Jump to content



Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.


darthtony

Recommended Posts

  • Replies 689
  • Created
  • Last Reply
Ωραία αντεπιχειρήματα

Για να εχεις επιχειρηματα πρεπει να εχεις γνωση και να ομιλεις διχως φανατισμο-εγωισμο.

Ως γνωστο ο ανθρωπος εχει τρεπτοτητα. Ειναι τρεπτος προς διαφορα οπως εγωισμος κτλπ.

Οταν λοιπον καποιος εχει αναπτυξει μια κοσμοθεωρια βαση αυτων που εχει ακουσει-διαβασει-πιστευει και του εχουν επιβαλει να πιστευει, θεωρει λοιπον οτι κατεχει την αληθεια και πως καθε τι αντιθετο ειναι αναξιο λογου και προσοχης και ως ευκολη τακτικη το χλευαζει.

Για να κατσει αυτος ο ανθρωπος και να κανει ερευνα, να ψαξει, να διαβασει κτλπ θα πρεπει να δεχτει οτι αυτη του η αναζητηση μπορει να αποβει μοιραια για τον εγωισμο του διοτι πολυ απλα μπορουν ολα αυτα που πιστευε τοσα ετη να αποδειχτουν πλανες.

Δηλαδη θα πρεπει να δεχτει οτι τοσα ετη ηταν ....ας και πιστευε σε μ...ιες.

Προτιμα λοιπον ενεκεν της διατηρησης του εγωισμου του σε υψηλα επιπεδα μαζι με την αυτοεκτιμηση του...να μην ερευνα...να μην ψαχνει και να τρωει πιστα οτι του σερβιρει ο καθε σεφ της νεας ταξης πραγματων....

Ειναι βαρυ να αναθεωρησεις και να πεις οτι τοσα ετη ειχες κανει λαθος.

Οποτε λοιπον συνεχιζεις το ποιηματακι σου που τοσο καλα εχεις μαθει...και οποιος πει κατι αντιθετο απλα τον χλευαζεις μην τυχον και μας χαλασει τη συνταγη και τον πιστεψει και κανας αλλος...

Ειναι γνωστο σε παλια μελη του κκε αν τους ρωτησετε αυτος ο πνευματικος φασισμος που υπαρχει εντος του κομματος και προς τα μελη...και τι συμβαινει οταν τολμησει καποιος και εκφρασει μια διαφορετικη αποψη για το οποιοδηποτε θεμα.

Μια δοκιμη θα σας πεισει.

Link to comment
Share on other sites

Καποιος που για παραδειγμα εχει περασει μια 15ετια μεσα στο κομμα...μπορει να σας πει αρκετα περι του θεματος.

Αυτο βεβαια να μην ξεχναμε ΠΟΤΕ οτι δεν ισχυει και για τα υπολοιπα κομματα.

Για ολα τα κομματα ισχυει. Απλα εδω σε αυτο το τοπικ μιλαμε για τον κομμουνισμο.

Ανοιξτε και καποιο αλλο αν θελετε να πουμε για τα υπολοιπα ανθη.

Link to comment
Share on other sites

Δυσκολα λοιπον καποιος να πατησει κατω τον εγωισμο του και να παραδεχτει οτι ζουσε σε μια πλανη.

Γνωριζω ανθρωπους που δεν τα καταφεραν ποτε να το παραδεχτουν...ηξεραν οτι αυτα που λενε ειναι ακυρα και δεν πατανε πουθενα...αλλα εκει...συνεχιζαν διοτι πολυ απλα ειχαν τον φανατισμο ο οποιος τροφοδοτειται απο τον εγωισμο.

Μεσα σε ολους αυτους εχω δει και ανθρωπους που καποια στιγμη εκατσαν και τα ζυγιασαν τα θεματα...αφησαν τον εγωισμο-φανατισμο στην ακρη και εκαναν την επιλογη τους και εφυγαν απο το κομμα.

Αν τους ελεγες ομως κατι κατα του κομματος...σε αυτους τους ανθρωπους πριν τη μεταστροφη τους...γινοντουσαν σαν δαιμονες...φωνες...ακροτητες κτλπ...

Μιλανε για ελευθερια του λογου κτλπ και οταν πχ... πας να πεις κατι αντιθετο σε χλευαζουν...φωναζουν...κραζουν...ειρωνευονται...μεχρι και μαπες μπορει να φας αν σε κοψουν οτι σε εχουν του χεριου τους και το συνεχισεις και δεν αποδεχτεις ταπεινα την δικη τους μοναδικη αληθεια που τους εχει φυτεψει με εγκεφαλικη τομη το κομμα.

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικο ρολο βεβαια για ολο αυτο αλλα και πολλα αλλα ζητηματα στη κοινωνια μας δυστυχως εχουν παιξει τα ελεγχομενα μμε.

