greekfragma Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2009 να και το δικο μου μετα την αναβαθμιση:banging: ακουω γνωμες (psu cable managment george th)ΠΟΤΕ μην τσακίζετε τα καλώδια data για sata σκληρούς.
jpavly Φεβρουάριος 15, 2009 #2 Φεβρουάριος 15, 2009 Το είδα στο "δείξτε το κουτί σας και μου άνοιξε το ενδιαφέρον". Discuss please Για αυτό μιλάμε.
mefistofelis Φεβρουάριος 15, 2009 #3 Φεβρουάριος 15, 2009 Και απο δικη μου εμπειρια χωρις να μπορω να το εξηγησω μερικες φορες οταν συνεδεα τον σκληρο με τσακισμενο καλωδιο , μπορει να μην τον αναγνωριζε καν πραγμα που δεν συνεβαινε ποτε αλλοτε
madg Φεβρουάριος 15, 2009 #4 Φεβρουάριος 15, 2009 σε παλιά dfi x38 είχα πρόβλημα με ένα δίσκο και τελικά αποδείχθηκε ότι έφταιγε το καλώδιο το οποίο φυσικά ήταν τσακισμένο :whistle2:
spc Φεβρουάριος 15, 2009 #7 Φεβρουάριος 15, 2009 Από την εμπειρία μου:Θέλει πολύ προσπάθεια και έλλειψη στοιχειώδους λογικής για να τσακίσεις ένα sata καλώδιο τόσο ώστε να μην παίζει.Μία μικρή ''κούρμπα'' θα την έχεις αφήσει πάντα.Για να μην παίζει πρέπει πρακτικά να καταφέρεις να μην αφήσεις ''κούρμπα'' / aka να ''σπάσεις'' το καλώδιο.
grgkopanas Φεβρουάριος 15, 2009 #8 Φεβρουάριος 15, 2009 Μία πολύ καλή λύση είναι να τυλίξεις το sata καλώδιο γύρω απο ένα μολύβι-στυλό και έτσι τραβόντας το το μεγαλώνεις όσο ακριβως θέλεις. http://www.youtube.com/watch?v=JuwczvF06GA κάπως έτσι.
greekfragma Φεβρουάριος 15, 2009 Author #9 Φεβρουάριος 15, 2009 από την εμπειρία μου τα περισσότερα sata καλώδια είναι αρκετά ευαίσθητα στο κόλπο με το τύλιγμα γύρω απο μολύβι ή στυλό.ειδικά τα κόκκινα sata των asus χαλάγανε για πλάκα όταν είχα δοκιμάσει τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκαν οι Core2.γνώμη μου είναι να τα αφήνετε ίσια...και εάν πρέπει να κάνουν κάπου γωνία πάρτε εκείνα με το γωνιακό βύσμα.
astrolabos Φεβρουάριος 15, 2009 #10 Φεβρουάριος 15, 2009 βρες κανένα link που να υποστηρίζει την άποψή σου ρε
spc Φεβρουάριος 15, 2009 #11 Φεβρουάριος 15, 2009 Το κολπο με το στυλο δεν το εχω δοκιμασει ποτε (αισθητικά μου κανει σαν την κορδελα που τυλιγουν το κουτι με τις παστες ). Το γωνιακό βύσμα τι δουλεια έχει βρε Φραγμα τώρα; Αφορα μονο το τερμα του καλωδιου. Σε τι θα σε βοηθησει οταν θες να κουρμπαρεις το καλωδιο καπου στη διαδρομη του (που ειναι το 99% των περιπτωσεων);
Athens2004 Φεβρουάριος 15, 2009 #12 Φεβρουάριος 15, 2009 Βασικα πρεπει να το διπλώσεις και να το χτυπήσεις με σφυρι για να διπλώσει τοσο ωστε να μην δουλευει , η να του κάνεις τσάκιση γαμάτη ακριβώς στην ένωση την πλαστική του βύσματος . Κάπως υπερβολή μου κάνει το τοπικ :/ Tοσο καιρό πάντως και με τα σατα της ασους αλλα και με αλλα δεν ειχα προβλεμ .
