Jump to content

Q9550 overclocking βοήθεια...

hondo1

Recommended Posts

Hello παίδια..Χρειάζομαι λιγο την βοήθειά σας για να τον πάμε στα 3.8ghz με αέρα..

Αυτή την στιγμή είναι stable στα 3.61 με ρευμα 1.288 (τοσο λεει στο cpuz) 1.32500 στα bios του έχω βάλει

Πραγματικά μου έχει βγάλει την πίστη για να μείνει σταθερός στα 3.8...εχω δει που αρκετοί τον έχουν στα 4 με αέρα stable.. Λέτε να φταίνε οι μνημες που είναι 800αρες? ωστόσο δουλευουν στα 2.1v

Τώρα θα μου πείτε...τι να τον πας 3.8...δεν θα δείς διαφορά..απλά για το γαμώτο επείδη είχα ενα πρόβλήμα με έναν από το ebay :fight: για τον q9650 και στην τελίκη τσίμπησα τον εκάστοτε από εδώ.

Laboρατορες ακούω γνώμες σας :rolleyes:

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Φίλε μου οι περισσότεροι 9550 δεν πάνε ούτε 3,6 που είσαι εσύ τώρα. Πιθανώς λοιπόν να μη μπορεί να πάει 3,8. 2 άνθρωποι έχουν καταφέρει να πάνε 4 και πάλι λόγω του ότι πέτυχαν πολύ καλό κομμάτι. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλο thread ότι όποιος είναι από 3,6 - 3,8 με τον 9550 είτε Ε0 είτε C1 πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Δοκίμασε πάντως να ανεβάσεις τάση στο nb και να δώσεις φυσικά και παραπάνω στον επεξεργαστή. Στους 775 η τάση του nb παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ιδίως μετά τα 450 fsb. Δώσε μας πληροφορίες για τις τάσεις που έχεις δώσει τώρα (εννοώ τσίπσετ κυρίως). Οι 800άρες μνήμες σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα δεδομένης και της τρομακτικής τάσης που τους δίνεις. Γιατί τους δίνεις 2,1 αλήθεια?

Εγω νομιζω οτι το προβλημα ειναι στην μητρικη και οχι στην cpu...

Αλλα για συγουρευτεις δοκιμασε να δωσεις πρωτα ρευμα γυρω στο 1.37(παραπανω δεν εχει και νοημα) για δοκιμη και δες τι αποτελεσμα εχεις και αν σε κοβει η μητρικη ή οι μνημες. Ο δικους μου Ε0 με 1.32 απο το bios παιζει ανετα 4.0+ αλλα επειδη ζηταει πολυ ρευμα η μητρικη τον εχω στα 3.8 με 1.3.

Πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης για να σε κοβει η cpu με αυτο το ρευμα στα 3.8.

Δωσε ρευμα στο northbridge...Στο δικο μου P35 για να παει πανω απο 430 fsb θελει αρκετο ρευμα.

Λοιπόν παιδιά..οι τάσεις που έχω δώσει αυτή την στιγμή στα 3.6 είναι:

Cpu Volt: 1.325

Cpu PLL Volt: 1.50

Fsb Termination Volt: 1.34

Dram Volt: 2.10

NB Volt: 1.39

SB Volt: 1.100

SB 1.5 Volt: 1.50

και οι θερμοκρασίες που πιάνουν σε idle:

CPU 28-30

MB 31

NB 46-47

SB 37.5

σε full load απο prime95 μετα απο 6 ώρες περίπου χωρίς error ήταν

CPU 48

MB 37

NB 52

SB 43

Wacko man στις μνήμες έδωσα τόσο αφου είχα διαβάσει και σε διάφορα ξένα forum για τις συγκεκριμένες αλλά και επίσης το γράφεί πάνω στην ψύκτρα 2-2.1 στα 4-4-4-12

δεν έχω παίξει πολύ με τα volt και γι αύτο το έβαλα όσο λένε οι g.skill.

