Jump to content

Antec 900 - Μετατροπή από midi σε full tower + υδρόψυξη με διπλό κύκλωμα και 4 ψυγεία

speedster

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...

Έβαλα πρόσφατα υδρόψυξη στο Antec 900 και αντιμετώπισα αρκετά έντονο πρόβλημα με τους χώρους. Προσπάθησα να χωρέσω 1 διπλό ψυγείο gts 240 xflow, και 1 μονό black ice extreme ( το χοντρό ψυγείο) ώστε να ψύξω τον επεξεργαστή. Το κουτί μου είναι rev.1 οπότε δεν έχει τρύπες για cable management ούτε για υδρόψυξη.

Σύντομα όμως μπήκε το μικρόβιο μέσα μου και βλέποντας τις μόντες του Κοπρίτη και επειδή βρέθηκαν άλλα 2 διπλά ψυγεία και μια αντλία στα χέρια μου, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα πρότζεκτ κάπως περίεργο μετά την εξεταστική.

Ο λόγος που γράφω το θέμα ειναι για να πάρω ιδέες για την καλύτερη υλοποίηση... Σκέφτομαι να μετατρέψω το Antec 900 σε full tower προσθέτωντας ένα μέρος από ένα άλλο κουτί 900 στη βάση αυτού του κουτιού ώστε να επεκταθεί σε υψος το κουτί. Στο κάτω διαμέρισμα θα βάλω τα δύο διπλά ψυγεία με σιτα αριστερά δεξια όμοια με του 900 για να ψύχονται. Σκοπεύω επίσης αφού θα έχω δανειστεί μέρη από 900 να βάλω και ενα cage για 3 δίσκους επιπλέον στο μπροστινό του κομμάτι. Παράλληλα με τρύπες που θα γίνουν στο σύνδεσμο των δύο κουτιών θα περάσουν τα καλώδια του 2ου συστήματος υδρόψυξης που θα ψύχει την κάρτα γραφικών.

Παρατηρήσεις.

1) Για λόγους ομοιομορφίας σκέφτηκα να βρω δευτερο 900 για να γίνει η μόντα. όποιος έχει κανένα κατεστραμμένο 900ή μέρη αυτού, τον παρακαλώ να βοηθήσει στο project συνεισφέροντας ότι δεν χρειάζεται. Σε περίπτωση που δεν βρω 900 τότε θα πρέπει να παντρέψουμε κομμάτια από παλια κουτιά υπολογιστών ( δωρεές ευπρόσδεκτες)

2) Σκέφτομαι να βάλω ροδάκια γιατι μετά το κουτί θα είναι ασήκωτο. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ;

3) Αν εξαιρέσετε ένα βάψιμο που είχα κάνει στο παλιο μου κουτί, είμαι άσχετος από modding. Μόνο διαβάζω περί μετατροπών. Κάθε γνώση - παρατήρηση και βοήθεια ευπρόσδεκτη.

post-5835-1416073843,2501_thumb.jpg

φτηνα ροδακια μπορεις να βρεις σε αυτους που κανουν αυτες τις κλασικες γκρι ντουλαπες αλουμινιου, που τις βαζουν συνηθως εξω στο μπαλκονι

και σε μαραγκους.. που βαζουν ροδακια σε συρταρια,κωμοδινα κλπ

Δες στα θέματα για Phase change κλπ στην κατηγορία Extreme Cooling ;)

Πολλές φορές έχει κατασκευαστεί ένα κάτω μέρος όπως αυτό που λες για να μπει το phase.

Θα πάρεις ιδέες αρκετές.

Παντως ετσι οπως ειναι το κουτι σου θα μπορουσες με 2 τρυπουλες να βγαλεις εξω το 12αρι ψυγειο και θα ησουν αισθητα καλυτερα...Γινεται ενας πανικος εκει μεσα η αληθεια ειναι...:cool:

Γιατί 2*240? Από την στιγμή που ψύχεις μόνο cpu τότε φτάνει και το ένα, μην σου πω ότι θα έβαζα και την κάρτα πάνω με το ένα διπλό μόνο.

Παντως ετσι οπως ειναι το κουτι σου θα μπορουσες με 2 τρυπουλες να βγαλεις εξω το 12αρι ψυγειο και θα ησουν αισθητα καλυτερα...Γινεται ενας πανικος εκει μεσα η αληθεια ειναι...:cool:

το σκέφτηκα αυτό αλλά θα έχω λογικά πρόβλημα με τη ροή λόγω μεγάλου κυκλώματος αν κρατήσω τη μια αντλία και έχω 3 ψυγεια και 2 μπλοκ. Επίσης στην πισω θέση έχω βάλει το μικρό το 12αρι οποτε αν κρεμούσα εξωτερικά το 24αρι θα είχαμε πρόβλημα γιατί ο εξερχόμενος αέρας από το μικρό θα ζέστανε το μεγάλο ψυγείο. Επίσης σκέφτομαι και για αισθητικούς λόγους να το έχω μέσα σε κουτί αντί να κρέμεται εξωτερικά

Γιατί 2*240? Από την στιγμή που ψύχεις μόνο cpu τότε φτάνει και το ένα, μην σου πω ότι θα έβαζα και την κάρτα πάνω με το ένα διπλό μόνο.

Σκεφτόμουν σε επόμενη φάση να ψύξω τα πάντα. northbridge,southbridge, mosfets. και απο τη στιγμή που έπεσαν στα χέρια μου τα δύο ψυγεία επιπλέον σκέφτηκα να φτιάξω τώρα την υποδομή. Άλλωστε ειναι περίεργο πρότζεκτ και με ιντριγκάρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.