Jump to content

Για αγορά ακουστικών!

venom7

Recommended Posts

Παιδιά στα hd-555 ρυθμίζονται τα ακουστικά πάνω στο αφτί ή είναι μονοκόματα με την στέκα?Δλδ είναι περίπου σαν κι αυτά http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=2400

και καουνιούνται(ρυθμίζονται) ή όχι?

Επίσης για αυτά τι λέτε?

1)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9164156&type=product&id=1218040478252

2)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8657884&type=product&id=1197073950849

3)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=6421561&type=product&id=1077626749728

Απαντήστε μου παρακαλώ πρώτα για αυτό που ρωτάω στην αρχη, μιας και είναι πρώτα στην λίστα για αγορά και μετά πείτε μου την γνώμη σας για τα άλλα και κυρίως για τα τρίτα!

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply
Τα καλα στερεοφωνικα ακουστικα εχουν συνηθως διευρημενο πεδιο ηχου και πολυ ρεαλιστικη "απεικονιση" της πηγης του ηχου, οποτε θα μπορεις να ακουσεις στα παιχνιδια και στις ταινιες σου απο που ερχονται βηματα, που σκανε πιστολιες εκρηξεις κλπ, με μια x-fi titanium θα εχεις 3D ηχο ακομα και στον καθετο αξονα ( cmss3d headphone elevation filter ) σε οσα παιχνιδια το υποστηριζουνε, προσωπικα στο bf2 με εχει σωσει πολλες φορες η παραπανω προσθηκη

Οπως καταλαβαινεις τα 5.1 ειναι gimmick, δεν γινεται να πουλαει καποιος 6 ηχειακια που αποδιδουν καλυτερα απο 2 στην ιδια τιμη, ειδικα για αναπαραγωγη μουσικης ειναι πεταμενα λεφτα αμα τα συγκρινεις με σοβαρα stereo,οσο για τον σχεδιασμο τα κλειστα πιανουν ολο το αυτι και συνηθως εχουν πολυ καλυτερη μονωση, ετσι δεν ακουνε οι αλλοι τριγυρω σου τι ακους (βασικο αμα δεν εισαι μονος σου στο δωματιο ) και βολευουνε πολυ αμα πχ κανει πολλη φασαρια το pc ή εισαι σε χωρο με πολυ κοσμο και θες να ακους οτι βγαινει απτα ακουστικα και μονο

Τα ατου των ανοιχτων ειναι οτι συνηθως προσφερουν περισσοτερη ανεση(δεν ιδρωνουν τα αυτια σου τοσο ευκολα) και ο ηχος που βγαζουν ακουγεται πιο φυσικος, ενα πολυ καλο ζευγαρι μεσα στα λεφτα που εισαι διατεθιμενος να δωσεις ειναι τα AD700 της audiotechnica http://www.audiocubes.com/product/Audio-Technica_ATH-AD700_Air_Headphones.html μπορεις να ψαξεις και στο ebay παιζει να τα βρεις φθηνοτερα, εναλλακτικα υπαρχουν τα sennheiser HD555

Αν ενδιαφερεσαι για κλειστα ψαξε τα audiotechnica A500 και sennheiser HD280,εχεις και αλλες επιλογες αλλα πανω σε onboard δεν θα βγαλουν 100% τα λεφτα τους πιστευω

Σε μεγάλες εντάσεις τα κλειστά ακουστικά κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο αυτί απ 'ότι τα ανοιχτά λόγω της πίεσης που ασκούν στο τύμπανο. Σε γενικές γραμμές είναι πιο <<κουραστικά>>.

Παιδιά στα hd-555 ρυθμίζονται τα ακουστικά πάνω στο αφτί ή είναι μονοκόματα με την στέκα?Δλδ είναι περίπου σαν κι αυτά http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=2400

και καουνιούνται(ρυθμίζονται) ή όχι?

