Jump to content

σύνδεση 2 συσκευών σε access point

tempo

Recommended Posts

κοίταξα μέσα απο το router το ARP/RARP Table

υπάρχουν και οι δύο συσκευές (η ip τους) άλλα η συσκευή που δεν παίρνει internet έχει mac address 00:00:00:00:00:00

επίσης απουσιάζει απο τον πίνακα αυτόν το access point

όχι δεν έχουν την ίδια mac δνση. To τσέκαρα.

τώρα βλέπω ότι τις έβαλα και τις 2 μαζί, φαίνονται και οι δύο στο router κανονικά, οι mac τους διαφορετικές, άλλα και πάλι παίζει μόνο η μία, όποια βάλω πρώτη σε λειτουργία αυτή παίζει...!

παιδιά, λέτε να παίζουν ρόλο τα καλώδια?

το συγκεκριμένο ethernet switch λέει ότι δέχεται όλα τα καλώδια αποβλημάτιστα, άλλα ξέρω εγώ?

και κάτι άλλο, άλλα καλώδια έχουν μέσα 4 συρματάκια άλλα πολλά περισσότερα, τι σημαίνει αυτό?

παιδιά, λέτε να παίζουν ρόλο τα καλώδια?

το συγκεκριμένο ethernet switch λέει ότι δέχεται όλα τα καλώδια αποβλημάτιστα, άλλα ξέρω εγώ?

και κάτι άλλο, άλλα καλώδια έχουν μέσα 4 συρματάκια άλλα πολλά περισσότερα, τι σημαίνει αυτό?

Οι συνδέσεις ethernet στην εποχή μας, χρησιμοποιούν 2 ζεύγη καλωδίων.

Τα UTP καλώδια μπορούν να δώσουν έως 4 ζεύγη. Σιγουρέψου όπως βλέπεις το κλιπσάκι από την μεριά με τα χάλκινα σιδεράκια, ότι έχει καλώδια στα πρώτα(από αριστερά στα δεξιά) 3 συρματάκια, αφήνει 2 κενά, και στην 6η θέση έχει κι εκεί καλώδιο. Αφού το κάνεις αυτό σιγουρέψου ότι και από το άλλο κλιπ του καλωδίου είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με τα ΙΔΙΑ χρώματα.

Στο κύριο πρόβλημά σου.

Καταρχάς, έχε τις κύριες συσκευές του δικτύου σου(AP, Router) στο ίδιο υποδίκτυο.

πχ το AP να έχει ΙΡ 10.0.0.2, και το router 10.0.0.1. Μάσκα και στα 2 τουλάχιστον 255.255.255.0.

Αν έχει DHCP server το AP σου, απενεργοποίησέ το.

Ρύθμισε σωστά τον DHCP Server του router.

πχ Gateway 10.0.0.1

Subnet Mask 255.255.255.0

IP Range 10.0.0.100 έως 10.0.0.199

Σιγουρέψου ότι δεν έχεις ρυθμίσει στατικά κάποια συσκευή μέσα στο εύρος ΙΡ που έχεις δώσει στο DHCP.

Aν ισχύει κάτι τέτοιο, άλλαξε την ρύθμιση της συσκευής, ή άλλαξε το εύρος αλλά πρόσεχε το εύρος να πέφτει μέσα στο υποδίκτυο που δείχνει η μάσκα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση να αλλάζεις μόνο τον 4ο αριθμό των ΙΡ. 10.0.0.XXX

Αν παρολαυτά αρνείται να συνεργαστεί το δίκτυό σου και σου κάνει τα ίδια, ρύθμισε στατικά τους υπολογιστές, εκτός του εύρους DHCP, και εκτός τυχόν κατειλημένων IP από άλλες συσκευές.

Ελπίζω να σου δουλέψει φίλε. Καλή επιτυχία.

Δοκιμασε να συνδεσεις το switch προσωρινα κατευθειαν στον router χωρις να παρεμβαλεται η ασύρματη συνδεση

το έκανα μόλις τώρα αυτό και όλα λειτουργούν κανονικά.

Δηλ. σύνδεσα το ethernet switch κατευθείαν στο router και τις 2 συσκευές πάνω στο switch. Οι συσκευές έχουν κανονικά internet και οι δύο πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζει η μια την λειτουργία της άλλης.

Άρα το πρόβλημα είναι στο access point. Είναι το 3Com OfficeConnect® Wireless 54 Mbps 11g Access Point

3CRWE454G75 / WL-524

http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pathtype=purchase&sku=3CRWE454G75

καμια ιδέα???

Αν παρολαυτά αρνείται να συνεργαστεί το δίκτυό σου και σου κάνει τα ίδια, ρύθμισε στατικά τους υπολογιστές, εκτός του εύρους DHCP, και εκτός τυχόν κατειλημένων IP από άλλες συσκευές.

Ελπίζω να σου δουλέψει φίλε. Καλή επιτυχία.

τα έκανα αυτά που μου πρότεινες φίλε μου.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι εκει που αναφέρεις "ρύθμισε στατικά τους υπολογιστές, εκτός του εύρους DHCP".

Δηλαδή τι ip να τους δώσω?

Μήπως έχεις βάλει κανένα περιορισμό σχετικά με τις IP/MAC που θα συνδέονται; Ακούγεται λίγο περίεργο να αφήνει μόνο ένα pc να συνδεθεί κάθε φορά.

όχι δεν υπάρχει περιορισμός.

Το πρόβλημα είναι στο access point κατά 99%. Επειδή δεν ξέρω και πολλά απο τις ρυθμίσεις του access point αν κάποιος απο εδώ δουλεύει χωρίς προβλήματα κάθε βοήθεια δεκτή :to_pick_ones_nose:

Οκ για να τα βάλουμε λίγο κάτω όλα μαζί μπορείς να παραθέσεις:

1) Ένα σχέδιο όπως είναι τώρα η διάταξη των συσκευών, σαν αυτό που έχεις στο πρώτο post.

2) Μία κατάσταση με τις ip,mask και gw που χρησιμοποιείς στις συσκευές σου

3) Κάνε από τα προβληματικά μηχανήματα καθώς και από 1 μηχάνημα που συνδέεται ενσύρματα ένα ping προς όλες τις διευθύνσεις που παίζουν στο δικτυάκι σου και στο καπάκι ένα "arp -a"

Περιμένουμε το input σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.