Jump to content

Τρίτη Λυκείου και PC

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ! Λοιπόν.. το θέμα έχει να κάνει με την αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ διαβάσματος και ενασχόλησης με το ναρκωτ...εεε.. το PC εννοώ. Τουλάχιστον για τους περισσότερους. Προσωπικά μέχρι και τη δευτέρα Λυκείου δεν με προβλημάτισε ποτέ, θεωρούσα τις αναζητήσεις, συζητήσεις και γενικώς την δημιουργική ενασχόληση με το PC αλλά και με πράγματα εκτός αυτού πολύ πιο σημαντική απο τη στείρα γνώση του σχολείου, και ειδικά απο τη στιγμή που και με τις υποχρεώσεις του τελευταίου ήμουν πάντοτε κατ ελάχιστον παραπάνω απο αξιοπρεπής δεν έσκαγα. Παρ όλα αυτά, στη τρίτη Λυκείου η κατάσταση άλλαξε, καθώς όσοι την έχουν περάσει, ιδίως απο τη θεωρητική κατεύθυνση, ξέρουν πως δεν έχει πολύ σημασία αν έχεις γενικές γνώσεις (ακόμη και πάνω στο αντικείμενο εξέτασης), αν είσαι έξυπνος και άλλα τέτοια όμορφα, αλλά πως πρέπει να ξέρεις κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που τα μαθαίνεις με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Έτσι λοιπόν επειδή εγώ προσωπικά ήμουν σίγουρος πως στη μάχη μεταξύ αποστήθισης/προσωπικού διαβάσματος και ενασχόλησης με το pc θα σημείωνα...2 και επειδή το τελευταίο βρισκόταν στο ίδιο (και μόνο) γραφείο του δωματίου μου, όπου και διάβαζα, με το βιβλίο να ακουμπάει πάνω στο πληκτρολόγιο και την οθόνη μπροστά μου, πήρα την απόφαση να λύσω το πρόβλημα δια της αφαιρετικής μεθόδου και στην αρχή της χρονιάς απλά το ξήλωσα και πατάρι μέχρι τον Ιούνιο. Τώρα έχω μόνο το οικογενειακό PC, το οποίο χρησιμοποιώ για τα αναγκαία (εργασίες, σύντομη ενημέρωση, ηλεκτρονικά λεξικά) και για τα σύντομα διαλείμματα απο το διάβασμα, και ακόμη κι αυτό τώρα που ξεκινάει η τελική ευθεία σκέφτομαι να το ελαττώσω (...γιατρέ μου...).

Οπότε: Για πείτε όσοι το περάσατε το "λούκι" πώς αντιμετωπίσατε το ίδιο πρόβλημα αν το είχατε και πώς καταφέρατε να μη το έχετε αν δε το έχετε. Να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να παίρνουν ιδέες οι...σημερινοί. :):p

εγω εβγαλα το πισι και το ριξα στο φαι.σε μισο χρονο 23 κιλα δεν ειναι ασχημα, αλλα μπορουσα και καλυτερα.

αμα εχεις ορεξη να διαβασεις δε σε σταματαει τιποτα, αμα δεν εχεις ορεξη ολο και κατι θα βρεις να περναει η ωρα.

Το καλύτερο είναι να το δώσεις σε κάποιον να το κρύψει (κάποια parts τουλάχιστον). Εγώ το λάπτοπ το είχα στη ντουλάπα, αλλά κάποιες φορές έμπαινα στον πειρασμό και το έβγαζα.

Αν πηγαίνεις φροντιστήριο - κόψτο :p

Αυτό παίρνει τον περισσότερο χρόνο - εγώ δεν είχα πρόβλημα χωρίς αυτό. Δεν πήγα ποτέ, έπαιζα καθημερινά Quake 3 Arena και ποδοσφαιρο/μπασκετ με την παρέα και μια χαρά πέρασα στο Πανεπιστήμιο. Αν μάλιστα δεν έπεφτα και σε τρελούς 3ους εξεταστές σε 7(lol) μαθήματα, θα είχα και πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το 18άρι στο απολυτήριο. Και δεν πήγαινα και σε κανα σχολείο με καθηγητές απόφοιτους του ΜΙΤ, αν σας πω ιστορίες θα γελάτε :happy2:

gznp, θα το κάνεις κι εσύ τώρα σαν τους πρώτους Ιατρικής/Νομικής Αθήνας που βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι δε στερήθηκαν ποτέ τίποτα και είχαν και ελεύθερο χρόνο και προσωπική ζωή και και και....; :p