Επίσης για αυτά τι λέτε?

1)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9164156&type=product&id=1218040478252

2)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8657884&type=product&id=1197073950849

3)http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=6421561&type=product&id=1077626749728

Απαντήστε μου παρακαλώ πρώτα για αυτό που ρωτάω στην αρχη, μιας και είναι πρώτα στην λίστα για αγορά και μετά πείτε μου την γνώμη σας για τα άλλα και κυρίως για τα τρίτα!

Ρυθμίζονται στο αυτί κανονικά και ειναι εξαιρετικά άνετα και ελαφριά , προσωπικά, τα φοράω με τις ώρες και λόγο του οτι το αυτί ειναι μέσα απο τα μαξιλαράκια, δεν πατιέται απο αυτα, δεν τα καταλαβαίνω καθόλου, ουτε ιδρώνουν απο την ζέστη γιατι ειναι ανοιχτα...

Στα προτεινα και εγω τα HD-555 νωριτερα. Αν ειναι να παρεις απο Ελλαδα και κατω απο 100 ευρω που λες, ειναι μια χαρα, δε θα σε απογοητευσουν! Παρτα και τελειωνε γιατι θα τρελαθεις, 2 μηνες ακουστικα ψαχνεις, ειναι η πιο ασφαλης επιλογη!

Στο λεω γιατι μου θυμιζεις εμενα οταν εψαχνα ηχεια για home cinema. Ημουν (και ειμαι) ασχετος με το χωρο και ο καθενας μου ελεγε οτι ηθελε, wharfedale, Dali, B&W, Koda, οτι ναναι, απο τον εναν ακουγες τα Χ πολυ τιμια, απο τον αλλον, "δωσε κατι παραπανω για τα Υ , αξιζουν" ειχα ξεκινησει με 500 ευρω budget και με ειχαν φτασει στα 1400... για διαφορες που ενας ασχετος ΔΕΝ θα τις εβλεπε ευκολα.

Τσαμπα τελενεσαι λοιπον, παρε τα HD555 και καθαρισες κατα τη γνωμη μου, και ασε τους τρελους (με την καλη εννοια) να ψαχνουν τη λεπτομερεια και να δινουν 100αδες ευρω παραπανω.

Παιδιά ευχαριστώ όλοθς σας για τισ απαντήσεις σας και την πολύτιμη βοήθειά σας.

Όντως δεν έχω πάρει ακόμα ακουστικά γιατί ήρθαν κάποια έξοδα από το πουθενά και αυτά έμειναν πίσω!

Τεσπά,σας ρώτησα και για τρία που έβαλα σε μία λίστα πιο πάνω.Επειδή θα έρθει ο ξάδερφος μου από Αμερική και στην γειτονιά του υπάρχει το εν λόγω κατάστημα και θα μπορέσει να μου τα φέρει άμα είναι και είναι και σε καλή τιμή!Και κυρίως για τα τρίτα, μήπως ξέρετε?Εκτός αν κάποια από τα τρία είναι καλύτερα.Ξέρετε ρωτάω και για αυτά επειδή αν μου τα πάρει ο ξάδερφος μπορεί να μου τα κάνει και δώρο :whistling...ε 100e είναι αυτά!:)Αλλιώς θα πάω για τα hd-555!

Για να μην απαντάτε περί λίστας μάλλον δεν θα τα γνωρίζετε.Τεσπα,θα δω τι θα κάνω με επικρατέστερα από τις προτημίσεις σας τα hd-555.Σας ευχαριστώ όλους!

555....................................μην κολλας ρε φιλε παρτα:magic::magic: αξιζουν λεμε :tongue::tongue::tongue:

τα 280 ειναι dj ακουστικα, και ειναι και 40 ευρω ακριβοτερα.

τα 555 ειναι καθαρα για Home, δηλαδη Music, Games, Movies.

