Jump to content

Ποιες 4gb RAM για φορητο Acer 5920G?

Blinky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεει ο τιτλος, πλεον τελειωσε η εγγυηση του acer μου και με το 1gb που εχει stock πνιγεται προφανως...

Οι τιμες ειναι τσαμπα πλεον οποτε θα παω σε 2χ2gb και ας μεινω σε 32bit προς το παρον, δε με νοιαζει. Το θεμα ειναι ποιες να παρω?

Ο φορητος παιρνει DDR2 667. Δυστυχως μονο το e-shop εχει καλες τιμες σε so-dimm, και δεν μου δινουν τη δυνατοτητα να τις επιστρεψω αν δεν ειναι συμβατες αυτες που θα παρω (επειδη θα ειναι ανοιγμενη η συσκευασια πλεον) αρα πρεπει οτι παρω να ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει....γι'αυτο λεω μηπως κανεις εχει δοκιμασει με το συγκεκριμενο laptop καποιες....

Εμενα με εχουν ψησει αυτες :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553204

που και οι φτηνοτερες ειναι και 800αρες (αχρειαστο μεν αλλα που ξερεις μελλοντικα....και αν πεσει και κανα overclock με clockgen αργοτερα πχ....κακο δεν ειναι).

Αλλα γενικα πανω απ'ολα μνε ενδιαφερει να παιξουν 100% αφου δε θα εχω δυνατοτητα επιστροφης...

Αλλη επιλογη ειναι αυτες πχ :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553717

και επισης υπαρχουν στη Γραμμη και Kingston 2gb sticks 667 στα 21 ευρω το τεμαχιο οποτε με 42 ευρω παιρνω και τετοιες αν ειναι....(μαλλον με δυνατοτητα επιστροφης εδω, αλλα χωρις να υπαρχει κατι αλλο που να με ενδιαφερει να παρω αποκει με πιστωτικο οποτε δεν πολυμετραει....)

Οποτε αν εχει δοκιμασει κανεις καποιες απο τις παραπανω με το συγκεκριμενο laptop ας μου πει plz... Στα sites των εταιρειων πηγα να τσεκαρω και ενω εχουν το 5920g στις λιστες τους, τα μοντελα μνημων που προτεινουν σαν συμβατα εχουν αλλα serial numbers με αυτα που πουλανε εδω, οποτε δε βγαζω ακρη...

Τranscend 800άρες από e-shop έχω βάλει αυτές χτύπα.

Η διαφορά στην τιμή από 667 είναι μικρή και με memory tweaker κατεβάζεις πιο

πολύ τα timings στις 800άρες όταν θα τρέχουν στα 667.

Επειδη δε βλεπω kit, 2 τετοιες εννοεις?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553702

Η διαφορα ειναι μηδαμινη, οποτε αν εχεις το 5920g και δουλευουν εγγυημενα, τις παιρνω...

Εχεις αγορασει εδω και πολυ καιρο και υπαρχει περιπτωση να ειναι αλλη παρτιδα/chips κλπ?

αν ο επεξεργαστής σου έχει 667 fsb τότε πας σε pc2-5300 /4-4-4-12..αν έχει 800fsb πας σε pc2-6400 /5-5-5-18...*το ιδανικό θα ήταν 800άρες με 4-4-4-12 αλλά δεν έχω βρεί πουθενά

*σε δύο toshiba και ένα hp οι 800αρές παίζανε στα 667 (5-5-5-18) λόγω fsb επεξεργαστή

Mε SPD mod παίζουν και οι 800άρες σε 4-4-4-12 στα 667

αν όμως βρεις στο εμπόριο 4-4-4-12 και δεν είναι ακριβές κάνε ότι λέει ο Jumex

αν δε θέλεις να πειραματιστείς.

Oι δικές μου είναι powerchips δε νομίζω να έχουν αλλάξει...εγώ τις πήρα πέρισυ.

