kkovots Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2009 Γεια σας.Έκανα πρόσφατα αναβάθμιση της μνήμης του laptop μου Acer Aspire 1703sm.Είχε προεγκατεστημένη 512 ΜΒ PC2100 184 pin και τοποθέτησα 1 GB επιπλέον.Είναι απαραίτητο να κάνω format?Βασικά όταν πάω στο BIOS βλέπω να λέει 1548000 KB και όταν πάω στο System Information από τα Windows XP Service Pack 3 που έχω 1536 ΜΒ physical memory.Επίσης από Control Panel στο System στο general λέει 1,5 GB μνήμης.Ωστόσο δεν βλέπω διαφορά στην επίοση του υπολογιστή μου.Με 1,5 GB μνήμης σε Windows XP και Pentium 4 2,6 GHZ επεξεργαστή θα πρεπε να ναι σαφώς πιο γρήγορος ο υπολογιστής μου.Μήπως είναι απαραίτητο να κάνω format όπως μου χουν συστήσει μερικοί;Κι αν ναι πρέπει να πειράξω τίποτα στο BIOS?
Tsakonas Φεβρουάριος 10, 2009 #2 Φεβρουάριος 10, 2009 δεν νομιζω πως χρειαζεται να κανεις φορματ...για να δεις διαφορα δοκιμασε να ανοιξεις πολλες εφαρμογες μαζι...
GoMaR Φεβρουάριος 10, 2009 #3 Φεβρουάριος 10, 2009 σε αλλαγη μνημων , καρτας γραφικων , επεξεργαστη φορματ δε χρειαζεσαι.αντε πες στην αλλαγη μητρικη που παιζεις με αλλο chipset και controller ισως τσιμπησεις το φορματακι για να μη χασεις κανα ms σε επιδοσεις.αλλα αν ξερεις παλι ουτε εκει χρειαζεσαι.εσυ ειχες 512 και προσθετεις αλλο ενα 1024mb dimmaki.απολυτα σωστα ειναι τα νουμερα που λεει το λαπτοπ (μιας και τρωει και η onboard vga χωρητικοτητα απο τη RAM)Τη διαφορα θα την δεις σε βαριες εφαρμογες.Οπως πχ σε ανοιγμα πολλων προγραμματων.Η καποιο πχ photoshop που θα φορτωνεται στη μνημη.παλιοτερα παλι θα ανοιγε αλλα θα ακουγες και το γρατζουνισμα του σκληρου δισκου που χρησιμοποιουσε ως "ram" που ειχε ως συνεπεια να καθυστερει
Spanaks Φεβρουάριος 10, 2009 #4 Φεβρουάριος 10, 2009 Για να δεις διαφορά στο άνοιγμα προγραμμάτων θες αλλαγή σκληρού δίσκου.Αυτός που έχεις είναι στις 5400rpm. Βάλε έναν στις 7200.
GoMaR Φεβρουάριος 10, 2009 #5 Φεβρουάριος 10, 2009 αλλο αυτο.η βαλε εναν ssd οπως και να κανεις αν μπουκωνε το συστημα , με την παραπανω ραμ παιρνει αερα και ολα πανε πιο γρηγορα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.