τσιμπα τα απο artsound

Thanks nick αλλά τα βρίσκω και τα δύο στην ίδια τιμή, περίπου στα 85e.Και επειδή είδα ότι τα hd280pro είναι γενικά ακριβότερα θεώρησα ότι ίσως να είναι και καλύτερα!Δλδ δεν είναι καλύτερα για την ίδια χρήση music,game,movies για τα ίδια χρήματα?

Υποκειμενικα ειναι αυτα ρε παιδια, σε αλλον δεν αρεσουν τα DT250 και προτιμα τα 150, αλλος θεωρει καλυτερα τα 555 απτα 595 γιατι δεν εχει ετσι κι αλλιως την πηγη για να ακουσει κατι πραγματικα καλυτερο/διαφορετικο απτα ακριβοτερα, αλλος τα denon 2000 απτα 5000, κι εγω με το που ερθει ο DAC μου απο ελλαδα θα παω να παρω τα παρω akg 601 αντι για τα 701 για τους Χ/Ψ λογους :p

τα 555 δε μ'αρεσαν με καθαρα υποκειμενικα κριτηρια και παντα στα πλαισια των ηχητικων και μουσικων προτιμησεων μου.Ειδικοτερα δε με καλυψαν ως προς την ποιοτητα και την ποσοτητα του μπασου,ενω δυσκολευονταν να χειριστουν περιπλοκα μουσικα κομματια και "μπουκωναν" πιο γρηγορα σε σχεση με τα 485.Ηταν πιο αποτελεσματικα βεβαια στα FPS games οσον αφορα το positioning αλλα εχαναν στον τομεα των εκρηξεων.

Ολα αυτα βεβαια απο μια ταπεινη X-Fi Xtreme Music(για την οποια ουτως η αλλως προοριζονταν),αλλα φανταζομαι πως με εξαιρεση το μπασο δε θα κερδιζαν κατι με τη βοηθεια ενος ενισχυτη.

κι επισης ψιλο ασχετο αλλα ακομα περισσοτερο ταιριασαν με τα γουστα μου τα AKG K530(k301 xtra) τα οποια και θεωρω κορυφαια all around ακουστικα αν δεν χρησιμοποιεις ενισχυτη

τα 555 δε μ'αρεσαν με καθαρα υποκειμενικα κριτηρια και παντα στα πλαισια των ηχητικων και μουσικων προτιμησεων μου.Ειδικοτερα δε με καλυψαν ως προς την ποιοτητα και την ποσοτητα του μπασου,ενω δυσκολευονταν να χειριστουν περιπλοκα μουσικα κομματια και "μπουκωναν" πιο γρηγορα σε σχεση με τα 485.Ηταν πιο αποτελεσματικα βεβαια στα FPS games οσον αφορα το positioning αλλα εχαναν στον τομεα των εκρηξεων.

Ολα αυτα βεβαια απο μια ταπεινη X-Fi Xtreme Music(για την οποια ουτως η αλλως προοριζονταν),αλλα φανταζομαι πως με εξαιρεση το μπασο δε θα κερδιζαν κατι με τη βοηθεια ενος ενισχυτη.

κι επισης ψιλο ασχετο αλλα ακομα περισσοτερο ταιριασαν με τα γουστα μου τα AKG K530(k301 xtra) τα οποια και θεωρω κορυφαια all around ακουστικα αν δεν χρησιμοποιεις ενισχυτη

Δεν τα ξερω τα ακουστικα αλλα πριν τα βγαλεις χειροτερα απο τα 485

Πρεπει να δεις οτι τα HD 555 ---- > 50Ω

και τα ΗD 485 ------>32Ω

που σημαινει οτι τα 555 χρειαζονται περισσοτερη ενισχυση για να παιξουν σωστα. βεβαια και τα 2 εχουν λιγα ohms

αλλα

ολα τα συμπτωματα που ανεφερες για τα 555 ειναι αποτελέσματα του λιγο πιο κατω απο την απαιτουμενη ενισχυσης για τα συγκεκριμενα ακουστικα.

