Jump to content

Πριν βρισετε τον ISP σας...

jax7480

Recommended Posts

Πριν βρίσετε τον ISP σας…

Εχει περιπου κανα 3μηνο που ειχα παρατηρησει τις ταχυτητες στο νετ να πεφτουν.

Εχω 24αρα Conn-X συνδεση και όταν αναβαθμιστει από την ηδη «γεματη» 8αρα μου συνδεομουν περιπου στα 19-20Mbps. Την συνδεση την ειχα κανει τον Αυγουστο αλλα από τον Νοεμβρη και μετα παρατηρησα την πτωση που ανεφερα.

Ότι κι αν εκανα συνδεομουν στα 16, μαξιμουμ 17Mbps.

Αφου δεν βρηκα ακρη με τον ΟΤΕ γιατι μου ειπαν ότι πρεπει να εχω μεχρι 24 και όχι 24Mbps αποφασισα σημερα να ασχοληθω λιγο με τα καλωδια στο σπιτι.

Δοκιμασα 3-4 καλωδια UTP και αλλα 3-4 καλωδιο τηλεφωνου μηπως κατι-καπου-καπως χανει. Τα καλωδια δεν εδειξαν καμια διαφορα ή αλλαγη.

Οποτε πηρα παραμασχαλα το λαπιτοπ και αρχισα να συνδεω τον ασυρματο ρουτερ σε ολες τις πριζες του σπιτιου.

Οι ταχυτητες που ειχα πριν:

Συμφωνα με τον router

test1gx9.jpg

Και συμφωνα με τον IDM από το site της Nvidia

downtest1ub0.jpg

Και οι ταχυτητες μετα από καμια ωρα δοκιμων στα πριζακια του σπιτιου και μετα από αλλαγη της πριζας που εχω συνδεμενο τον router:

Συμφωνα με τον router

test2no6.jpg

Συμφωνα με τον IDM από το site της Nvidia

downtest2ix3.jpg

Να αναφερω απλα ότι δεν χαρηκα αμεσως. Εκανα πολλα reset τον router ώστε να δω ότι το γεγονος δεν είναι τυχαιο. Και οντως δεν είναι. Οι ταχυτητες πλεον κυμαινονται από τα 18.5 ως τα 19.5Mbps στον router και το download εχει φτασει από τα 1.95ΜΒ/s στα 2.05 - 2.15ΜΒ/s.

Συμπερασμα:

ψαχνομαστε πριν αρχισουμε τα καντηλια στον ISP μας.

Λογικά αν δοκιμάσεις και με 2ο router θα μπορεί να δείς και άλλο αποτέλεσμα (δεν αναφέρεις πιο έχεις, γι'αυτό το προτείνω). Προσωπικά ακόμα περιμένω την άφιξη της 24αρας και έχω παραμάσχαλα 3 router για δοκιμές, και πριν από ένα χρόνο είχα αλλάξει και τα καλώδια σε όλο το σπίτι. Θα δείξει...

Η υπόδειξη σου πολύ χρήσιμη, γιατί δε φταίνε να τα ακούνε και τα παιδιά της τηλεφωνικής υποστήριξης (πρώην εργαζόμενος στο τμήμα).

Εγώ πέρασα UTP καλώδιο 5e κατευθείαν απο τον κατανεμητή πάνω στο router και δεν είδα καμία διαφορά στο δικό μου...συγχρονιζα και συγχρονίζω στα 6.700...με 24αρα Conn-X!!!

Kαι έχω δοκιμάσει 5 διαφορετικά modem/router.

Πραγματικα μου φαινετε τραγικο να διαμαρτυρετε καποιος που εχει 15-17Μbps. Πραγματικα τι παραπανω θα σου προφερουν τα 1-2 Mbps.

@gkatsogr μηπως εισαι πολυ μακρια απο το dslam οπως και εγω, 8-9Μbps.

Πραγματικα μου φαινετε τραγικο να διαμαρτυρετε καποιος που εχει 15-17Μbps.

