Jump to content

μπλε οθόνη όταν συνδέω και τα δύο module

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο laptop που έχω, είναι εγκατεστημένα δύο modules των 512MB έκαστο. Εδώ και μία εβδομάδα, ξαφνικά, άρχισε να χτυπάει μπλε οθόνη τη στιγμή που, στα Vista που είναι εγκατεστημένα, πάει να βγάλει το κυκλικό logo των Vista και αρχίσει να φορτώνει επιφάνεια εργασίας κ.τ.λ. Αρχίζει δηλαδή κανονικά να φορτώνει τα Vista, αλλά τη στιγμή του logo, χτυπάει BSOD. Ή καλύτερα, μία μπλε οθόνη, όχι με καλικατζαράκια, όπως στα XP, αλλά με λευκές κάθετες γραμμές. Σαν να έχουν χαράξει την οθόνη, φανταστείτε. Ελπίζω να το περιέγραψα αρκετά καλά.

Έκανα έλεγχο στο σκληρό δίσκο: no problem.

Έκανα έλεγχο στα modules, και μαζί και χωριστά το καθένα: no problem.

Όταν έχω μόνο του το κάθε module, η μπλε οθόνη δε βγαίνει και μπαίνει στα Windows κανονικά.

Μόλις τα βάλω να δουλέψουν μαζί, πρόβλημα.

Δοκίμασα να τα βάλω αντίστροφα στα slots:Τίποτα.

Πολύ παράξενο μου φαίνεται.

Καμία ιδέα;

Ευχαριστώ!

έκανες έλεγχο με το memtest και δεν βρήκε τίποτα?? αυτό ξαφνικά προκλήθηκε??

edit: ποιο λάπτοπ έχεις????

το memtest δεν έχει βρει τίποτα. με το κάθε module μόνο του αλλά και μαζί.

έγινε ξαφνικά.

ACER TravelMate 5513WLMi

sorry man αλλά δεν είναι κάτι απ'αυτά που έλεγξες,εμένα το πρόβλημα μου κάνει για μητρική αφού η gpu είναι embedded στο chipset.Η επισκευή,αφού μάλλον είναι εκτός εγγύσης,είναι εντελώς ασύμφορη.

Και γω, παρότι έκανα όλους αυτούς τους ελέγχους, σε μητρική καταλήγω. Θα κοιτάξω και ελπίζω να είμαι εντός εγγύησης...

Πριν βγάλεις άχρηστο το μηχάνημα σου θα ήταν καλύτερο να κάνεις μια απεγκατάσταση/επενεγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών σου.

Τσέκαρε επίσης κ τις εφαρμογές που φορτώνει μήπως κάποια άλλη που έβαλες τις τελευταίες μέρες σου κάνει τη ζημιά.

Λοιπόν, μέχρι στιγμής, τόσο πολλούς ελέγχους που έκανα στα modules, απ' το πρωί που έχω κάνει δύο εκκινήσεις και με τα δύο επάνω, όλα δουλεύουν κανονικά. Έτσι απλά, μετά τους ελέγχους.

Ίδωμεν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.