dubber Φεβρουάριος 25, 2009 #81 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2009 Πιο φωτεινός, πιο οξύς, πιο γρήγορος και αθόρυβος στην εστίαση. Δεν συγκρίνονται με τον Nikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Φεβρουάριος 26, 2009 Author #82 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 Πιο φωτεινός, πιο οξύς, πιο γρήγορος και αθόρυβος στην εστίαση. Δεν συγκρίνονται με τον Nikon.και με τα τελευταια λογια του dubber εκλεισε :happy2: θα παω για d80+sigma 17-70 αυτον εδω...σας ευχαριστω ολους!!! πολυ βοηθητικο το thread!:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 26, 2009 #83 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 Kαι σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο πιο πανω υπαρχουν 2 ειδων 24-70. Oυτε ο hayabusa ηξερε τη διαφορα O ενας ..ο καινουριος ειναι με HSM και κανει οσο προειπε ο Sol ..800 περιπου. Σαν καινουριος που ειναι..ουτε καινουριο δε μπορεις να το βρεις ,ποσο μαλλον σαν μεταχειρισμενο. Ο αλλος , ο παλιος, δεν εχει HSM ,εχει καποιες macro capabilities και κανει καινουριος κοντα στα 400Ε Και οι δυο ειναι καλοι βεβαια. Βεβαια βαζω στοιχημα οτι οποιον και να παρεις δε 8α μπορεις να καταλαβεις διαφορα -σχεδον- απο οποιονδηποτε αλλο. Θελει αρκετο χρονο ωστε να καταλαβει ο χρηστης τη διαφορα ευκολα . Αλλιως μονο απο reviews και απο αντιδρασεις αλλων συνανθρωπων γυρω σου μπορει να καταλαβεις τι φακο εχεις. (WOW....εχεις τον nikkor 24-70 f2.8 ...μαμει εε??) Ο αντιλογος λεει να δεις και τις φωτος του gomar που τις εχει τραβηξει με μια d40 και τον μαμα -υποτι8εται χαλια- φακο 17-55. (ελπιζω να μη με επιασε παλι το αλτσχαιμερ και να εχει οντως αυτο το συνδιασμο) Η πιο ορθολογικη λυση ειναι να παρεις ειτε αυτον που ποσταρες στο τελος (δ80+18-135) και να δεις στη πραξη τι θελεις ,τι σου λειπει και οχι απο reviews το ποιος ειναι καλος-μαματος κλπ. Εναλλακτικα περιοριζεσαι καπως σε εστιακο ευρος και τσιμπας τον σιγμα 17-70 που τα κανει ολα και συμφαιρει, και για πρωτος φακος "μετραει" πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Φεβρουάριος 26, 2009 Author #84 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 thanx παιδες...αυριο παω για αγορα! θα τραβηξω photos to σ/κ και θα ενημερωσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Φεβρουάριος 26, 2009 Author #85 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 Ο αντιλογος λεει να δεις και τις φωτος του gomar που τις εχει τραβηξει με μια d40 και τον μαμα -υποτι8εται χαλια- φακο 17-55.(ελπιζω να μη με επιασε παλι το αλτσχαιμερ και να εχει οντως αυτο το συνδιασμο)που ειναι αυτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 26, 2009 #86 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 στο thread με τις ψηφιακές δοκιμές. απλα ο εντιτζής έκανε ένα λάθος. o 17-55 είναι καταπληκτικό φακός (και για αυτό ζυγιζει και καπου στο χιλιαρικο καινουργιος). ο GoMaR έχει τον 18-55 (την απλή έκδοση χωρίς VR) Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Φεβρουάριος 26, 2009 Author #87 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 παιδια αμαρτησα...πηγα τωρα να παρω την d80 μαζι με τον σιγμα 17-70 τον καινουργιο , θηκη, μνημη κτλ (καπου 800 ευρα) και κατεληξα με την d80+nikon 18-55 VR στα 529 ευρω απο πλαισιο (ηταν το τελευταιο τους κομματι στο συνταγμα τουλαχιστο) -μαζι δωρο μια θηκη και μια 8γβ μνημη οταν τους τα επρηξα λιγο για καλυτερη τιμη!!! απλα συμφερε περισσοτερο και ακομα και να αγορασω τωρα τον 17-70 παλι στα ιδια λεφτα θα ειμαι...θα παω αυριο να βγαλω photos στο πολυτεχνειο μαλλον που ναι και κοντα και θα ενημερωσω...σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις!!!:happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 26, 2009 #88 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 Καλοριζικα...