Jump to content

προβλημα με laptop (στο φορματ)

ennia

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω ενα παλιο laptop toshiba satelline.

θελω να του κανω φορματ για να του περασω καινουργια windows γιατι τα υπαρχον εχουν βαρυνει πολυ. οταν ομως του βαζω να κανει boot απο το cd ξεκιναει και μετα απο λιγα δευτερα βγαζει μπλε οθονη και κατι κινεζικα. με αποτελεσμα να σταματαει η ολη διαδικασια εκει. ουτε φορματ μπορω να κανω ουτε να περασω windows.

Πειτε μια λυση γιατι θα σκασω......................:banging::banging::banging::banging:

εχω βαλει 2 διαφορετικα cd windows αλλα και παλι το ιδιο προβλημα εχω.......

υπαρχει περιπτωση να ειναι κλειδωμενος ο δισκος απο την εταιρια?

αν ναι πως θα τον ξεκλειδωσω?

το ενα ναι το αλλο οχι.........το προβλημα παραμενει.

ψαχνω και στη toshiba μηπως βρω καμια ακρη με το recovery console. μηπως ειναι κλειδωμενος ο δισκος. αλλα ουτε εκει βρησκω ακρη.

παω να σκασω.

παιδια ειναι αγορασμενο απο ιδιωτη.... οποτε δεν εχω τιποτα.

Κακώς, το πρώτο που έπρεπε να ζητήσεις στην αγορά του ήταν το recovery disk. Βασικά πρέπει να βρεις cd με ενσωματωμένους τους sata drivers.

Μπορείς να τρέξεις το memtest? Το είχα πάθει παλιά όταν αναβάθμισα μνήμη και τελικά έφταιγε ένα από τα τσιπάκια.

Μπορείς να τρέξεις το memtest? Το είχα πάθει παλιά όταν αναβάθμισα μνήμη και τελικά έφταιγε ένα από τα τσιπάκια.

δεν το εχω μπροστα μου ατη τη στιγμη αλλα θα το δοκιμασω.....

Κακώς, το πρώτο που έπρεπε να ζητήσεις στην αγορά του ήταν το recovery disk. Βασικά πρέπει να βρεις cd με ενσωματωμένους τους sata drivers.

εαν δεν βρω cd με ενσωματωμένους τους sata drivers μπορω να τους κατεβασω απο το site και να τους βαλω σε ενα φλασακι? θα δουλεψει ετσι?

Με usb δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος. Να φτιάξεις δηλαδή ένα cd των win με τους sata drivers μέσω του προγράμματος nlite.

Με usb δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος. Να φτιάξεις δηλαδή ένα cd των win με τους sata drivers μέσω του προγράμματος nlite.

μπορεις να μου το πεις αυτο λιγο πιο αναλυτικα.... πως θα το κανω αυτο....

Πριν κάνεις πολλά πολλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις καλά αν κάτω από τα κινέζικα μπορείς να αναγνωρίσεις κάτι π.χ. 000000007b αν υπάρχει αυτό τότε ναι θα πρέπει να ψάξεις για οδηγούς του κοντρολερ σατα αν πάλι σου βγάζει κάτι άλλο κάνε μια αναζήτηση στο google για να δεις τι ακριβός σημαίνει το σφάλμα. Από κει και πέρα αν θέλεις πες μου ποιος είναι ο φορητός σου να σου πω αν έχει sata δίσκο.

Πριν κάνεις πολλά πολλά θα σου πρότεινα να κοιτάξεις καλά αν κάτω από τα κινέζικα μπορείς να αναγνωρίσεις κάτι π.χ. 000000007b αν υπάρχει αυτό τότε ναι θα πρέπει να ψάξεις για οδηγούς του κοντρολερ σατα αν πάλι σου βγάζει κάτι άλλο κάνε μια αναζήτηση στο google για να δεις τι ακριβός σημαίνει το σφάλμα. Από κει και πέρα αν θέλεις πες μου ποιος είναι ο φορητός σου να σου πω αν έχει sata δίσκο.

toshiba satellite L40-14B PSL4CE

Sata σκληρο εχει.

Εχεις 2 επιλογες:

1. Πας στο bios και βαζεις τον sata controller σε IDE mode και κανεις την εγκατασταση κανονικα.

2. Ενσωματωνεις τους οδηγους στα windows με το nlite.

Οδηγος

http://paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.html

Drivers

http://www.download.com/AHCI-Intel-ICH8-Sata-AHCI-driver-v7-0-0-1020-Vista-zip/3000-2122_4-167594.html

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια....το προβλημα λυθηκε με την ενσωματωση των sata drivers στα windows me to nlite....

Special thanxs στο kallileo για τον οδηγο του nlite.

Sata σκληρο εχει.

Εχεις 2 επιλογες:

1. Πας στο bios και βαζεις τον sata controller σε IDE mode και κανεις την εγκατασταση κανονικα.

2. Ενσωματωνεις τους οδηγους στα windows με το nlite.

Οδηγος

http://paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.html

Drivers

http://www.download.com/AHCI-Intel-ICH8-Sata-AHCI-driver-v7-0-0-1020-Vista-zip/3000-2122_4-167594.html

Ekana eggrafi sto site mono gia na sou pw eyxaristw!!!

Espasa to kefali mou 3 meres twra dokimasa oles tis ekdoseis windows diabasa ateliwtes selides forum ellinika kai xena gia na kanw ena aplo format se ena TOSHIBA laptop kai mono apo esena akousa ti swsti apantisi kai allaxa apo to bios to sata controller se IDE mode kai etsi apla ekane format!

an se eixa mprosta mou 8a se filousa!

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

:snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap::snap:

an se eixa mprosta mou 8a se filousa!

Αυτο ειναι disturbing θα ελεγα...Εξαρταται απο το φυλο βεβαια. :man_in_love:

Γραφε Ελληνικα.

οχι ενταξει το σωστο φυλο εχω :p

και sorry απλα χτες ημουν ενθουσιασμενη και το εγραψα χωρις να διαβασω τους κανονες

:innocent:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.