Jump to content

mac address filtering

gus8511

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω ασυρματο δικτυο και το εχω ανοιχτο χωρις κωδικο. Αυτο που εχω κανει ειναι να δεχεται μονο συγκεκριμενα pc με τις δικες τους mac address. Υπαρχει τροπος να εισβαλει καποιος στο δικτυο μου?

Kαι είναι και sticky ο τρόπος για το WEP...φαντάσου για παράκαμψη του mac filtering ότι είναι αντίστοιχα εφικτό...

για το WEP το ειδα οτι ειναι εφικτο να σπασει. αλλα για το mac adress Πιστευω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο, αφου πρεπει να ξερει ο εισβολεας ποιες μακ εχω ανοιχτες και να αλλαξει (αν γινεται σε επιπεδο firmware) το mac απο το λαπτοπ του για να περασει το τσεκαρισμα απο το ρουτερ.

Μηπως κανω λαθος σε κατι?

δηλαδη τι κανουμε τωρα? Επισης βαζω στο ρουτερ WPA-PSK , TKIP αλλα στα βιστα δεν ξερω οταν κανω συνδεση τι να διαλεξω σαν κλειδι. Δοκιμασα WPA2 - WAP με TKIP αλλα δεν μπορει λεει να κανει συνδεση

Επισης να προτιμησω το WPA απο το WEP?

Το WPA είναι καλύτερο αλλά δεν το υποστηρίζουν όλες οι κάρτες. Αν μπορείς να το βάλεις, βάλ'το. ;)

Τουλαχιστον αν καποιος εισβαλει στο δικτυο, θα μπορεσω να το καταλαβω μεσα απο τα λογκς του ρουτερ?

βαζω στο ρουτερ κρυπτογραφηση WPA-PSK (no server) TKIP αλλα οταν το λαπτοπ μου ζηταει κλειδι και το δινω δεν με συνδεει. γιατι?

boy wpa2 με encryption aes και οχι tkip..αυτο δεν εχει σπασει επισημα ακομα...

αν τα υποστηρίζουν οι καρτες δικτυου σου νομιζω ειναι η μονη λυση..

Καλημέρα παίδες , μια ερώτηση :) μιας και το νήμα είναι κατάλληλο , σε Vista πως βρίσκουμε την MAC Adress ? :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.