Μη βιαστεις να παρεις τον 17-70 f2,8-4,5 ..Mαθε πρωτα να δουλευεις αυτον που εχεις και να παιρνεις οτι μπορει να σου προσφερει και μετα πηγαινε για τον επομενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Φεβρουάριος 26, 2009 Author #89 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 αυτο θα κανω-θα μαθω πρωτα τα στοιχειωδη με αυτο τον φακο και μολις ξερω τι θα θελω ακριβως εδω ειμαστε...:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 26, 2009 #90 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2009 καλές φωτογραφίσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 27, 2009 #91 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 Καλορίζικη η μηχανή, και καλές φωτογραφίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Φεβρουάριος 27, 2009 #92 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 πηρα και εγω χθες d90 + 18-105 vr:dance3: ξερει κανεις κανενα καλο βιβλιο να αρχιζω να διαβαζω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 27, 2009 #93 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 Για Νικον, κατ’εμε τα καλύτερα 25 εύρο που μπορείς να δώσεις είναι στον κύριο Thom Hogan (www.bythom.com/) και να πάρεις το βιβλίο του, Complete Guide to D90. Αυτά για να μάθεις πως δουλεύει η μηχανή σου, τι κουσούρια μπορεί να έχει, και γενικός να την εκμεταλλεύεσαι καλύτερα.Βιβλία φωτογραφίας υπάρχουν άπειρα αλλά κανένα υποκατάστατο για το «έβγα έξω και φωτογράφιζε». Καλορίζικη η μηχανή, και καλές φωτογραφίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Φεβρουάριος 27, 2009 #94 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 ευχαριστω φιλε μου... χρειαζεται να παρω καποιο φιλτρο? τι ακριβως κανουν τα φιλτρα?ps. 40 ευρω ο κυριος Hogan τελικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 27, 2009 #95 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 Φίλτρα παίζουν πολλά ανάλογα με το τι θες να κάνεις, δεν είμαι πολύ καλός γνώστης των φίλτρων και δεν έχω χρησιμοποιήσει πολλά, άλλα παιδιά εδώ (NTG) θα μπορέσουν να σου πούνε πιο πολλά, αυτό που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις είναι να πάρεις ένα κλασσικό UV filter που δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό per say, αλλά κάνει το ΠΟΛΥ ουσιαστικό να σου προστατεύει το μπροστινό γυαλί του φακού σου από γρατσουνιές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 27, 2009 #96 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index.html Το είχα βάλει σε κάποιο thread εδώ μέσα, αλλά βαριέμαι να ψάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Φεβρουάριος 27, 2009 #97 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2009 ψήνεται κανείς (sola?) για ρεφενέ για το pdf του Θωμά?:whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
snik Μάρτιος 7, 2009 #98 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2009 Θελω την γνωμη σας για μια αγορα,σκεφτομαι να πουλησω την canon powershot s5 που εχω (6 μηνων αγορασμενη απο εξωτερικο οποτε απο εγγυηση δεν ξερω τι γινεται) μαζι με εναν ανταπτορα και ενα uv φιλτρο και λεω να παραω την nikon d40 οπου η τιμη της με τον kit φακο εχει πεσει αρκετα 299 ευρω.Το θεμα ειναι οτι επειδη ειμαι φοιτητης δεν θα μπορω να επενδυσω αμεσα σε εναν καλο φακο και θα πρεπει να μεινω με τον AF-S DX NIKKOR 18-55MM για καποιο χρονικο διαστημα. Αξιζει να κανω κατι τετοιο η να περιμενω να μαζεψω καποια χρηματα και να παρω slr καποια αλλη στιγμη;Τελος για το kit αυτο εχω καποιες απορειες 1) τωρα εχω ενα canon speedlite 430ex II θα ειναι συβατο το ttl με την nikon;2) τι διαμετρο εχει ο kit φακος; Εχω μερικα 52mm polarizer και nd φιλτρα αλλα δεν ξερω αν θα κανουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Μάρτιος 7, 2009 #99 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2009 Αν περιμένεις να μαζέψεις, πόσα έχεις σκοπό να μαζέψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snik Μάρτιος 7, 2009 #100 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2009 Περιπου 500-700 ευρω σκεφτομουν για σωμα και καποιον kit φακο. Αλλα μιλαμε για καλοκαιρι γιατι τωρα δεν γινεται με τιποτα να δωσω τοσα χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.