχει την εξουσία στα χέρια του δεν θα προσπαθήσει να αλλάξει τη πολιτική προς το συμφέρον του λαού. Λογικό δεν είναι;

Επειδή ένα κομμα τιτλοφορείται ΚΚ δεν πάει να πει οτι κι αυτό που πράτει είναι αυτό που λέει η ταμπέλα του.

Αυτά απλά σαν διόρθωση.

μπορεί τότε η συμπαθέστατη Αλέκα να σταματήσει να τους προσφωνεί "συντροφους" ? Εκτός αν και το ΚΚΕ απλά τιτλοφορείται ΚΚ.

3. Για την ΚΑΠ μιλάει κανείς; Το οτι η Ελλάδα μπορεί να συντηρηθεί από μόνη της σε ότι αφορά γεωργικά προιόντα είναι γνωστό. Το οτι αναγκάζονται οι αγρότες να διακόψουν την παραγωγή, καλαμποκιού π.χ., επειδή δεν το προβλέπει η ΚΑΠ για την Ελλάδα αυτό είναι γνωστό;

από πάντα ήταν γνωστό. Ξέρω για προσπάθειες των δημόσιων φορέων να μεταβάλουν τοπικές αγροτικές παραγωγές που θα διακόπτονταν (γιατί υπήρχε προγραμματισμός 30ετίας) όπου και έβρισκαν αντίσταση από τους αγρότες γιατί οι παραγωγές τους -τότε- είχαν ακόμα υψηλή επιδότηση. Και φτάσαμε στο σήμερα να κάνουν οι αγρότες τους νταβαντζίδες και να απαιτούν τις επιδοτήσεις του τότε -ενώ ήξεραν ότι θα κοβόντουσαν. Κατακτάμε δικαιώματα λέμε.

Το καλό που κάνει η ΕΕ με την Οδηγία Μπολκενστάιν το έχει πει κανείς; Ότι μια χώρα που έχει έδρα π.χ. τη Ρουμανία και έχει παράρτημα στην Ελλάδα, θα μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενούς της που βρίσκονται στην Ελλάδα με βάση τη Ρουμανική νομοθεσία; Μισθούς Ρουμανίας δλδ για να ζήσεις στην Ελλάδα.

Ξέρω για κινέζικη πολυεθνική που το κάνει ήδη για τους κινέζους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Και δεν ξέρω αν οι κινέζοι εκμεταλεύονται την οδηγία.

Πέραν αυτού, χωρίς την "κακή" οδηγία Μπόλκενστάιν, πως μια μικρή (σε μέγεθος ή/και τζίρο ή/και κέρδη) επιχείρηση θα βοηθηθεί να επεκτείνει την δουλειά της εκτός χώρας? Σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε εκμετάλευση αν το αφεντικό είναι καρχαρίας αλλά οι καρχαρίες τριγυρνάνε και στα πιο γάργαρα νερά....

Σκέψου όμως μια πχ βουλγάρικη εταιρεία που θέλει να διεισδύσει στην Αγγλική αγορά να ανοίξει γραφεία στο Λονδίνο. Με τοπικούς μισθούς, όσα βγάζουν 10 υπάλληλοι για ένα χρόνο στην βουλγαρία θα θέλει ο ένας για 2 μήνες στο Λονδίνο.

Γενικά είναι πολύ εύκολο να "βρίσκεις ένα πρόβλημα σε κάθε λύση" με την κακή έννοια. Και αυτό που βλέπω τελικά είναι απλά μια επιθυμία να "γίνω βεζίρης στη θέση του βεζίρη". Ούτε πραγματικές λύσεις και ιδέες στα προβλήματα. Μόνο "κόντρα" και "αγώνας" χωρίς τελικό πραγματικό προορισμό.

g'morning κιόλας

Σκέψου όμως μια πχ βουλγάρικη εταιρεία που θέλει να διεισδύσει στην Αγγλική αγορά να ανοίξει γραφεία στο Λονδίνο. Με τοπικούς μισθούς, όσα βγάζουν 10 υπάλληλοι για ένα χρόνο στην βουλγαρία θα θέλει ο ένας για 2 μήνες στο Λονδίνο.