Παραθετω ενα κειμενακι απο μια εργασια-βιβλιο με θεμα τα μμε. Η εργασια ειναι 383 σελιδες πραγμα το οποιο σημαινει οτι δεν γινεται (και αν γινει θα φαω πολυ κραξιμο) να βαλω και πολλα απο αυτο. Θεωρω ομως οτι το παρακατω εχει κατι να μας πει:

Η αλματωδης αναπτυξη των ΜΜΕ στον αιωνα μας,σφραγισε αποφασιστικα και αναποφευκτα καθε σφαιρα και περιβαλλον της ανθρωπινης δραστηριοτητας.

Η ανθρωπινη σκεψη <<μεσολαβηθηκε>> ως τα εσχατα απ΄την προτογνωρη αυτη κοσμοθεωρηση του κοσμου.Ο ανθρωπος δεσμιος στον αλλοτριωτικο,υποχθονιο και μαζικο χαρακτηρα των ΜΜΕ,λησμονησε την αρχεγονη μητρα της Θειας καταγωγης του,<<απωλεσε το ομοουσιο Ρημα της πλασης του>>,ενταχθηκε ηθελημενα στον φαντασιακο κοσμο ψευδεπιγραφων ειδωλων,αυτο-αλλοτριωνοντας το αχραντο προσωπο του στον ιδιο τον καθρευτη του εγωιστικου ναρκισσισμου και της εμπορευματοποιησης.

Τα ΜΜΕ συνεβαλαν αποφασιστικα στην εδραιωση της καπιταλιστικης,μονοπωλιακης κοινωνιας,αποθεωνοντας την υπερτροφικη αναπτυξη του καπιταλισμου.Χρησιμοποιωντας εντεχνα το πλεονασμα του κενου χρονου σε αυξανομενο ογκο αποκτησης αγαθων,εγκλωβισαν μεσα σε αυτο το αδιακοπο κηνυγι της εμπορικης αποθεωσης το συγχρονο ανθρωπο,εδραιωνοντας με αυτο τον τροπο αναποφευκτα το μοντελο του <<νεοπλουτισμου>> και της <<χρησιμοθηριας>>.

Η ολοκληρωτικη κυριαρχια του συστηματος του μοντερνου καπιταλισμου,αμεση απορροια -σε οντολογικο επιπεδο- της υλιστικης κοσμοθεωρησης του κοσμου,υποβοηθηθηκε ως τα εσχατα απο τη <<μαζοποιηση των Μεσων>>,σε βαθμο ωστε η πληρης παθητικοποιηση του ατομου να οδηγησει στην εξαφανιση της οντολογιας του προσωπου

,και παραλληλα στην πληρη εκμεταλλευση της ανθρωπινης υποστασης απο μια αδυσωπητη κυριαρχια της δυναμης των πλουτοκρατων απεναντι στους <<Ταπεινους και Καταφρονεμενους>> του κοσμου τουτου.

Συνεπειες των αλλοτριωτικων διαστασεων των ΜΜΕ στην ψυχη των ανθρωπων και στην κοινωνια:

Δομικη εδραιωση στο κεντρο της υπαρξης του ανθρωπου ενος μαζικου καταναλωτικου πνευματος.

Διαμεσολαβηση της σκεψης απο το τηλεοπτικο μοντελο της <<αυτοπροβολης>> και της <<υποκουλτουρας>> ως πληρης υποταγη στην κοινωνια του θεαματος.

Αποθεωση του ατομικιστικου <<πραγματιστικου>> πνευματος,αμεση απορροια της εμπορευματικης δυτικης κοινωνιας.

Εδραιωση της ψευδεπιγραφης πολιτιστικης <<κοινωνιας του θεαματος>> μακρια απο καθε εκφραση πνευματικης συνειδησης.

Αντικατασταση της πνευματικης επικοινωνιας με τα κομπιουτερς.

Μονοπωλιακη διαδοση πλουτοκρατικων και κεφαλαιοκρατικων ιδεολογιων.

Ηθελημενη διαδοση πνευματικων σκουπιδιων.Αρνηση της μεγαλης μουσικης,λογοτεχνιας και τεχνης.

Υποχρεωτικη ταυτιση του ατομου(πλεον) με το αλλοτριωμενο status quo.

Φυγη απο τη συνειδητη αισθηση της απωλειας των ανωτερων αξιων και ιδανικων.

Παθητικοποιηση του υποκειμενου-δεκτη στο χαρακτηρα του ολοκληρωτικου μηνυματος.

Δημιουργια φανταστικων μυθων απολυτοποιησης του χρηματος και του <<κοσμοειδωλου>> της κοινωνιας της αφθονιας.