Με αυτη την λογικη ομως, αν λεγαμε, δεν βαριεσαι μωρε, παιζει να ημασταν ακομα με το 1Mbps, μην σου πω με τις 56αρες και φανω τραγικος.

Απο την στιγμη που το πληρωνω, γιατι να μην το εχω?

Μηπως μου το δινουν δωρεαν ή τα λεφτα τα βρισκω στο δρομο?

Με αυτη την λογικη ομως, αν λεγαμε, δεν βαριεσαι μωρε, παιζει να ημασταν ακομα με το 1Mbps, μην σου πω με τις 56αρες και φανω τραγικος.

Απο την στιγμη που το πληρωνω, γιατι να μην το εχω?

Μηπως μου το δινουν δωρεαν ή τα λεφτα τα βρισκω στο δρομο?

Δεν ειναι το ιδιο πραγμα. 256K/284K/512K/1M/2M/4M/8M ολες ηταν "εγγυημενες" ταχυτητες οποτε ειχες λογο να διαμαρτυρηθεις, αλλα στα 24Μ στο λεει ξεκαθαρα "εως".

Δεν αντιλεγω. Απο αλλου ξεκινησε ομως. Εχω φιλο μου λιγο πιο κατω παλι με 24αρα ο οποιος παιζει μονιμα στα 23-24Mbps.

Τα ιδια λεφτα πληρωνουμε σωστα? αυτος γιατι να εχει 24 κι εγω οχι? επειδη λενε εως και θελουν να ειναι καλυμμενοι?

Στο ιδιο τρυπακι παλι πεφτεις ξερεις. Επειδη λενε εως αρα, ενταξει τα παιδια ειναι δικαιολογημενα.

Δεν ειναι. Απλα με το εως καλυπτουν τον κωλο τους. Με αυτα και αυτα φτασαμε εν ετη 2003-2004 για να δουμε ADSL σε αυτη την χωρα. Θυμασαι πιστευω, τοτε που μας πασαρανε το ISDN για τεχνολογια αιχμης.

Επισης μου λες για τις εγγυημενες ταχυτητες? Εισαι σιγουρος για αυτο. Μηπως αν δεν ποιανεις μια απο αυτες τις ταχυτητες σου λενε "ξερετε, δεν μπορει να δουλεψει στα 8 οποτε αν θελετε να το γυρισουμε στο 4". Αυτο δεν ειναι ξεφτυλα?

Επειδη εχουν ενα δικτυο απο τοτε που ανακαλυφθηκε η φωτια παει να πει οτι θα κανουμε τα παντα γαργαρα και δεν θα λεμε τιποτα?

Τοσα χρονια μας τα παιρνανε χοντρα, εκαναν με τα δικα μας λεφτα κατι κωλους ΝΑΑΑΑΑ, με το συμπαθειο και εμεις θα τους δικαιολογουμε κιολας επειδη βρηκαν το πατημα να ειναι καλυμενοι.

jax για να έχεις 24mbps πρέπει να είσαι μεσοτοιχία με τον ΟΤΕ.

Δε φταίει (πάντα) ούτε ο isp ούτε ο ΟΤΕ ούτε το modem σου αν πιάνεις παρακάτω.

Φταίει η απόσταση σου από το dslam. Έτσι απλά. Έτσι λειτουργεί το adsl2.

Για αυτό σου λένε έως 24mbps, γιατί εκ των πραγμάτων μόνο οι γείτονες του ΟΤΕ θα εχουν 24.

Εγώ συγχρονίζω στα 11, γιατί απλά δε πάει παραπάνω.

Μα ο λογος που εκανα την μανουρα εξ'αρχης στον ΟΤΕ δεν ηταν γιατι δεν εποιανα 24 και παραπονιομουν.