Γενικά είναι πολύ εύκολο να "βρίσκεις ένα πρόβλημα σε κάθε λύση" με την κακή έννοια. Και αυτό που βλέπω τελικά είναι απλά μια επιθυμία να "γίνω βεζίρης στη θέση του βεζίρη". Ούτε πραγματικές λύσεις και ιδέες στα προβλήματα. Μόνο "κόντρα" και "αγώνας" χωρίς τελικό πραγματικό προορισμό.

g'morning κιόλας

Μα και αυτός που θα δουλεύει στο Λονδίνο με μισθούς Βουλγαρίας θα αμοίβεται. Το μισθολόγιο της χ,ψ εταιρείας θα ορίζεται από τη νομοθεσία του κράτους στο οποίο εδρεύει η χώρα. Να προσθέσω πως αυτή η οδηγία είναι προαιρετική για τις επιχειρήσεις, έτσι δεν θα υποχρεώνεται π.χ. μια ελληνική εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα και έχει και παράρτημα στη Βουλγαρία να πληρώνει τους εργαζομένους της στη Βουλγαρία με μισθούς Ελλάδας. Όπως τη συμφέρει. Τώρα για το αν γίνονται αγώνες για να γίνονται και αν υπάρχουν προτάσεις θα σε παραπέμψω να ψάξεις λίγο καλύτερα το τι λέει το ΚΚΕ για όλα τα ζητήματα.

Και άλλες χώρες ξεκίνησαν με αυτό το σκεπτικό αλλά δε γίνεται αν δεν εισάγεις ειδικά στην Ελλάδα που δεν έχουμε υπέδαφος. Δεν πάει μια χώρα μπροστά μόνον με την αγροτική της οικονομία σε έναν αιώνα που η τεχνολογική πρόοδος αλλάζει τα δεδομένα. Η Αλβανία για ένα διάστημα κατάφερε να μην έχει ανάγκη από εισαγωγές όμως το βιοτικό επίπεδο του λαού ήτανε χαμηλό. Μιλάμε για οικονομικά μοντέλα ξεπερασμένα.

οτι μπορεις γλιτωνεις.δεν ειπαμε να παραγουμε και επεξεργαστες υπερυπολογιστων,αλλα οσο πιο πολλα φτιαχνουμε τοσο καλυτερα για μας και την οικονομια.

H οικονομία βασιζόταν στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής. Δηλαδή στην αγροτική παραγωγή και στην παροχή υπηρεσιών και στο εμπόριο. Ο δευτερογενής τομέας που είναι αυτός της μεταποίησης για ένα διάστημα γνώρισε άνθηση με τις βιοτεχνίες φασόν όμως γενικότερα στην Ελλάδα λόγω του φτωχού υπεδάφους δεν είχαμε βαριά βιομηχανία για να μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια ισχυρή οικονομία. Πέραν αυτών, από τη δεκαετία του 50, υπάρχει επιθυμία για γρήγορο και εύκολο κέρδος, με αποτέλεσμα να μη δοθεί βαρύτητα σε επενδύσεις και έργα με μακροπρόθεσμους στόχους. Το εύκολο και γρήγορο κέρδος συνήθως συνοδεύεται από προχειρότητα και έλλειψη σωστής επιχειρηματικής συμπεριφοράς. Ένα επίσης αρνητικό στοιχείο και επιβαρυντικό για την ελληνική οικονομία ήτανε και είναι ο υπερπλήρης σε εργατικό δυναμικό δημόσιος τομέας, αλλά και το μέγεθός του. Πολλές δημόσιες επιχειρήσεις, με υπεράριθμους εργαζόμενους για πολιτικούς λόγους αφού το ρουσφέτι στην Ελλάδα ανθίζει εδώ και δεκαετίες, εκτοξεύει τις δημόσιες δαπάνες στα ύψη. Η κάλυψή τους προέρχεται από τις εκάστοτε αυξήσεις φόρων και την επιβολή νέων. Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό σκηνικό με αυτήν την νοοτροπία, ο σημερινός εξωτερικός δανεισμός σε λίγα χρόνια θα φαντάζει μικρός, αφού το εξωτερικό χρέος θα είναι πολύ μεγαλύτερο αν συνεχίσουν οι διεθνείς οργανισμοί να μας δανείζουν.

οτι μπορεις γλιτωνεις.δεν ειπαμε να παραγουμε και επεξεργαστες υπερυπολογιστων,αλλα οσο πιο πολλα φτιαχνουμε τοσο καλυτερα για μας και την οικονομια.

αυτο ισχυει εν μερει , οι κυπριοι που δεν παραγουν τπτ πως ειναι ισως η πιο υγιης οικονομια στην ευρωπη?

