nobig Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2009 Ο πατέρας μου θέλει ένα DVD recorder με δίσκο για το σαλόνι το οποίο θα πάει γύρω στα 160€ το πιο φθηνό toshiba. Απο την άλλη σκέφτομαι και το ενδεχόμενο ενός HTPC που θα κάνει πολλά περισσότερα, αν το ήθελα εγω δεν το συζητάμε αλλά μιλάμε για τον πετέρα ο οποίος θέλει κατι απλό, θα πατάει 2-3 κουμπιά και να γράφει - προγραμματίζει εγγραφή την αγαπημένη του εκπομπή. Σε HTPC θα χρειαστώ ένα φθηνό διπύρηνο με κάρτα τηλεόρασης. Με μια καλούμε κάρτα τηλεόρασης της τάξης των 100€ βγαίνει κάπου στο 250€ χωρίς κουτί. Η απορία μου είναι αν υπάρχει κάποιο πολύ απλό interface στο pc ώστε να μην μπλέξω με απίστευτα μενού και ιστορίες
RootX Φεβρουάριος 17, 2009 #2 Φεβρουάριος 17, 2009 Υπάρχουν διάφορα με απλό interface(και το media center μια χαρά είναι) αλλά θα την πατήσεις όπως εγώ μάλλον. Πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος aka άπλετο remote troubleshooting και consulting
deninho Φεβρουάριος 17, 2009 #3 Φεβρουάριος 17, 2009 για να προγραμματίσει εγγραφή, πιο εύκολα θα είναι από command prompt παρά από το dvd recorder, αν κρίνω από το lg που υπάρχει στο σαλόνι. Να φανταστείς κάθε φορά που ακούγεται η φράση "Α, να το γράψουμε αυτό", ακολουθείται από τη φράση "Διονύση, έλα να βάλεις το dvd να γράψει εκείνο το κανάλι, τότε" :turn:
nobig Φεβρουάριος 17, 2009 Author #4 Φεβρουάριος 17, 2009 για να προγραμματίσει εγγραφή, πιο εύκολα θα είναι από command prompt παρά από το dvd recorder, αν κρίνω από το lg που υπάρχει στο σαλόνι. Να φανταστείς κάθε φορά που ακούγεται η φράση "Α, να το γράψουμε αυτό", ακολουθείται από τη φράση "Διονύση, έλα να βάλεις το dvd να γράψει εκείνο το κανάλι, τότε" :turn: Αυτό φοβάμαι και εγω και ρωτάω αν υπάρχει κάποιο user interface bullet proof για να αποφύγω τα Κώστα έλα γράψε το τάδε, αν και ο πατέρας μου προγραμμάτιζε επιτυχώς το παλιό VHS
deninho Φεβρουάριος 17, 2009 #5 Φεβρουάριος 17, 2009 Και μένα ο πατέρας μου προγραμμάτιζε μια χαρά και το video, και από η βιντεοκάμερα έκανε "μοντάζ", κλπ. Το θέμα είναι ότι από κάποιο σημείο και μετά επαναπαύονται ότι θα υπάρχει ο Κώστας/Διονύσης/Φάνης/βάλε_όποιο_όνομα_θες, και δεν ασχολούνται Εγώ αυτό που είχα να πω είναι ότι δεν είναι αναγκαία πιο απλό το dvd recorder. Κατ'εμέ, αν μπορέσεις να βρεις ένα απλό interface, και να του γράψεις σύντομες και σαφείς οδηγίες με screenshots, για αυτά που θα κάνει κυρίως, θα τον βολέψει καλύτερα Άσε που μετά μπορεί να του καλοαρέσει και να σου ζητήσει και pc για να μπαίνει στο νετ (true story)
nobig Φεβρουάριος 17, 2009 Author #6 Φεβρουάριος 17, 2009 To pc για να μπαίνει στο net είναι πλέον Reality, άσε έχει κολλήσει ο Father
seph1roth Φεβρουάριος 17, 2009 #7 Φεβρουάριος 17, 2009 Μπορείς να δοκιμάσεις και το MythTV. Αν κι είναι πάνω σε linux, δεν σε πολυνοιάζει.Κατέβασε ένα LiveCD όπως Mythdora, Mythbuntu, Knoppmyth κτλ. και δες αν σε βολεύει.Ίσως για το h/w να μην χρειαστεί και configuration.Σε Windows μου άρεσε το Media Portal αλλά δεν θυμάμαι αν είχε και PVR λειτουργίες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.