Κακά τα ψέμματα, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δυστυχώς.Εγώ προσωπικά πάντως μέχρι να τελειώσω το πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο δεν είχα δικό μου pc.Με τα περιοδικά την έβγαζα και τα pc της βιβλιοθήκης! :dirol:

Αν είχα δεν ξέρω σε πόσο διαφορετική θέση θα ήμουν τώρα.Στην τρίτη Λυκείου μέχρι τέτοια εποχή έριχνα και το χαζολόημά μου βέβαια, κυρίως στη nova.Αλλά δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχα internet και διαβόλους, ειλικρινά...

Μετά όμως κοπήκαν αυτά.

Και μετά στο πανεπιστήμιο όταν επίσης χρειάστηκε τα 2 τελευταία χρόνια να στρωθώ, γιατί αλλιώς δε θα τελείωνα ούτε σε μια δεκαετία, πάλι δεν είχα pc.Τη μία ήταν σε φίλους και την άλλη στο πατρικό...

Εγώ θα σου έλεγα φίλε μου να το εξαφανίσεις για το διάστημα που απομένει μέχρι τις εξετάσεις.Θα περάσει αρκετά γρήγορα ο καιρός μέχρι να δώσεις και να το έχεις και πάλι.Δεν είναι κρίμα για κάτι, το οποίο δε νομίζω να το στερηθείς ιδιαίτερα στα χρόνια που θα έρθουν, να διακυνδυνεύσεις την πορεία σου;Έστω και σε μικρό βαθμό;Ή να φτάσεις κάποια στιγμή στο σημείο που να μετανιώσεις επειδή δε συγκεντώθηκες για ένα τρίμηνο πχ ακόμα;Και ο λόγος να είνια ο υπολογιστής;

Εντάξει δε θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά νομίζω πως δεν είναι πια και τραγικό να μείνεις χωρίς τον προσωπικό σου υπολογιστή για ένα μικρό διάστημα.Εξάλλου δε χάθηκαν δα και οι υπόλοιποι υπολογιστές σήμερα...

Ρε συ, τι λες? Εδώ φεύγαμε από τα Αγγλικά και τα Θρησκευτικά, με "άδεια" του καθηγητή πληροφορικής και παίζαμε στα PC του σχολείου το demo του Unreal Tournament :hehe:

Ειλικρινά, αν αυτά τα παιδιά που βγαίνουν πρώτοι Ιατρική, δεν πήγαιναν φροντιστήρια και δε διάβαζαν 400 ώρες στο σπίτι τους την ημέρα, κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία, θα έλεγα πως όχι, δε στερήθηκαν τίποτα.

Μόνο το φροντιστήριο είναι αρκετό για να σε καταστρέψει. Να βλέπω τους φίλους μου να έρχονται 2α Λυκείου στις 9 παρά με τα μάτια μαύρα, επειδή την προηγουμενη λήξαν στις 12 το φροντιστήριο (είχαν πάρει και πίτσες γιατί ήταν νηστικοί) και καθόντουσαν μέχρι τις 3 για να κάνουν τις ασκήσεις για το σχολείο?

Έχω στερηθεί για το Πανεπιστήμιο για να περάσω κάποια μαθήματα (ξενύχτια με ατελείωτους φραπέδες), αλλά όχι τέτοιο πράγμα σαν αυτό που τραβάνε τα παιδιά σήμερα...

Να στο θέσω και αλλιώς? Θα μπορούσα μόνος μου να βγάλω 20 αν ξαναέδινα. Αν πήγαινα φροντιστήρια + σχολείο? Πιστεύω πως θα πήγαινα πολύ χειρότερα, καθαρά και μόνο λόγω της ψυχολογικής κούρασης.

Δώσε κι άλλα infoz... κατεύθυνση (/δέσμη), πόσα μαθήματα, πότε έδωσες κλπ. Και τι ήταν η εναλλακτική του φροντιστηρίου?