Υπάρχει άπειρο μάυρο χρήμα που ξεπλένεται στην Κύπρο. Μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος ήταν φορολογικός παράδεισος για εταιρείες. Γενικά έχουν παιχτεί διάφορα παιχνίδια από το '80 και μετά, και ας μην ξεχνάμε και τη διείσδυση Ρώσων και Εβραίων.

αυτο ισχυει εν μερει , οι κυπριοι που δεν παραγουν τπτ πως ειναι ισως η πιο υγιης οικονομια στην ευρωπη?

αλλο δεν παραγουν τιποτα και ειναι αυτονομοι και αλλο εχουν καλη οικονομια...

σε περιπτωση κρισης/πολεμου/οποιασδηποτε αναγκης τι θα γινει νομιζεις?θα φερνουν τουριστες να τους σωσουν?οι πρωτοι που θα καταρρευσουν θα ειναι...

στην θεωρια tsakona, στην πραξη τυγχανεις....χλευασμου,Ετσι ειναι ακομα...δυστυχως

http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=6&portal=hbkm&action=html&highlight=GREECE%20%7C%209&sessionid=27587869&skin=hudoc-en

ας δουμε πχ ποσο χλευασμο εισεπραξαν αυτοι εδω οι τυποι απο το ευρωπαικο δικαστηριο δικαιωματων του ανθρωπου ( ετυχε ναναι μαρτυρες του Ιεχωβα) ...

8 χλευαστικα μυρια ο ενας,7.2 χλευαστικα μυρια ο αλλος. α,ξεχασα,εν ετει 1997.

με τετοιο χλευασμο,θελω κι εμενα να με ταραξει καποιος στο δουλεμα .

Είναι κάτι που τους αφορά άμεσα γιατί έχουν την μούρλα της τεχνολογίας.

δηλαδη τηλεοραση/πισι/μπ3/εξοπλισμο για να μπαινει κανεις στο ιντερνετ εχουν μονο οσοι εχουν την μουρλα της τεχνολογιας?γιατι αποτι ξερω στο ελλαντα εχουμε κατι εκατομμυρια συνδεσεις στο σατανικο ιντερνετ.

Θα φέρω ως παράδειγμα τον εαυτό μου και το έχω ξανακάνει, είμαι 30, ζω με τους γονείς μου και η αμοιβή μου στην δουλειά μου είναι 670 € καθαρά, μετά από 6 χρόνια. Πες μου εσύ τώρα ότι θέλεις.

δεν νομιζω πως το να αναφερει κανεις τον εαυτο του θα οδηγησει σε αντιπροσωπευτικα συμπερασματα...Κι εγω στα 19 μου σκυλοβαριομουν και ημουνα μεταξυ μπαλετου,οριγκαμι και γερμανικων.Ετυχε και διαλεξα το 3ο,και οταν πηρα το GDS ετυχε και βρηκα καποιον που εισηγαγε αυτοκινητα απο την γερμανια και καιγοταν για μεταφραστη,ενω ταυτοχρονα ειπα να αξιοποιησω οικονομικα το ψωνιο μου να διδασκω,οποτε βρεθηκα στα 22 να βγαζω πολλα ευρωζ απο ενα χομπι,πριν καν αρχισω να αξιοποιω οικονομικα το κυριο πτυχιο μου..

Λιγο λαθος στα εχουν πει.Ειδικα για τον ελαχιστο μισθο υπηρχε εξ αρχης ρητη εξαιρεση απο την "αρχη της χωρας προελευσης" που αναφερεις (αλλα φανταζομαι δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις μονος σου την οδηγια και πηρες την ετοιμη ερμηνεια της κομματικης εφημεριδας :( )...

Και μια ασημαντη λεπτομερεια..Η αρχη της "χωρας προελευσης" καταργηθηκε στην τελικη μορφη της οδηγιας. ...Οποτε τα περι βουλγαριας ειναι ολιγον κατακοκκινη ταινια φαντασιας..

Τροφη για σκεψη τωρα.

Σου εχει μιλησει ποτε κανεις για τον κανονισμο "Ρωμη 2"???

Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις ε;

Άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς είναι η κατάργηση της "αρχής της χώρας προέλευσης". Όπως ακριβώς έγινε και με την έκθεση Σέρκας αντί για την οδηγία της Συνόδου των υπουργών εργασίας της ΕΕ.

