Jump to content

Κομμουνισμός. Πείτε τα όλα εδώ.

darthtony

Recommended Posts

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply
Γιατι πηγαν και διαλυσανε τη Ρωσσικη αυτοκρατορια και σκοτωσανε 20εκ κοσμο...:dance3:

ελπίζω να το γράφεις για πλάκα αυτο.....(ειδεικα το "διαλυσανε την ρωσική αυτοκρατορία")

Ενω με τους Ρωμανοφ καλιλεο οι ρωσσοι περνουσαν ζωη και κοτα , τουλαχιστον με τα κουμουνια απο λασποχωρα με αγροτες εγιναν υπερδυναμη , ασχετα αν ηρθε ενας προεδρος ελληνικου τυπου με το ονομα Γκορμπυ που τα εκανε ολα που%%%%%%

Γιατι πηγαν και διαλυσανε τη Ρωσσικη αυτοκρατορια και σκοτωσανε 20εκ κοσμο...:dance3:

Ναι ο τσάρος παιρνούσε τέλεια. ο κόσμος βέβαια πεινούσε, αλλά δεν έχει σημασία. όπως δεν έχει σημασία, το οτι μεχρι το 1955 η σοβιετική ρωσία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη(σε σημείο που ανυσηχούσα οι δυτικές χώρες.) και το οτι έγινε υπερδύναμη.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με το σύστημα που εφαρμόστηκε στην εσσδ,(είχε πολλά προβλήματα, τα οποία, πρέπει να βρούμε και να διορθώσουμε), αλλά μου την σπάει όταν ακούγονται ανακριβειες κλπ.

Οσον αφορα τα 20εκ που λες, δοκίμασε να μετρήσεις τα θύματα του καπιταλισμου(keywords: φτώχεια, πείνα, τριτος κόσμος, πόλεμοι,).

Ενω με τους Ρωμανοφ καλιλεο οι ρωσσοι περνουσαν ζωη και κοτα , τουλαχιστον με τα κουμουνια απο λασποχωρα με αγροτες εγιναν υπερδυναμη , ασχετα αν ηρθε ενας προεδρος ελληνικου τυπου με το ονομα Γκορμπυ που τα εκανε ολα που%%%%%%

Δεν υπαρχει λογος να το συζητησουμε τωρα...ο καθενας εχεις την αποψη του.

Δυστυχως οι Ρωμανωφ ηταν κοπριες και δεν "εβγαλαν" τα σκουπιδια σαν τους προηγουμενους και καταληξαμε σε αιματοχυσιες και σε οτι αλλο επακολουθησε. Πιστεψτε με το εχω μελητησει πολυ καλα το θεμα...

Δεν διελυσε ο Γκομπ την Σοβιετικη Ενωση απλα την αποτελειωσε...ενα τοσο σαπιο συστημα και που αντεξε 70 χρονια οφειλεται μονο και μονο στα πλουτη της Ρωσσιας και κανενα αλλο κρατος του κοσμου δεν θα μπορουσε να αντεξει τοσο.

Ναι ο τσάρος παιρνούσε τέλεια. ο κόσμος βέβαια πεινούσε, αλλά δεν έχει σημασία. όπως δεν έχει σημασία, το οτι μεχρι το 1955 η σοβιετική ρωσία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη(σε σημείο που ανυσηχούσα οι δυτικές χώρες.) και το οτι έγινε υπερδύναμη.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με το σύστημα που εφαρμόστηκε στην εσσδ,(είχε πολλά προβλήματα, τα οποία, πρέπει να βρούμε και να διορθώσουμε), αλλά μου την σπάει όταν ακούγονται ανακριβειες κλπ.

Οσον αφορα τα 20εκ που λες, δοκίμασε να μετρήσεις τα θύματα του καπιταλισμου(keywords: φτώχεια, πείνα, τριτος κόσμος, πόλεμοι,).

Τα 20εκ ηταν μονο κατα την επανασταση και το ΝΕΠ...βαλε και αλλα τοσα κατα τους καθαρισμους τους Σταλιν. Ο λαος παντα πεινουσε ειτε επι τσαρου και ακομα περισσοτερο μετα.

