Jump to content

Για αγορά ακουστικών!

venom7

Recommended Posts

Hi και πάλι!:happy:Αυτή τη φορά θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που δεν έχω ιδέα!:tomato:Θέλω να αγοράσω ακουστικά αλλά όχι "ψύρες" και να είναι καλής ποιότητας και ήχο 5.1.Τα λέω καλά?Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρον!

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Μιας εχω λιωσει στο head-fi.org τον τελευταιο καιρο μπορω να σου προτεινω καποιες καλες λυσεις για "αρχη" σημαντικο ειναι να μας πεις το budget σου, την πηγη σου (που θα τα συνδεσεις τελοςπαντων ) κ αν τα προτιμας ανοιχτα ή κλειστα, απεφυγε τα 5.1 ακουστικα οπως ο διαολος το λιβανι !

1ον)Γιατί να αποφύγω 5.1?Αφού θέλω να έχω surround λες και έχω τα ηχεία μου τα 5.1 αλλά επειδη κοιμούνται τα βράδια θα το ήθελα σε ακουστικά.

2ον)μέχρι 90e budget.

3ον)Τι εννοείς ανοιχτά ή κλειστά?

1ον)Γιατί να αποφύγω 5.1?Αφού θέλω να έχω surround λες και έχω τα ηχεία μου τα 5.1 αλλά επειδη κοιμούνται τα βράδια θα το ήθελα σε ακουστικά.

2ον)μέχρι 90e budget.

3ον)Τι εννοείς ανοιχτά ή κλειστά?

Τα καλα στερεοφωνικα ακουστικα εχουν συνηθως διευρημενο πεδιο ηχου και πολυ ρεαλιστικη "απεικονιση" της πηγης του ηχου, οποτε θα μπορεις να ακουσεις στα παιχνιδια και στις ταινιες σου απο που ερχονται βηματα, που σκανε πιστολιες εκρηξεις κλπ, με μια x-fi titanium θα εχεις 3D ηχο ακομα και στον καθετο αξονα ( cmss3d headphone elevation filter ) σε οσα παιχνιδια το υποστηριζουνε, προσωπικα στο bf2 με εχει σωσει πολλες φορες η παραπανω προσθηκη

Οπως καταλαβαινεις τα 5.1 ειναι gimmick, δεν γινεται να πουλαει καποιος 6 ηχειακια που αποδιδουν καλυτερα απο 2 στην ιδια τιμη, ειδικα για αναπαραγωγη μουσικης ειναι πεταμενα λεφτα αμα τα συγκρινεις με σοβαρα stereo,οσο για τον σχεδιασμο τα κλειστα πιανουν ολο το αυτι και συνηθως εχουν πολυ καλυτερη μονωση, ετσι δεν ακουνε οι αλλοι τριγυρω σου τι ακους (βασικο αμα δεν εισαι μονος σου στο δωματιο ) και βολευουνε πολυ αμα πχ κανει πολλη φασαρια το pc ή εισαι σε χωρο με πολυ κοσμο και θες να ακους οτι βγαινει απτα ακουστικα και μονο

Τα ατου των ανοιχτων ειναι οτι συνηθως προσφερουν περισσοτερη ανεση(δεν ιδρωνουν τα αυτια σου τοσο ευκολα) και ο ηχος που βγαζουν ακουγεται πιο φυσικος, ενα πολυ καλο ζευγαρι μεσα στα λεφτα που εισαι διατεθιμενος να δωσεις ειναι τα AD700 της audiotechnica http://www.audiocubes.com/product/Audio-Technica_ATH-AD700_Air_Headphones.html μπορεις να ψαξεις και στο ebay παιζει να τα βρεις φθηνοτερα, εναλλακτικα υπαρχουν τα sennheiser HD555

Αν ενδιαφερεσαι για κλειστα ψαξε τα audiotechnica A500 και sennheiser HD280,εχεις και αλλες επιλογες αλλα πανω σε onboard δεν θα βγαλουν 100% τα λεφτα τους πιστευω

Λοιπόν.Καταρχήν έχω κάρτα ήχου την sound blaster xfi xtreme gamer.Τον ήχο (η σύνδεση δλδ)θα γίνεται από τα ηχεία μου τα logitech που έχω 5.1 από την θύρα για ακουστικά.(γιατί, γίνεται και αλλιώς?)Επίσης τα θέλω κλειστά.