Εκφυλισμος και απαξιωση των ανωτερων μορφων πολιτισμου και ευαισθησιας.

Ο στεναγμος της πλασης,ως αυθεντικος πονος του θλιμμενου απωλεσε την αρχοντικη,αυθεντικη του υποσταση.Μεταβληθηκε σε ελαχιστο χρονικο διαστημα σε δακρυβρεχτο μελοδραμα μπροστα στις κινηματογραφικες αιθουσες,ή το λιγοτερο σε σαπουνοπερες του τηλεοτικου λογου.Παραλληλα η <<αρχοντικη μοναδικοτητα της εσωτερικοτητας>> συντριφτηκε κατω απο την αγελοποιηση μιας διασκεδασης -κυριαρχη εκφραση θεαματος του καπιταλισμου- μπροστα στην οποια οι ανθρωποι των σπηλαιων μπορουσαν να θεωρηθουν τουλαχιστον πριγκηπες...(να μην πω τι θεωρουμαστε εμεις καλυτερα...)

Η ψυχαγωγια που τα μμε προβαλαν,μεταβληθηκε σιγα αλλα σταθερα σε εντεχνο μεσο απεμπολησης των προβληματων και σε εξαναγκαστικη προσπαθεια α-πνευματοποιησης των μαζων.

Καθε μεγαλειο,καθε αρχοντικοτητα,μεγαλη τεχνη,φιλοσοφια και μουσικη επρεπε με καθε τροπο να εκδιωχθει απο τον χωρο των μμε,επρεπε να παραγκωνιστει απο αυτον το μοντερνο εμπορευματικο τροπο εκφρασης γιατι εμποδιζε και αυτοαναιρουσε την ιδια τη ριζα της οντολογικης υφης του.Ολα τα μεγαλα ιδανικα και οι ευαισθησιες που η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αποκαλει <<σοφιακη γνωση>> (συμφωνα με την φραση του Eudokimoff) επρεπε με καθε τιμημα να συνθλιβουν στο βωμο της <<χρησιμοθηριας>> και του <<μιμητικου καταναλωτισμου>>.Καθε ανωτερη πνευματικοτητα επρεπε να εξαλειφθει γιατι αποτελουσε εμποδιο στην ιδια τη θεμελιωδη αρχη της <<καπιταλιστικης παγκοσμιοποιησης>>.

Οι δυνατοι <<πλουτοκρατες του κοσμου>> συνειδητοποιησαν γρηγορα τη φοβερη ικανοτητα αλλοτριωσης που τα μμε ηταν δυνατο να επιτελεσουν στις μεγαλες μαζες των ανθρωπων.

Γνωριζω οτι μπορει σε μερικους να τους προκαλει διαφορα προβληματα η αναγνωση και μονο της λεξης Ορθοδοξια. Υπηρχε ομως μεσα στο πρωτοτυπο κειμενο και δεν θα ηταν κομψο να τη βγαλω για να μην τυχον και εισπραξω τις αντιδρασεις ορισμενων, δεκτες λοιπον για οσους πειραχτηκαν-φουντωσαν-οργιστηκαν-τους ανεβηκε η πιεση κτλπ. Αρξατε πυρ παιδια μεχρι τελους (ή μεχρι μπαν ας πουμε).

Link to comment
Share on other sites

Μιλανε για ελευθερια του λογου κτλπ και οταν πχ... πας να πεις κατι αντιθετο σε χλευαζουν...φωναζουν...κραζουν...ειρωνευονται...μεχρι και μαπες μπορει να φας αν σε κοψουν οτι σε εχουν του χεριου τους και το συνεχισεις και δεν αποδεχτεις ταπεινα την δικη τους μοναδικη αληθεια που τους εχει φυτεψει με εγκεφαλικη τομη το κομμα.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι μισοί από αυτούς που αναφέρεις είναι ικανότατοι να κατανοήσουν την διαφορετική οπτική. Το πρόβλημα της αντίθετης άποψης είναι ότι συνηθίζει να ξεκινάει με ένα είδος κριτικής που το ύφος έχει τη τάση να οδεύει σε αντιδράσεις που περιγράφεις.

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικο ρολο βεβαια για ολο αυτο αλλα και πολλα αλλα ζητηματα στη κοινωνια μας δυστυχως εχουν παιξει τα ελεγχομενα μμε.

Τα "κακά" ΜΜΕ φταίνε για τις κοινωνικές αναταραχές.

Βέβαια, στον διπλανό που έχει δικαίωμα να πιστεύει στο ΚΚΕ, θα πάμε και θα του πούμε έμμεσα έμμεσα "τι μ@λάκας και αναρχοκομμούνι είσαι. Άκου εδώ την αληθινή σοφία".

Makes sense

Link to comment
Share on other sites

Οχι μονο σε αυτον που πιστευει στο κκε...αλλα και στο καθε κομμα.