οχι φιλος κανεις λαθος , δεν ειναι αποψη μου και αποψη σου η ιστορια εχει γραψει οτι ο κομουνισμος εδωσε αλλη ωθηση στην ρωσσια και την εκανε υπερδυναμη. Αν εσυ αντιλεγεις απλα στρουθοκαμηλιζεις , το πως φτασανε και αν ηταν σαπιοι αυτο δεν αποτελει μειονεκτημα γιατι σαπιοι ειναι και οι δυτικοι, δεν νικησε ο καπιταλισμος στον ψυχρο πολεμο νικησε ο καταναλωτισμος

οχι φιλος κανεις λαθος , δεν ειναι αποψη μου και αποψη σου η ιστορια εχει γραψει οτι ο κομουνισμος εδωσε αλλη ωθηση στην ρωσσια και την εκανε υπερδυναμη. Αν εσυ αντιλεγεις απλα στρουθοκαμηλιζεις , το πως φτασανε και αν ηταν σαπιοι αυτο δεν αποτελει μειονεκτημα γιατι σαπιοι ειναι και οι δυτικοι, δεν νικησε ο καπιταλισμος στον ψυχρο πολεμο νικησε ο καταναλωτισμος

Καλα ρε με δουλευτε δηλαδη αν ηταν ο τσαρος με φυσικα πλουτη δεν θα ηταν υπερδυναμη...? Τωρα ολα βγαινουν στην φορα για τι και πως εγιναν τα πραγματα απλα δεν φτανουν σε σας. Δεν ειμαι υπερ του καπιταλισμου σε καμια περιπτωση αλλα και σιγουρα δεν ειμαι υπερ του κομμουνισμου. Δυστυχως οτιδηποτε εκτος του καπιταλισμου ομως δεν ειναι εφικτο για τον ανθρωπο.

Η Κουβα και η Κορεα για δεν εγιναν υπερδυναμεις και αυτες κομμουνισμο ειχαν?

Πολυ απλα τα βλεπεις , δεν εχουν ολες οι χωρες τα φοντα να γινουν υπερδυναμεις. ΕΠιπλεον τι θα πει ΑΝ ηταν ο τσαρος? για να γινει επανασταση και να τον πεταξουν κατι πηγαινε στραβα , μηπως ειχαν βουλιαξει στη διαφθορα την ανικανοτητα του τσαρου και την εξαθλιωση?

Καλα ρε με δουλευτε δηλαδη αν ηταν ο τσαρος με φυσικα πλουτη δεν θα ηταν υπερδυναμη...? Τωρα ολα βγαινουν στην φορα για τι και πως εγιναν τα πραγματα απλα δεν φτανουν σε σας. Δεν ειμαι υπερ του καπιταλισμου σε καμια περιπτωση αλλα και σιγουρα δεν ειμαι υπερ του κομμουνισμου. Δυστυχως οτιδηποτε εκτος του καπιταλισμου ομως δεν ειναι εφικτο για τον ανθρωπο.

Η Κουβα και η Κορεα για δεν εγιναν υπερδυναμεις και αυτες κομμουνισμο ειχαν?

ρε φίλε θα μας τρελάνεις? ο κοσμος λιμοκτονούσε με τον τσάρο. και γι αυτό έκανε επανάσταση, και κατάφερε να νικήσει όλες τις απόπειρες να τους καταπνίξουν. και φυσικά, μετά την επανάσταση, το επίπεδο ζωής αυξήθηκε αισθητα. τώρα οι λόγοι που κατέρευσε είναι πολύπλοκο θέμα.(αν θές να σου πώ την άποψή μου).

Δε σου λέω οτι στην εσσδ ήταν το τέλειο καθεστώς, άλλωστε όπως λές και συ σκοτωσαν πολλά εκατομύρια, αλλά απλά αυτο το επειχήρημα χάνει απο παντού, αφού εξ' αιτίας του καπιταλισμού έχουν σκοτωθεί πολύ περισότεροι.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Η κούβα και μόνο το οτι άντεξε 30 χρόνια εμπάργκο και έχει καλές συνθήκες ζωής σε σχέση με άλλες λατινικές χώρες είναι άθλος.

