tempo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας. έχω ένα ασύρματο δίκτυο όπως βλέπετε και στην εικόνα. Το σήμα μεταφέρεται ασύρματα απο το router στο access point που είναι σε άλλο δωμάτιο. Το θέμα είναι ότι θέλω να συνδέσω 2 συσκευές στο access point το οποίο όμως βγάζει μόνο μια υποδοχή για καλώδιο δικτύου. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιο κόλπο ώστε να έχω και τις 2 συσκευές συνδεδεμένες στο access point (ίσως υπάρχει κάποιο εξάρτημα που να βγάζει 2 υποδοχές για καλώδιο). Να λάβετε υπ'όψην σας ότι οι 2 συσκευές δεν θελω απαραίτητα να δουλέυουν ταυτόχρονα (δηλ. να έχουν internet ταυτόχρονα) υπάρχει κάποια λύση; ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtoub Φεβρουάριος 17, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 Με ένα switch θα κάνεις την δουλειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Φεβρουάριος 17, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 δηλαδή φίλε μου?μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω;θα μπορούν να λειτουργούν με το switch και οι 2 συσκευές ταυτόχρονα; (αν και δεν καίγομαι άλλα καλό είναι να υπάρχει!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomtoub Φεβρουάριος 17, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 Θα συνδεθεί στο ethernet του access point και θα μοιράζει την σύνδεση στους 2 υπολογιστές.Ναι θα μπορείς να μπαίνεις και ταυτόχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Φεβρουάριος 17, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 ευχαριστώ, άρα κάνω την δουλειά μου φθηνά και εύκολα.Να ρωτήσω κάτι ακόμη: υπάρχει access point που να βγάζει 2 ή περισσότερα ethernet; δηλαδή να μην έχω access point+switch άλλα να έχω μια συσκευή Link to comment Share on other sites More sharing options...
gijo Φεβρουάριος 17, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 ναι πχ αυτο με 2 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=13605 αλλα εχει και αλλα με περισοτερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Φεβρουάριος 17, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 ωραία, τώρα κατάλαβα και είδα ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις στο πρόβλημα μου.τώρα κοιτάω την τιμή, θέλω κάτι πιο φθηνό αν υπάρχει - αν έχει πάρει κάτι το μάτι σας πείτε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 24, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2009 Εϊναι το πιο φτηνό μακράν και είναι και καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charly13 Φεβρουάριος 24, 2009 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2009 και για μεγαλυτερη ασφαλεια υποστηριζει και WPA2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Μάρτιος 2, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2009 παιδιά αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Πήρα ένα switch (το D-Link DES-1005D) και το σύνδεσα στο access point (καλό είναι να δείτε την φώτο στο 1ο post) και οι 2 συσκευές μου έχουν κανονικά internet.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα είναι άλλο: αν ανάψω την 1η συσκευή έχει internet κανονικά άλλα όταν ανάψω την 2η αυτή δεν έχει. Συμβαίνει και το αντίστροφο, αν ανάψω την 2η συσκευή έχει κανονικά internet άλλα δεν έχει η άλλη.Με πιο απλά λόγια internet έχει μόνο όποια συσκευή ανάψω πρώτη.Τι λέτε να φταίει;ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Μάρτιος 3, 2009 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν πάρει ΙΡ και τα 2, ίσως πρέπει να το ορίσεις χειροκίνητα.... θέλεις να μας πείς λίγο ποιο access point έχεις???και να μας πεις ποια ΙΡ έχει η κάθε συσκευή όταν λειτουργεί?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 Εϊναι το πιο φτηνό μακράν και είναι και καλό.Υπάρχουν και τα TP-Link! Με λίγα παραπανω νομιζω παιρνεις και ADSL router+4*ethrnet+Wifi ! Στο επόμενο firmware φημολογείται οτι θα ψήνει και καφέ!Disclaimer: Δεν εχω δοκιμασει τιποτα TP-Link για να ξερω αν ειναι απλά φτηνά, ή φτηνιάρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Μάρτιος 3, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 το access point είναι 3com.Έβαλα και χειροκίνητα ip στις 2 συσκευές ενώ τo access point παίρνει ip απο το δίκτυο (το router δηλαδή) πάνω στο οποίο συνδέεται. Κανένα αποτέλεσμα.Το πρόβλημα λύνεται προσωρινά μόνο όταν κάνω reset το access point. Απλά μετά το reset το ίδιο πρόβλημα. Όποια συσκευή "χρησιμοποιήσει" πρώτη το access point αυτή το "δεσμεύει" και η άλλη δεν έχει internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 To Access point πως επικοινωνεί ασύρματα με τον router? Είναι το ένα απο τα δυο σε λειτουργία client και το αλλο σε λειτουργία ap (access point) ή χρησιμοποιείς WDS?Σιγουρέψου οτι εχεις εναν μονο dhcp server ενεργοποιημένο, κατα προτίμηση αυτό του router. Πες μας τι IP παιρνει η καθε συσκευη. Απο την συσκευη 1 στην 2 μπορείς να κανεις ping? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Μάρτιος 3, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 δεν χρησιμοποιώ WDS γιατί δεν το υποστήριζε το router μου (linksys wag354g).πως μπορώ να κάνω ping απο την 1 στην 2 συσκευή; (καμία απο τις 2 δεν είναι υπολογιστής) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 OK, απο κάποιο pc συνδεδεμενο στο δικτυο μπορεις να δοκιμασεις ping προς καθε μια συσκευη Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Μάρτιος 3, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 δοκίμασα....η συσκευή που λειτουργεί κανονικά ανταποκρίνεται στο ping που της κάνω με μικρούς χρόνους ενώ η άλλη όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 To Access point πως επικοινωνεί ασύρματα με τον router? Είναι το ένα απο τα δυο σε λειτουργία client και το αλλο σε λειτουργία ap (access point) ή χρησιμοποιείς WDS?Σιγουρέψου οτι εχεις εναν μονο dhcp server ενεργοποιημένο, κατα προτίμηση αυτό του router. Πες μας τι IP παιρνει η καθε συσκευη. Απο την συσκευη 1 στην 2 μπορείς να κανεις ping?Πως ακριβώς σεταρισμενο το ασυρματο κομμάτι;Έχεις εναν μονο dhcp server ενεργο; Μπορείς να δεις απο αυτον ποσες συσκευες παιρνουν IP (Ψαξε για κατι σαν clients list, leases Κλπ)? Μπορεις να το δεις αυτο απο τις συσκευες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tempo Μάρτιος 3, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 θα βοηθούσε αν έβαζα στο access point static ip?στις συσκευές έχω βάλει static γιατί αλλιώς είχα το ίδιο πρόβλημα και είπα μήπως έτσι βρω λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 3, 2009 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2009 Βάλε αν εισαι σιγουρος οτι ειναι σωστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.