Θεωρεις δηλαδη οτι τα μμε δεν εχουν συμβαλει στη πνευματικη τυφλωση του λαου μας και της προπαγανδας;

Πιστευεις οτι δεν ειναι οργανα της νεας ταξης πραγματων;

Πιστευεις οτι ο καθε ψηφοφορος του καθε κομματος γνωριζει το ποιος ειναι ο καθε ενας απο αυτους που ζητουν τη ψηφο του; Οι δημοσιογραφοι που ειναι να τον ενημερωσουν;

Τοσα ετη αφησαν ποτε στα πορνοκαναλα τους να βγει και καποιος εκτος στοας-συστηματος να μιλησει μεσα στα πλαισια της δημοκρατιας και της ελευθεριας του λογου;

Εχεις αντιμετωπισει ποτε τον φασισμο των δημοσιογραφων; Θεωρεις οτι δεν εχουν ευθυνη;

Υπαρχει περιπτωση να μην ανηκεις σε καποια στοα και να μπεις μεσα στη βουλη ως υπουργος κτλπ; Το πιστευεις αυτο; Ειναι τα αποτελεσματα των εκλογων αυτα που μας δειχνουν οτι ψηφισε ο κοσμος;

Γνωριζεις απο ποτε γνωριζε ο αντρεας οτι θα παρει τις εκλογες του 81; Απο το 74...ή μηπως δεν ειναι αληθεια αυτο;

Τωρα βεβαια ο καθενας εχει το δικαιωμα να εχει τη δικη του θεωρηση των πραγματων-καταστασεων.

Καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία αντεπιχειρήματα

πραγματικά, τι να πω για κάποιον που μιλάει για:

σατανολατρίες

μασόνους

εβραίους σιωνιστές

νέα τάξη πραγμάτων

και φυσικά όλα αυτά για τον κομμουνισμό, για την δημοκρατία, ακόμα και για τον καπιταλισμό, για όλους βρε παιδί μου, όλη η ιστορία είναι μια μεγάλη συνομωσία. βγάζω σπυράκια όταν τα ακούω αυτά.

επειδή έριξα μια ματιά στο κείμενο, θίγει μεν όλα τα σοβαρά προβλήματα της εσσδ και υπάρχουν μεγάλες αλήθειες εκεί μέσα, αλλά μου τη σπάει να παρουσιάζονται τα πάντα τόσο μονόπλευρα και με τόση τρομοκρατία, γιατί δείχνει ότι ο συγγραφέας είναι εξ'αρχής προκατελλειμένος και αναξιόπιστος. Λες και η ζωή εκεί ήταν ένας μόνιμος εφιάλτης. Αλήθεια, κάθησε ο συγγραφέας να συγκρίνει τη ζωή στην τσαρική ρωσία με τη σοβιετική και το τι κατάφερε αυτή η αλλαγή εν τέλει; για τα κοινωνικά θέματα υπάρχει καμιά άποψη ή μόνο για τις συνομωσίες; Για την δωρεάν παιδεία και υγεία και τα εργασιακά; Για μένα όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από το αν ήταν μασόνοι ή σατανιστές. Πρώτο τυχαίο λινκ που βρήκα:

Οι εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ (Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικά δικαιώματα, συνθήκες εργασίας, κλπ.) « Erodotos Weblog

θα μπορούσα να πιάσω ένα-ένα κομμάτια με quotes αλλά θα μου έβγαινε ακόμα μεγαλύτερο κείμενο.

για να μη μιλήσω για την εξίσωση κομμουνισμός == σοβιετική ένωση, άντε και καμιά κούβα/κορέα.

α, και επειδή ξέρω προκαταβολικά ότι κάποιος θα μου κολλήσει ταμπέλα, όχι, δεν είμαι κκε.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι σου ειπα οτι επι τσαρικης εποχης ηταν τα πραγματα καλα;

Το τοπικ ειναι για τον κομμουνισμο.

Αν θελεις ανοιξε ενα τοπικ για τη τσαρικη εποχη να πουμε και για τον ιβαν και τα κατορθωματα του.

Δεν καλυπτω κανεναν ουτε τα εχω ΜΟΝΟ με το κκε.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι γνωστο σε παλια μελη του κκε αν τους ρωτησετε αυτος ο πνευματικος φασισμος που υπαρχει εντος του κομματος και προς τα μελη...και τι συμβαινει οταν τολμησει καποιος και εκφρασει μια διαφορετικη αποψη για το οποιοδηποτε θεμα.

Μια δοκιμη θα σας πεισει.

Δηλαδη δεν ισχυει ο Δημοκρατικος Συγκεντρωτισμος στο ΚΚΕ; Χανω πάσα ιδεα...