και επίσης να σε ρωτήσω γιατί πιστεύεις οτι δεν έχουμε τους ίδιους μισθούς με τους εργάτες στην Ταιλάνδη πχ?μήπως εξαιτία των αγώνων των εργατών(Τα κακά κομούνια) σε συνδιασμό με την ύπαρξη της εσσδ?(και τώρα που έχει καταρεύσει αρχίζουν να τα παίρνουν ενα-ένα πίσω.)

Μην είσαι ισωπεδωτικός

Αφου επιμενετε θα σας πω ποιο ηταν το προβλημα...

Παρολο που ο Αλεξανδρος ο ΙΙ εκανε τεραστιες μεταρρυθμισεις, βιομηχανοποιηση της αυτοκρατοριας και κατηργησε την Ιδιοκτησια των αγροτων απο τους Ευγενεις(Δουλοπαρικεια) δεν τους μοιρασε γη που οδηγησε σε μεγαλες εξεγερσεις καθοδηγουμενες ομως απο τους γνωστους πρακτορες της Πρωσσιας και λοιπων δυτικων δυναμεων που εβλεπαν παντα με μισος και φοβο την Ρωσσια φοβουμενοι την συνεχως αναπτυσσομενη δυναμη τους. Δεν ειναι τυχαιο που εγιναν πανω απο 10 αποπειρες δολοφονιας του τσαρου. Γιατι οι εξυπνοι Πρωσσοι εξορησαν το Μαρξ στην Γαλλια, απο κει Βελγιο και τα λοιπα ωσπου που ψοφησε κοντα στον φιλο του Εινγκελς στην Αγγλια? Βεβαια μετα εστειλαν τον κατασκοπο Λενιν που δεν ηταν καν Ρωσσος να καταστρεψει την Αυτοκρατορια κατι για το οποιο εδω 60-70 χρονια προετοιμαζονταν το εδαφος. Η τρομοκρατια στην εποχη του Αλεξανδρου του ΙΙ ειχε φτασει στο αποκορυφωμα και η σημερινη Αλ Καιντα δεν ειναι τιποτα. Απο ποιος γινονταν αυτα ...? Σιγουρα οχι απο τους αγροτες και τους εργατες. Ολα αυτα υπονομευσανε τον Τσαρο και την Ρωσσια την ιδια.

Ολα αυτα δεν τα λεω εγω...Διαβαστε λιγο τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιεφσκι και πειτε μου μετα σε ποιους αναφερεται. Ειναι οι ιδιοι που σκοτωσαν τον μεγαλυτερο πολιτικο και μεταρρυθμιστη που εχει βγαλει η Ρωσσια Pyotr Stolypin...και τι καταφερανε? Φερανε εναν ψυχακια νάνο στο τιμονι μιας τεραστιας δυναμης μαζι με τους ομοιους του σαν τον Ioseb Besarionis dze Jughashvili (Stalin) που απο κοινος κλεφτης και δολοφονος που ηταν στη Γεωργια εγινε το προσωπο του κομμουνισμου....

@darthtony

Για ποιο επιπεδο μιλας? Εχεις ζησει αυτο το επιπεδο? Δεν μπορεις να καταλαβεις καν για τι αναφερεσαι.

Αφου επιμενετε θα σας πω ποιο ηταν το προβλημα...

Παρολο που ο Αλεξανδρος ο ΙΙ εκανε τεραστιες μεταρρυθμισεις, βιομηχανοποιηση της αυτοκρατοριας και κατηργησε την Ιδιοκτησια των αγροτων απο τους Ευγενεις(Δουλοπαρικεια) δεν τους μοιρασε γη που οδηγησε σε μεγαλες εξεγερσεις καθοδηγουμενες ομως απο τους γνωστους πρακτορες της Πρωσσιας και λοιπων δυτικων δυναμεων που εβλεπαν παντα με μισος και φοβο την Ρωσσια φοβουμενοι την συνεχως αναπτυσσομενη δυναμη τους. Δεν ειναι τυχαιο που εγιναν πανω απο 10 αποπειρες δολοφονιας του τσαρου. Γιατι οι εξυπνοι Πρωσσοι εξορησαν το Μαρξ στην Γαλλια, απο κει Βελγιο και τα λοιπα ωσπου που ψοφησε κοντα στον φιλο του Εινγκελς στην Αγγλια? Βεβαια μετα εστειλαν τον κατασκοπο Λενιν που δεν ηταν καν Ρωσσος να καταστρεψει την Αυτοκρατορια κατι για το οποιο εδω 60-70 χρονια προετοιμαζονταν το εδαφος. Η τρομοκρατια στην εποχη του Αλεξανδρου του ΙΙ ειχε φτασει στο αποκορυφωμα και η σημερινη Αλ Καιντα δεν ειναι τιποτα. Απο ποιος γινονταν αυτα ...? Σιγουρα οχι απο τους αγροτες και τους εργατες. Ολα αυτα υπονομευσανε τον Τσαρο και την Ρωσσια την ιδια.

