fanisk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2009 Καλησπερα ! Αεροσυμπιεστης...χμμμ σωστα το ειπα? Θελω να αγορασω εναν αεροσυμπιεστη(νομιζω ετσι λεγεται) για να καθαριζω το pc ευκολα και γρηγορα. Καλα τα σπρευ πεπιεσμενου αερα αλλα εκτος του οτι ειναι ακριβα τελειωνουν και γρηγορα(Ουτε η Πετρουλα δεν τελειωνει τοσο γρηγορα) ! Εχετε καποιον? Αν ναι ποιον, απο που και ποσο? Να παω στο γνωστο Praktiker ή κανα παρομοιο καταστημα και να παρω οποιον βρω? Εβλεπα διαφορες τιμες και βρηκα μερικους με ~300€ αλλα νομιζω οτι ειναι αρκετα για την χρηση που το θελω.. Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 11, 2009 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Εν αρχή ειν οι Atlas Copco αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να δόσης αυτά που κοστίζουν.Αρκετά καλοί είναι οι Toros.Για την χρίση που το θέλεις και την πιο σαβούρα να πάρεις, θα σου κρατήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris123 Φεβρουάριος 11, 2009 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Πήρα από ένα μαγαζί της γειτονιάς , noname , 2 ίππων , με φούσκα 25 λίτρων , 120 ευρωπουλάκια ! Κάνει φασαρία ο ριμάδης και τρέχει να φύγει και τον καβαλάω ! Συντονίζεται και το μπαλκόνι , γιατί που να τον δουλέψεις μέσα στο σπίτι , βγαίνει και η γειτόνισα από απέναντι σαστισμένη ! Γενικά , ΚΑΛΗ φάση ! Αποτελεσματικό ξεσκόνισμα , αρκεί να μην μαζέψει υγρασία η φούσκα και φτύνει υδρατμούς πάνω στην πολύτιμη μητρικούλα !Υπάρχουν και αεροσυμπιεστές χωρίς φούσκα ........ χαλάνε εύκολα , δεν έχουν μεγάλη πίεση , και κάνουν ΦΑΣΑΡΙΑΑΑΑ Του έχω πιει το αίμα και μια μέρα θα με εκδικηθεί ................ (το νιώθω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 11, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Οκ Γιαγκο θα περασω απο το Praktiker και θα παρω οποιον βρω να μου γεμιζει το ματι.Οχι τιποτα αλλο, αλλα με τοσα σπρευ πεπιεσμενου απο το Πλαισιο θα ειχα παρει 2-3 συμπιεστες τωρα:giveup:Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 11, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Πήρα από ένα μαγαζί της γειτονιάς , noname , 2 ίππων , με φούσκα 25 λίτρων , 120 ευρωπουλάκια ! Κάνει φασαρία ο ριμάδης και τρέχει να φύγει και τον καβαλάω ! Συντονίζεται και το μπαλκόνι , γιατί που να τον δουλέψεις μέσα στο σπίτι , βγαίνει και η γειτόνισα από απέναντι σαστισμένη ! Γενικά , ΚΑΛΗ φάση ! Αποτελεσματικό ξεσκόνισμα , αρκεί να μην μαζέψει υγρασία η φούσκα και φτύνει υδρατμούς πάνω στην πολύτιμη μητρικούλα !Υπάρχουν και αεροσυμπιεστές χωρίς φούσκα ........ χαλάνε εύκολα , δεν έχουν μεγάλη πίεση , και κάνουν ΦΑΣΑΡΙΑΑΑΑ Του έχω πιει το αίμα και μια μέρα θα με εκδικηθεί ................ (το νιώθω)Φιλε Chris γελασα με το ποστ σου :clap:Πως προστατευεις την φουσκα απο την υγρασια? (ναι δεν εχω ιδεα...)Για την φασαρια δεν με νοιαζει τοσο...γιατι οση φασαρια θα κανει το μηχανακι, αλλη τοση κανει το Ibiza της διπλανης μεζονετας οταν ερχεται/φευγει 4-5 το πρωι και σηκωνεται η γειτονια στο ποδι με την εξατμιση του.Δηλαδη να παω στο Praktiker και να ψαξω μεταξυ οσων εχουν φουσκα μονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris123 Φεβρουάριος 11, 2009 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Το είχα ρωτήσει στο μαγαζί , αλλά ο τύπος "είχε πολύ δουλειά" και δεν μου απάντησε ! Ξέρεις τώρα , ο κλασικός ελληνάρας που αν είναι να το πάρεις το "πράμα" ...άντε πάρτο , αλλιώς μη με ρωτάς και πολλά ! (άνοιξε κάνα βιβλίο, αγράμματε) ! Τέλος πάντων , εγώ το φαινόμενο της υγρασίας το παρατηρώ πιο πολύ το καλοκαίρι ! Αν είναι ανάμεσά μας κάποιος υδραυλικός - ψυκτικός κλπ κλπ ας μας βοηθήσει ! Στο κάτω μέρος (στην κοιλιά) της φούσκας του αεροσυμπιεστή (εγώ σαν γνήσιος ΕΛΛΗΝ το ήξερα με το όνομα κονφλέρ) , υπάρχει μια βαλβιδούλα , και την ανοίγω μετά από κάθε καλό φύσημα και στάζει το νεράκι ! Επίσης παρατήρησα ότι αν βάλεις πιστόλι με μακρύ στόμιο , η υγρασία αυξάνεται αναλογικά (παρακαλώ τον ψυκτικό του φόρουμ όπως προβεί στις απαραίτητες επεξηγήσεις) .