Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

Ας ψάξει όποιος θέλει να δει μετά τις εκλογές μόνο, που δεν είναι ούτε 2 μήνες πίσω, τι αλλαγές προωθούνται. ΒΑΕ, μετανάστες, ναρκομανείς στους ιδιώτες γιατρούς και ένα σωρό άλλα.

Και το ΚΚΕ που μαζί με το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά συνδικάτα αγωνίζονται και ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, είναι 180 και 250 χρόνια πίσω.

Και κάποιους από δω μέσα που μπορεί να τους ενοχλεί η ορολογία του ΚΚΕ ας αναθεωρήσει λίγο γιατί είναι απλά πολιτική ορολογία.

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply
Σε παραπεμπω στην ιστορια του 20ου αιωνα για να διαπιστωσεις και μονος σου αν ισχυουν τα τα περι 7%.

Τουλαχιστον αναγνωριζεις καποια πραγματα

Ναι πιάσατε και 10% πριν 30 χρόνια..

attachment.php?attachmentid=35952&stc=1&d=1248685685

Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι από τις τελευταίες ευρωεκλογές νομίζετε ότι βγήκατε νικητές. Έχω νέα λοιπόν, αποτύχατε τραγικά. 50% αποχή και το ΛΑΟΣ να παίρνει 7.5%. Όχι μόνο δε καταφέρατε να πείσετε τον κόσμο που απαξιώνει το πολιτικό σύστημα ότι μπορείτε να κάνετε κάτι, αλλά ο κόσμος μάλιστα προτίμησε να ψηφίσει ένα από τα χειρότερα πολιτικά σχήματα που έχουν δει το φως. Λοιπόν αλλάξτε το τροπάριο που είναι γραμμένο επί εποχής Στάλιν μπας και δείτε καμιά άσπρη μέρα. Πολύ κόσμος θα σας ακολουθούσε αν μπορούσατε να μιλήσετε πιο ανθρώπινα και εμφανώς λιγότερό "ξύλινα". Ένα μέρος των ιδεών σας είναι σωστό, το υπόλοιπο πρέπει να εκσυγχρονιστεί (μη την φοβάστε την λέξη: εκσυγχρονισμός : η διαδικασία και το αποτέλεσμα του εκσυγχρονίζω· μεταρρύθμιση και προσαρμογή σε νέες και σύγχρονες συνθήκες, απαιτήσεις, απόψεις κτλ.: Ο ~ του κράτους / της νομοθεσίας / της δημόσιας διοίκησης. Ο ~ των σχέσεων / της πολιτικής ζωής. Ο ~ της οικονομίας / της γεωργικής παραγωγής. Οικονομικός / κοινωνικός ~. Προσπάθειες / προγράμματα / μέτρα / προτάσεις εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης. ). Και ξέρω πάλι θα τα ρίξετε στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που σας επιτίθονται συνέχεια, στα ΜΜΕ που σας χαντακώνουν κτλ κτλ.. Αυτοκριτική κύριοι, κάντε την κάποια στιγμή.

Αυτά από κάποιον που δεν βλέπει χρώματα και απλά συμφωνεί με κάποιες αριστερές απόψεις. Και πίστεψε με, υπάρχουν χιλιάδες σαν εμένα (με μια απλή κουβέντα με γνωστούς το καταλαβαίνεις αμέσως).

post-23-1416074075,4034_thumb.jpg

Επειδή στα λόγια μου έρχεσαι και επειδή το ΚΚΕ ό,τι λέει, το λέει ξεκάθαρα. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ούτε το πιασάρικο "Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη" του Συνασπισμού που δέχεται την ύπαρξη κέρδους, ούτε το ανάλογο λαϊκίστικο "Πρώτα ο λαός, μετά το κεφάλαιο" του ΛΑΟΣ.

Άπαξ και υπάρχει κέρδος δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική.

Άμα το πρόβλημα σου είναι ο τρόπος προσέγγισης του ΚΚΕ στο λαό και όχι τόσο πολύ ουσιαστικότερα ζητήματα όσον αφορά τις θέσεις του και τη θεωρία του, τότε δεν βλέπω σοβαρές διαφορές.