Η καλυτερη λυση στην περιπτωση σου ειναι κατευθειαν απτην εξοδο της καρτας ηχου για να αξιοποιησεις τον DAC της, δεν υπαρχει περιπτωση να εχει καλυτερα ηλεκτρονικα το headphone output των ηχειων απ'την x-fi σου, οποτε θα εχεις περισσοτερη ενταση και λεπτομερεια, οσο για τα κλειστα αμα σου αρεσει το μπολικο μπασο ψαξου για τα beyerdynamic dt770 PRO 80, σε καμια περιπτωση μην παρεις την εκδοση με τα 250ohm, θα δυσκολευτει πολυ η x-fi να τα οδηγησει

Προσωπικα εχω και τα A700 (που θεωρουνται ενα σκαλι πιο πανω απτα A500 ) και τα dt770, τα πρωτα παιζουν πολυ ομορφα χωρις ιδαιτερες απαιτησεις για περαιτερω ενισχυση, το μπασο ειναι "σφιχτο" και ισορροποιημενο αλλα δεν εναι ουτε ιδιαιτερα βαθυ ουτε υπαρχει στις ποσοτητες που δινουν απλοχερα τα dt770, εχουνε πολυ ανετο σχεδιασμο παντως, λες και επιπλεουν πανω απτο κεφαλι σου, τα dt ομως τα βρισκω εξισου ανετα αλλα το μπασο τους για να το εκτιμησεις πραγματικα πρεπει να δωσεις παραπανω λεφτα για μια καλυτερη πηγη ή εστω εναν ενισχυτη ακουστικων, αλλα μπονους απο αυτη την επενδυση θα ειναι περισσοτερη ενταση(δεν νομιζω να σε κουφανει η x-fi ακομα και με το volume στο 100% :p ) και ευκρινεια, προτεινω για αρχη το PA2V2 στα 46$ απτο site toy gary ( http://www.electric-avenues.com/ )

Είναι εύκολο να μου δίνετε και λινκς?Να τα βλέπω και χαρακτηριστικα και design και τιμές!

περα απτο audiocubes και τυχον προσφορες στο ebay δεν ξερω κανενα αλλο site να σου πω για τιμες, τα υπολοιπα με λιγο ψαξιμο στο google τα βρισκεις, θα σου ελεγα και για το φορουμ του head-fi αλλα ειναι πολυ επικυνδυνο μερος και θα με κυνηγας μετα :hehe:

Βρήκα αυτά και δεν λέω να τα πάρω αλλά θα ήθελα να μου πείτε την διαφορά τοθυς και ποια από τα δύο είναι καλύτερα.

1)http://www.multirama.gr/products/product?pid=0358932&catid=060900

2)http://www.multirama.gr/products/product?pid=0358929&catid=060900

Δεν βοηθας καθολου μ'αυτο τον τροπο.

πριν ζητησεις συμοβουλη σχετικα με ολα τα μοντελα της αγορας που κοστιζουν μεχρι 90 ευρω καλο θα ηταν να κανεις ενα φιλτραρισμα μονος σου απαντωντας σε καποιες ερωτησεις

Θες ασυρματα η ενσυρματα ακουστικα?

Χρειαζεσαι και μικροφωνο ή οχι?

Προτιμας κλειστου ή ανοιχτου τυπου?

Τα προοριζεις αποκλειστικα για gaming η και για αλλες εφαρμογες(μουσικη,ταινιες)

Θες να ειναι circumaural ή supraaural?

Δεν με νοιαζει αν είναι ενσύρματα ή ασύρματα ή τα ασύρματα μπορούν να είναι και ενσύρματα, αρκεί να κάνουν σωστά και καλά την δουλειά τους!(κατά προτίμιση ενσύρματα όμως.)

Μικρόφωνο δεν το χρειάζομαι αλλά άμα έχει αποσπόμενο,τι να κάνουμε, θα το βγάλω.

Είπα ότι θέλω κλειστού τύπου.

Τα θέλω για όλες τις χρήσεις,για να ακούω κυρίως σε παιχνίδια και ταινίες τον ήχο 3d-surround(και καλά σαν να έχω 5.1 και ήχος από παντού κ'έτσι!)

circumaural ή supraaural(δεν ξέρω τι είναι αυτό!)

Νομίζω ότι τα προιόντα που έβαλα παραπανω είναι μέσα σε αυτά που ζητάω,αν δεν κάνω λάθος.Οπότε και λέω να καταλήξω σε κάποιο από αυτά και για αυτό ζήτησα και την γνώμη σας ή για κάποια άλλα που ξέρετε καλύτερα!

εχοντας κανει παρομοια ερευνα παλιοτερα, κατεληξα σε αυτα που σου λεει ο GruntGR. (τα οποια βεβαια ειναι λιγο εκτος budget σου ακομα και σε "προσφορες" ebay πχ, εχε το υποψην σου). Τελικα πηρα τον Αυγουστο τα Beyer DT-770 pro 80 επειδη με ενδιεφερε 90% ταινιες (=και gaming) και οχι μουσικη. Καλα ακουστικα δε λεω....αλλα το μετανιωσα που δεν πηρα τα Audio Technica γιατι δεν με βολεψαν πολυ στο κεφαλι, και να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σε θεση να δω τη μεφαλη διαφορα στο μπασο τους... Οποτε εχε το και αυτο υποψην σου, επειδηβλεπω οτι εισαι και εσυ "μη ψαγμενος" στο χωρο, αυτα που σου λενε καποιοι για μπασο, ψηλες, χαμηλες κλπ μπορει να ισχυουν αλλα αν δε μπορεις να το καταλαβεις δεν εχει νοημα να το πληρωσεις....

