spartacusgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2009 Ειχα dual-boot vista x64 με linux mint x64. Τα βιστα με σαλταραν δεν μπορουσα με τιποτα να τρεξω το sony vegas x64.Το mint εβγαλε την 6 εκδοση.Ετσι αποφασισα να βαλω xp x64 και mint 6.Εβαλα στο dvd να κανω boot τα xp64 αλλα ξεκινωντας μου λεει οτι δεν βρισκει σκληρο δισκο :shock: Υπαρχει κανεις τροπος να τον πατησω κανα φορματ και να τα ξαναβαλω ολα απο την αρχη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 Θέλει drivers για τον sata controller σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 14, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 drivers? Τοσο καιρο μπαινει κανονικα αμα κανω boot απο τον σκληρο. Γιατι να μην τον βλεπει οταν κανω boot απο το dvd; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 14, 2009 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 Τι? Τα xp θέλουν drivers για να δουν τους sata δίσκους. Τα vista δεν θέλουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 14, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 Ο δισκος ειναι IDE (PATA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 14, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 My bad...Το cd σου είναι οκ?τσέκαρε cd, cd-rom, καλώδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 14, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2009 Το αστειο ειναι οτι οταν κανει boot τον βλεπει στο bios ενω στην συνεχεια οταν ξεκιναει το dvd μου βγαζει οτι δεν υπαρχει σκληρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Φεβρουάριος 15, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2009 κανε boot με το live cd του mintαφου κρατησεις οτι backup θελειςστην συνέχεια με το GParted (θα το βρειςστο Synaptic αν δεν υπάρχει ήδη στο cd)καθαρισε τους σκληρουςκαι ξανα δοκίμασε να κανεις εγκαταστασηαφου τον βλεπεις απο bios δεν ειναι λογικο να μην τον βλέπει στο formatΤο cd σου είναι οκ?τσέκαρε cd, cd-rom, καλώδια...το πιο λογικο ειναι να φταιει κατι τετοιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 15, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2009 Δοκιμασα με gparted βρηκα τα partition, τα εσβησα. Τωρα με το που παω να κανω εγκατασταση(ξανα το mint) μου βγαζει σφαλμα error 22 και δεν προχωραει η εγκατασταση. Για να δουμε τι αλλο θελει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Φεβρουάριος 16, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 εισαι σιγουρος οτι εχεις επιλεγμενο το cd/dvd drive και οχι τον hdd απο το mobo?με το cd τον windows σου βγάζει error?η μονο απο το mint? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 16, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 εισαι σιγουρος οτι εχεις επιλεγμενο το cd/dvd drive και οχι τον hdd απο το mobo?με το cd τον windows σου βγάζει error?η μονο απο το mint?ναι ειμαι σιγουρος διοτι το εχω παντα να μπουταρει απο το dvd για να κανω δοκιμες.με το cd τον windows βγάζει errorμε το mint δουλευει κανονικα, μεχρι ομως να φτιαξω τα partition. Οταν παω να κανω τις αλλαγες το βγαζει αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 16, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 Τι? Τα xp θέλουν drivers για να δουν τους sata δίσκους. Τα vista δεν θέλουν. Όλα θέλουν drivers φίλε. Η σωστότερη διατύπωση είναι ότι τα xp, λόγο παλαιότητας, δεν έχουν ενσωματωμένους drivers για τα περισσότερα από τα νέα μπόρντ και για αυτόν τον λόγο χρειάζονται το F6 στην αρχή της εγκατάστασης (και πρόσθεση των απαραίτητων drivers μέσω δισκέττας και μόνο , άλλο μειονέκτημα τους αυτό)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Φεβρουάριος 24, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2009 Υστερα απο πολλες δοκιμες εχω εναν σκληρο δισκο με 2 partition σε συστημα αρχειων ntfs και ενα προβληματικο mbr. Μπορω να χρησιμοποιησω τον σκληρο μονο σαν αποθηκευτικο χωρο και οχι για boot.Με το cd των windows xp ή το dvd των vista μου βγαζει οτι δεν υπαρχει δισκος (Παλαιοτερα προχωρουσε η εγκατασταση κανονικα [οταν δεν ειχε μπει το λινουξ - grub)Με το cd του mint βγαζει ειτε error 17 ειτε 22 ειτε IO error (Input - Output).Πως γινεται να επεμβω στο grub και να μπορεσω να ξανακανω dual boot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spartacusgr Μάρτιος 16, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2009 Βρηκα ακρη με αυτο :http://www.ptdd.com/manual2.htmΕσβησα τελειως τον mbr και εκανα μια εγκατασταση το PCLINUXOS 2009. Τουλαχιστον τωρα ελπιζω να μπορεσω να το σβησω πιο ευκολα και να ξαναβαλωα αργοτερα win + linux (dual boot). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.