Ολα αυτα δεν τα λεω εγω...Διαβαστε λιγο τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιεφσκι και πειτε μου μετα σε ποιους αναφερεται. Ειναι οι ιδιοι που σκοτωσαν τον μεγαλυτερο πολιτικο και μεταρρυθμιστη που εχει βγαλει η Ρωσσια Pyotr Stolypin...και τι καταφερανε? Φερανε εναν ψυχακια νάνο στο τιμονι μιας τεραστιας δυναμης μαζι με τους ομοιους του σαν τον Ioseb Besarionis dze Jughashvili (Stalin) που απο κοινος κλεφτης και δολοφονος που ηταν στη Γεωργια εγινε το προσωπο του κομμουνισμου....

@darthtony

Για ποιο επιπεδο μιλας? Εχεις ζησει αυτο το επιπεδο? Δεν μπορεις να καταλαβεις καν για τι αναφερεσαι.

χμμμ. αυτά δεν είναι νέες θεωρείες. ανέκαθεν οι πολιτικοι αντίπαλοι των μπολσεβίκων τους κατηγορούσαν οτι ήταν πράκτορες των Γερμανων.

Αποδυναμώθηκε όμως η Ρωσσία? γιατί εγώ αποσο ξέρω εξελίχθηκε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη, που συνέτριψε την Γερμανία στον Β'ΠΠ και συναγώνιζόταν τις ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο.

Ο λαός ήταν δυσαρεστημένος και εξαθλιωμένος, γι' αυτό και κατέβηκε σε επανάσταση, εναντίων της οποία κινήθηκαν πολλά καπιταλιστικά κράτη.

Αυτό με τον Μαρξ που λες δεν καταλαβαίνω το νόημά του!Λογικό είναι κανείς να μην τον θέλει, αφού η θεωρία του εναντιωνόταν στην κυρίαρχη αστική τάξη!

ο στάλιν δεν θεωρείται απο όλους εκπρόσωπος του κομουνισμού, και είναι ενδιαφέρον να παρατησρήσουμε οτι μεχρι το 1936 νομίζω όλα τα μέλη τη Κ.Ε των μπολσεβίκων που έκαναν την επανάσταση, είτε είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια είτε εξοντώθηκαν απο τον ίδιο τον Στάλιν.

και τέλος πάντων γιατί τόσος αντικομουνισμος?

@kallileo: Εδώ που τα λέμε, ο Λένιν έκανε πολλά πράγματα τα οποία επικροτώ (και άλλα φυσικά με τα οποία δε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο), τολμώντας να γκρεμίσει σάπιες ιδεολογίες που είχαν ριζώσει πολύ βαθιά στη Ρωσικη κοινωνία.

Έγινε εξαιρετικά αγαπητός από το λαό, αλλά όπως πάντα, ο λαός είναι ηλίθιος (ο ίδιος το είχε πει κιόλας νομίζω). Άλλα έλεγε, άλλα καταλάβαιναν, με αποτέλεσμα όταν πέθανε, ο Στάλιν τον θεοποίησε, βάζοντάς τον δίπλα του (βαλσάμωσε τον άνθρωπο που ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος του προσκυνήματος των λειψάνων), με το λαό να παραλληρεί μιας και πλέον ο μουστάκιας, ήταν ο "συνεχιστής" του Λένιν.

Τελικά ο Στάλιν ήταν ένας μαζικός δολοφόνος (τεράστιο αίσχος να τον συνδέουμε με τον κομμουνισμό σαν μέγα εκπρόσωπό του, ναζιστής χωρίς σβάστιγκα ήταν), ο οποίος οδήγησε τη Ρωσία σε μια οργανωμένη κίνηση μετατροπής σε υπερδύναμη.