Και ναι υπάρχουν και αδυναμίες, τι να κάνουμε, προσπαθούμε, βοήθα κι εσύ. :p

Τώρα το πήραμε τόσο, όχι δεν πήρατε τόσο δεν είναι σοβαρή αντιπαράθεση. Κάθε εποχή είχε τις ιδιαιτερότητές της.

α....δηλαδη το ΚΚΕ δε τα βάζει πλέον μόνο με το κεφάλαιο....αλλά θέλει να τα βάλει και γενικότερα με το κέρδος.

και εσείς δε θέλετε κέρδος....και ονειρεύεστε ανάπτυξη με αέρα κοπανιστό........

Ω θεε των Τζουμπαλάγια τι άλλο θα διαβάσω σε αυτό το thread.

:lazy:

το οτι συνυπήρχουν δε σημαίνει οτι είναι τα ίδια.........κερασάκο μου το ξέρεις οτι σε συμπαθάω σαν άνθρωπο....αλλά πολιτικά νομίζω οτι δεν ακους καν την αντίθετη άποψη από τη δική σου.......

εγώ πάλι νομίζω οτι την ακούω, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την ασπαστώ κι όλας. Κεφάλαιο είναι το χρήμα και το κέρδος είναι το χρήμα, αν τώρα εννοείς οτι το κεφάλαιο είναι η συγκέντρωση χρήματος που είναι συνέπεια του κέρδους, οκ. Σαν έννοιες δεν είναι ακριβώς ίδιες.

Τι θεωρείς όμως; Οτι το ΚΚΕ πχ θέλει να πάρει το κεφάλαιο από αυτούς που το έχουν τώρα και να το δώσει σε κάποιους άλλους;

Όπως είχε αναφερθεί και παλιότερα στο θέμα για την ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ παλεύει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, να μην υπάρχει ιδιοκτησία σε αυτά δλδ. Σοσιαλισμό με μία λέξη και παραπέρα για τον κομμουνισμό.

Ναι πιάσατε και 10% πριν 30 χρόνια..

Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι από τις τελευταίες ευρωεκλογές νομίζετε ότι βγήκατε νικητές. Έχω νέα λοιπόν, αποτύχατε τραγικά. 50% αποχή και το ΛΑΟΣ να παίρνει 7.5%. Όχι μόνο δε καταφέρατε να πείσετε τον κόσμο που απαξιώνει το πολιτικό σύστημα ότι μπορείτε να κάνετε κάτι, αλλά ο κόσμος μάλιστα προτίμησε να ψηφίσει ένα από τα χειρότερα πολιτικά σχήματα που έχουν δει το φως. Λοιπόν αλλάξτε το τροπάριο που είναι γραμμένο επί εποχής Στάλιν μπας και δείτε καμιά άσπρη μέρα. Πολύ κόσμος θα σας ακολουθούσε αν μπορούσατε να μιλήσετε πιο ανθρώπινα και εμφανώς λιγότερό "ξύλινα". Ένα μέρος των ιδεών σας είναι σωστό, το υπόλοιπο πρέπει να εκσυγχρονιστεί (μη την φοβάστε την λέξη: εκσυγχρονισμός : η διαδικασία και το αποτέλεσμα του εκσυγχρονίζω· μεταρρύθμιση και προσαρμογή σε νέες και σύγχρονες συνθήκες, απαιτήσεις, απόψεις κτλ.: Ο ~ του κράτους / της νομοθεσίας / της δημόσιας διοίκησης. Ο ~ των σχέσεων / της πολιτικής ζωής. Ο ~ της οικονομίας / της γεωργικής παραγωγής. Οικονομικός / κοινωνικός ~. Προσπάθειες / προγράμματα / μέτρα / προτάσεις εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης. ). Και ξέρω πάλι θα τα ρίξετε στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που σας επιτίθονται συνέχεια, στα ΜΜΕ που σας χαντακώνουν κτλ κτλ.. Αυτοκριτική κύριοι, κάντε την κάποια στιγμή.

