GriGaS Φεβρουάριος 27, 2009 #41 Φεβρουάριος 27, 2009 έβαλα για έτσι για πλάκα το O&O να κάνει ένα space defrag στον Samsung και όσο δούλευε έκανα μερικές δοκιμές σε φορτώματα...πρωτόγνωρη εμπειρία. το bench που λέει ο mariosalice δεν μπορώ να το τρέξω λόγω win 2k3. τώρα όσον αφορά τα benches, άμα θέλετε να τους μετρήσουμε (τους SSD) ας κάνουμε το εξής: να βρούμε ένα image από windows και να δούμε σε πόση ώρα κάνει extract to iso σε ένα φάκελο.To ISO en_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_x14-80428 στον δικό μου θέλει 25 δευτερόλεπτα για περίπου 7000 αρχεία σε 170 φακέλους.
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2009 #42 Φεβρουάριος 27, 2009 Δεν μας λες ούτε τι δίσκο έχεις, ούτε με ποιο πρόγραμμα κάνεις extract το ISO, ούτε αν έχει λειτουργικό ο SSD σου, ούτε πόσο γεμάτος είναι, ούτε μας δίνεις ένα link του αρχείου.Αλλά και πάλι, ίσως δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε διαφορετικά λειτουργικά και διαφορετικούς υπολογιστές σε extract ISO.Το θέμα της σύγκρισης δύο εντελώς διαφορετικών τεχνολογιών δίσκων, σηκώνει πολύ συζήτηση.Πάντως είναι ενδιαφέρουσα αυτού του είδους η κουβέντα κι εμένα τουλάχιστον μου αρέσει.Δηλαδή αν έχεις να κάνεις μια πρόταση σύγκρισης δίσκων, εξήγησε και λίγο πώς σκέφτεσαι τη διαδικασία.Νομίζω ότι η δική μου πρόταση είναι αρκετά καλή για όσους έχουν Vista.Μένει να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα που παίρνουμε ή ακόμα και να αποφασίσουμε αν έχουν σημασία τα μικρά αρχεία πχ 4Κ, τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα.Είναι προφανές ότι στα μικρά αρχεία οι σωστοί SSD δεν παίζονται.Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
GriGaS Φεβρουάριος 27, 2009 #43 Φεβρουάριος 27, 2009 Το extract γίνεται σε Samsung 32GB SLC πάνω στον ICH9R της ASUS P5E-VM με Windows 2003 (ο φάκελος στον οποίο γίνεται το extract είναι στον ίδιο δίσκο με το iso, o οποίος δίσκος έχει και το λειτουργικό) χρησιμοποιώντας την έκδοση 3.62 του WinRAR (παλιά αλλά αυτή έχω at the moment εγκατεστημένη).Νομίζω ότι το extract δεν επηρεάζεται και τόσο από τον επεξεργαστή (στον Core2Duo E8200 το cpu utilization δεν ξεπέρασε το 42%) - εντάξει δεν λέω να τεστάρουμε πάνω σε Northwood.Τέλος, link με τα win δεν γίνεται να δώσω γιατί παραβαίνει τους όρους χρήσης του φόρουμ, μπορούμε όμως να βρούμε κάποιο μεγάλο αρχείο και να κάνουμε real life συγκρίσεις.
mariosalice Φεβρουάριος 27, 2009 #44 Φεβρουάριος 27, 2009 Στα Vista χρησιμοποιώ command line bat file για extract rar αρχείων.Με διπλό κλικ πάνω σε ένα rar αρχείο μου το κάνει αυτόματα extract σε ένα συγκεκριμένο dir.To unrar.bat αρχείο έχει τα παρακάτω περιεχόμενα.c:\progra~2\tools\unrar\unrar.exe x %1 f:\unrarexplorer f:\unrarΤο progra~2 είναι στα Vista 64 το 8.3 όνομα του Program Files (x86).Στον ίδιο φάκελο με το unrar.bat έχω το original unrar.exe που είναι ελεύθερο για χρήση (unrar.exe: UNRAR 3.11 freeware Copyright © 1993-2003 Eugene Roshal - 187,904 bytes - date modified Wednesday, January 15, 2003, 1:26:44 AM).Έχω φτιάξει ένα φάκελο f:\unrarΜετά με δεξί κλικ σε ένα αρχείο .rar, ζητάω να ανοίγει πάντα με το unrar.bat.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.