Σοβαρα τωρα, οταν ανεφερα τον ορο πρωτη φορα σε γνωστο μου, μελος της... λαϊκης παραταξης, σχεδον εκστασιαστηκε απο τη βαθια οργανωση και τις εντυπωσιακες θεωρησεις των πρακτικων του μαρξισμου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι σου ειπα οτι επι τσαρικης εποχης ηταν τα πραγματα καλα;

Το τοπικ ειναι για τον κομμουνισμο.

Αν θελεις ανοιξε ενα τοπικ για τη τσαρικη εποχη να πουμε και για τον ιβαν και τα κατορθωματα του.

Δεν καλυπτω κανεναν ουτε τα εχω ΜΟΝΟ με το κκε.

Για να είναι σωστή η κριτική σου στον σοσιαλισμό της εσσδ, θα πρέπει να τον συγκρίνεις με την προηγούμενη εποχή (την τσαρική ρωσία) για να δεις κατά πόσο βελτιώθηκαν τα πράγματα ή όχι. Τι πιστεύεις λοιπόν, βελτιώθηκε η οικονομία, το βιοτικό επίπεδο;

Επίσης, αφού έπιασες την κριτική, θα με ενδιέφερε και η άποψη σου για την παιδεία, την υγεία, την εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Αν θελεις να μιλησουμε με στοιχεια μπορουμε να πουμε οτι απο θεμα αριθμου θυματων στο ονομα καποιας θεωρειας...δεν ηταν καλυτερη η κατασταση.

Κανε την ερευνα σου να δεις ποσα ηταν τα θυματα που σφαγιαστηκαν-εκτελεστηκαν αν ψυχρω.

Βεβαιως το ιδιο εγινε και επι τσαρων αλλα οχι σε τοσο μεγαλο νουμερο.

Τωρα οσο αφορα για το θεμα τεχνη..ναι βελτιωθηκε για πολλους λογους.

Ενας απο αυτους ο εγωισμος του πατερουλη να εχουν να δειξουν κατι ανωτερο απο τους αλλους ωστε να μην εχουν να πουν κατι για το καθεστως τους...βεβαια ομως δεν εχει μιλησει ποτε με Ρωσους αθλητες που πηγαιναν παντα συνοδεια της KGP σε αγωνες εκτος εσσδ. Ουτε με ανθρωπους που ηταν σε ουρες 100δων καθε μηνα για ρυζι-αλευρι κτλπ...ουτε για την αποκοπη τους απο το κοσμο εκτος εσσδ...που δεν ειχαν προσβαση στο τιποτα μην τυχον και ξυπνησουν.

Μεγαλη αθληση γνωρισε ο αθλητισμος...για να ειναι η μαμα εσσδ πρωτη παντου. Δεν εχεις ερευνησει ομως ποσοι αθλητες κακοποιηθηκαν επειδη δεν επιασαν την επιδοση ή ποσοι εξαφανιστηκαν για αγνωστους λογους ή ποσοι εγιναν πειραματοζωα "ιατρων" για χαρη της επιστημης και της εξελιξης των ουσιων που θα δωσουν τη πρωτια στη μαμα εσσδ...ουτε τι επαθαν οσοι αρνηθηκαν.

Και η τεχνη βεβαια γνωρισε μεγαλη ανθηση...απο τα ανθη του χωματος που σε σκεπαζε οταν σαν καλλιτεχνης πεις-γραψεις-τραγουδησεις-ερμηνευσεις κατι αντιθετο με τη μαμα εσσδ.

Τα ιδια και με τους τσαρους και τη δικη τους προσεγγιση στο θεμα Χριστιανισμος και στα εγκληματα που εκαναν στο ονομα του Χριστιανισμου.

Τα ιδια σε καθε καθεστως που καποιος παραφρων ή καποια ομαδα δολοφονων πηρε την εξουσια απο το τυφλωμενο πνευματικα λαο.

Εδω στη πατριδα μεχρι τωρα σε 2 ετη εχουμε 3000 δολοφονημενους...απο τους δημοκρατες που ψηφιζει ο λαος τοσα ετη και χιλιαδες καταδικασμενους για τα επομενα 200 ετη (αν υπαρξουν τοσα) να ζησουν ως σκλαβοι. Δες τι γινεται γυρω σου και πες μου τι εκανε επι της ΟΥΣΙΑΣ το κκε να σταματησει αυτη τη λαιλαπα κατα του λαου για τον οποιο λεει οτι κοπτεται.

Τι εκανε εναντι στη προδωτικη σταση ολων των υπολοιπων κομματων;;;

Ζητησε ποτε επισημα απο τους πολιτικους αρχηγους οπως οριζει και το συνταγμα της Ελλαδος να δηλωσουν επισημα με εγγραφη δηλωση οτι δεν ανηκουν στη μασωνια;

Το συνταγμα ειναι ξεκαθαρο και εχει καταδικασει τη μασωνια (οταν αυτη εντοπιστει ποτε...).