Και το συγκεκριμένο παράδειγμα που έφερα για τον εαυτό μου νομίζω πως δεν είναι μεμονωμένο, ούτε φυσικά το δικό σου. Αλλά ας δούμε πιο υπερισχύει.

Και αν θέλεις εγώ διαβάζω ριζοσπάστη ενώ εσύ διαβάζεις κάτι άλλο, Βήμα ή Καθημερινή ή Ελευθεροτυπία. Ή και κάτι άλλο. Από αυτούς που γράψανε για την συνάντηση Ερντογάν - Καραμανλή.

Όλοι κάτι διαβάζουμε εν πάσει περιπτώση.

Και το συγκεκριμένο παράδειγμα που έφερα για τον εαυτό μου νομίζω πως δεν είναι μεμονωμένο, ούτε φυσικά το δικό σου. Αλλά ας δούμε πιο υπερισχύει.

.

Ο φίλος μου ο Γιώργος ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη. Μια μέρα θα διαβάζετε για αυτόν, λέγανε οι καθηγητές στο γυμνάσιο.

Δυστυχώς κατάφερε να βγάλει μόνο το λύκειο και μάλιστα το νυχτερινό γιατί έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει. Δεν είχε η οικογένεια του την ευχέρεια να ταΐζει αυτόν και τα δύο αδέλφια του.

Κάποτε γράφτηκε στο Γκαίτε στον Πειραιά να μάθει γερμανικά, αλλά στο εξάμηνο χρειάσθηκε λεφτά το σπίτι του, και σταμάτησε.

Και μένα μου τα' χωνε ο πατέρας μου αλλά δεν βγήκα ποτέ να παινευτώ για τις γνώσεις που απέκτησα "στην πλάτη" του ειρωνευόμενος την φτώχεια του άλλου.

υπάρχουν και μερικοί που δεν διαβάζουν φυλλάδες αλλά διαβάζουν απευθείας την πηγή. Μην είσαι τόσο απόλυτος πια...

http://www.dol.gr/profil.htm

Αυτοί που φτιάχνουν την πηγή, ελέγχουν και το τι λένε οι φυλλάδες. Όχι όλες. Γιατί και ο Τύπος μέρος μιας επιχείρησης είναι που θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Και μένα μου τα' χωνε ο πατέρας μου αλλά δεν βγήκα ποτέ να παινευτώ για τις γνώσεις που απέκτησα "στην πλάτη" του ειρωνευόμενος την φτώχεια του άλλου.

Γιάγκο μου δεν κατάλαβα τι ενοείς.

http://www.dol.gr/profil.htm

Αυτοί που φτιάχνουν την πηγή, ελέγχουν και το τι λένε οι φυλλάδες. Όχι όλες. Γιατί και ο Τύπος μέρος μιας επιχείρησης είναι που θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

αν για σένα η πηγή είναι ένας δημοσιογραφικός οργανισμός καλή τύχη :sarcastic:

ΔΕΝ υπάρχουν πλέον δημοσιογραφικές επιχειρήσεις που να κάνουν πραγματική δημοσιογραφία και να ειναι και αμερόληπτες.

Αυτό που λέω είναι για παράδειγμα τα κείμενα όπως βγαίνουν από το site της ευρωπαικής ένωσης. Δεν μπορώ να πω ότι έχω τόσο χρόνο για να τα διαβάζω όλα, είναι αδύνατο. Αλλά άμα ψάχνεις....

Εγώ το λινκ το έδωσα όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή στο ΔΣ του ΔΟΛ είναι και ο Γιαννίτσης, ο τέως υπουργός εργασίας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα όπου πολιτικοί και μέλη κυβερνήσεων έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα, άρα οι ίδιοι γι' αυτούς αλλά και για τα μεγάλα ψάρια, φέρνουν τα πράγματα στα μέτρα τους.

Κατάλαβα εξ αρχής τι ενοούσες, αλλά όπως και τον Τύπο, έντυπο, ηλεκτρονικό ή σε όποια άλλη μορφή υπάρχει, έτσι και τους νόμους τους εγχώριους και τους εισαγώμενους οι ίδιοι τους συντάσουν.

Μπορεί να φαίνεται κατακκόκινη επιστημονική φαντασία, αλλά έτσι είναι.

Και αν θέλεις εγώ διαβάζω ριζοσπάστη ενώ εσύ διαβάζεις κάτι άλλο, Βήμα ή Καθημερινή ή Ελευθεροτυπία. Ή και κάτι άλλο.