Επισης δε νομιζω οτι εχει καμια σημασια αν θα τα συνδεσεις στην Xonar ή στην onboard πχ...η ουσια ειναι αν θα υπαρξει ενισχυτης ή θα ειναι πανω στην καρτα χωρις ενισχυση πρακτικα, οποια και αν ειναι αυτη... Οποτε θα εψαχνα τα 80ohm στη θεση σου...

κι ομως τα δικα μου Bayerdynamic η onboard δεν μπορουσε να τα σηκωσει με τιποτα... 250ohms....και η Xonar D1 τα οδηγει αρκετα καλυτερα απευθειας

και ακομη καλυτερα μεσω της μικρης ενισχυσης ( αλλα οχι και τοσο ποιοτικης φυσικα) των 5021. τλχ σε ενταση ειναι μια χαρα και δεν μπερδευονται

μπορω να πω οτι η Xonar εδωσε και μεχρι 30% παραπάνω στην ενισχυση σε σχεση με την οnboard μου

αυτο δεν το περιμενα με τιποτα απο την καρτουλα των 75Ε.

Δεν τα ξερω τα ακουστικα αλλα πριν τα βγαλεις χειροτερα απο τα 485

Πρεπει να δεις οτι τα HD 555 ---- > 50Ω

και τα ΗD 485 ------>32Ω

που σημαινει οτι τα 555 χρειαζονται περισσοτερη ενισχυση για να παιξουν σωστα. βεβαια και τα 2 εχουν λιγα ohms

αλλα

ολα τα συμπτωματα που ανεφερες για τα 555 ειναι αποτελέσματα του λιγο πιο κατω απο την απαιτουμενη ενισχυσης για τα συγκεκριμενα ακουστικα.

δε θα επελεγα την εκφραση "χειροτερα" για να περιγραψω τα 555,μαλλον λιγοτερο εναρμονισμενα με τα γουστα μου θα ελεγα πως ηταν.Αντιστοιχως καποιιος αλλος μπορει να τα προτιμουσε.

Η διαφορα στην αντισταση αν και μικρη ειναι υπαρκτη,και πανω-κατω το γνωριζα οτι θα χανουν στο μπασο εξ'αιτιας της.Αλλα ακομα κι ετσι παραμενει μειονεκτημα τους αν θες να τα δουλεψεις unamped,ή μαλλον προτερημα των 485,οπως το δει κανεις.

Λοιπόν παιδιά, όσο τα δοκίμασα δυστυχώς δεν είμαι ικανοποιημένος!:cry:Και αυτό για τους εξής λόγους:

1)Πρώτον και σημαντικότερον, είτε τα φοράς είτε όχι, κάνουν πολύ θόρυβο.Και τι θέλω να πω με αυτό!?Ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση για να παίζεις ή να ακούς μουσική ή ταινία και να ακούς ο ίδιος και μόνον ο ίδιος...θα ακούνε και όλοι άλλοι γύρω σου!!!:jump::-OΠράγμα που είναι το σημαντικότερο για το οποίο τα ήθελα και απογοιτεύτικα.

2)Δεν έχει να ρυθμίζεις την ένταση και έτσι θα πρέπει όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι να το κάνεις minimize και να την ρυθμίζεις μέχρι να πετύχεις την σωστή ένταση!

3)Για να ακουστεί ο ήχος μόνο από τα ακουστικά θα πρέπει τα ηχεία είτε να είναι κλειστά είτε στο μηδέν το volume!Κουλό κι όμως αληθινό γιατί αλλιώς ότι ακούγεται από τα ακουστικά θα ακούγεται και από τα ηχεία!!!(τουλάχιστόν αυτά συμβαίνουν σε μένα αν όχι και σε άλλους ή όλους) κ

4)Δεν εντυπωσιάστικα και τα περίμενα καλύτερα από θέμα 3D ήχου και σε εκρήξεις και διάφορα σε surround και σε ότι έχει σχέση με αυτά(βήματα από πήσω κτλ κτλ).