Ειπε πολυ απλα οτι: Ελληνικε λαε εδω μεσα στη βουλη ολοι τους ειναι απατεωνες-οργανα απο λεσχες και καταστρεφουν τη πατριδα και εμεις σαν ενδειξη διαμαρτυριας αποχωρουμε απο αυτο που λεγεται βουλη;;;

Ξερεις τι θα γινοταν τοτε αν ενα κομμα εκανε αυτη τη δηλωση και αυτοι τη κινηση;

Θα εμπαινε ο κοσμος μεσα στη βουλη και θα τους εκλεινε φυλακη ολους...διοτι αυτο θα ηταν αφορμη της λαικης επαναστασης.

Αλλα...ποιος να δωσει την αφορμη...ο ενας κορακας..στον αλλο κορακα;

Απλα γαυγιζουν για να διατηρουν τους οπαδους τους...αλλα για δαγκωματα ουτε κουβεντα...δεν τα επιτρεπει η στοα αναμεσα στα μελη της...υπαρχουν συνεπειες αν κανεις τη παραβαση...καμια φυλακη....κανα ατυχημα...κανας καρκινος...καμια δολοφονια απο τη 38 αυγουστου....καμια δημοσια ξεφτιλα να μην σε ξεπλενει ουτε το αιγαιο...καμια αυτοκτονια...κατι θα σε βρει αν δαγκωσεις μελος της στοας ενεκεν του κομματικου σου "αγωνα" προς χαρη των οπαδων σου.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για τη παιδεια....

Τους διδαξε οτι οταν μεγαλωσουν και γινουν ενηλικες στη δυσκολη στιγμη οικονομικη-προσωπικη-κοινωνικη θα αντιδρασουν στο να βρουν τη λυση ειτε ως οι παγκοσμιου φημης ρωσιδες....ειτε ως παγκοσμιου φημης ρωσοι μαφιοζοι.

Αυτα που βιωνει σημερα η ρωσια και που προσπαθει να διορθωσει-ξεπερασει ειναι αποτελεσματα αυτης της παιδειας που ελαβαν αυτοι οι ανθρωποι στη παιδικη-εφηβικη τους ηλικια και απο τους γεματους παιδεια κομμουνιστες γονεις τους.

Δες λοιπον τους καρπους αυτης της παιδειας.

Τωρα βεβαια αν κοιταξεις και τους καρπους της δικης μας παιδειας...φοβαμαι οτι θα πικραθεις παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

πραγματικά, τι να πω για κάποιον που μιλάει για:

σατανολατρίες

μασόνους

εβραίους σιωνιστές

νέα τάξη πραγμάτων

και φυσικά όλα αυτά για τον κομμουνισμό, για την δημοκρατία, ακόμα και για τον καπιταλισμό, για όλους βρε παιδί μου, όλη η ιστορία είναι μια μεγάλη συνομωσία. βγάζω σπυράκια όταν τα ακούω αυτά.

επειδή έριξα μια ματιά στο κείμενο, θίγει μεν όλα τα σοβαρά προβλήματα της εσσδ και υπάρχουν μεγάλες αλήθειες εκεί μέσα, αλλά μου τη σπάει να παρουσιάζονται τα πάντα τόσο μονόπλευρα και με τόση τρομοκρατία, γιατί δείχνει ότι ο συγγραφέας είναι εξ'αρχής προκατελλειμένος και αναξιόπιστος. Λες και η ζωή εκεί ήταν ένας μόνιμος εφιάλτης. Αλήθεια, κάθησε ο συγγραφέας να συγκρίνει τη ζωή στην τσαρική ρωσία με τη σοβιετική και το τι κατάφερε αυτή η αλλαγή εν τέλει; για τα κοινωνικά θέματα υπάρχει καμιά άποψη ή μόνο για τις συνομωσίες; Για την δωρεάν παιδεία και υγεία και τα εργασιακά; Για μένα όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από το αν ήταν μασόνοι ή σατανιστές. Πρώτο τυχαίο λινκ που βρήκα:

Οι εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ (Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικά δικαιώματα, συνθήκες εργασίας, κλπ.) « Erodotos Weblog

θα μπορούσα να πιάσω ένα-ένα κομμάτια με quotes αλλά θα μου έβγαινε ακόμα μεγαλύτερο κείμενο.

για να μη μιλήσω για την εξίσωση κομμουνισμός == σοβιετική ένωση, άντε και καμιά κούβα/κορέα.