Το link είναι σωστό ... δύο τέτοιες χώρια πήρα και εγώ όχι κιτ.

ο επεξεργαστης ειναι 800fsb (Τ7500 , 2.2ghz 4mb cache) αλλα δε λεει κατι, η πλατφορμα (santa rosa πως διαολο λεγεται, chipset PM965) υποστηριζει μεχριι 667 μνημες αρα και οι 800αρες με την προοπτικη οτι θα γινουν underclocked το συζηταμε, απλα επειδη ειναι στα ιδια λεφτα και ισως χρειαστουν μελλοντικα...

Ειναι καθαρα θεμα συμβατοτητας. Στη θεωρια ολες οι 667/800 πρεπει να παιξουν....στην πραξη με ενδιαφερει ποιες εχουν δοκιμαστει γιατι οι καραγκιοζηδες δε με αφηνουν να τις επιστρεψω αν δεν παιξουν και δεν ειμαι για να ψαχνω μετα να τις πουλαω μεταχειρησμενες κλπ.

Επισης ουτε τα timmings με ενδιαφερουν...μηδαμινη διαφοα στην αποδοση, δε προκειται να benchαρω στον φορητο....οποτε δεν υπαρχει θεμα.

Βλεπω οτι οι transcend ειναι δοκιμασμενες, μαλλον προς τα εκει θα παω...

ο επεξεργαστης ειναι 800fsb (Τ7500 , 2.2ghz 4mb cache) αλλα δε λεει κατι, η πλατφορμα (santa rosa πως διαολο λεγεται, chipset PM965) υποστηριζει μεχριι 667 μνημες αρα και οι 800αρες με την προοπτικη οτι θα γινουν underclocked το συζηταμε, απλα επειδη ειναι στα ιδια λεφτα και ισως χρειαστουν μελλοντικα...

Ειναι καθαρα θεμα συμβατοτητας. Στη θεωρια ολες οι 667/800 πρεπει να παιξουν....στην πραξη με ενδιαφερει ποιες εχουν δοκιμαστει γιατι οι καραγκιοζηδες δε με αφηνουν να τις επιστρεψω αν δεν παιξουν και δεν ειμαι για να ψαχνω μετα να τις πουλαω μεταχειρησμενες κλπ.

Επισης ουτε τα timmings με ενδιαφερουν...μηδαμινη διαφοα στην αποδοση, δε προκειται να benchαρω στον φορητο....οποτε δεν υπαρχει θεμα.

Βλεπω οτι οι transcend ειναι δοκιμασμενες, μαλλον προς τα εκει θα παω...

πιστεύω κατά 99% οι 800αρες θα παίξουν στα 800...έχεις link που αναφέρει τον περιορισμό στα 667 ?

καταρχην αυτο το 800fsb για 1:1 με τις μνημες σημαινει οτι θα επρεπε να παιξουν στα 400 οι ddr2 (μη μπερδευουμε δηλαδη το 800 των ddr2 με το 800 του fsb...στις ddr2 το 800 ειναι DOUBLE data rate και στο fsb το 800 ειναι QUAD-pumped)...αρα εξορισμου μιλαμε για ανεξαρτητη ταχυτητα fsb/μνημων. Αποκει και περα ναι θυμαμαι οτι αυτη η mobile πλατφορμα υποστηριζει μεχρι 667 στις μνημες. Αλλα εν πασει περιπτωσει δε με ενδιαφερει καν σε τι ταχυτητα θα παιξουν....απλα το να παιξουν σωστα, και αν γινεται να παρω τις 800αρες (χωρις να υπαρξει ασυμβατοτητα δηλαδη) μηπως φανουν καπου χρησιμες στο μελλον.

πάρε τις 800άρες.θα παίξουν σωστά ακόμα και αν δεν μπουν αυτόματα στα 800.

στη συγκεκριμένη πλατφόρμα του 5920 παίζουν στάνταρ οι Crucial και οι Corsair που έχει στο e-shop:victory:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.