γεράκης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Από σήμερα το πρωί κάτι περίεργο συμβαίνει στο ΠιΣϊ (ένα Acer Aspire 8930G με Centrino Duo T9400, 4GB Ram): χωρίς να υπάρχει φορτωμένο τίποτα, σύμφωνα με τον task manager, η CPU είναι μονίμως καρφωμένη στο 50%, εξαιτίας του Windows Explorer. Αμα δε ανοίξω και παράθυρο Internet Explorer βαράει 100αρι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το θέμα είναι πως το ίδιο γίνεται και με το Safari και με το Chrome. Αν θέλω δε να ανοίξω δύο ταμπσ, αρχίζω να ρίχνω κάρβουνο μπας και πάει πιο γρήγορα...Να σημειώσω εδώ πως η ΡΑΜ είναι χαλαρή, όντας στο 50%...Από το System Restore είδα πως τις τελευταίεσ δύο μέρες το μόνο που έχει αλλάξει σημαντικό στο σύστημα είναι δύο Windows Update.Καμιά ιδέα κανείς για το τι μπορεί να πταίει?ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Φεβρουάριος 19, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 Μήπως έχει κάποιο spyware, malware κτλ?Κάνε restore 3-4 μέρες πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γεράκης Φεβρουάριος 19, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2009 δεν πρέπει, έχω το ΝΟΔ32 ενημερωμένο και δεν έχει βγάλει κανά μήνυμα...τέλος πάντων, θα κάνω ένα system restore και θα ενημερώσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
γεράκης Φεβρουάριος 20, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 :fist:έκανα ριστόρ σε 3 μέρες πριν, αλλα πάλι τα ίδια....καμία άλλη ιδέα αγαπητοί συμφορουμίτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 κατέβασε το http://www.cpuid.com/hwmonitor.phpκαι δες τις θερμοκρασίες σου......εάν έχουν ανέβει πολύ ο φορητός κάνει throttle τον επεξεργαστή για να τον προστατέψει απο υπερθέρμανση. Το αποτέλεσμα είναι να παίζεις με κομμένο επεξεργαστή σε ισχύ και γι αυτό σου γεμίζει τόσο εύκολα το usage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Φεβρουάριος 20, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 κατέβασε το http://www.cpuid.com/hwmonitor.phpκαι δες τις θερμοκρασίες σου......εάν έχουν ανέβει πολύ ο φορητός κάνει throttle τον επεξεργαστή για να τον προστατέψει απο υπερθέρμανση. Το αποτέλεσμα είναι να παίζεις με κομμένο επεξεργαστή σε ισχύ και γι αυτό σου γεμίζει τόσο εύκολα το usage.Αυτό ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα. Ωραία και είδες ότι ο επεξεργαστής κάνει throtle γιατί τόλμησες να ανοίξεις 2 ΙΕ και Firefox, και λοιπόν ?Σημείωσε τα νούμερα των updates που έγιναν και google μαζι με τις λέξεις CPU load μπας και έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα το οποίο μπορεί να οφείλετε σε κάποια ασυμβατότητα ήδη εγκατεστημένων applications/services/drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonias A.E1416003211 Φεβρουάριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 Δοκιμασε να βγαλεις την μπαταρια και να το εχεις μονο στο ρευμα. Τσεκαρε μετα την διαχειρηση εργασιων. Εχω δει αρκετα acer να το κανουν αυτο και το προβλημα εντοπιζοταν στη μπαταρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 20, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 Format! Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 Αυτό ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα. Ωραία και είδες ότι ο επεξεργαστής κάνει throtle γιατί τόλμησες να ανοίξεις 2 ΙΕ και Firefox, και λοιπόν ?