α, και επειδή ξέρω προκαταβολικά ότι κάποιος θα μου κολλήσει ταμπέλα, όχι, δεν είμαι κκε.

33,21% των μπιτσιζ που καθονται στον Τσακωνα, εχουν 17,23% περισσοτερες πιθανοτητες να παρουν βραβειο Νομπελ.

Πηγη : Τα απομνημονευματα του Τσακωνα τομος 32

Η μεγαλη εγκυκλοπαιδεια του Τσακωνα, σελ. 631

Μπορω να πω οτι θελω με νουμερα για να το κανω να φαινεται πιο πιστευτο...

Και να επικαλουμαι ως πηγες βιβλια που εχω γραψει εγω...

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικο ρολο βεβαια για ολο αυτο αλλα και πολλα αλλα ζητηματα στη κοινωνια μας δυστυχως εχουν παιξει τα ελεγχομενα μμε.

Παραθετω ενα κειμενακι απο μια εργασια-βιβλιο με θεμα τα μμε. Η εργασια ειναι 383 σελιδες πραγμα το οποιο σημαινει οτι δεν γινεται (και αν γινει θα φαω πολυ κραξιμο) να βαλω και πολλα απο αυτο. Θεωρω ομως οτι το παρακατω εχει κατι να μας πει:

Η αλματωδης αναπτυξη των ΜΜΕ στον αιωνα μας,σφραγισε αποφασιστικα και αναποφευκτα καθε σφαιρα και περιβαλλον της ανθρωπινης δραστηριοτητας.

Η ανθρωπινη σκεψη <<μεσολαβηθηκε>> ως τα εσχατα απ΄την προτογνωρη αυτη κοσμοθεωρηση του κοσμου.Ο ανθρωπος δεσμιος στον αλλοτριωτικο,υποχθονιο και μαζικο χαρακτηρα των ΜΜΕ,λησμονησε την αρχεγονη μητρα της Θειας καταγωγης του,<<απωλεσε το ομοουσιο Ρημα της πλασης του>>,ενταχθηκε ηθελημενα στον φαντασιακο κοσμο ψευδεπιγραφων ειδωλων,αυτο-αλλοτριωνοντας το αχραντο προσωπο του στον ιδιο τον καθρευτη του εγωιστικου ναρκισσισμου και της εμπορευματοποιησης.

Τα ΜΜΕ συνεβαλαν αποφασιστικα στην εδραιωση της καπιταλιστικης,μονοπωλιακης κοινωνιας,αποθεωνοντας την υπερτροφικη αναπτυξη του καπιταλισμου.Χρησιμοποιωντας εντεχνα το πλεονασμα του κενου χρονου σε αυξανομενο ογκο αποκτησης αγαθων,εγκλωβισαν μεσα σε αυτο το αδιακοπο κηνυγι της εμπορικης αποθεωσης το συγχρονο ανθρωπο,εδραιωνοντας με αυτο τον τροπο αναποφευκτα το μοντελο του <<νεοπλουτισμου>> και της <<χρησιμοθηριας>>.

Η ολοκληρωτικη κυριαρχια του συστηματος του μοντερνου καπιταλισμου,αμεση απορροια -σε οντολογικο επιπεδο- της υλιστικης κοσμοθεωρησης του κοσμου,υποβοηθηθηκε ως τα εσχατα απο τη <<μαζοποιηση των Μεσων>>,σε βαθμο ωστε η πληρης παθητικοποιηση του ατομου να οδηγησει στην εξαφανιση της οντολογιας του προσωπου

,και παραλληλα στην πληρη εκμεταλλευση της ανθρωπινης υποστασης απο μια αδυσωπητη κυριαρχια της δυναμης των πλουτοκρατων απεναντι στους <<Ταπεινους και Καταφρονεμενους>> του κοσμου τουτου.

Συνεπειες των αλλοτριωτικων διαστασεων των ΜΜΕ στην ψυχη των ανθρωπων και στην κοινωνια:

Δομικη εδραιωση στο κεντρο της υπαρξης του ανθρωπου ενος μαζικου καταναλωτικου πνευματος.

Διαμεσολαβηση της σκεψης απο το τηλεοπτικο μοντελο της <<αυτοπροβολης>> και της <<υποκουλτουρας>> ως πληρης υποταγη στην κοινωνια του θεαματος.

Αποθεωση του ατομικιστικου <<πραγματιστικου>> πνευματος,αμεση απορροια της εμπορευματικης δυτικης κοινωνιας.

Εδραιωση της ψευδεπιγραφης πολιτιστικης <<κοινωνιας του θεαματος>> μακρια απο καθε εκφραση πνευματικης συνειδησης.

Αντικατασταση της πνευματικης επικοινωνιας με τα κομπιουτερς.

Μονοπωλιακη διαδοση πλουτοκρατικων και κεφαλαιοκρατικων ιδεολογιων.

