oekab1992 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2009 Καλησπέρα σε όλους.Ένας φίλος έχει ενα σχετικά νεο μηχάνημα, core 2 duo με 1 gb ram, asus mobo κτλ κτλ. Έχουμε πάνω περάσει windows xp gr pro sp3 με nod32 2.7 και comodo. Εδώ και κάμποσο καιρό το μηχάνημα πραγματικά σερνόταν απελπιστικά με μεγάλη κατανάλωση cpu. Έλεγξα για ιούς κτλ αλλά ήταν καθαρό, καθώς και για περιττά processes. Τελικά ανακάλυψα οτι η απίστευτα χαμηλή αυτή απόδοση (αδικαιολόγητα χαμηλά για την δύναμη του Η/Υ) οφειλόταν σε απενεργοποίηση του dma του σκληρού δίσκου. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με δικό μου Pc και το έλυσα με το πρόγραμμα dvd idle pro το οποίο κανόνιζε κάθε φορά στο startup να ανοίγει αυτόματα το dma. Στην περίπτωση μας όμως κάθε φορά που κάνει restart το pc κάνει 10 λεπτά να μπεί, μόνο με safe mode μπαίνει και πρέπει να τρέχω απο το run το explorer.exe ώστε να εμφανιστεί το systray κτλ για να μπορέσω με το dvd idle pro να κάνω enable το dma και μετά απο restart παίζει οκ. Το κλείνει το βράδυ, μπαίνει την επόμενη, πάλι τα ίδια.Καμιά ιδέα σας παρακαλώ?
neuromancer Φεβρουάριος 23, 2009 #2 Φεβρουάριος 23, 2009 Τελικά ανακάλυψα οτι η απίστευτα χαμηλή αυτή απόδοση (αδικαιολόγητα χαμηλά για την δύναμη του Η/Υ) οφειλόταν σε απενεργοποίηση του dma του σκληρού δίσκου. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με δικό μου Pc και το έλυσα με το πρόγραμμα dvd idle pro το οποίο κανόνιζε κάθε φορά στο startup να ανοίγει αυτόματα το dma.Εμάς (ή εμένα - να μην πάρω θέση για όλους) γιατί δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό το θέμα? Θέλω να πω, είμαι χρόνια στην πιάτσα, έχω στήσει κάμποσα μηχανάκια, ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό το θέμα. Μήπως είναι κάτι άλλο? Δηλαδή όταν το ενεργοποιείς έρχεται στα ίσια του το PC ?
felix Φεβρουάριος 23, 2009 #3 Φεβρουάριος 23, 2009 Στο device manager τα ΙDE σου είναι σε PIO Μode γυρισμένα αντί για UDMA ?
mech5107 Φεβρουάριος 23, 2009 #4 Φεβρουάριος 23, 2009 Σε XP δεν μου έχει τύχει ποτέ...σε 98, κάθε βδομάδα... Συνήθως φτιάχνει με install και uninstall του driver για τον controller σου.
oekab1992 Φεβρουάριος 23, 2009 Author #6 Φεβρουάριος 23, 2009 Εμάς (ή εμένα - να μην πάρω θέση για όλους) γιατί δεν με απασχόλησε ποτέ αυτό το θέμα? Θέλω να πω, είμαι χρόνια στην πιάτσα, έχω στήσει κάμποσα μηχανάκια, ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό το θέμα. Μήπως είναι κάτι άλλο? Δηλαδή όταν το ενεργοποιείς έρχεται στα ίσια του το PC ?ναι, παίζει τέλεια. Μετά το κλείσιμο, πάλι τα ίδια. Παρότι έχω ρυθμίσει το dvd idle pro να κάνει autostart, αυτό δεν το κάνει.
oekab1992 Φεβρουάριος 23, 2009 Author #7 Φεβρουάριος 23, 2009 Στο device manager τα ΙDE σου είναι σε PIO Μode γυρισμένα αντί για UDMA ?Σε όλους τους ide controllers και στο dvd όλα ειναι σε UDMA.
oekab1992 Φεβρουάριος 23, 2009 Author #8 Φεβρουάριος 23, 2009 Δες την φωτογραφία...θα δοκιμάσω αύριο το κόλπο σου. thanks
oekab1992 Φεβρουάριος 24, 2009 Author #9 Φεβρουάριος 24, 2009 Δες την φωτογραφία...θα δοκιμάσω την δική σου συμβουλή, σε ευχαριστώ πολύ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.