ntoyzaster Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2009 Καλησπέρα,Είμαι συνδρομητής του ΟΤΕ και έχω το modem/router speedtouch 530 , το πρόβλημα μου είναι ότι έχω πολύ συχνά αποσυνδέσεις από το internet (1 φορά την ημέρα για περίπου 40 λεπτά γίνεται αποσύνδεση ανά 2 λεπτά )κατά μέσο όρο 1 φορά την ώρα , ένας γνωστός μου είχε παρόμοιο πρόβλημα και αγόρασε καινούργιο router και τώρα ζήτημα αν έχει 1 αποσύνδεση την ημέρα.Πριν προβώ στην λύση να αγοράσω καινούργιο router(αν και δεν είναι σίγουρο ότι αυτό είναι το πρόβλημα)θέλω να δω τον θόρυβο της γραμμής(DB)γιατί κάπου διάβασα ότι ο θόρυβος στην γραμμή παίζει ρόλο στις αποσυνδέσεις ,από όσο γνωρίζω μπορείς να δεις το DB από το router σου αλλά το interface του speedtouch είναι αισχρό κατά την γνώμη μου και δεν μπορώ να βρω που λέει τα DB με τίποτα.Ελπίζω να υπάρχει κάποιος στην κοινότητα που να έχει το προαναφερόμενο modem/router και να μπορεί να με βοηθήσει να βρω που μπορώ να δω τα Db ή κάποιος που μπορεί να έχει κάποια ιδέα στο τι μπορεί να φταίει.ΥΓ .screenshot από το interface του speedtouch(απο οτι κατάλαβα η κάθε version έχει διαφορές):screenshotΥΓ2.η γραμμή είναι 4mbs αν και αμφιβάλλω ότι έχει κάποια σχέση
andreas7 Φεβρουάριος 16, 2009 #2 Φεβρουάριος 16, 2009 Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα.Δες πρώτα απολα το θόρυβο που είπες και εσύ είναι κάπου στο μενού broadband connection (στο δικό μου είναι broadband connection-->dsl connection-->και πάνω αριστερά details).Δεν έχουμε το ίδιο router όμως, έχω το πιο καινούριο 585v7.Ψάξε για Line Attenuation και SN Margin και πες μας.Είχα πάρει τηλ στον οτε αλλά τπτ και άλλαξα router και πήρα αυτό που λέω παραπάνω.Πριν είχα το philips του οτε πάλι
ntoyzaster Φεβρουάριος 16, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 16, 2009 Kαλησπέρα!Uptime: 0 days, 0:08:47Modulation: G.992.5 Annex ABandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 253 / 4.095Data Transferred (Sent/Received) [KB/KB]: 0,00 / 0,00Output Power (Up/Down) [dBm]: 9,5 / 5,0Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,5 / 32,5SN Margin (Up/Down) [dB]: 34,5 / 12,0Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCMLoss of Framing (Local/Remote): 0 / 0Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0Loss of Link (Remote): 0Error Seconds (Local/Remote): 388 / 0FEC Errors (Up/Down): 0 / 0CRC Errors (Up/Down): 55 / 15HEC Errors (Up/Down): 1.121 / 6με βάση αυτό το post Τι είναι τα dB και οι μετρήσεις ποιότητας Signal-to-Noise - Attenuation - Powerείμαι σε ολα οκ,κατα πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση με το καινούργιο σου router?
andreas7 Φεβρουάριος 16, 2009 #4 Φεβρουάριος 16, 2009 Ναι τα στατιστικά σου είναι μια χαρά.Κατά πολύ βελτιώθηκε η κατάσταση, γύρω στο 1mbit πάνω και το βασικό είναι ότι σταμάτησαν τα dc.Είχα σίγουρα 1 την ώρα, μερικές φορές και κάθε 5 λεπτά μετά τις 8 το βράδυ.Τώρα μου κάνει 1 κα8ε 3-4 μέρες που είναι αλλαγή ip και μπαίνει πάλι αμέσως και όχι μετά από πολύ ώρα που έκανε πριν.Τώρα στην περίπτωση σου και επειδή τα στατιστικά είναι καλά θα σου πρότεινα να πάρεις από κανένα φίλο κανένα άλλο router να δοκιμάσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά καινούριου(μήπως φταίει ο ISP).Κάτι ακόμα , έχεις σε όλα τα τηλέφωνα φίλτρα?Αν όχι βάλε, και δες τι κάνει τότε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.