Jump to content

Ενεργοποιηση AHCI σε ηδη εγκατεστημενα Windows

Nephiλiμ

Recommended Posts

worked like a charm!

ευχαριστω πολυ Kallileo!

Τη χρησιμοτητα του δεν εχω καταλαβει αλλα ας το χουμε,αφου το πλερωσαμε!:hehe:

Προσοχη λιγο με αυτο... γιατι το να το ενεργοποιησεις δεν σημαινει 100% οτι θα εχεις καλυτερες επιδοσεις.

Το laptop μου 945PE-m/ICH7 με Native SATA support ενεργο (δλδ AHCI) δινει αρκετα χειροτερες επιδοσεις με Samsung SLC πανω

Και αυτό γιατί το NCQ φτιάχτηκε για μηχανικούς δίσκους. Οι "παλαιοί" SSDs (σαν τους Samsung MLC/SLC) έχουν αυτή την συμπεριφορά με το NCQ ενώ άλλοι SSDs (σαν τους Intel x25-e) αντίθετα έχουν αύξηση επιδόσεων με το NCQ μιας και ο controller τους είναι πιο "έξυπνος". Παρόμοια συμπεριφορά με τους Samsung είχαν και οι πρώτοι SATA I μηχανικοί δίσκοι που ουσιαστικά είχαν ένα Sata-to-IDE interface.

Try & Bench :)

Εκανα και γω την διαδικασία στηνν P5K deluxe....ενεργοποιήθηκε το ΑΗCI/RAID όμως κολλάει όταν μπουταρει στον SATA δίσκο WD500 GB , σε όποια σατα θύρα και αν τον κουμπωσω....αν τον βγάλω μπαίνω κανονικά (το λειτουργικό στον raptora)

Πρόβλημα δίσκου για RMA;;

Εγω παλι εχω αλλο προβλημα...τα vista δουλευουν μονο με raid mode και με IDE ή AHCI δινει BSOD.

Η εγκατασταση των vista ειχε γινει σε raid αλλα τωρα δεν υπαρχει γιατι εχει μπει ssd.

(εγινε clone disk με acronis απο raid0 σε ssd)

εχει τυχει σε κανενα?

Να μπεις με RAID mode και να εγκαταστήσεις τους sata drivers από την ιντέλ. Λογικά μετά θα είσαι ok.

Να μπεις με RAID mode και να εγκαταστήσεις τους sata drivers από την ιντέλ. Λογικά μετά θα είσαι ok.

Θα πρεπει τοτε να ξανασυνδεσει τους δυο δισκους απο οπου τους οποιους εκανε το image και να κανει επεγκατασταση τους drivers και καταργηση τις συσκευες και να ξαναπαρει image.

Ουτε σε safe mode μπαινει? Toτε μαλλον μονο το windows repair βοηθησει.

Sata drivers δεν ειναι οι raid γενικα?(matrix storage) Γιατι αυτους τους εχω.

Ουτε safe μπαινει ουτε το repair βρησκει καποιο λαθος παντως.

Θα πρεπει τοτε να ξανασυνδεσει τους δυο δισκους απο οπου τους οποιους εκανε το image και να κανει επεγκατασταση τους drivers και καταργηση τις συσκευες και να ξαναπαρει image.

Ουτε σε safe mode μπαινει? Toτε μαλλον μονο το windows repair βοηθησει.

Εννοούσα να μπει με raid ενεργό και τον δίσκο σαν non raid disk, γιατί λέει ότι δουλεύουν με raid mode. Έτσι δε θα χρησιμοποιεί τους raid drivers?

Με repair δε θα γίνει τίποτα, το έχω τεστάρει. Δε βλέπουν πρόβλημα τα windows σε τέτοια περίπτωση...

Sata drivers δεν ειναι οι raid γενικα?(matrix storage) Γιατι αυτους τους εχω.

Ουτε safe μπαινει ουτε το repair βρησκει καποιο λαθος παντως.

Αν και μπαίνουν με τον ίδιο installer, είναι διαφορετικοί. Απλά αν έχεις sata πχ δε σου περνάει του RAID και ανάποδα. Με μια μικρή επιφύλαξη αυτό, γιατί δεν το έχω ψάξει, απλά έτσι έχω καταλάβει από αυτά που έχω δει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.