JIMPRO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9, 2009 εχω ενα acer στο οποιο εχω εγκατεστημενα vista και οταν κανω boot απο το cd για να περασω xp μου γραφει οτι δεν βλεπει το σκληρο...???τι μπορω να κανω???
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #3 Φεβρουάριος 9, 2009 Πρώτα απ'όλα μπες στο bios για να σιγουρευτείς ότι βλέπει τον σκληρό σου κανονικά ! Μια άλλη πιθανότητα είναι να χρειάζεσαι drivers για τον σκληρό
JIMPRO Φεβρουάριος 9, 2009 Author #4 Φεβρουάριος 9, 2009 το σκληρο τον βλεπει κανονικατο θεμα ειναι οτι οταν ξεκινησει η εγκατασταση των xp μου βγαζει οτι δεν υπαρχει δισκοσ...δοκιμασα το nlite αλλα τπτ...μηπωσ χρειαζεται συγκεκριμενη διαδικασια...???
mech5107 Φεβρουάριος 9, 2009 #5 Φεβρουάριος 9, 2009 Δηλαδή με το nlite τι έκανες? Γιατί το nlite είναι ο ποιο εύκολος τρόπος.Επίσης, τον τελευταίο καιρό έχουν ρωτήσει το ίδιο πράγμα άλλα 4-5 άτομα, τι γίνεται αποφασίσατε όλοι μαζί για format? Και άντε αποφασίσατε, ένα search δεν βλάπτει...
JIMPRO Φεβρουάριος 9, 2009 Author #6 Φεβρουάριος 9, 2009 απο οσα διαβασα δν βρηκα κατι κατατοπιστικο...μηπωσ καποιοσ θα μπορουσε να μου δωσει τα φωτα του...???γιατι γραφει οτι δεν βλεπει καθολου σκληρουσ κατα την εγκατασταση των xp???
Chris123 Φεβρουάριος 9, 2009 #7 Φεβρουάριος 9, 2009 Μήπως μαζί με τον φορητό πήρες κάποια δισκέτα ή cd με drivers για τον σκληρό δίσκο ?
mech5107 Φεβρουάριος 10, 2009 #8 Φεβρουάριος 10, 2009 Οι Sata δίσκοι στα XP απαιτούν εγκατάσταση οδηγών για τον sata controller, με το που αρχίζει το install.Με το που θα ξεκινήσει η εγκατάσταση, θα πει κάτω "press F6 to install additional scsi drivers", εκεί πρέπει να πατήσεις F6 και να βάλεις floppy με τους οδηγούς. Αν δεν έχεις floppy, πρέπει να τους βάλεις είτε με usb stick(θέλει κόλπο για να γίνει bootαble, και δεν παίζει πάντα), ή να έχεις ενσωματώσει τους οδηγούς από πριν στο cd των XP με το nlite.Γιαυτό και ρωτώ τι έκανες με το nlite, γιατί λες ότι το χρησιμοποίησες...
webhunter Φεβρουάριος 10, 2009 #9 Φεβρουάριος 10, 2009 Το flash ή η δισκέτα για τους οδηγούς sata δε χρειάζεται να είναι bootable.
JIMPRO Μάρτιος 10, 2009 Author #10 Μάρτιος 10, 2009 ναι οκ να ενσωματωσω τουσ οδηγουσ με το nlite αλλα πωσ????
kallileo Μάρτιος 10, 2009 #11 Μάρτιος 10, 2009 Στους Acer εχει επιλογη στο bios μπορεις να βαλεις τον controller σε IDE mode ωστε να μπαινουν τα XP χωρις ενσωματωνους οδηγους. Κανε αναβαθμιση bios αν δεν την εχει...Αλλιως κανεις αυτο:http://paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.