mea-culpa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2009 Καλησπερα παιδια εχω διαβασει σχεδον ολα τα topic με το σχετικο θεμα του hdmi αλλα τιποτα ας πω και γω το δικο μου προβλημα μπας και με βοηθησει καποιος θα το εκτιμησω πολυ. Λοιπον εχω μια tv philips hd και μια motherboard asus m38a78-em εχω τα windows xp στον υπολογιστη μου. Συνδεω το hdmi καλωδιο βλεπω εικονα χωρις ηχο. Εχουμε και λεμε χρησιμοποιω το powerdvd8 ultra η ρυθμιση του ειναι στο spdif η bios τα ιδια. μεσα το καλωδιο η το pc δεν ειχε εξτρα για συνδεση εσωτερικα, στις κεντρικες επιλογες ηχου το spdif φαινεται αλλα δεν μπορει να επιλεχτει ειναι γκριζο το εχω τσεκαρει απο μεσα αλλα τιποτα. Τελος σαν επιλογες ηχου μου δινει μονο το realtek hd audio output που ειναι και το επιλεγμενο. Αυτο ειναι το προβλημα μου εψαξα παντου εκανα σχεδον τα παντα δεν ξερω τι αλλο να κανω αν μπορεσει καποιος και με βοηθησει εχει καλως. Ευχαριστω πολυ για την ευκαιρια που μου δοθηκε να δημοσιευσω το προβλημα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Φεβρουάριος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 Μιας και έχεις μητρική με 780G και κάρτα ATi, έχεις περάσει τους drivers για το high definition audio driver της κάρτας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 22, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 ναι εχω βαλει και τους δυο δες τους drivers που εχω κανει install. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 22, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 ναι εχω βαλει και τους δυο δες τους drivers που εχω κανει install.[ATTACH]34031[/ATTACH]ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σου webhunter Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Φεβρουάριος 22, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 Και δεν σου δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσεις το High definition audio ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 22, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 μου βγαζει αυτο μονο δες Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Φεβρουάριος 22, 2009 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 Εμένα το παρακάτω μου βγάζει. Δοκίμασε να κατεβάσεις του τελευταίους οδηγούς για την onboard κάρτα γραφικών και νέο driver για τον ήχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 22, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2009 μιποσ δεν ειναι οι drivers? εχω κατεβασει αλλα παλι τιποτα μηπως καποια ριθμυση για να ανοιξουν δεν ξερω τι να πω.Realtek ALC1200 8 -Channel High Definition Audio CODECμπορεις να μου πεις που θα βρω drivers για αυτην την καρτα για xp? εγω βρηκα καποιους αλλα ηταν για vista αμα ειναι να ξαναπροσπαθησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 23, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 Φίλε μου, πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει ένα παρόμοι thread και εγώ.Για διαβασέ το γιατί μπορεί να σε βοηθήσει.http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59764 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagchrist Φεβρουάριος 23, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 οδηγους εδω κανεις πρωτα accept http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false κοιτα στο device manager αν εχεις κανενα κιτρινο στους ηχους κατι παιζει με ενα update για ati της microsoft καποιες φορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Φεβρουάριος 23, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 Φίλε μου, πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει ένα παρόμοι thread και εγώ.Για διαβασέ το γιατί μπορεί να σε βοηθήσει.http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59764Δεν είναι το ίδιο, το παιδί έχει κάρτα ATi, καμία σχέση με τη nvidia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Φεβρουάριος 23, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 μπορεί να θυμάμαι λάθος αλλά νομίζω εχει κάποια σχετική επιλογή στο ΒΙΟS Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 23, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 ο φιλος webhunter εχει δικιο φιλε μου vagchrist δεν ειναι το ιδιο. στην bios εχω κανει τις καταλληλες ρυθμισεις θελω να πιστευω τωρα το αλλαξα απο bios και αντι για spdif επιλογη εβαλα hdmi output οταν παω τωρα κατω στο εικονιδιο του ηχου δεξια δηλαδη στην εναρξη πλεον η επιλογη spdif εχει φυγει στην θεση της υπαρχει η digital out που και παλι δεν ειναι επιλεξιμη ειναι γριζαρισμενη σαν να ειναι εκτος λειτουργιας. στο device manager εχω κοιταξει πολλες φορες δεν εχω τιποτα κιτρινο. κανενας παιδια λιγο βοηθεια ακομα? σας ευχαριστω ολους παντως για την γρηγορη ανταποκριση εισαστε οι καλυτεροι σε αυτο το τομεα μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 23, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 δειτε λιγο παιδια τι μου βγαζει οταν ανοιγω την διαχειριση συσκευων μπας και βοηθησει τιποτα αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 23, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 δειτε λιγο παιδια τι μου βγαζει οταν ανοιγω την διαχειριση συσκευων μπας και βοηθησει τιποτα αυτο το digotal out φαινεται εκτος λειτουργιας παντως γκριζαρισμενο.σας ευχαριστω ολους παιδια εισαστε πολοι καλοι παντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 23, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 Δοκίμασε να κάνεις disable την συσκευή του realtek HD audio μήπως και σου φορτώσει στο playback devices την ΑΤΙ HDMI συσκευή ήχου. Ίσως να θέλει και επανεκκίνηση. Μετά δοκιμάζεις να την επαναφέρεις αν δούλεψε το "κόλπο". Κανονικά έπρεπε να δείχνει και τις δύο. Δοκίμασε και τους drivers για ΑΤΙ HDMI από το site της realtek στο λινκ που σου έδωσαν πιο πάνω ή αυτούς που δίνει η asus στο site για τη μητρική σου, λογικά θα είναι πιο καινούριοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 23, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 τα εκανα και τα δυο που ειπες δεν ειχε καμια επιτυχια μεχρι στιγμης καθως επισης εχω τους καινουργιους drivers ευχαριστω παντος πολυ dorian. Κατι αλλο ισως? καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mea-culpa Φεβρουάριος 23, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2009 δεν ξερω αν εχει σημασια το καλωδιο που χρησιμοποιω ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751683 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 24, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2009 Εφοσον εχεις συνδεσει το καλωδιο hdmi στην TV θεωρητικα πρεπει να κανεις ενα πραγμα. Θας πας και θα θεσεις σαν προεπιλεγμενη συσκευη ηχου το hdmi της ΑΤΙ. Τωρα εφοσον δεν σου εμφανιζει στην λιστα την συσκευη σημαινει οτι κατι τρεχει πιθανον με τους drivers.Εγω με ιδιο καλωδιο δεν εχω κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagchrist Φεβρουάριος 24, 2009 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2009 ο φιλος webhunter εχει δικιο φιλε μου vagchrist δεν ειναι το ιδιο<br /> <br /> μαλλον με μπερδεψες το post μου δεν εχει σχεση με την απαντηση του webhunterκοιτα ποιο bios εχεις και κανε update http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=M3A78-EMυπαρχει διορθωτικο για τη περιπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.