Βασικά αν έβρισκα κάτι καλύτερο και σε αυτό που ψάχνω, ίσως να τα άλλαζα κιόλλας!

Σε ταινίες δεν τα έχω δοκιμάσει και πολύ αλλά λογικά τα ίδια σκηνικά θα παίζουν!

το inline volume πανω στο καλωδιο ΣΚΟΤΩΝΕΙ την ποιοτητα του ηχου, καλυτερα που δεν το εχουνε πιστεψε με, αυτο με την ηχομονωση στο ειπα και πριν, για να κανεις την δουλεια σου θες ακουστικα ΚΛΕΙΣΤΟΥ τυπου, οσο για τον 3d ηχο βεβαιωσου οτι εχεις τις σωστες ρυθμισεις στην x-fi παιζουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρολο.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1408082

Λοιπόν παιδιά, όσο τα δοκίμασα δυστυχώς δεν είμαι ικανοποιημένος!:cry:Και αυτό για τους εξής λόγους:

1)Πρώτον και σημαντικότερον, είτε τα φοράς είτε όχι, κάνουν πολύ θόρυβο.Και τι θέλω να πω με αυτό!?Ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση για να παίζεις ή να ακούς μουσική ή ταινία και να ακούς ο ίδιος και μόνον ο ίδιος...θα ακούνε και όλοι άλλοι γύρω σου!!!:jump::-OΠράγμα που είναι το σημαντικότερο για το οποίο τα ήθελα και απογοιτεύτικα.

Νομιζω οτι ειχε ξεκαθαριστει πως προκειται για open-back ακουστικα.Παντως θεωρητικα η ανοιχτη υλοποιηση ειναι ανωτερη οσον αφορα στο soundstage και στα παιχνιδια.

3)Για να ακουστεί ο ήχος μόνο από τα ακουστικά θα πρέπει τα ηχεία είτε να είναι κλειστά είτε στο μηδέν το volume!Κουλό κι όμως αληθινό γιατί αλλιώς ότι ακούγεται από τα ακουστικά θα ακούγεται και από τα ηχεία!!!(τουλάχιστόν αυτά συμβαίνουν σε μένα αν όχι και σε άλλους ή όλους)

Αυτο εξαρταται απο τη διαχειριση του σηματος που κανουν τα ηχεια σου,δεν φταινε τα ηχεια.Προσπαθησε να πειραματιστεις με τις επιλογες των ηχειων σου,ή ακομα κλαυτερ συνδεσε τα ακουστικα απ'ευθειας στην καρτα ηχου,διοτι συνηθως τα headphone jacks των ηχειων δεν ειναι ο,τι καλυτερο

4)Δεν εντυπωσιάστικα και τα περίμενα καλύτερα από θέμα 3D ήχου και σε εκρήξεις και διάφορα σε surround και σε ότι έχει σχέση με αυτά(βήματα από πήσω κτλ κτλ).

Βασικά αν έβρισκα κάτι καλύτερο και σε αυτό που ψάχνω, ίσως να τα άλλαζα κιόλλας!

Σε ταινίες δεν τα έχω δοκιμάσει και πολύ αλλά λογικά τα ίδια σκηνικά θα παίζουν!

Κατα τη γνωμη μου:

Για το 3d positioning ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια τιμης τους,αλλα μιλαμε για πιο επιπεδο και αχρωματιστο ηχο που χρησιμευει σε παιχνιδια οπως το CS.Για συγχρονα FPS ομως οπως Crysis κτλ που αποτελουν μια εμπειρια εφαμιλλη με κινηματογραφικη,ο ηχος υστερει και δεν ειναι τοσο διασκεδαστικος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.