Τα Beyer τα ειχα παρει 120 ευρω απο ebay αμερικη, τιμη πολυ καλη αν αναλογιστεις οτι θεωρητικα (ενταξει πρακτικα κανεις δε τα πουλαει τοσο) κοστιζουν 299$. Αρα βλεπεις οτι ηδη ειναι overbudget και δε ξερω και αν μπορουν και σημερα να βρεθουν σε τετοια τιμη...

Τελικα τα πουλησα πριν λιγο καιρο στα 100 ευρω και τωρα εχω παραγγειλει απο Αγγλια Audio Technica ATH-AD300. Ειναι απλα το χαμηλοτερο μοντελο τους στη σειρα αυτη (που ολοι προτεινουν τα 700 και 900). Εγω τα πηρ αμε την προοπτικη οτι δεν ειμαι σε θεση να δω τη διαφορα μεταξυ τους, και ηδη τα 300 ειναι "καλα" ακουθστικα σε σχεση με ολα αυτα του κιλου που εχουμε συνηθισει. Κοστος περιπου 54 ευρω και τα περιμενω την επομενη εβδομαδα.

Bottomline, αν μπορεις πηγαινε σε φιλους/μαγαζι κλπ και ακουσε, και αν κρινεις οτι σου κανουν τη διαφορα καποια πληρωσε τα, αλαλ μη παρεις στα τυφλα οπως εγω...Οχι οτι θα παρεις κακα ακουστικα ετσι, καθε αλλο....απλα επειδη το βλεπω οτι θα αναγκαστεις να αυξησεις το budget για να πας στις λυσεις που προτεινουμε, ειναι βλακεια να το κανεις και να μη το χαρεις κιολας...

Αν δε μπορεις να βρεις beyer/audio technica κλπ να ακουσεις (επειδη εδω στην Ελλαδα δεν ειναι και τοσο ευκολο...) και δε θες να δωσεις πολλα λεφτα και να ρισκαρεις, θα ελεγα απλα παρε οποια Sennheizer βρεις που να ειναι στα λεφτα σου και να κανουν για τετοια χρηση. Γενικα αποτι εχω καταλαβει ο ηχος τους ειναι καλος για gaming/ταινιες, οχι τοσο για μουσικη, αλλα εσυ το πρτο θες...οποτε δε θα σε απογοητευσουν και θα ειναι και "ποιοτικα" σε σχεση με οτι εχεις συνηθισει μεχρι τωρα....και εχουν και μεγαλη γκαμα, οποτε αν δωσεις πχ και 60 ευρω ενταξει δε θα πιεστεις κιολας... all in all ειναι το safest bet.

Thanks για την ανταπόκριση.Έχω βάλει μία λίστα πιο πάνω.Θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας για εκείνα και να τα βάλετε σε σειρα από το καλύτερο προς το χειρότερο και πιο προτειμάτε, με σκοπό να καταλήξω σε κάποιο από αυτά ή δεν είναι κανένα από αυτά καλά?

μην παρεις την εκδοση με τα 250ohm, θα δυσκολευτει πολυ η x-fi να τα οδηγησει

Με Asus Xonar πας σε 80Ω ή 250Ω?

166E Από Ελλάδα καλά είναι για δαύτα; (Βeyerdynamic dt770 PRO)

Με Asus Xonar πας σε 80Ω ή 250Ω?

166E Από Ελλάδα καλά είναι για δαύτα; (Βeyerdynamic dt770 PRO)

γενικοτερα δεν υπαρχει νομιζω μειονεκτημα στο να παρεις με τα λιγοτερα Ohm....οποτε μονο κερδος εχεις απο την ευκολοτερη οδηγηση...

Επισης δε νομιζω οτι εχει καμια σημασια αν θα τα συνδεσεις στην Xonar ή στην onboard πχ...η ουσια ειναι αν θα υπαρξει ενισχυτης ή θα ειναι πανω στην καρτα χωρις ενισχυση πρακτικα, οποια και αν ειναι αυτη... Οποτε θα εψαχνα τα 80ohm στη θεση σου...

Η τιμη δε φαινεται κακη, αλλα αν δε θες να μπλεξεις με ebay δεν σημαινει οτι πρεπει να παρεις και απο Ελλαδα απαραιτητα....δες παρακατω :

http://www.thomann.de/gr/beyerdynamic_dt770_pro80_ohm.htm

135 με μεσα τα μεταφορικα, και ειναι εμπιστο καταστημα, και δε θα αργησουν κιολας απο Γερμανια, ουτε τελωνια και μλκιες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.