tatos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2009 Kαλησπερα σας! ειμαι ενας νεος κατοχος αυτης της mobo. το προβλημα που εχω ειναι το εξης: εχω βαλει το τελευτεο Bios παω στα settings για τις ram και παταω στο AI tweaker enable to XMP profile. αυτοματα απο κατω μου βγαζει timmings 8-8-8 και setting για QDI/DRAM core voltage 1.40000 με χρωμα πορτοκαλι. οι μνημες που εχω ειναι αυτες OCZ OCX3X1333LV6GK 6GB με XMP ready και timmings 8-8-8 1.6V. το ερωτημα ειναι οτι, γνωριζω οτι συνηθως αυτοματα η μητρικη περναει timming profiles kai QDI core voltage, γιατι ομως μου το βγαζει με αλλο χρωμα? δλδ σαν κατι να μην δουλευει σωστα. μηπως ειναι λαθος το voltage? οταν το βαζω στα 1.6 μου γινεται εντελως κοκκινο! προς το παρον μεχρι να βρω τι παιζει το εχω αφισει στο auto. μπορει καποιος να help? ευχαριστω εκ των προτερων.
gregorisvas Φεβρουάριος 11, 2009 #2 Φεβρουάριος 11, 2009 Απο κάποιες τιμές και πάνω τα led που είναι πάνω στη μητρική (σε όποιες υπάρχουν) αλλα και μέσα στο bios (στη γραμματοσειρά) αλλάζουν χρώμα θέτοντας στην ουσία τα φυσιολογικά και τα πιο extreme όρια.Δηλαδή ξεφεύγεις απ το normal πλέον και πάς προς το high..Στις Asus απο 1.4Vqpi και πάνω κιτρινίζει..Δε σημαίνει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.. Απλα σαν προειδοποιητικό δές το To ίδιο γίνεται -για παράδειγμα- άν πάς να δώσεις πάνω απο 1.72Vdimm ή πάνω απο 1.5vcore Άρα απλώς οι συγκεκριμένες μνήμες θέτουν στο XMP profile τους ώς must το 1.4vqpi για την καλύτερη λειτουργία τους Μή δίνεις πάντως παραπάνω volt απ' όσο χρειάζεται, έτσι?
tatos Φεβρουάριος 12, 2009 Author #3 Φεβρουάριος 12, 2009 δλδ να το βαλω σε XMP προφιλ και να το αφισω στα timmings που μου δινει και στα volt που βαζει? δεν υπαρχει καποιο προβλημα απο οτι καταλαβαινω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.