Jump to content

Άγνωστος επεξεργαστής

Xzibit

Recommended Posts

Έκανα αναβάθμιση στον επεξεργαστή Q9650 και update το BIOS δίνοντας το PC στο πλαίσιο.

Λειτουργεί κανονικά αλλά όταν κάνω δεξί κλικ στον υπολογιστή ιδιότητες μου γράφει μόνο την ταχύτητα και όχι το μοντέλο.

Και στη διαχείριση συσκευών αντί να γράφει Intel Core 2 Quad 9650 γράφει άγνωστη συσκευή χωρίς όμως ερωτηματικό.

Επίσης όταν ανοίγω το PC το POST δείχνει μόνο την ταχύτητα και όχι το μοντέλο.

Η μητρική μου έιναι η Gigabyte P35C-DS3R και πιστεύω για να τον δει σωστά ότι θέλει την έκδοση F12e του BIOS από την F10 που μου εγκατέστησαν.

Το πρώτο link που δίνω για να δείτε έιναι για τις εκδόσεις BIOS και το δεύτερο για τους επεξεργαστές που υποστηρίζει και την έκδοση του BIOS στον κάθε επεξεργαστή.

Ποιά είναι η γνώμη σας;

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2551

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2551

φίλε κάνε αναβάθμιση στο καινούριο BIOS αλλά ΟΧΙ με το @BIOS μην την τουβλιάσεις!!! κάνε το σε dos (αν θέλεις βοήθεια πες μας να σου εξηγήσουμε πως γίνεται)

μπορεί να μην κάθισε καλά το BIOS που σου έβαλαν και γι αυτό να μην έχεις σωστή υποστήριξη, επίσης σκέψου ότι είναι καινούριος cpu σε παλιά μητρική, άρα παίζει βασικό ρόλο το bios, εμένα αρνούνταν η μητρική της υπογραφής να τρέξει τις μνήμες πάνω από τα 800, μεχρι την αναβάθμιση από το 1.0 στην εκδοση 1.5 !!!

Με Q-Flash είναι καλύτερα πιστέυω γιατί δεν χρειάζεται να μπαίνω στα Windows που απαιτεί το @BIOS.

Διάβασα τις οδηγίες και λέει ότι γίνεται και με USB Flash γιατί Floppy Drive δεν έχω.

Αλλά παρόλο που είναι FAT32 το USB Flash και μετέφερα τα αρχέια του BIOS όπως λένε οι οδηγίες δεν τα εμφανίζει.

Έκανα επανεκκίνηση και στο POST πάτησα το πλήκτρο END και με έβγαλε ένα μικρό παράθυρο που έγραφε Q-Flash Utility.

Είχα συνδεμένο το USB Flash αλλά δεν μου εμφάνιζε το αρχείο και έλεγε 0 files.

Διαβάστε και εσείς τις οδηγίες παρακάτω και πέιτε μου τι φταίει.

Αν πρέπει να γίνει με Floppy Drive πάντως δε θα το κάνω μόνος μου και θα δώσω το PC σε κατάστημα.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/tech_qflash.htm

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/flashbios_qflash.pdf

μια χαρά είναι το @bios εμείς αυτό χρησιμοποιούμε στην δουλειά και δεν πάθαμε ποτέ τίποτα. μόνο μην σου κοπεί το ρεύμα και φυσικά να κλείσεις όλα τα άλλα προγράμματα.

Με Q-Flash θα το κάνω update βρήκα τι έφταιγε.

Δημιούργησα φάκελο βάζοντας τα αρχεία μέσα γιατί θυμήθηκα ότι και το πλάισιο έιχε κάνει στην επιφάνεια εργασίας όταν το πήρα το PC.

Σχετικά με την χρέωση δεν το είχα δώσει το PC μόνο για Update του BIOS αλλά και για τοποθέτηση μνήμης και επεξεργαστή και όλα αυτά χρεώθηκαν 20 ευρώ.

Παδιά μήπως μπορεί κάποιος να μου δείξει αναλυτικά πως γίνεται από usb flash update γαι να κάνω σε μια dfi dk t2rs p45 ultra γιατί έβαλα έναν Q9550 E0 step και πάω να δω θερμοκρασίες σε real temp 3.00 και δείχνει

core 0 38

core 1 29

core 2 34

core 3 35 και να σημειώσω ότι κάνω prime95 και δεν ανεβαίνουν παρά 2-3 βαθμούς αλλά ο core 0 δεν αλλάζει με τίποτα...! εεεεε....help..?:hm:

θα σου πω πως το έκανα εγώ και είναι και ο πιο εύκολος τρόπος!!!! θα πας εδώ, στο ποστ του kallileo http://www.thelab.gr/showpost.php?p=673030&postcount=10 και θα κατεβάσεις το εργαλείο και θα ακολουθήσεις τα βήματα που έχει στην φώτο

Σημείωση: διαγράφονται τα αρχεία του usb flash οπότε φρόντισε να τα κρατήσεις!!!

αφού γίνει αυτό, κατέβασε το τελευταίο bios της μητρικής σου

μήπως λέγεται LANPARTY DK P45-T2RS PLUS ???? γιατί αυτήν βρήκα μόνο... δεν βρήκα ultra

αν λοιπόν είναι αυτή, το αρχείο για την αναβάθμιση είναι αυτό

θα το κατεβάσεις, θα το αποσυμπιέσεις, και θα βρεις μέσα 3 αρχεία, τα οποία θα βάλεις χύμα μέσα στο φλασάκι, είναι το AUTOEXEC.BAT, AWDFLASH.EXE, D45PDC29.BIN

αν πει ότι υπάρχει το autoexec.bat θα πατησεις να κρατήσει το τελευταίο...

θα ξεκινήσεις τον υπολογιστή από το φλασάκι και είτε θα ξεκινήσει αυτόματα η αναβάθμιση, είτε θα σου βγάλει γραμμη εντολών, όπου θα γράψεις

AWDFLASH D45PD29.BIN /cks/sn/py/cc/cd/cp/ld/qi/WB/ch

να ξέρεις μπορεί να μην χρειάζονται και όλοι αυτοί οι διακόπτες αλλά έτσι το έχει στο autoexec.bat

φίλε κάνε αναβάθμιση στο καινούριο BIOS αλλά ΟΧΙ με το @BIOS μην την τουβλιάσεις!!! κάνε το σε dos (αν θέλεις βοήθεια πες μας να σου εξηγήσουμε πως γίνεται)

μπορεί να μην κάθισε καλά το BIOS που σου έβαλαν και γι αυτό να μην έχεις σωστή υποστήριξη, επίσης σκέψου ότι είναι καινούριος cpu σε παλιά μητρική, άρα παίζει βασικό ρόλο το bios, εμένα αρνούνταν η μητρική της υπογραφής να τρέξει τις μνήμες πάνω από τα 800, μεχρι την αναβάθμιση από το 1.0 στην εκδοση 1.5 !!!

γιατι οχι με το @BIOS ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.