ea6gka Φεβρουάριος 15, 2009 #13 Φεβρουάριος 15, 2009 και εγω ποτε δεν ειχα προβλημα και τα εχω ταλαιπωρησει αρκετα
fotme Φεβρουάριος 15, 2009 #14 Φεβρουάριος 15, 2009 Σε φυσικο επιπεδο, για να γινει κατι τετοιο πρεπει οι ινες μονωσης στα εσωτερικα καλωδια να κοπουν και να κανουν επαφη, ετσι ωστε να μην δουλευει μετα. Τι να πω? προσωπικα δεν μου εχει συμβει αυτο ασχετως αν τα εχω διπλωσει για να μην ποιανουν χωρο.
mech5107 Φεβρουάριος 15, 2009 #15 Φεβρουάριος 15, 2009 Ούτε έμενα έχει χαλάσει ποτέ καλώδιο και τα έχω ταλαιπωρήσει αρκετά, και από Asus και από Gigabyte και χύμα... Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να χάλασαν, αλλά για να κάνεις τέτοιο τσάκισμα, πρέπει να το ζορίσεις πάρα πολύ...δηλαδή και να κάνεις τέτοια γωνία, θα ξεκουμπώσει... Edit: Sata καλώδια με βύσμα παράλληλα στο καλώδιο υπάρχουν? Για να φεύγουν κατευθείαν από την μητρική...
thanassis Φεβρουάριος 15, 2009 #16 Φεβρουάριος 15, 2009 το αναφέρει πάντως σε manual από μητρικές και το θεωρώ αυτονόητο ότι καταστρέφεται, όχι να έχει μια μικρη κλίση, κούρμπα αλλά να κάνει γωνία 90 μοιρών
SLN Φεβρουάριος 15, 2009 #17 Φεβρουάριος 15, 2009 Πρεπει να εισαι πολυ Φαρμας για να καταφερεις να τσακισεις ενα καλωδιο σε σημειο να μη δουλευει. Σε chieftec οπου οι δισκοι μπαινουνε "ανφας" ειχα νορμαλ καλωδια (χωρις γωνιακο βυσμα) για ~3 μηνες και με την κλειστη πορτα πιεζονταν αρκετα η επαφη σε σημειο τσακισματος. Αυτο σε 5 δισκους. Κανενα προβλημα. Τα καλωδια τα χρησιμοποιω ακομα σε αλλο κουτι. Βεβαια δεν ειχα "προσπαθησει" να κανω ποτε raid 0 σε Windows 2003 με αυτους τους δισκους... Μηπως εκει εγκειται το προβλημα?? :hehe: P.S. ο τιτλος "Μην τσακίζετε τα καλώδια Sata" παραπεμπει τρελλα σε οδηγιες χρησης φουρνου μικροκυματων "Μην βαζετε μεσα την γατα σας"
jpavly Φεβρουάριος 15, 2009 #18 Φεβρουάριος 15, 2009 Ο Φράγμας μιλάει για αυτό: Κάπως υπερβολή μου κάνει το τοπικ :/ Tοσο καιρό πάντως και με τα σατα της ασους αλλα και με αλλα δεν ειχα προβλεμ . Το είδα μέσα στο "δείξτε το κουτί σας" και ήταν ευκαρία για θέμα By the way κι εγώ σπιράλ τα έχω χρόνια τώρα, δεν είχα κανένα θέμα.
thanassis Φεβρουάριος 15, 2009 #20 Φεβρουάριος 15, 2009 ααααααααα, άρα μην κάνετε μπούκλες τα καλώδια πείτε καλύτερα για να καταλάβουμε!!! κάνει να τα κάνουμε μπούκλες ναι η όχι??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.