Σημείωσε τα νούμερα των updates που έγιναν και google μαζι με τις λέξεις CPU load μπας και έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα το οποίο μπορεί να οφείλετε σε κάποια ασυμβατότητα ήδη εγκατεστημένων applications/services/drivers.Σαφώς και δεν λύνει το πρόβλημα ο έλεγχος θερμοκρασιών......Αν όμως υπάρχει πρόβλημα τότε με ένα απλό άνοιγμα στην ψύκτρα του επεξεργαστή και νέα θερμοαγώγιμη μπορεί να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία.Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα και τι του προτείνω να ελέγξει και γιατί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Φεβρουάριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 Το τι έγραψες το διάβασα, και γιαυτό απάντησα. Εσύ διάβασες τι έγραψε ο χρήστης με το πρόβλημα στα ποστς του ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 όχι δεν διάβασα.......έγραψα ότι είδα στον ύπνο μου το προηγούμενο βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 κατέβασε το http://www.cpuid.com/hwmonitor.phpκαι δες τις θερμοκρασίες σου......εάν έχουν ανέβει πολύ ο φορητός κάνει throttle τον επεξεργαστή για να τον προστατέψει απο υπερθέρμανση. Το αποτέλεσμα είναι να παίζεις με κομμένο επεξεργαστή σε ισχύ και γι αυτό σου γεμίζει τόσο εύκολα το usage.Κάτσε ρε Φάρμα και η λογική σου δηλαδή είναι ότι είναι λογικό με ένα Windows Explorer το CPU usage να είναι 50% και με 1-2 παράθυρα ακόμα να τραβάει 100άρια; Να σου το πω διαφορετικά. Για να φτάσει στα όρια προστασίας ο CPU δεν πρέπει να ανέβει πρώτα; Για να ανέβει πρέπει να χτυπάει για ώρα 100άρια. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα του φίλου έρχεται πριν από το throttling και όχι μετά.Επίσης, σε καινούριο laptop προτείνεις άνοιγμα και αλλαγή της πάστας για το CPU? Γιατί; Επειδή ανέβασε θερμοκρασίες ενώ ο CPU χτυπάει 100%??Φίλε γεράκη, πέραν αυτών που έγραψε ο ChSin7 καλύτερα να κοιτάξεις και το μηχάνημά σου με ένα AntiSpyware, το NOD32 δεν είναι αρκετό. Κατέβασε και δες με το MalwareBytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/mbam.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2009 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 συγγνώμη ρε παιδιά αλλά τι το τόσο τραγικό είπα δηλαδή?ΑΝΟΙΞΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΕ.ότι πιο απλό και γρήγορο.αν οι θερμοκρασίες είναι οκ πάμε σε άλλο είδους ψάξιμο.και ναι έχω συναντήσει ακριβώς ίδια συμπεριφορά σε φορητούς ακόμα και καινούριους γιατί πολύ απλά εξαρχής δεν πάταγε καλά η ψύκτρα ή δεν πάταγε σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα το cpu να κάνει throttle από τα 2ghz στα 400mhz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 20, 2009 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 και ναι έχω συναντήσει ακριβώς ίδια συμπεριφορά σε φορητούς ακόμα και καινούριους γιατί πολύ απλά εξαρχής δεν πάταγε καλά η ψύκτρα ή δεν πάταγε σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα το cpu να κάνει throttle από τα 2ghz στα 400mhzΑν εξ' αρχής δεν πατάει καλά η ψήκτρα μετά από Windows Update το θυμάται να ανεβάσει θερμοκρασία;Και έστω το βάζει. Τι πιστεύεις, ότι θα δει μεγάλη θερμοκρασία ή όχι; Δεδομένου το ότι δουλεύει 50-100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Φεβρουάριος 20, 2009 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 το παιδί ανέφερε οτι το windows update ήταν το μόνο που άλλαξε εκείνη την "ΠΕΡΙΟΔΟ".