Jump to content

Server PCIe NIC σε dekstop PCIe x16

Psyx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και καλώς σας βρήκα :happy2:

Πήρα πρόσφατα από ebay 2 κάρτες δικτύου Intel PRO/1000 PT Dual. Είχα σκοπό να τις βάλω σε 2 PC που φοράνε Intel DQ965GF mobo, αλλά (εντελώς noobικα) δεν χωράνε στην PCIe x1. Στην φωτό από νετ δεν καταλαβαίνεις οτι είναι 2-3 εκατοστά πιο μεγάλο το βύσμα της κάρτας. Μετά από τα συνήθη γαμωσταυρίδια, δοκίμασα να βάλω την κάρτα στην x16 του Intel mobo. Κουμπώνει αλλά δεν την βλεπει. Googlάρω και βρίσκω οτι παίζει (μάλλον) σε x16, αλλά όχι στο graphics port. Την βάζω λοιπόν σε ένα Asus P5K στο μαύρο x16 port και παίζει :hm:

Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξει στην (μοναδική) x16 graphics port του Intel? VGA απούσης θα μου κάτσει κουτί...

EDIT: pdf της Intel με το mobo και τα ports του

Voudas επειδή δεν μπορώ να απαντήσω σε pm λόγω post count, προς το παρών θέλω οι 2 PT dual να μπούνε πάνω σε 2 linux servers και προσπαθώ να τις κάνω να δουλέψουνε με τα ελεύθερα x16 graphics ports του intel mobo... κάπου άκουσα οτι τα x16 graphics ports είναι "διαφορετικά ηλεκτρικά"(?) και γι' αυτό δεν παίζουνε οι κάρτες αν δεν είναι vga? απλά αναρωτιόμουνα αν υπάρχει κάποια τσαχπινιά του στυλ "Perc5/i pin mod" για να παίξει η nic στο graphics port... τώρα αν παίζει ασυμβατότητα μεταξύ intel nic και intel mobo, τι να πω...

any ideas? :hmm:

εντύπωση μου κάνει... δεν το έχω συναντήσει σα κάτι διαφορετικό, το λέει graphics γτ x16 είναι οι κάρτες γραφικών...

τα παραπάνω pins του slot είναι για το extra b/w και λογικά θα έπρεπε να παίζει οκ. τί λειτουργικό έχεις πάνω? μπορείς να δεις από κάποιο διαγνωστικό σε τι mode τρέχει το pcie όταν έχεις την ίντελ πάνω (μήπως για κάποιο λόγο δουλεύει είτε x16 είτε x1 μόνο)

weird...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.