δεν μεταφερω ποτε γραμμες απο εφημεριδες.Οτι σου λεω τα βρισκεις πανευκολα στο πρωτοτυπο κειμενο της οδηγιας στο σαιτ της ΕΕ.Δεν λεω τι πιστευω η τι πιστευει ο εκδοτης της εφημεριδας που διαβαζω.

Άλλαξε ο μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς είναι η κατάργηση της "αρχής της χώρας προέλευσης".

αναφερεσαι σε ενα νομικο κειμενο,σου απαντω με εκλαικευμενη νομικη αναλυση του θεματος και μου λες για τον μανωλιο.Εισαι πολυ κοντα στο να με πεισεις.

Ο φίλος μου ο Γιώργος ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη. Μια μέρα θα διαβάζετε για αυτόν, λέγανε οι καθηγητές στο γυμνάσιο.

Δυστυχώς κατάφερε να βγάλει μόνο το λύκειο και μάλιστα το νυχτερινό γιατί έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει. Δεν είχε η οικογένεια του την ευχέρεια να ταΐζει αυτόν και τα δύο αδέλφια του.

Το πρωην αφεντικο μου ο Γιωργος ηταν στουρναρι στο σχολειο,και μεχρι και σημερα δεν ειναι σε θεση να γραψει μια προταση χωρις 267 ορθογραφικα λαθη.Οι καθηγητες του στο γυμνασιο δεν λεγανε τιποτα για αυτον επειδη δεν πηγε ποτε εκει.Δουλεψε στη mazda σαν ανειδικευτος για λιγο,και μια φορα ετυχε να μεσολαβησει για την πωληση μιας M3 E30.Μετα και για την πωληση ενος RX-7.Και καπου εκει ειπε να δανειστει απο χιλιες πλευρες και να κανει τον εμπορο αυτοκινητων.Μετα απο λιγα χρονια εγινε ο τυπος που εψαχνε μεταφραστη στο προηγουμενο ποστ(και οπως καταλαβαινουν ολοι για να εισαγει και απεξω,μαλλον δεν παει και τοσο ασχημα).

Ο ανθρωπος δημιουργει την τυχη του.Και τα λοιπα περι οικογενειακων δραματων/ατιμης κενωνιας/αδηφαγου καπιταλισμου ειναι η απαντηση στην ερωτηση "γιατι οχι κι εγω" μπροστα στον καθρεφτη.

Μπορεί να φαίνεται κατακκόκινη επιστημονική φαντασία, αλλά έτσι είναι.

επιστημονικα επιχειρηματα βλεπω και χαιρομαι που δεν εχεις οπλο.

Το πρωην αφεντικο μου ο Γιωργος ηταν στουρναρι στο σχολειο,και μεχρι και σημερα δεν ειναι σε θεση να γραψει μια προταση χωρις 267 ορθογραφικα λαθη.Οι καθηγητες του στο γυμνασιο δεν λεγανε τιποτα για αυτον επειδη δεν πηγε ποτε εκει.Δουλεψε στη mazda σαν ανειδικευτος για λιγο,και μια φορα ετυχε να μεσολαβησει για την πωληση μιας M3 E30.Μετα και για την πωληση ενος RX-7.Και καπου εκει ειπε να δανειστει απο χιλιες πλευρες και να κανει τον εμπορο αυτοκινητων.Μετα απο λιγα χρονια εγινε ο τυπος που εψαχνε μεταφραστη στο προηγουμενο ποστ(και οπως καταλαβαινουν ολοι για να εισαγει και απεξω,μαλλον δεν παει και τοσο ασχημα).

Ο ανθρωπος δημιουργει την τυχη του.Και τα λοιπα περι οικογενειακων δραματων/ατιμης κενωνιας/αδηφαγου καπιταλισμου ειναι η απαντηση στην ερωτηση "γιατι οχι κι εγω" μπροστα στον καθρεφτη.

επιστημονικα επιχειρηματα βλεπω και χαιρομαι που δεν εχεις οπλο.

ετσι, με αυτο τον νομιμο, ηθικο και διαφανη τροπο το αφεντικο εγινε ιδιοκτητης μεγαλης μαντρας, αντιπροσωπειας κτλ...

Αυτο ειναι απο παραμυθι ή απο αλληγορια του Ιησου?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.