Αυτά από κάποιον που δεν βλέπει χρώματα και απλά συμφωνεί με κάποιες αριστερές απόψεις. Και πίστεψε με, υπάρχουν χιλιάδες σαν εμένα (με μια απλή κουβέντα με γνωστούς το καταλαβαίνεις αμέσως).

θες να κανουμε ενα πειραμα?

θα παμε σε παιδακια νηπιαγωγειου και θα τους πω εγω ψηφιστε με για να φτιαξω δρομους,παιδεια,υγεια,και πες τους εσυ ψηφιστε με και θα σας δωσω γλυφιτζουρι και playstation.

μαντεψε ποιον θα ψηφισουν.

τετοιο επιπεδο νοημοσυνης εχει ο μεσος ελληνας ψηφοφορος,αρα το ποσοστο απο τις εκλογες δεν εχει καμια σχεση με το ποσο ικανο ειναι ενα κομμα.

τωρα αν κολλας εσυ σε χρωματα,σφυροδρεπανα,σταλιν ε εσυ εισαι ο κολλημενος γιατι οταν ψηφιζεις ενα κομμα δε ψηφιζεις τη βιτρινα και τις φατσες,ψηφιζεις αποφασεις,αγωνες,και αλλαγες που ειναι διατεθιμενο να κανει

α....δηλαδη το ΚΚΕ δε τα βάζει πλέον μόνο με το κεφάλαιο....αλλά θέλει να τα βάλει και γενικότερα με το κέρδος.

και εσείς δε θέλετε κέρδος....και ονειρεύεστε ανάπτυξη με αέρα κοπανιστό........

Ω θεε των Τζουμπαλάγια τι άλλο θα διαβάσω σε αυτό το thread.

:lazy:

αναπτυξη=να κονομανε τα λαμογια με παρανομους τροπους,να μην υπαρχει δικαιοσυνη,να υπαρχει πληρης ανισοτητα εις βαρος αυτων που ουσιαστικα δουλευουν και παραγουν εργο.

ε εγω δε θελω αναπτυξη.

Κώστα όταν γράφω ανάπτυξη εννοώ ανάπτυξη με την έννοια του λεξικού.μην πηγαίνεις την κουβέντα όπως σε συμφέρει.......εκτός αν αυτά που γράφω είναι τόσο δυσνόητα.

εγώ πάλι νομίζω οτι την ακούω, αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την ασπαστώ κι όλας. Κεφάλαιο είναι το χρήμα και το κέρδος είναι το χρήμα, αν τώρα εννοείς οτι το κεφάλαιο είναι η συγκέντρωση χρήματος που είναι συνέπεια του κέρδους, οκ. Σαν έννοιες δεν είναι ακριβώς ίδιες.

Τι θεωρείς όμως; Οτι το ΚΚΕ πχ θέλει να πάρει το κεφάλαιο από αυτούς που το έχουν τώρα και να το δώσει σε κάποιους άλλους;

Ναι! Έναν αναδιαμοιρασμό προτείνει πιστεύω.

Συμφωνώ 100% να έχουμε όλοι τις ίδιες απολαβές και να ζούμε στον παράδεισο.

Πώς όμως θα το πετύχεις αυτό όταν ένας δουλεύει όλη μέρα και όταν άλλος κάθεται όλη μέρα?

Το κακό του τρόπου λειτουργίας της ΕΣΣΔ είναι ότι δεν προωθούσε τη διαφορετικότητα που έχει το ανθρώπινο είδος, διαφορετικότητα η οποία είναι και το βασικό του χαρακτηριστικό (που προκύπτει από το ότι μόνο 2 ομοζυγωτικοί δίδυμοι με το ίδιο γενετικό υλικό μπορούν να είναι εντελώς όμοιοι, και αυτό μόνο αν έχουν τις ίδιες εμπειρίες, πράγμα αδύνατον όπως έχει αποδεικτεί).

Δυστυχώς λοιπόν, η εξίσωση αυτή δεν δύναται να εφαρμοσθεί.

Πάντα θα υπάρχει ο πλούσιος και ο φτωχός, ο έξυπνος και ο ηλίθιος, ο πολιτικάντης και ο apolitique και ούτω καθεξής.