Σε σχέση με το φροντιστήριο, εγώ πχ πάω, θεωρώ πως κάτι έχει να δώσει, αλλά έχω κόψει αρκετά απο το "πακέτο". Και δε κάνω υπερβολές, είναι πολύ καλά διαμοιρασμένο το πρόγραμμα. Είναι κάτι παιδιά εκεί, μόνιμοι ένοικοι. Ξεκινάνε στις 3 και φεύγουν στις 12.... κλάματα, άγχος...

Να σε πω και τη δική μου άποψη, που ναι μεν δε στερήθηκα το Pc, αλλά ούτε ήμουν και κολλημένος. Αν το βάλεις στο μυαλό σου, ότι θα διαβάζεις 3 ώρες την ημέρα (μιλάω για τις μέρες που έχεις σχολείο), και το τηρείς, δεν χρειάζεται να κρύψεις το πισί. Αν δεν έχεις διάθεση να διαβάσεις, τότε ότι και να κάνεις κάνεις θα βρεις άλλες ασχολίες (π.χ. θα αρχίσεις να ασχολείσαι με origami, σαν κι εμένα :hehe:)

γνωμη μου ειναι να αποχωριστεις εντελως το πισι οσο θα προετοιμαζεσαι.Μην δινεις στον εγκεφαλο σου παραστασεις διαφορετικες απο αυτες του διαβασματος,γιατι κι αυτος ο ερμος εχει συγκεκριμενο χωρο αποθηκευσης,δεν τα χωρα ολα.Ισως ετσι ναχεις και την ευχερεια και να αγαπησεις λιγακι αυτα που θα διαβαζεις.17-18 εισαι,θα ηταν ανωμαλο να προτιμουσες τα βιβλια απο το πισι.Αλλα δυστυχως there can be only one.

και για να το παω ενα βημα παραπερα,ισως με το να αποχωριστεις το πισι τωρα ναχεις χωρα για 1-2-3 μπιτσιζ στη ζωη σου μεχρι τις πανελληνιες.

Δώσε κι άλλα infoz... κατεύθυνση (/δέσμη), πόσα μαθήματα, πότε έδωσες κλπ. Και τι ήταν η εναλλακτική του φροντιστηρίου?

Σε σχέση με το φροντιστήριο, εγώ πχ πάω, θεωρώ πως κάτι έχει να δώσει, αλλά έχω κόψει αρκετά απο το "πακέτο". Και δε κάνω υπερβολές, είναι πολύ καλά διαμοιρασμένο το πρόγραμμα. Είναι κάτι παιδιά εκεί, μόνιμοι ένοικοι. Ξεκινάνε στις 3 και φεύγουν στις 12.... κλάματα, άγχος...

Πάνω στην αλλαγή του συστήματος...10-11 είχαμε δώσει νομίζω? Θετική κατεύθυνση, εναλλακτική του φροντιστηρίου είπαμε, το Quake Arena :hehe:

Διάβαζα...2 ώρες στο σπίτι? Άντε 3? Με το ζόρι κιόλας, περισσότερο μουσική άκουγα παρά διάβαζα :hehe: Αν είχαμε διαγώνισμα βέβαια, έριχνα το 4ωρό μου. Πραγματικά, πριν μπω Πανεπιστήμιο δεν ήξερα τι ήταν το ξενύχτι για το διάβασμα...

Πάντως το PC δεν το αποχωρίστηκα, μια χαρά ήμουν. Τότε μάλιστα ήταν οι "καμμένες" εποχές, έπαιζα φανατικά Q3A καθώς και στα NFS III/IV έπαιζα πολύ μέσω TCP/IP + ήμουν στην πρώτη παγκόσμια δεκάδα σε ρεκόρ πίστας, έφτιαχνα και αυτοκίνητα για τα mods, έκανα o/c στον Celeron (:sarcastic:), έφτιαχνα trance στο Fruity Loops, mIRC, Napster, γενικά ήμουν στη φάση τρέλας με το PC. Δεν έλιωνα και 10ωρα (μια φορά π.χ. το Outcast με κράτησε για 6-7 ώρες και νόμιζα πως είχα καεί άπειρα - που να ξερα τα 48ωρα που βαράνε μερικοί...:TD:)