Λοιπόν kallileo δοκίμασα το παρακάτω setup πριν σας γράψω εδώ:

cpu: 1.375V

NB: 1.45V

FSB Termination: 1.38V

τα υπόλοιπα τα άφησα ίδια με τα settings του 3.6..

αμέσως μετά αφού μπήκα πάλι στα bios έβγαζε στο hardware monitor τις idle θερμοκρασίες:

Cpu: 32-33

MB: 34

NB: 49

SB: 38.5

και μετά μπηκε normal στα vista..περίμενα κανα 10λεπτο και αφού δεν έφαγα μπλέ οθονούλα ανοίγω το prime..και επιτόπου σταματάει ο πρώτος worker και δούλευαν τα άλλα 3 cores..με το που πάω να το σταματήσω, πετάει μπλέ οθόνη!:(

μήπως όντως φταίει η μητρική η κάποια απο τις ρυθμίσεις?τι λέτε?

Το κόκκινο στο worker thread του prime σημαίνει ότι ο επεξεργαστής θέλει κι άλλη τάξη. Η μπλε οθόνη σημαίνει συνήθως ότι το nb θέλει κι άλλη τάση, χωρίς βέβαια να είναι και απόλυτο. Επομένως κάνε το εξής. Δώσε 1,5 στο nb και 1,4 στον επεξεργαστή και κατέβασε κι άλλο τη μνήμη για να βγει εντελώς εκτός σαν επιβαρυντικός παράγοντας. Αν ακόμα δεν ανεβαίνει παραπάνω νομίζω ότι απλά βρήκες το όριο του. Το να φταίει η μητρική το βλέπω λίγο χλωμό. Είναι καλή μητρικούλα.

θα δοκιμάσω πρώτα το nb και αν κάνει πάλι τα ίδια θα βάλω κ του cpu λίγο πιο κάτω από 1.4...το ψιλοφοβάμαι αυτό το 1.4:crazy:

μήπως φτάνει σε fsb wall και θέλει μικροριθμύσεις που δεν γνωρίζω?

επίσης στο real temp το VID είναι 1.2250

καλό ή κακό?

τελικά έβαλα nb 1.51 και cpu 1.4...και μπήκε κανονικά.. και άρχισα να του κάνω prime αλλά μετά από λίγο πέταξε μπλέ οθόνη!

οπότε..δεν πάει άλλο ε παίδες? αύτο το Ε0 είναι ψέμα μάλλον...υποτίθεται οτί είναι το καλύτερο:laughing: εμένα για G0 μου φενεται! μούφα όλα στην Ελλάδιτσα μας..τπτ σώστο!

έλεος πια...1000φορές ebay τέλος!!

2-3 που έχουν περάσει από τα χέρια μου, είτε C1 ειτε Ε0 με το ζόρι τα ξεπερνούσαν. Το ίδιο μου είπε και ο φίλος mortisboy από τις δικές του δοκιμές. Τώρα πιθανόν να φταίει ότι ήταν από τα πρώτα κομμάτια που είχαν βγει αυτοί που δοκίμασα και τώρα να έχουν βελτιωθεί. Δεν ξέρω...Ο φίλος hondo πάντως ταλαιπωρείται πολύ όπως ταλαιπωρήθηκα κι εγώ και τελικά δεν ανεβαίνει. Μπορεί να είναι καθαρή ατυχία...

και κάτι είχα διαβάσει σε ξένα φόρουμ που έλεγε όσο πιο μικροί είναι οι 3 τελευταίοι αριθμοί στον επεξεργαστή τόσο καλύτερο o/c κάνει...στην προκειμένη εμένα είναι ...435

χμμ ρε συ wacko πιστεύεις ότι με λίγο πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις να φτάνει και τα 4ghz?:hmm:

με υδρόψυξη θα έφτανε πιό ευκολα ε?