Όπως είχε αναφερθεί και στο παλιότερα θέμα για την ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ παλεύει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, να μην υπάρχει ιδιοκτησία σε αυτά δλδ. Σοσιαλισμό με μία λέξη και παραπέρα για τον κομμουνισμό.

Η ΕΣΣΔ όμως έπαιξε και λίγο Star Wars όταν κάποιοι ψοφάγανε στις στέππες. Γιατί δεν έδινε τα λεφτά αυτά στους "φτωχούς" ? Τι έχει κερδίσει η ΕΣΣΔ από τις διαστημικές αποστολές?

Φήμη?

Μα η φήμη είναι προϊόν και μέσο της διαφήμισης.

Χρειάζεται ο -υπαρκτός- σοσιαλισμός διαφήμιση?

Αφού είναι ίδιος για όλους, κλπ.

Δυστυχώς η απάντηση είναι ότι για να δεχτεί ο άλλος να δουλεύει για το τίποτα, θα πρέπει να του πλασάρεις την καλοστημένη προπαγάνδα ότι δουλεύεις σαν το σκύλο (παίρνοντας τα ίδια με τον άλλον που τα ξύνει δίπλα σου) για να πάει μπροστά η "χώρα / καθεστώς / κόμμα / βάλε ό,τι θες - εμείς βάζουμε ΕΛΛΑΔΑΡΑ συνήθως στο ελλαδιστάν μας".

Σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας διαφοροποίησης δυστυχώς χάνεται ο σοσιαλισμός και η ισότητα, και επειδή η διαφοροποίηση χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος σαν μονάδα, και αναγκαστικά το χαρακτηριστικό μεταφέρεται και στο κοινωνικό σύνολο, ο σοσιαλισμός / κομμουνισμός κλπ. φαίνεται το πιο άτοπο καθεστώς. Γι' αυτό και ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί επιτυχώς, και συνέχεια φλερτάρει με το ξαδερφάκι του, το φασισμό, και αυτό λόγω της δύναμης του ενός κόμματος που δεν το ελέγχει κανείς, και του ότι οι μαχαιριές πέφτουν μόνο εσωκομματικά οπότε όλοι είναι στον αφρό και στα μαλακά.

Το κακό είναι ότι και η δημοκρατία έχει εκφυλιστεί, και οι παρατάξεις προτέινουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Όντως αλλαγή με εκλογές δεν γίνεται. Ούτε όμως με άλλο τρόπο γίνεται (με π.χ. πόλεμο/επανάσταση), τουλάχιστον προς το καλύτερο. Θα ξαναδημιουργήσουμε στην καλύτερη περίπτωση κάτι, το οποίο όμως θα έχει σαθρά θεμέλια και θα πέσει όπως όλα τα καθεστώτα πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος που μπορέι πραγματικά να αλλάξει κάτι είναι αφήνοντας το χρόνο να κυλίσει ώστε να δούμε νέα πράγματα / ανακαλύψεις / εφευρέσεις / ιδέες / πολιτικά συστήματα, τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά και θα δώσουν μια βιώσιμη εναλλακτική στα παρόντα αποτυχημένα συστήματα που έχουν 50% αποχή.

Και για να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος:

λέει το ΚΚΕ "ναι στους μετανάστες".

Εγώ όμως λέω:

"Χωράνε όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα" ?

"Είναι δυνατόν να μετακομίσει όλο το Πακιστάν στα φανάρια μας"?

"Να φέρουμε και την Ινδία" ? 1 ΔΙΣ είναι, γειτονιά με το Πακιστάν, όλοι οι καλοί χωράμε.

Πάτε καλά σε αυτό το κόμμα?

Νιώθετε τι γίνεται?

Θα φάει ο Έλληνας (και ο ευρωπαίος κατ' επέκταση) στη μάπα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που έχουν φέρει όλους τους απόκληρους του κόσμου στην Ευρώπη, σαν "πολιτικούς μετανάστες" ?

Γι' αυτό η ακροδεξιά, το πιο απεχθές κόμμα, όχι μόνο 7.5% αναμένεται να παίρνει, αλλά πιστεύω με την πάροδο του χρόνου θα ξεπεράσει το 20%, όπως αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα.

Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχει γίνει το εξής:

κάναμε 30 χρόνια λιτότητα, για να φέρουμε τους αλλοδαπούς να διαλύσουν ταμεία / συστήματα / κλπ. και να βγάλουν κέρδος οι λίγοι επιτήδειοι που τους εκμεταλλεύονται (τα γνωστά λαμόγια). (και φυσικά όλοι μας που βγάλαμε κέρδος όταν χτίσαμε με "τον αλβανό").

Όταν θα είναι να πάρουν σύνταξη όλοι αυτοί, να δώ από που θα πάρουμε εμείς (που στο κάτω κάτω της γραφής πληρώνουμε και ταμεία από την τουρκοκρατία).

Πρώτα απ' όλα, κανείς δεν λέει οτι δεν υπάρχει η διαφορετικότητα του ατόμου.

Τι ενοείς δουλεύεις για το τίποτα; Να υπενθυμίσω μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Γερμανία κατά παραγγελία της Κυβέρνησης. Το 57% των ερωτηθέντων απάντησε πως ζούσε καλύτερα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας απ' ότι ζει τώρα. Οπότε εγώ αυτό το ερμηνεύω ως κοινωνικές παροχές. Υγεία, παιδεία, πρόνοια, δουλειά κ.λ.π.

Μετανάστες.

Μεγάλος μύθος οτι έχουν έρθει όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα. Το 85% αν θυμάμαι καλά των μεταναστών έχει καταφύγει στις γειτονικές χώρες των χωρών προέλευσης αυτών. Επίσης με τη συνθήκη του Δουβλίνου η Ελλάδα σαν σύνοριακή χώρα των συνόρων της ΕΕ υποχρεώνεται να κρατήσει τους μετανάστες εντός των συνόρων της για να μην κατακλύσουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλοί άνθρωποι αλλού θέλουν να πάνε αλλά δεν τους χορηγούν άδεια και χαρτιά. Μη πούμε για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζούνε οι περισσότεροι από αυτούς.

Κάτι πιο σημαντικό τώρα. Από που προέρχονται όλοι αυτοί οι μετανάστες; Αλβανία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.λ.π. Ειδικά για Ιράκ και Αφγανιστάν τα στοιχεία εισροής των μεταναστών από αυτές τις χώρες είναι τραγικά αυξανόμενα μετά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ένας τομέας στον οποίο και εμείς οι ίδιοι σαν χώρα έχουμε βάλει το λιθαράκι μας με την αποστολή ανθρωπίνου δυναμικού (στρατού).

Αυτά είναι από επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.

Ένα είναι σίγουρο, οτι έλληνες και μετανάστες έχουν κοινό εχθρό και δεν είναι εχθρός ο ένας με τον άλλον.

Όταν θα είναι να πάρουν σύνταξη όλοι αυτοί, να δώ από που θα πάρουμε εμείς (που στο κάτω κάτω της γραφής πληρώνουμε και ταμεία από την τουρκοκρατία).

η κομπίνα έχει ήδη αρχίσει και δεν σταματά με τίποτε. Οι καλοί γείτονες βούλγαροι (και όχι μόνο) έρχονται για λίγα χρόνια ελλάδα και πέρνουν την σύνταξη τους. Με βάση μια τρυπίτσα που υπάρχει δικαιούνται σύνταξη ελληνική (εννοώντας ώς προς τα χρήματα που πέρνουν) η οποία είναι πολλαπλάσια από την βουλγαρική έχοντας προσφέρει στο ταμείο... 3 δεκάρες. nice ain't it?

Όπως και να έχει, on-topic δεν καταλαβαίνω το σκάλωμα με τα παιχνίδια. Αμερικάνικες εταιρείες τα κάνουνε με κύριο στόχο τους Αμερικανούς πολίτες. Η μεγάλη αντίπαλος ΕΣΣΔ πήρε το μακρύτερο και έχουν πλέον κάθε δικαίωμα να φτιάχνουν κάθε είδους μυθοπλασία. Ποιος θα τους σταματήσει? Η βόρειος κορέα με τον "σύντροφο"-δικτάτορα ή κίνα με τους "σύντροφους"-businessmen (εκεί να δείς χρήμα και κέρδος).