Όπως και να χει, δε στερήθηκα πολλά. Θυμάμαι όμορφα Λυκειακά χρόνια και σίγουρα όχι κουρασμένα. Αυτό έχει σημασία. Αν κρατάς το μέτρο δεν έχεις πρόβλημα πιστεύω. Κάτι που δεν έκανα για μια δόση στο Παν/μιο π.χ., μιας και προτίμησα την Ξεσσαλονίκη :D

Πάνω στην αλλαγή του συστήματος...10-11 είχαμε δώσει νομίζω? Θετική κατεύθυνση, εναλλακτική του φροντιστηρίου είπαμε, το Quake Arena :hehe:

Διάβαζα...2 ώρες στο σπίτι? Άντε 3? Με το ζόρι κιόλας, περισσότερο μουσική άκουγα παρά διάβαζα :hehe: Αν είχαμε διαγώνισμα βέβαια, έριχνα το 4ωρό μου. Πραγματικά, πριν μπω Πανεπιστήμιο δεν ήξερα τι ήταν το ξενύχτι για το διάβασμα...

Πάντως το PC δεν το αποχωρίστηκα, μια χαρά ήμουν. Τότε μάλιστα ήταν οι "καμμένες" εποχές, έπαιζα φανατικά Q3A καθώς και στα NFS III/IV έπαιζα πολύ μέσω TCP/IP + ήμουν στην πρώτη παγκόσμια δεκάδα σε ρεκόρ πίστας, έφτιαχνα και αυτοκίνητα για τα mods, έκανα o/c στον Celeron (:sarcastic:), έφτιαχνα trance στο Fruity Loops, mIRC, Napster, γενικά ήμουν στη φάση τρέλας με το PC. Δεν έλιωνα και 10ωρα (μια φορά π.χ. το Outcast με κράτησε για 6-7 ώρες και νόμιζα πως είχα καεί άπειρα - που να ξερα τα 48ωρα που βαράνε μερικοί...:TD:)

Όπως και να χει, δε στερήθηκα πολλά. Θυμάμαι όμορφα Λυκειακά χρόνια και σίγουρα όχι κουρασμένα. Αυτό έχει σημασία. Αν κρατάς το μέτρο δεν έχεις πρόβλημα πιστεύω. Κάτι που δεν έκανα για μια δόση στο Παν/μιο π.χ., μιας και προτίμησα την Ξεσσαλονίκη :D

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται να ανέβεις στην καρέκλα για να φτάσεις το βάζο από το πάνω ράφι. Εγώ απλά απλώνω το χέρι μου, είπε ο DJD και γέλασε : P

Γιάγκο.....έχεις σκεφτεί να γράψεις κανένα βαθυστόχαστο μυθιστόρημα?έχεις το χάρισμα να γράφεις λιτές προτάσεις με μεγάλα νοήματα:victory:

Για να προσφέρω και γω κάτι.......Εάν σε όλα τα Λυκειακά χρόνια είσαι μαθητής με γερές βάσεις και έχεις μια οργάνωση στο διάβασμα (δεν ξεσηκώνεσαι π.χ. με την πρώτη ευκαιρία για άλλα πράγματα).........μπορείς να ανταπεξέλθεις με τον πειρασμό του υπολογιστή....σίγουρα πάντως δεν είναι ότι καλύτερο να το έχεις και στο 1 μέτρο απο τα βιβλία.....θα μπεις στο τρυπάκι να τον ανοίξεις για λίγο μουσική...καμια ταινία για ριλάξ μιας ωρας με το φαγητό......και εκεί που θα φτιάχνεις στο 5λεπτο τη λίστα του Winamp θα πεις....έ δεν κοιτάω και κανα email...κανα msn....και εκεί χαλάει το γλυκό.

Για μένα το ιδανικότερο είναι να βάλεις ξεκάθαρο πρόγραμμα και όρια που ξέρεις οτι θα τα τηρήσεις..όχι να βάλεις ανέφικτα πράγματα που θα δοκιμάσεις ΑΝ θα τα τηρήσεις.

και σίγουρα είναι προτιμότερο αντί να ανοίξεις winamp msn για χαλάρωμα να βγεις να βολτάρεις στη γειτονιά κανα μισάωρο για καμια κρέπα ή σαντουιτσάκι.καθαρός αέρας και κίνηση του σώματος να ξελαμπικάρει ο εγκέφαλος από τη στασιμότητα της καρέκλας και του γραφείου.:cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.