απλά μόνο επείδη έχω πάνω 2 4870x2 για το bottleneck ή στα 3.6 που είμαι δεν παίζει ρόλο?:rolleyes:

Στην προκειμένη περίπτωση δεν το νομίζω. Για να αρχίσεις τώρα να αλλάζεις gtlref τάσεις και τέτοια δε θα σε βοηθήσει. Αυτά βοηθάνε σε extreme overclocking καταστάσεις. Μάλλον δεν ανεβαίνει άλλο. Η υδρόψυξη δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από μια καλή αερόψυκτρα πλέον, και αυτό το αποδεικνύουν οι θερμοκρασίες σου που είναι μια χαρά. Δεν είναι η θερμοκρασία το πρόβλημα σου. Η υδρόψυξη υπερέχει μόνο στο γεγονός ότι δε ζεσταίνονται τα υπόλοιπα υποσυστήματα του υπολογιστή γιατί η ζέστη του επεξεργαστή δε διαχέεται μέσα στο κουτί, και βέβαια σου δίνει μια μεγαλύτερη ασφάλεια με τις τάσεις. Μπορείς δηλαδή να ανεβάσεις περισσότερο την τάση χωρίς να φοβάσαι τόσο. Όσο για το bottleneck δε νομίζω ότι υφίσταται γιατί ήδη τα 3,6 είναι μια αρκετά μεγάλη συχνότητα. Τώρα αν θα έπαιρνες 1-2 fps ακόμα δεν νομίζω ότι κάνει και ιδιαίτερη διαφορά. Αλήθεια ποιος ο λόγος να έχεις 2 4870Χ2 σε cf σε 22άρα οθόνη? Θα σου χρειάζονταν στη μοναδική περίπτωση που είχες 30άρα με ανάλυση 2560χ1600. Τώρα είναι τεράστιο overkill.

κατάλαβα..:hm:

τώρα όσο αναφορά τις 2 4870x2 έκατσε σχεδόν στην μισή τιμή γύρω στα 250ευρά από ebay η HIS και είπα να την τσιμπήσω:jump1:

στην 22άρα στα 1920x1080 π.χ στο grid υπάρχει μια αύξηση των 50-70fps σε σχέση με την μια 4870x2...στο mirror's edge δεν είδα διαφορά όπως και στο burnout paradise (νομίζω αυτά τα 2 τερματίζουν στα 60-62fps:...:) στο HL2 τερμάτιζε στα 300 και στο x-blades 50-60fps παραπάνω...αυτά προς το παρών έχω δοκιμάσει..

μην ρωτήσετε για κάνα crysis γιατι είναι για πέταμα το παιχνίδι..το έπεξα όταν πρωτοβγήκε για κάνα μισάωρο και αυτό ήταν!:p

τι να πω ρα παιδακια.

με ιδια ρευματα κλπ με 471χ8.5 που ημουν και λεω καλα ειμαστε.

εκανα δοκιμες 480Χ8.5

και παλι κομπλε.

τι να πω.

που να ειχα και Ε0.

ευλογιες στο χερι αυτουνου που τον "διαλεξε" στο Πλαισιο τοτε.

ποιο πολυ μνημες/mobo μου κανει εμενα.....

ισως φταιει και το κομματι ,τι να πω.

παντως εχουμε 3 θεματα running για τον συγκεκριμενο ενω υπαρχει αυτο : http://www.thelab.gr/showthread.php?t=54863

κριμα να διασκορπίζονται ετσι τα ποστ.

Το p45 είναι πιο καινούριο από το Χ48 αλλά όχι τόσο high binned. Συνήθως τα p35 και p45 πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά και το Χ48 εμένα με είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένο (Gigabyte X48-DQ6). Ανέβαινε εκπληκτικά η μητρικούλα. Και η rampage όμως απ'ότι ξέρω είναι πολύ καλή. Δε νομίζω ότι είναι θέμα μητρικής. Οι διαφορές στις μητρικές φαίνονται σε αρκετά μεγαλύτερες συχνότητες. Δε γίνεται να μη μπορεί να περάσει τα 430. Τα 460-480 το συζητάμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.