Το όλο θέμα νομίζω είναι υπερβολικά τραβηγμένο. Δεν λέει κάτι το σημαντικό.

Επιπρόσθετα, είναι ένα ρημάδι παιχνίδι. Ούτε καν ταινία. Αν εκεί (στα παιχνίδια) απαγορεύουμε την μυθοπλασία και την φαντασία επειδή κάποιος νιώθει ότι τον αφορά (επειδή το λέτε δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά προπαγάνδα) τι θα ακολουθήσει?

Κώστα όταν γράφω ανάπτυξη εννοώ ανάπτυξη με την έννοια του λεξικού.μην πηγαίνεις την κουβέντα όπως σε συμφέρει.......εκτός αν αυτά που γράφω είναι τόσο δυσνόητα.

η αναπτυξη με την εννοια του λεξικου δεν προκειται να υπαρξει στην ελλαδα χωρις αυτες τις συνεπειες.

Γι' αυτό η ακροδεξιά, το πιο απεχθές κόμμα, όχι μόνο 7.5% αναμένεται να παίρνει, αλλά πιστεύω με την πάροδο του χρόνου θα ξεπεράσει το 20%, όπως αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα.

βαζαν οι (ακρο)δεξιοι αβερτα μεταναστες τοσα χρονια,και τωρα μας καλουν να τους ψηφισουμε για να τους διωξουνε.:wall:

Για τα ελληνικά δεδομένα οι συντάξεις είναι πενιχρές; Ναι, απαντάω μόνος μου ελπίζοντας να συμφωνούμε.

Ξέρεις πόσοι συνταξιούχοι έλληνες μένουν μόνιμα στην Βουλγαρία επειδή εκεί μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς με την ελληνική σύνταξη. Γιατί να πετάει έτσι στο δρόμο δηλαδή τους συνταξιούχους της αυτή η χώρα και η κάθε χώρα. Αν και εγώ δεν τα διαχωρίζω σε συνταξιούχους, εργαζόμενους, νεολαία, άνεργους ή ο,τι άλλο. Όλοι πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και να υπάρχει κράτος πρόνοιας γι αυτούς που το χρειάζονται.

Δεν καταλαβαίνω γιατί καταγγέλουμε πράγματα που νομίζουμε οτι είναι προβλήματα και δεν καταγγέλουμε το ίδιο το πρόβλημα. Τον καπιταλισμό δηλαδή.

θες να κανουμε ενα πειραμα?

θα παμε σε παιδακια νηπιαγωγειου και θα τους πω εγω ψηφιστε με για να φτιαξω δρομους,παιδεια,υγεια,και πες τους εσυ ψηφιστε με και θα σας δωσω γλυφιτζουρι και playstation.

μαντεψε ποιον θα ψηφισουν.

τετοιο επιπεδο νοημοσυνης εχει ο μεσος ελληνας ψηφοφορος,αρα το ποσοστο απο τις εκλογες δεν εχει καμια σχεση με το ποσο ικανο ειναι ενα κομμα.

Μα εγώ δεν μίλησα γιαυτούς που ψήφισαν τα δύο κόμματα, μίλησα γιαυτός που δεν ψήφισαν όπου αυτό θα έπρεπε να είναι το target group του ΚΚΕ. Να πείσει τον κόσμο που έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την πολιτική σκηνή γιατί είναι όλη σάπια. Απέτυχε παταγωδώς, πως να το κάνουμε, κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο το καλύτερο.

τωρα αν κολλας εσυ σε χρωματα,σφυροδρεπανα,σταλιν ε εσυ εισαι ο κολλημενος γιατι οταν ψηφιζεις ενα κομμα δε ψηφιζεις τη βιτρινα και τις φατσες,ψηφιζεις αποφασεις,αγωνες,και αλλαγες που ειναι διατεθιμενο να κανει

Κι επειδή ακριβώς ψηφίζω, έχω κάθε δικαιώμα (και πρέπει) να το κρίνω. Δε μπορώ να δεχτώ ότι εν έτη 2009 ακόμα γράφουν και μιλάνε λες και παρακουλουθώ λόγο του Στάλιν. Αυτό το καταλαβαίνεις; Κι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μπορεί να με αντιπροσωπεύεσει έστω και στο 50% αυτών που θέλω και χρειάζομαι, η κριτική μου γίνεται ακόμα πιο σκληρή όταν βλέπω ότι "κοιμούνται".

