Donnie Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2009 Δοκίμασα τα πάντα. ενώ για το dvd-rw λειτουργεί για τους σκληρούς δίσκους δεν λέει να ενεργοποιηθεί.Να κανω uninstall τα channels και restartΝα βαλω manual το dma σε καθε δισκο απο το bios.Να σβησω τα masteriddatachecksum και για slave απο την registry.Να σβησω τα masterdevicetimingallowed, παλι τιποτα...εχω win xp sp3 και μητρικη asrock 939a8x-m και ολα αυτα σήμερα που εκανα καινούργια εγκατάσταση τα xp, πριν το dma λειτουργούσε μια χαρα...παλιότερα θυμάμαι οτι υπήρχε και ενα κλειδί που εκανες add κατι σε errorcount κάπως έτσι για να ενεργοποιηθεί το dma.καμία λύση για το τι να κάνω ; :help1: το pc σέρνεται χωρίς dma !!! :cry:
felix Φεβρουάριος 24, 2009 #2 Φεβρουάριος 24, 2009 Δοκίμασε να αλλάξεις καλωδιοταινία ( αν έχεις κάποια άλλη πρόχειρη ) και ταυτόχρονα δες εδώ και συγκεκριμένα εκεί που μιλάει για Registry Editor και εδώ...
Donnie Φεβρουάριος 24, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 24, 2009 τα εχω κανει αυτα... οι καλωδιοταινιες ειναι μια χαρα...
Donnie Φεβρουάριος 24, 2009 Author #5 Φεβρουάριος 24, 2009 μα καλα βλεπετε τι γραφω ; το εχω δοκιμασει...
oekab1992 Φεβρουάριος 27, 2009 #6 Φεβρουάριος 27, 2009 κατέβασε και βάλε το πρόγραμμα dvd idle pro. Έχει ειδική ρύθμιση που κάνει σαν autostart enable το dma και το πρόβλημα λύνεται. Δοκίμασε το. Σε εμένα δούλεψε.Δοκίμασα τα πάντα. ενώ για το dvd-rw λειτουργεί για τους σκληρούς δίσκους δεν λέει να ενεργοποιηθεί.Να κανω uninstall τα channels και restartΝα βαλω manual το dma σε καθε δισκο απο το bios.Να σβησω τα masteriddatachecksum και για slave απο την registry.Να σβησω τα masterdevicetimingallowed, παλι τιποτα...εχω win xp sp3 και μητρικη asrock 939a8x-m και ολα αυτα σήμερα που εκανα καινούργια εγκατάσταση τα xp, πριν το dma λειτουργούσε μια χαρα...παλιότερα θυμάμαι οτι υπήρχε και ενα κλειδί που εκανες add κατι σε errorcount κάπως έτσι για να ενεργοποιηθεί το dma.καμία λύση για το τι να κάνω ; :help1: το pc σέρνεται χωρίς dma !!! :cry:
felix Φεβρουάριος 27, 2009 #7 Φεβρουάριος 27, 2009 Donnie, αυτό που σου γράφει ο elapse, το έχεις δοκιμάσει ταυτόχρονα με άλλη καλωδιοταινία? Γιατί δεν έχει νόημα αν έχεις κάνει ένα από τα 2 μόνο του...Απλά στο γράφω γιατί δεν διευκρινίζεται αν έχεις κάνει συνδυαστικά αυτά που λες ότι έκανες...
jpavly Φεβρουάριος 27, 2009 #8 Φεβρουάριος 27, 2009 Όταν το πάθαινα αυτό έμπαινα σε Safe Mode, έβαζα από εκεί το Use DMA if available και μετά το reboot ήταν ΟΚ.
αρης_τζ Φεβρουάριος 28, 2009 #9 Φεβρουάριος 28, 2009 Ναι το DMA το άλλαζα και εγώ από το BIOS.. Ομως δεν θυμάμαι τι έκανε στο λειτουργικό σύστημα..δλδ τι σκοπιμότητα έχει?
ngt Μάρτιος 1, 2009 #10 Μάρτιος 1, 2009 DMA direct memory access. Με λιγα λογια οτι drive υπαρχει στον υπολογιστη πηγαινει σφαιρατα.
Nephiλiμ Μάρτιος 1, 2009 #11 Μάρτιος 1, 2009 το DMA απενεργοποιείται σε ακυρες φασεις.Εγω πχ ειχα ενα γρατσουνισμενο δισκακι και οποτε το βαζα εριχνε το drive σε PIO mode...
Donnie Μάρτιος 8, 2009 Author #12 Μάρτιος 8, 2009 Τελικα υπήρχε προβλημα μεταξύ sata drivers και samsung hard disk. Eβαλα τον samsung μαζι με τον αλλο σε μια sata pci card που εχω και άφησα τον maxtor πανω στην μητρική.Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα.Ευχαριστώ σε όλους.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.