Θα μπορούσε να είχε γίνει και με τον Τσάρο? ΦΥΣΙΚΑ. Απλά δεν το χειρίστηκαν σωστά.

@darthtony: Κανείς δε συνέτριψε μόνος του τους Γερμανούς. Τα στρατηγικά λάθη του Ράιχ, μαζί με την μαζική επίθεση από όλα τα μέτωπα, οδήγησαν στην ήττα του, δεν το έκανε μια χώρα μόνη της.

Και οι Αμερικάνοι κέρδισαν τους Ιάπωνες, με τους 2ους να έχουν 5+ εκατομμύρια στρατό να τους περιμένει στην Ιαπωνία, δεν είναι τα νούμερα αυτά που κερδίζουν έναν πόλεμο. Αν δε γινόντουσαν πολλά στρατηγικά λάθη από το Χίτλερ, δε θα ήταν έτσι τα πράγματα.

Μην ξεχνάς ότι αν το πας με καθαρά νούμερα, οι Γερμανοί είχαν υπερπολλαπλάσιο kill-per-death από τους Ρώσους (καλά δε μιλάμε για τους Φινλανδούς, lol). Και φυσικά - αν ο Χίτλερ κρατούσε το Στάλιν σα σύμμαχο και δε χαλούσε τη συμφωνία τους (που ίσως τη χαλούσε ο Τζόσεφ μετά, αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί να ξέρει), ίσως να μην είχε καν αναπτυχθεί η Αμερικάνικη ιδέα με τον τρόπο που αναπτύχθηκε.

Βέβαια με τα αν και τα εφόσον, πολλά "θα" μπορούσαν να έχουν γίνει. Θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα - "αχ αν έμπαινε εκείνο το δοκάρι/αν μας δίναν το πέναλτι, τη νίκη την είχαμε" - όχι ότι μπορούσαν να είχαν φάει άλλα 3 μετά....:hehe:

gznp. πιστεύω οτι και χωρίς τους ρώσσους, ο χίτλερ θα ηττούνταν. μπορεί να έπαιρνε 10 ή 20 χρόνια αλλα θα έχανε. όμως με τη ρωσία δεν μπορούσε να τα βάλει, λόγω του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικου. γι αυτο και μετα το σταλινγκραντ δεν μπορεσε να σταματήσει την προέλαση των ρώσων πουθενα. και θα συμφωνήσω μαζί σου οτι ο σταλιν ήταν μαζικός δολοφόνος πήρε όλη την εξουσία!και σκότωσε όλους όσους αντιστέκονταν. (τρανό παράδειγμα ο τρότσκι ο οποίος μαζί με τον λένιν ήταν ένας απο τους πρωτεργάτες της επανάστασης.

Βασικά ο Stalin καθαρησε ολους τους ομοιους του γιατι ήξερε τη φαρα ηταν και δεν μπορουσε να διατηρηθει στην εξουσια αν τους ειχε ελευθερους γυρω δήλαδη οτι εκανε στον Λενιν δεν ηθελε να το παθει και αυτος.

Τωρα για τον πολεμο τι να πουμε...Νομιζω ο Σταλιν κερδισε τον πολεμο κατα κυριο λογω στην θυσια 30εκ Σοβιετικων αλλα και στο γεγονος οτι ανεβηκε πολυ η βιομηχανια αλλα προς το τελος. Αλλωστε αν δεν εκανε την επιθεση ο Χιτλερ τον Ιουνιο του 41...το πιθανοτερο μεσα στον επομενο μηνα θα την εκανε ο Σταλιν. Τα εργοστασια στα Ουραλια δουλευαν και κατασκευαζαν τανκς αβερτα και οι Σοβιετικοι ειχαν πολυ περισσοτερα απο τους Γερμανους ακομα και με την αρχη του πολεμου.

Tα αγαπημενα μου quote του Stalin απο το CoD...

“Death solves all problems - no man, no problem.”

“A single death is a tragedy, are million deaths is a statistic.”

Καλυτερα quotes κανενας...

http://thinkexist.com/quotes/joseph_stalin/

Μιλαμε ο ανθρωπος γεννηθηκε ανθρωπιστης.