τι αναρωτιεσε? εδω και δεκαετιες η ιστορια εχει δειξει οτι σε καθε ανανεωτικο και προοδευτικο ρευμα στην αριστερα το ΚΚΕ εχει κλεισει τις πορτες του , τις εχει πολεμησει με μανια και επιπλεον θελει ή νομιζει οτι εχει την αποκλειστικη "εκπροσωπηση" σε καθε αγωνα που γινεται στη χωρα

Μα εγώ δεν μίλησα γιαυτούς που ψήφισαν τα δύο κόμματα, μίλησα γιαυτός που δεν ψήφισαν όπου αυτό θα έπρεπε να είναι το target group του ΚΚΕ. Να πείσει τον κόσμο που έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την πολιτική σκηνή γιατί είναι όλη σάπια. Απέτυχε παταγωδώς, πως να το κάνουμε, κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο το καλύτερο.

απο τη μια λες αυτους που δε ψηφισαν τα 2 κομματα και απο την αλλη λες να γραψουν τη πολιτικη σκηνη.

πως γινεται να πεισεις καποιον που αδιαφορει για τις εκλογες να ψηφισει?εδω δε το καταφεραν τα μεγαλα κομματα που εχουν ολων των ειδωνα τα μεσα,νομιμα και παρανομα...και φυσικα με τη βλακεια του ελληνα σε αυτα τα κομματα θα μεινουν.αφου βλεπεις οτι ειναι γιδια,ατομακια χαμηλου επιπεδου που το μονο που κανουν στη ποταπη τους ζωη να βγαινουν για καφε και να βλεπουν ειδησεις του star μη περιμενεις να αλλαξουν,η βλακεια ειναι εμφυτη.

Κι επειδή ακριβώς ψηφίζω, έχω κάθε δικαιώμα (και πρέπει) να το κρίνω. Δε μπορώ να δεχτώ ότι εν έτη 2009 ακόμα γράφουν και μιλάνε λες και παρακουλουθώ λόγο του Στάλιν. Αυτό το καταλαβαίνεις; Κι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να μπορεί να με αντιπροσωπεύεσει έστω και στο 50% αυτών που θέλω και χρειάζομαι, η κριτική μου γίνεται ακόμα πιο σκληρή όταν βλέπω ότι "κοιμούνται".

δηλαδη εσυ ψηφιζεις βαση επικοινωνιακων παιχνιδιων...

οκ.

τι αναρωτιεσε? εδω και δεκαετιες η ιστορια εχει δειξει οτι σε καθε ανανεωτικο και προοδευτικο ρευμα στην αριστερα το ΚΚΕ εχει κλεισει τις πορτες του , τις εχει πολεμησει με μανια και επιπλεον θελει ή νομιζει οτι εχει την αποκλειστικη "εκπροσωπηση" σε καθε αγωνα που γινεται στη χωρα

και ποια είναι αυτά; το ΚΚΕ πολεμάει με μανία όπως λες κι εσύ τον οπορτουνισμό και τον καιροσκοπισμό όπου κι αν βρίσκεται αυτός. Γιατί όπως αποκαλύπτουν και οι λέξεις από μόνες τους, δεν είναι καθόλου προοδευτικά.

Και επειδή η Ιστορία επαναλαμβάνεται και είναι και ειρωνική.

Οι ίδιοι άνθρωποι που πήγανε να διαλύσουνε το ΚΚΕ ενσωματονοντάς το στον Συνασπισμό, τώρα έχουν φαγωθεί με το ενδεχόμενο να να απορροφηθεί ο Συνασπισμός από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να δημιουργηθεί νέο κόμμα. Μία έτσι, μία αλλιώς, όπως άλλωστε κάνουν συνέχεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.