δεν διαβάζω πουθενά να λέει:"έκανα windows update και άρχισαν τα προβλήματα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 20, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 Από σήμερα το πρωί κάτι περίεργο συμβαίνει στο ΠιΣϊ (ένα Acer Aspire 8930G με Centrino Duo T9400, 4GB Ram): χωρίς να υπάρχει φορτωμένο τίποτα, σύμφωνα με τον task manager, η CPU είναι μονίμως καρφωμένη στο 50%, εξαιτίας του Windows Explorer. Αμα δε ανοίξω και παράθυρο Internet Explorer βαράει 100αρι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το θέμα είναι πως το ίδιο γίνεται και με το Safari και με το Chrome. Αν θέλω δε να ανοίξω δύο ταμπσ, αρχίζω να ρίχνω κάρβουνο μπας και πάει πιο γρήγορα...Να σημειώσω εδώ πως η ΡΑΜ είναι χαλαρή, όντας στο 50%...Από το System Restore είδα πως τις τελευταίεσ δύο μέρες το μόνο που έχει αλλάξει σημαντικό στο σύστημα είναι δύο Windows Update.Καμιά ιδέα κανείς για το τι μπορεί να πταίει?ευχαριστώ εκ των προτέρων!Άν μπεις σε safe mode σου κάνει το ίδιο...?O windows explorer είναι το shell για τα windows, οπότε... - Αν το πρόβλημα στο δημιουργεί ο ίδιος, θα πρέπει να δεις το ίδιο πρόβλημα και στο safe mode... - Αν δεν το κάνει, τότε δεν είναι το shell, αλλά κάτι που χρησιμοποιεί το shell... έχεις κάποιο είδους skin...? επίσης βάλε το classic theme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
γεράκης Φεβρουάριος 20, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 WOW παιδιά έλειπα όλη μέρα και τώρα είδα τις απντήσεις σας!δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση (και σας ευχαριστώ γι'αυτό) ούτε βέβαια να προκαλέσει το θέμα μου προστριβές! Στο δια ταύτα τώρα...Οσον αφορά στις θερμοκρασίες, αν ήταν όντως υψηλές θα δούλευε το ανεμιστηράκι στο φουλ (κάτι που συμβαίνει όταν πχ παίζω ένα παιχνίδι) οπότε δεν νομίζω να είναι εκεί το θέμα...Επίσης, έβγαλα την μπαταρία, αλλά πάλι τα ίδια. Τέλος, έκανα κι ένα τσεκ με το MalwareBytes Anti-Malware αλλά δεν βρήκε τίποτα...Αρκετά περίεργο το πρόβλημά μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
γεράκης Φεβρουάριος 20, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2009 για το φόβο των ιουδαίων έτρεξα και το CPUid αλλά δεν νομίζω ότι έχω θέμα :smoke:(δείτε τους δύο cores...δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο χαμηλ΄΄ες θερμοκρασιεσ σε λαπτοπ!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik Φεβρουάριος 21, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2009 το λοιπον ακριβως το ιδιο προβλημα με τ παιδι εχω κ γω στο gaming pc. ΔΕν του εχω antivirus κ γενικα τπτ για προστασια. Ειδα το cpu load κολλημενο στο 40% κ ετσι εγκατεστησα το nod 32. δε βρηκε τπτις. Οποτε λεω φορματ να γινουμε... Αλλα απλι τα ιδια μολις τελιωσε το φορματ κ εχει κολλησει το usage στα 35%. Οποτε τι φταιει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Φεβρουάριος 21, 2009 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2009 Αυτό ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα. Ωραία και είδες ότι ο επεξεργαστής κάνει throtle γιατί τόλμησες να ανοίξεις 2 ΙΕ και Firefox, και λοιπόν ?Σημείωσε τα νούμερα των updates που έγιναν και google μαζι με τις λέξεις CPU load μπας και έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα το οποίο μπορεί να οφείλετε σε κάποια ασυμβατότητα ήδη εγκατεστημένων applications/services/drivers.Αυτό εδώ το είδαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.