Όπως έγραψα πιο πάνω , εγώ αγόρασα έναν "χύμα στο κύμα" ! Φυσικά μπορείς να βρεις και ακριβότερους , πιο πολιτισμένους αεροσυμπιεστές ! Δεν είναι ανάγκη όλοι τους να χορεύουν καρσιλαμά όταν δουλεύουν ! Εμένα το κάρμα μου αυτό ήταν , πάει , τελείωσε , δέσαμε τώρα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 11, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Chris Θα περασω αυριο απο το Praktiker να δω συμπιεστες και τιμες, και αν βρω κανα πωλητη με κεφια να ρωτησω 5 πραγματα για να με βοηθησει, θα τον παρω και θα πω εντυπωσεις μολις γυρισω σπιτι. Ευχαριστω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris123 Φεβρουάριος 11, 2009 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Chris Θα περασω αυριο απο το Praktiker να δω συμπιεστες και τιμες, και αν βρω κανα πωλητη με κεφια να ρωτησω 5 πραγματα για να με βοηθησει, θα τον παρω και θα πω εντυπωσεις μολις γυρισω σπιτι. Ευχαριστω ! Αφού θα πας στο Praktiker , θα σε εξυπηρετήσουν ! Εγώ το πήρα από "ΜΑΣΤΟΡΑ" !! :dance3: Πάρε το αμάξι ! Δεν σηκώνονται τα ρημάδια ....... :yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 11, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Φεβρουάριος 12, 2009 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Και γιατί δεν παίρνεις ένα φυσερό να τελειώνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 12, 2009 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Και γιατί δεν παίρνεις ένα φυσερό να τελειώνεις? με 11 ευρώ καθάρισες! Σωστός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Φεβρουάριος 12, 2009 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Και γιατί δεν παίρνεις ένα φυσερό να τελειώνεις? π. χ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 12, 2009 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 ή από εδώ http://www.aia.gr/pages.asp?pageID=1137&langID=1 παρόμοιο με 11,90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Φεβρουάριος 12, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Για να ειμαι ειλικρινης ειχα ξεχασει οτι υπαρχουν τα blowers.. Τελικα πηγα στο Leroy Merlin στο αεροδρομιο μιας και ειναι πιο κοντα απο οτι το Praktiker, και πηρα ενα blower: Bormann BBL5000 230V~50Hz 500W 13000min^-1 2.8m^3 Τα specs του, κοστος 13.90€. Μολις το δοκιμασα και μπορω να πω οτι με καλυπτει Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 12, 2009 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 Blower απο praktiker ποσο περιπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Φεβρουάριος 12, 2009 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2009 To κολπο με τα blower ειναι να ρουφατε πρωτα τα μεγαλα κομματια σκονηςμε το στομιο στην Β θεση (με τη βοηθεια ενος πινελου που την σηκωνει ευκολα απο ψυκτρες κτλ)και μετα να φυσατε ωστε να σηκωνεται οσο το δυνατο μικροτερο συννεφο σκονης.Συμπληρωματικα μια πατεντα με πιο στενο στομιο βοηθαει τη στοχευση σε πιο δυσπροσιτα σημεια(τσεκαρετε τα κουμπωτα στενα στομια που συνοδευουν πολλες ηλεκτρικες σκουπες για καθαρισμα καλοριφερ)το κομπρεσσερ μονο για ξεσκονισμα ειναι overkillαλλα για οποιον ψηνεται παιζουν κατα διαστηματα Μακρο και Alexpak οικονομικοτατα μοντελακια ~70ευρωγια την υγρασια κοιταχτε για προσθετη υδατοπαγιδα καθως και για κουκουλα αποθηκευσης αν προκειται να το εχετε χειμωνα καλοκαιρι εκτεθειμενο στο μπαλκονι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt Φεβρουάριος 13, 2009 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2009 Ρε παιδια και μια σκουπα αναροφησης την δουλεια την κανει... Και δεν γεμιζεις το δωματιο με ιπταμενα χνουδια.Την βαζω στο πιο χαμηλο ανοιγω και μια χαρα καθαριοτητα. Πλαστικο στομιο εχει.Αυτα και απο μενα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Φεβρουάριος 13, 2009 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2009 ρε το μπαλκονι τι χουμε.σιγα μην (ξανα) ξεσκονησω το pc μες το σπιτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Φεβρουάριος 13, 2009 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2009 Για να ειμαι ειλικρινης ειχα ξεχασει οτι υπαρχουν τα blowers..Τελικα πηγα στο Leroy Merlin στο αεροδρομιο μιας και ειναι πιο κοντα απο οτι το Praktiker, και πηρα ενα blower: Bormann BBL5000 230V~50Hz 500W 13000min^-1 2.8m^3 Τα specs του, κοστος 13.90€. Μολις το δοκιμασα και μπορω να πω οτι με καλυπτει Ευχαριστω! αυτό σου έλεγα ( ακρίβυνε 2 ευρώ ) πολύ καλό για τα λεφτά του, και κάνει μια χαρά δουλειά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanassis Φεβρουάριος 15, 2009 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2009 παιδιά με κομπρεσέρ κατ αρχάς κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έχετε υγρασία και δεν συμφέρει μόνο για καθάρισμα του "πισιού" το κομπρεσέρ.....το blower μια χαρά δουλειά κάνει και είναι σίγουρο ότι δεν "φυσάει" υγρασία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.