Jump to content

Πως διαγραφω vista+mint (dual boot)

spartacusgr

Recommended Posts

Ειχα dual-boot vista x64 με linux mint x64.

Τα βιστα με σαλταραν δεν μπορουσα με τιποτα να τρεξω το sony vegas x64.

Το mint εβγαλε την 6 εκδοση.

Ετσι αποφασισα να βαλω xp x64 και mint 6.

Εβαλα στο dvd να κανω boot τα xp64 αλλα ξεκινωντας μου λεει οτι δεν βρισκει σκληρο δισκο :shock:

Υπαρχει κανεις τροπος να τον πατησω κανα φορματ και να τα ξαναβαλω ολα απο την αρχη;

κανε boot με το live cd του mint

αφου κρατησεις οτι backup θελεις

στην συνέχεια με το GParted (θα το βρεις

στο Synaptic αν δεν υπάρχει ήδη στο cd)

καθαρισε τους σκληρους

και ξανα δοκίμασε να κανεις εγκατασταση

αφου τον βλεπεις απο bios

δεν ειναι λογικο να μην τον βλέπει στο format

Το cd σου είναι οκ?

τσέκαρε cd, cd-rom, καλώδια...

το πιο λογικο ειναι να φταιει κατι τετοιο

Δοκιμασα με gparted βρηκα τα partition, τα εσβησα. Τωρα με το που παω να κανω εγκατασταση(ξανα το mint) μου βγαζει σφαλμα error 22 και δεν προχωραει η εγκατασταση. Για να δουμε τι αλλο θελει.

εισαι σιγουρος οτι εχεις επιλεγμενο το cd/dvd drive και οχι τον hdd απο το mobo?

με το cd τον windows σου βγάζει error?

η μονο απο το mint?

ναι ειμαι σιγουρος διοτι το εχω παντα να μπουταρει απο το dvd για να κανω δοκιμες.

με το cd τον windows βγάζει error

με το mint δουλευει κανονικα, μεχρι ομως να φτιαξω τα partition. Οταν παω να κανω τις αλλαγες το βγαζει αυτο.

Τι? Τα xp θέλουν drivers για να δουν τους sata δίσκους. Τα vista δεν θέλουν.

Όλα θέλουν drivers φίλε.

Η σωστότερη διατύπωση είναι ότι τα xp, λόγο παλαιότητας, δεν έχουν ενσωματωμένους drivers για τα περισσότερα από τα νέα μπόρντ και για αυτόν τον λόγο χρειάζονται το F6 στην αρχή της εγκατάστασης (και πρόσθεση των απαραίτητων drivers μέσω δισκέττας και μόνο :( , άλλο μειονέκτημα τους αυτό)...

• 2 weeks later...

Υστερα απο πολλες δοκιμες εχω εναν σκληρο δισκο με 2 partition σε συστημα αρχειων ntfs και ενα προβληματικο mbr. Μπορω να χρησιμοποιησω τον σκληρο μονο σαν αποθηκευτικο χωρο και οχι για boot.

Με το cd των windows xp ή το dvd των vista μου βγαζει οτι δεν υπαρχει δισκος (Παλαιοτερα προχωρουσε η εγκατασταση κανονικα [οταν δεν ειχε μπει το λινουξ - grub)

Με το cd του mint βγαζει ειτε error 17 ειτε 22 ειτε IO error (Input - Output).

Πως γινεται να επεμβω στο grub και να μπορεσω να ξανακανω dual boot?

• 3 weeks later...

Βρηκα ακρη με αυτο :

http://www.ptdd.com/manual2.htm

Εσβησα τελειως τον mbr και εκανα μια εγκατασταση το PCLINUXOS 2009. Τουλαχιστον τωρα ελπιζω να μπορεσω να το σβησω πιο ευκολα και να ξαναβαλωα αργοτερα win + linux (dual boot).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.