Ηθελημενη διαδοση πνευματικων σκουπιδιων.Αρνηση της μεγαλης μουσικης,λογοτεχνιας και τεχνης.

Υποχρεωτικη ταυτιση του ατομου(πλεον) με το αλλοτριωμενο status quo.

Φυγη απο τη συνειδητη αισθηση της απωλειας των ανωτερων αξιων και ιδανικων.

Παθητικοποιηση του υποκειμενου-δεκτη στο χαρακτηρα του ολοκληρωτικου μηνυματος.

Δημιουργια φανταστικων μυθων απολυτοποιησης του χρηματος και του <<κοσμοειδωλου>> της κοινωνιας της αφθονιας.

Εκφυλισμος και απαξιωση των ανωτερων μορφων πολιτισμου και ευαισθησιας.

Ο στεναγμος της πλασης,ως αυθεντικος πονος του θλιμμενου απωλεσε την αρχοντικη,αυθεντικη του υποσταση.Μεταβληθηκε σε ελαχιστο χρονικο διαστημα σε δακρυβρεχτο μελοδραμα μπροστα στις κινηματογραφικες αιθουσες,ή το λιγοτερο σε σαπουνοπερες του τηλεοτικου λογου.Παραλληλα η <<αρχοντικη μοναδικοτητα της εσωτερικοτητας>> συντριφτηκε κατω απο την αγελοποιηση μιας διασκεδασης -κυριαρχη εκφραση θεαματος του καπιταλισμου- μπροστα στην οποια οι ανθρωποι των σπηλαιων μπορουσαν να θεωρηθουν τουλαχιστον πριγκηπες...(να μην πω τι θεωρουμαστε εμεις καλυτερα...)

Η ψυχαγωγια που τα μμε προβαλαν,μεταβληθηκε σιγα αλλα σταθερα σε εντεχνο μεσο απεμπολησης των προβληματων και σε εξαναγκαστικη προσπαθεια α-πνευματοποιησης των μαζων.

Καθε μεγαλειο,καθε αρχοντικοτητα,μεγαλη τεχνη,φιλοσοφια και μουσικη επρεπε με καθε τροπο να εκδιωχθει απο τον χωρο των μμε,επρεπε να παραγκωνιστει απο αυτον το μοντερνο εμπορευματικο τροπο εκφρασης γιατι εμποδιζε και αυτοαναιρουσε την ιδια τη ριζα της οντολογικης υφης του.Ολα τα μεγαλα ιδανικα και οι ευαισθησιες που η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αποκαλει <<σοφιακη γνωση>> (συμφωνα με την φραση του Eudokimoff) επρεπε με καθε τιμημα να συνθλιβουν στο βωμο της <<χρησιμοθηριας>> και του <<μιμητικου καταναλωτισμου>>.Καθε ανωτερη πνευματικοτητα επρεπε να εξαλειφθει γιατι αποτελουσε εμποδιο στην ιδια τη θεμελιωδη αρχη της <<καπιταλιστικης παγκοσμιοποιησης>>.

Οι δυνατοι <<πλουτοκρατες του κοσμου>> συνειδητοποιησαν γρηγορα τη φοβερη ικανοτητα αλλοτριωσης που τα μμε ηταν δυνατο να επιτελεσουν στις μεγαλες μαζες των ανθρωπων.

Γνωριζω οτι μπορει σε μερικους να τους προκαλει διαφορα προβληματα η αναγνωση και μονο της λεξης Ορθοδοξια. Υπηρχε ομως μεσα στο πρωτοτυπο κειμενο και δεν θα ηταν κομψο να τη βγαλω για να μην τυχον και εισπραξω τις αντιδρασεις ορισμενων, δεκτες λοιπον για οσους πειραχτηκαν-φουντωσαν-οργιστηκαν-τους ανεβηκε η πιεση κτλπ. Αρξατε πυρ παιδια μεχρι τελους (ή μεχρι μπαν ας πουμε).

Τεράστια σεντόνια γράφεις φίλτατε που διαβάζεις μόνος σου.

Αν θέλεις να σε διαβάζουν πρέπει να εντρυφήσεις στο: "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"

Πχ

Αν θέλουμε να αντιληφθούμε την δύναμη και τον ρόλο των σύγχρονων ΜΜΕ θα πρέπει να πάμε δέκα χρόνια πριν όταν συντελέσθηκε "το πρώτο μιντιακό πραξικόπημα της ιστορίας*", εναντίον του Ούγγο Τσάβες.

Δεν χρειάζονται πλέον τανκ και στρατός. Μόνο κανάλια ενημέρωσης.

* Απο την εκπομπη INFO WAR: Οι ερπύστριες των media. Του Αρη Χατζηστεφάνου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.