Jump to content

Κολλημενος sensor

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η θερμοκρασια του ενος πυρηνα ειναι κολλημενη στα 41 και απο το realtemp εχω 0 movement αρα ολα δειχνουν οτι εχει κολλησει ο sensor του..

Ειναι αυτο αιτια για RMA?

Επανερχομαι γιατι τελικα ο sensor κανει κατι περιεργα.. Κατεβασα το νεο realtemp (v.3) και το sensor test βλεπει movement 1 αντι για το 0 της προηγουμενης εκδοσης.. Παρολαυτα σε idle ειναι καρφωμενος στα 41 (ο αλλος ειναι 38) και δεν ανεβαινει/κατεβαινει ουτε αμα τρεξω superpi (ορισμενο να το τρεχει μονο αυτος). Απο την αλλη ομως ετρεξα ενα 3dmark και πηγε στα 44..

Τελικα ειναι κολλημενος η οχι?

κι εμενα ο q9550 κανει κατι τρελα με ενα απο τους σενσορες αλλα με το λιγο ψαξιμο που εκανα σημερα σε διαφορα threads φαινεται να ειναι κοινο προβλημα με αρκετα 45nm κομματια...Παντως δεν επηρεαζει τιποτα και θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις ενα απο τους υπολοιπους σενσορες ως σημειο αναφορας....(τωρα αν εσενα ειναι και οι 2 ετσι τοτε δεν ξερω!) μενει κολλημενος και εμενα στους 40 σε idle αλλα μολις περασουν οι αλλοι σενσορες τους 40 ξεκιναει και αυτους και δειχνει κανονικα (3-4 βαθμους πιο πανω αλλα ειναι στα ορια λαθους)

Παντως αν πας για rma και δεκτουν πες μου να το εχω στα υποψην:jump1:

Btw εδω ειναι το λινκ στο thread που ανοιξα χθες:

βαλε το core temp να τρεχει και μετα τρεξε το Intel BurnTest για να σιγουρευτεις οτι οντως εχει κολλησει ο sensor

wow!!! απιστευτο προγραμμα....10+ βαθμους πανω απο οτι με το prime 95!!! ευτυχως το περασα¨):jump1:

Πηρα τηλεφωνο πλαισιο και μου ειπαν οτι για κολλημενους σενσορες ισχυει rma.. Αλλα για "demi" καταστασεις οπως η δικη μου :tomato: δε ξερω τι παιζει..

Πηρα τηλεφωνο πλαισιο και μου ειπαν οτι για κολλημενους σενσορες ισχυει rma.. Αλλα για "demi" καταστασεις οπως η δικη μου :tomato: δε ξερω τι παιζει..

παντως αν προχωρησεις σε αντικατασταση keep me posted για την εξελιξη!

οχι πως θα τον δωσω αλλα ειναι καλο να εχεις επιλογες:neo:

φίλε επειδή απ ότι κατάλαβα όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν με βάση το Tj max και υπολογίζουν την θερμοκρασία αντί να την δέχονται από το sensor, (έτσι το κατάλαβα εγώ) είναι στο περίπου η θερμοκρασία ή μπορεί το πρόγραμμα να μην μπορεί να διαβάσει στη συγκεκριμένη μητρική την θερμοκρασία, κάνε μια άλλη πιο σίγουρη δοκιμή

άνοιξε τον υπολογιστή κρύο και μπες στο BIOS και τσέκαρε στο Hardware Monitor την θερμοκρασία, τρέξε μετά κάποιο πρόγραμμα για λίγη ώρα και αφού πιάσεις με το χέρι ότι ζεστάθηκε η ψύκτρα, κάνε restart, μπες στο bios και έλεγξε θερμοκρασία, λογικά αν έχει ανέβει, δεν θα πέσει ακαριαία

ψύκτρα την στοκ έχεις??? γιατί αν έχεις αλλάξει μπορεί και πραγματικό να είναι το νούμερο!!!!

εμένα είχε idle 40+ και full load 85 και τώρα έπεσε με την αλλαγή ψύκτρας στους 38-40 σε full load!

• 1 month later...

Μία από τα ίδια, πήρα χτές έναν Q8300 και μου δείχνει 41 βαθμούς σε 2 πυρήνες σταθερά, ενώ οι άλλοι δύο σένσορες δουλέυουν κανονικά ενώ αυτοί μόνο αν ξεπεράσω τους 41 βαθμούς.

Οι υπόλοιποι τι κάνατε τους πήγατε για rma?

• 4 weeks later...

Τα ίδια και ο δικός μου Ε5200, κολλημένος ο ένας σένσορας στους 47 βαθμούς.

απο εκει και πάνω ακολουθάει κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.