Ηταν γιατι οταν εκανα την αιτηση και ηρθε η 24αρα συγχρονιζα στα 19-20, ενω μετα απο ενα τριμηνο η ταχυτητα επεσε στα 16-17. Αρα δεν ηταν θεμα του οτι δεν μπορουσαν να τα δωσουν ή δεν τα εποιανε η γραμμη. Κατι εγινε και χαθηκαν αυτα τα 2-3Mbps.

Γι'αυτο και πηρα να διαμαρτυρηθω. Αν ΕΞ'ΑΡΧΗΣ ειχα 16-17 δεν θα το συζητουσα με κανεναν.

Αυτο που προσπαθω να πω στο πρωτο ποστ του thread ειναι απλα να εχουμε ψαχτει καλα απο την μερια μας πριν σηκωσουμε το τηλεφωνο για να διαμαρτυρηθουμε.

Σωστός ο jax7480 !

Τα καλλώδια cat5e μπορεί όντως να κάνουν διαφορά όπως επίσης και η πρίζα (τηλεφωνική) με την οποία θα συνδέσεις το router !

Στα τεχνικά της Forthnet μου είπαν επίσης πως μπορεί κάτι να φταίει ότι χρησιμοποιείται ταυτόχρονα το τηλέφωνο και πως ενδέχεται να φταίνε κάτι συνδεσμολογίες ΜΕΣΑ στην πρίζα του τηλεφώνου (δεν κατάλαβα ακριβώς τι παίζει, μου είπε να πάρω κατσαβίδι να ανοίξω την πρίζα και να πειράξω τις συνδεσμολογίες ...?)

Όλα παίζουν ρόλο, και ειδικότερα αν έχεις 2-3-5-10 πρίζες του ιδίου τηλεφώνου στο σπίτι. Δηλαδή διακλάδωση στη διακλάδωση, απλά δε παλεύεται, κάπου θα χάσει.

θεωρώ τυχαίο το αποτέλεσμα....

παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο server που κατεβάζεις

και ενδεχομένως το buffer της otenet κατεβάσες 2 φορές το ίδιο αρχείο

μπορεί τοπικά σε σένα να μην παρέμεινε αλλα τι caches υπάρχουν στην τοπολογία δικτύου?

επίσης μπορεί να στέγνωσε η υγρασία με την παγωνιά και ένα κάρο απρόβλεπτοι παράγοντες...

μπορεί να κύρωσαν και 5 άτομα από την κάρτα σου στο MSAN

λέω εγώ τώρα...

με όλα τα παραπάνω δεν προτρέπω κάνεναν σε καντηλοκατάνυξη προς τους παρόχους

απλά είναι μικρό το δείγμα χρονικά νομίζω.

Αυτά είναι τα stats της γραμμής μου.

noise margin upstream: 10 db

output power downstream: 20 db

attenuation upstream: 16 db

noise margin downstream: 9 db

output power upstream: 11 db

attenuation downstream: 33 db

Εγώ απλά ανέφερα το θέμα ότι πρίν και μετά την αλλαγή του καλωδίου δέν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Και οι δοκιμές που έκανα σε όλα τα router που είχα διαθέσιμα ήταν με το καλώδιο απευθείας πάνω τους χωρίς να μεσολαβούν πρίζες και τηλεφωνικές συσκευές.

και εγώ έχω παρατήρηση μύωση στην γραμμή μου.

είμαι καμιά 100αρια μετρά απο dslam πατησιών kai εμπενα στα 23,000+ και τώρα με το ζόρι 20,000

Ποσο σε λυπαμαι ρε Alex, κριμα δηλαδη. :p

3 χλμ μακρια απο dslam Πετρουπολης και με το ζορι κλειδωνω στα 4,5. :p

Συμπερασμα:

ψαχνομαστε πριν αρχισουμε τα καντηλια στον ISP μας.

καλα οταν εχεις 24mbps και κατεβαζεις απο παντου max με 100kb

ένα ειναι το συμπερασμα :

οτι αν πεις αυτα νιωθεις για το Internet στην Ελλαδα τλχ απο τους εναλλακτικους θα φας

ισόβιο ban απο αυτο εδω το forum.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.