Jump to content

modem router: help

neuromancer

Recommended Posts

Κοιτάω modem router και αναρωτιέμαι:

1. Γιατί άλλα έχουν μια κεραία, αλλά έχουν δύο και άλλα έχουν τρεις? Με πόσες κεραίες να πάρω για να έχω ασύρματο lan/web μέσα στο σπίτι?

2. Τι ακριβώς μετράνε οι ταχύτητες που βλέπω (54Kbps, 108, 200, 300, κτλ); Τι ταχύτητα θέλω ώστε να αξιοποιώ την 2άρα γραμμη connex που έχω ή την 24άρα που θα έχω ας πούμε του χρόνου; Τι γίνεται με την ταχύτητα μεταξύ των τριών PC που θα ρίξω πάνω (lan)?

3. Πώς μπορώ να κρίνω μεταξύ δύο συσκευών ποια θα μου ψήνει το μυαλό λιγότερο; Υπάρχει κάποιο spec για την ένταση εκπομπής?

Αν και δεν το κατέχω σε καμία περίπτωση αυτό το θέμα, από τα λίγα που γνωρίζω:

1)Περισσότερες της μιας κεραίες χρησιμεύουν για μεγαλύτερη εμβέλεια στο σήμα.

2)Οι ταχύτητες αυτές απ'όσο ξέρω είναι οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στο wLAN (και δεν πρόκειται για kbps όπως γράφεις ) όπως δηλαδη στα ενσύρματα υπάρχει πχ 100mbit.

Λένε (δεν έχω πειραματιστεί ποτέ προσωπικά) ότι οι πραγματικές ταχύτητες διαφέρουν αρκετά από τις ονομαστικές.

Με το ποιο απλό ρουτερ των 54 mbps δεν θα έχεις φυσικά καμία απώλεια στην ADSL αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρεις τοπικά κάποιο μεγάλο αρχείο τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Για το 3 δεν μπορώ να εκφέρω άποψη

:)

Άρα πάμε για κάτι τέτοιο π.χ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980763&product=1142135

που έχει και on/off στο ασύρματο, καθώς θα το χρειάζομαι περιστασιακά για το laptop.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω και λόγω ασχετοσύνης μου διαφεύγει?

Ίσως σε σχέση με μελλοντικές απαιτήσεις που μπορεί να έχω, πέρα από το να έχω ADSL γραμμή και 2-3 PCs κουμπωμένα πάνω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.