Βασικά ο Stalin καθαρησε ολους τους ομοιους του γιατι ήξερε τη φαρα ηταν και δεν μπορουσε να διατηρηθει στην εξουσια αν τους ειχε ελευθερους γυρω δήλαδη οτι εκανε στον Λενιν δεν ηθελε να το παθει και αυτος.

τι φάρα ήταν ποιος?οι "ομοιοί του"?εισαι απολυτος τα ισωπεδώνεις όλα. επειδή ο σταλιν ήταν δολοφόνος, δε σημαίνοι οτι και όλοι οι άλλοι στο ίδιο κόμμα είναι δολοφόνοι.

...

Αποδυναμώθηκε όμως η Ρωσσία? γιατί εγώ αποσο ξέρω εξελίχθηκε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη, που συνέτριψε την Γερμανία στον Β'ΠΠ και συναγώνιζόταν τις ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο.

ναι και την ώρα που ο μέσος αμερικάνος πήγαινε για burgers με το 6lt αυτοκίνητο του από το σπίτι με κήπο, ο μέσος ρώσος καθόταν στην ουρά και περίμενε χαρτί υγείας. Για να μην πω για τις πυρηνικές δοκιμές που οι ρώσοι τις κάνανε σε εκαττομύρια ανθρώπους "γιατί έτσι μας αρέσει" (καζακσταν)

τέλος πάντων γιατί τόσος αντικομουνισμος?

γιατί στην θεωρεία είναι πολύ καλός, σωστός και αθώος, αλλά η ιστορία και το παρόν μας δείχνουν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος ο άνθρωπος να τον εφαρμόσει (τον κομμουνισμό). Εκτός αν πιστεύεις ότι στην κίνα δεν δουλευουν παιδάκια 16ωρα για να φτιάξουν τα υποδήματα μας.

Είναι βαθιά ριζωμένη η επιθυμία του ανθρώπου να καταδυναστεύει άλλους ανθρωπους προς δικό του όφελος, και αυτό ξεκινάει από χαμηλά.

Δεν αναφερομαι σε αυτο...εννοω οτι ηταν αιωνιοι επαναστατες που δεν ησυχαζουν ποτε. Ο μονος σκοπος της ζωης τους ειναι να πολεμανε για κατι, ασχετα αν χρειαζεται ή όχι και ολα αυτα με την τεραστια διψα για εξουσια που τους διακατεχει ολους. Αυτη η διψα ειναι που φερνει τους πολεμους, επαναστασεις με το λαο να υποφερει ασχετα αν μιλαμε για κομμουνισμο ή καπιταλισμο.

Εχουμε γεμισει off topic το off topic...

Εχουμε ενα παιδι στην δουλεια που κανει πρακτικη...και ειναι του κομματος και βαθια χωμενος και πεπισμενος για τον κομμουνισμο. Του λεω αφου ο κομμουνισμος δεν μπορει να σταθει σαν συστημα λογω της φυσης του ανθρωπου που δεν που θελει να εχει παντα κατι παραπανω απο τον διπλανο του και κανεις δεν μπορει να ειναι απολυτα τιμιος. Και μου λεει οτι ολοι μπορουμε να αλλαξουμε και τετοιες παπαριες που λενε ολοι οι κομμουνιστες και μή...

Μετα απο ενα μηνα μου λεει οτι το ειχε σταματησει σε μπλοκο η αστυνομια και καθως ειχε πιει λιγο παραπανω ηταν να του παρουν τις πινακιδες...για καλη του τυχη ομως ο ενας μπατσος ηταν γνωστος και την γλυτωσε. Του λεω εγω εφοσον εσυ μας προτρεπεις στο να ακολουθησουμε τον κομμουνισμο γιατι εκμεταλλευτηκες την γνωριμια σου και δεν εφαγες το προστιμο κομμουστικα και τιμια...? Βεβαια δεν ειχε τι να πει.... Ολοι μας το ιδιο θα κάναμε σε αυτη και σε αναλογες περιπτωσεις διοτι το ατομικο συμφερον ερχεται σχεδον παντα πρωτα απο το ομαδικο γιατι αυτο και δεν προκειται να λειτουργισει σαν συστημα σωστα ο κομμουσμος ποτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.